În acest tutorial, analizăm pas cu pas modul de configurare a KeePass 2.x. Vă rugăm să consultați revizuirea noastră completă KeePass pentru a afla mai multe despre acest popular manager de parole open-source care vă securizează parolele folosind o criptare puternică de la capăt la capăt.

KeePass este un program exclusiv pentru Windows, dar porturi compatibile sunt disponibile pentru macOS, Linux, Android și iOS. Acest tutorial acoperă KeePass în sine, porturile desktop, cum ar fi KeePassXC pentru Windows, macOS și Linux, funcționează într-un mod foarte similar.

Este posibil să analizăm mai detaliat KeePassXC într-un articol viitor, iar utilizatorii de Android pot consulta recenzia noastră KeePass2Android.

Cum să configurați KeePass manager de parolă

1. Descărcați, instalați și rulați cea mai recentă versiune a KeePass 2.x. KeePass1.x există acum doar din motive de compatibilitate înapoi. Multe companii, de exemplu, necesită această compatibilitate înapoi, dar nu există niciun motiv pentru care utilizatorii noi să-l aleagă.

2. Accesați File -> Nou ... (sau faceți clic pe pictograma din bara de activități a ferestrei principale), faceți clic și selectați o locație pentru noul dvs. fișier .kdbx.


Acest fișier .kdbx este containerul criptat care adăpostește parolele salvate. Deoarece este criptat în siguranță în sine și în sine, îl puteți depozita în siguranță oriunde. Dacă intenționați să sincronizați parolele pe dispozitive, atunci puteți să o salvați la un folder de stocare în cloud acum.

3. Creați o parolă principală. Sau mai bine zis, o parolă principală (o propoziție formată dintr-un număr de cuvinte separate prin spații).

Această parolă principală vă protejează toate celelalte parole și ar trebui să fie singura parolă de care trebuie să vă amintiți din nou! Prin urmare, trebuie să fie puternic, dar și unul pe care nu-l vei uita. KeePass oferă o bară de calitate estimată la îndemână pentru a vă încuraja să alegeți o parolă principală.

Dacă o uitați, atunci jocul este în ceea ce privește accesarea parolelor salvate. Dacă aveți nevoie de o copie de rezervă, scrieți parola pe o bucată de hârtie și stocați-o offline undeva în siguranță.

Dacă sunteți mulțumit folosind doar o parolă principală pentru a vă securiza fișierul .kbdx, faceți clic pe OK. Pentru securitate suplimentară 2FA, bifați caseta Afișare opțiuni expert.

La fel ca și o parolă, puteți lega un fișier cheie și / sau contul de utilizator Windows la cheia principală compusă.

Vom crea un fișier cheie, dar nu vom lega fișierul .kbdx de un Cont de utilizator Windows, deoarece dorim să accesăm baza noastră de date KeePass de pe dispozitive non-Windows.

Dacă creați un fișier cheie, atunci pur și simplu urmați instrucțiunile. După ce ați terminat, apăsați OK. Asigurați-vă că stocați acest fișier cheie undeva sigur offline. Pentru a utiliza baza de date KeePass pe alte dispozitive, fișierul cheie trebuie să fie prezent, dar nu îl transferați niciodată online. Puteți transfera offline folosind carduri de memorie, stick-uri USB, cabluri USB și altele.

4. Puteți face legătura cu setările bazei de date dacă doriți, sau doar apăsați OK pentru a merge cu valorile implicite.

Vi se va oferi opțiunea de a tipări detalii importante ale bazei de date (completarea cu mâna a parolei). Dacă faceți acest lucru, atunci păstrați tipăritul undeva în siguranță offline.

5. Faceți dublu clic pe noul dvs. fișier de bază de date .kbdx pentru ao deschide. Introduceți parola și (dacă este utilizată) calea către care este stocat fișierul .key asociat. Dacă ați specificat un Cont de utilizator Windows când ați creat baza de date, atunci trebuie să vă conectați la acesta pentru a deschide fișierul.

KeePass își amintește bazele de date deschise recent, ceea ce face acest proces destul de nedureros în utilizarea de zi cu zi.

6 (opțional) Accesați File -> Importați… pentru a importa parole de la un alt administrator de parole. KeePass acceptă fișierele exportate de la cei mai populari manageri de parole, Firefox și Chrome.

Baza de date KeePass este acum gata de utilizare! Puteți gestiona parolele și le puteți decupa și lipi oriunde doriți. Dar pentru a obține cele mai bune de la KeePass, veți dori cu adevărat să implementați integrarea browserului ...

Integrare browser

Integrarea browserului se realizează folosind o combinație de plugin-uri + add-on-uri de browser. Alții există, dar vă recomandăm conectorul KeePassHTTP.

1. Descărcați pluginul KeePassHttp și copiați-l în folderul de instalare KeePass (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 în mod implicit).

2. Instalați suplimentul browserului KeePassHTTP-Connector pentru Firefox și / sau Chrome.

Faceți clic stânga pe orice nume de utilizator sau câmp de parolă din paginile web pentru KeePassHTTP-Connector pentru a umple automat detaliile din baza de date KeePass deschisă. Alternativ, puteți face clic dreapta pentru mai multe opțiuni.

Dacă nu sunteți mulțumit de KeePass, de ce nu consultați niște manageri de parole alternative?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me