Ce este OpenVPN?

OpenVPN pentru Android de Arne Schwabe este o aplicație care folosește orice fișiere standard de configurare OpenVPN pentru a permite utilizatorilor Android să se conecteze la orice serviciu VPN care acceptă protocolul OpenVPN. Ei bine ... nu numai că este OpenVPN pe sursa deschisă Android, dar este de fapt mai complet prezentat decât majoritatea aplicațiilor VPN Android personalizate ...


OpenVPN pentru Android este un software gratuit și open source (FOSS), deci este gratuit în orice sens al cuvântului. Vă rugăm să fiți conștienți, însă, că pentru a-l utiliza trebuie să vă abonați la un serviciu VPN comercial sau să configurați propriul dvs. server OpenVPN privat. Dacă nu puteți sau nu doriți să utilizați Google Play Store, OpenVPN pentru Android poate fi descărcat în loc de fișier .apk sau instalat din F-Droid.

OpenVPN pentru funcțiile Android

OpenVPN pentru Android se bazează pe versiunea comunității OpenVPN și folosește cel mai recent cod sursă OpenVPN 2.x. Aceasta înseamnă că oferă următoarele caracteristici cheie:

  • Sursa deschisa
  • Protecția împotriva scurgerilor Sistemului de nume de domeniu complet (DNS) - atât versiunea Internet Protocol 4 (IPv4), cât și Internet Protocol versiunea 6 (IPv6)
  • Routing IPv6 complet
  • Protecție împotriva scurgerilor de comunicare în timp real WebRTC
  • Utilizează cea mai actuală versiune a OpenVPN (și, prin urmare, cea mai sigură)
  • Poate fi configurat pentru a acționa ca un comutator de omor

Cum se utilizează OpenVPN pentru Android

Folosirea OpenVPN pentru Android nu este greu, dar nevoia de a importa fișiere de configurare OpenVPN terțe face ca configurarea să fie mult mai implicată decât în ​​aplicațiile VPN personalizate preconfigurate..

1. Descărcați fișierele de configurare OpenVPN de pe site-ul furnizorului dvs. VPN. Decuplați-le (dacă este necesar) și transferați într-un folder de pe dispozitivul dvs. Android prin USB. În mod alternativ, descărcați-le direct pe dispozitivul dvs. Android și dezarhivați-le cu o aplicație precum ZArchiver.

2. Descărcați, instalați și rulați OpenVPN pentru Android (dacă nu ați făcut-o deja). Atingeți pictograma + din partea dreaptă sus a ecranului pentru a adăuga profil. Dați-i profilului un nume potrivit, apoi apăsați pe „Import”.

Profil AirVPN

3. Navigați la folderul în care ați salvat fișierele (fișierele) de configurare OpenVPN dezarhivate și alegeți un server (fișier .ovpn). Odată importat, atingeți pictograma ✔ pentru a continua.

convertiți fișierul de configurare

Mulți furnizori includ toate cheile necesare și informațiile contului în fișiere .ovpn personalizate, astfel încât nu este necesară configurarea suplimentară. Alții pot solicita să introduceți informațiile contului și alte detalii. Vă rugăm să consultați documentația furnizorului dvs. pentru instrucțiuni specifice.

4. După ce ați terminat, veți vedea numele serverului în fila Profiluri. Pentru a porni VPN, trebuie doar să îl atingeți. Puteți importa fișiere .ovpn pentru cât de multe servere doriți, iar acestea vor apărea aici.

Vizualizare profil OpenVPN

Un set destul de neplăcut de grafice vă permite să monitorizați utilizarea lățimii de bandă VPN.

lățime de bandă openvpn pe minut

Cum să activați rutarea IPV6 pe OpenVPN pentru Android

Puteți preveni scurgerile DNS IPv6, spunând OpenVPN pentru Android să direcționeze corect tot traficul IPv6 prin VPN. Pentru a vă asigura că este activat:

1. Editați conexiunea VPN specifică în fila „Profiluri”.

editați setările dispozitivului

2. Asigurați-vă că IPv6 -> Utilizați ruta implicită este bifată. În timp ce sunteți aici, verificați, de asemenea, că este activată protecția împotriva scurgerilor IPv4 (ar trebui să fie implicit).

selectați IPV4 sau IPV6

Activați un comutator de ucidere pe Android

Pentru a configura OpenVPN pentru Android să funcționeze ca un comutator de ucidere:

1. Editați conexiunea VPN specifică în fila „Profiluri” (vezi mai sus).

2. Accesați fila „Advanced” și verificați „Tun persistent” și setați „Connection reintre” la Unlimited.

Setări OpenVPN

Ta-da! Acum aveți un switch OpenVPN pentru Android.

Actualizare: Android

Nougat 7+ include un comutator de omor încorporat care funcționează cu orice VPN. Aceasta include OpenVPN pentru Android. Acest comutator de încărcare integrat este aproape sigur mai robust decât metoda TUN persistentă descrisă mai sus, așa că dacă aveți un dispozitiv Android mai recent vă recomandăm să utilizați acest lucru. Vă rugăm să vedeți aici pentru cum.

OpenVPN Connect

În afară de aplicațiile VPN personalizate, OpenVPN pentru principalul rival al Android este OpenVPN Connect. Ca și OpenVPN pentru Android, acesta este un client OpenVPN generic care poate utiliza fișiere obișnuite de configurare OpenVPN pentru a vă conecta la orice serviciu VPN care acceptă OpenVPN.

OpenVPN Connect este clientul „oficial” de la OpenVPN Inc. și este proiectat pentru a fi foarte ușor de utilizat pentru utilizatorul VPN ocazional fără nicio abilitate tehnică. Prin urmare, este mai puțin complet prezentat decât OpenVPN pentru Android, care se adresează utilizatorilor mai avansați.

O altă diferență importantă este că OpenVPN pentru Android este open source, în timp ce aplicația oficială OpenVPN Connect nu este. Din acest motiv, OpenVPN pentru Android este considerat a fi aplicația „semi-oficială” de către mulți din comunitatea OpenVPN open source.

Concluzie

Poate părea puțin contraintuitiv, dar cu o rutare IPv6 completă, grafice de utilizare a lățimii de bandă și capacitatea de a configura ca un comutator de oprire, OpenVPN pentru Android este mai caracteristic decât toate aplicațiile VPN Android personalizate pe care le-am revizuit încă. De asemenea, este mai complet prezentat decât echivalentele desktop.

Adăugați faptul că OpenVPN pentru Android este open source și folosește întotdeauna cea mai recentă versiune a OpenVPN și avem un caz convingător pentru a-l prefera față de aplicațiile VPN Android personalizate.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me