Când achiziționați un serviciu VPN, este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că funcționează corect.


O VPN de bună calitate ar trebui să ofere un software care funcționează perfect pentru a vă oferi o confidențialitate și securitate digitală puternice. Cu toate acestea, există întotdeauna șansa ca software-ul VPN să întâmpine o problemă. În acest caz, VPN ar putea să vă ofere un fals sentiment de securitate de fiecare dată când se conectează.

Chiar dacă v-ați abonat la unul dintre cele mai bune VPN-uri de pe piață, ne-am sfătui să vă presupuneți pur și simplu că funcționează. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să verificați dacă VPN face de fapt lucrurile pe care este menit să le facă.

Din fericire, verificarea pentru a vedea dacă VPN-ul dvs. funcționează nu este deosebit de greu. Dacă găsiți o problemă, acest ghid vă va ajuta să o aplicați, astfel încât VPN să vă ofere confidențialitatea digitală de care aveți nevoie.

Testează VPN pentru scurgeri DNS

Când navigați pe internet, trebuie să faceți solicitări de server de nume de domeniu pentru a accesa site-urile web pe care doriți să le vizitați. De obicei, ISP-ul dvs. gestionează aceste solicitări. Când utilizați un VPN fiabil, cererile DNS sunt gestionate de servere aparținând VPN (sau cel puțin sunt proxiate în siguranță pe serverele terțe). Acest lucru împiedică ISP-ul dvs. să știe ce site-uri web vizitați.

Dacă VPN-ul tău solicită DNS către ISP-ul tău, VPN nu reușește să-ți protejeze confidențialitatea, deoarece (în ciuda criptării traficului tău), ISP-ul tău este în continuare capabil să urmărească site-urile web pe care le vizitezi..

Verificarea pentru a vedea dacă întâmpinați scurgeri DNS este destul de ușor, deoarece există servicii online care vă spun ce servere gestionează aceste solicitări. Pentru informații detaliate despre protecția împotriva scurgerilor DNS, vă rugăm să vizitați ghidul nostru. Pentru a testa scurgeri DNS, urmați acești pași simpli:

 1. Navigați la ipleak.net fără VPN și faceți o notă despre serverele la care se conectează dispozitivul dvs. Cererile DNS vor fi gestionate de ISP-ul dvs., iar adresele IP pentru conexiunea dvs. se vor înregistra ca aparținând ISP-ului dvs..

 2. Conectați-vă la un server VPN.

 3. Deschideți o fereastră incognito în browser (acest lucru previne problemele de memorie în cache).

 4. Navigați din nou pe ipleak.net. Rezultatele vă vor arăta acum ce servere sunt utilizate în timp ce sunteți conectat la VPN. Dacă vedeți o adresă IP sau o adresă DNS care aparține ISP-ului dvs.: VPN-ul dvs. se scurge. Un VPN care funcționează corect vă va strica toate adresele. Aceasta înseamnă că niciuna dintre adresele pe care le vedeți nu va aparține furnizorului dvs. de servicii de internet.

Dacă întâmpinați scurgeri DNS, va trebui să le corecți - deoarece VPN nu oferă confidențialitate. Pentru detalii complete despre modul de plasare a scurgerilor DNS, vă rugăm să consultați ghidul nostru complet.

Imaginea adresei IP

Testați VPN pentru scurgeri de adresă IP

Când utilizați un VPN, misiunea sa este să vă ascundeți adresa IP reală (locația) și să vă furnizați o adresă IP de la distanță într-o locație la alegere. O scurgere IP se întâmplă atunci când adresa dvs. IP reală este încă redirecționată către site-urile web pe care le vizitați; chiar și atunci când sunteți conectat la software-ul VPN. O scurgere IPv4 directă este cel mai rău tip de scurgeri pe care îl puteți experimenta, deoarece înseamnă că VPN nu reușește să vă răsfățeze locația..

Dacă întâmpinați o scurgere IPv4, software-ul dvs. VPN nu vă ascunde locația de site-urile web pe care le vizitați. Asta înseamnă că acele site-uri web știu exact unde te afli. De asemenea, este ușor pentru părțile interesate (deținătorii de drepturi de autor, de exemplu) să depisteze cine sunteți.

Pentru mai multe informații despre scurgerile IP, vă rugăm să vizitați ghidul nostru final de scurgeri IP. Pentru a testa sistemul dumneavoastră pentru scurgeri de IP, urmați acești pași simpli:

 1. Navigați la ipleak.net fără VPN activat și verificați adresa dvs. IP. Va trebui să notați adresa dvs. IPv4 și adresa dvs. IPv6 (dacă aveți una). Majoritatea ISP-urilor furnizează doar IPv4. Cu toate acestea, este posibil să aveți și o conexiune IPv6; deci trebuie să verificați.

 2. Conectați-vă la un server VPN.

 3. Deschide o fereastră incognito și navighează pe ipleak.net.

 4. Comparați adresele IPv4 și IPv6 cu cele pe care le-ați obținut cu VPN-ul oprit. Toate adresele IP ar trebui să aparțină acum furnizorului dvs. VPN. Niciuna dintre adresele tale IP reale nu trebuie să fie vizibilă, iar adresele IP nu trebuie să se înregistreze ca locație la distanță selectată în aplicația VPN.

Dacă aveți o scurgere IPv4 directă: VPN-ul dvs. nu funcționează și va trebui să dezinstalați software-ul și să îl reinstalați pentru a vă asigura că funcționează corect. Este important să utilizați un dezinstalator precum Revo, care elimină cu atenție software-ul VPN din toate directoarele de pe hard disk. De asemenea, eliminați clienții VPN în conflict și driverele Tap pe care le-ați instalat - pentru a fi sigur că nimic incompatibil cauzează problema.

Dacă după reinstalarea VPN, mai întâmpinați scurgeri IPv4 - clientul VPN nu funcționează și ar trebui să vă adresați furnizorului dvs. pentru a vă înapoia banii (acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu oricare dintre VPN-urile pe care le recomandăm pe ProPrivacy.com). Pentru mai multe informații, vă rugăm să verificați acest ghid pentru scurgeri de IP. Dacă detectați o scurgere IPv6, citiți secțiunea de mai jos.

Imagine IPv6

Cum să repari scurgerile IPv6

Spre deosebire de o scurgere IPv4, o scurgere IPv6 poate fi din partea clientului cu o ușurință relativă. IPv6 este încă în proces de a fi lansat și, deocamdată (și în viitorul previzibil), va fi posibil să reveniți la IPv4 pentru a remedia scurgerile VPN cauzate de o conexiune IPv6. Dacă detectați o scurgere IPv6, cea mai bună acțiune este să o dezactivați:

 1. Accesați panoul de control.

 2. Deschidere rețea și partajare .

 3. Faceți clic pe Modificați setările adaptorului din fereastra din stânga ferestrei.

 4. pe conexiunea de rețea locală și faceți clic pe proprietăți.

 5. Debifați caseta pentru IPv6 și faceți clic pe OK.

Conexiunile IPv6 sunt acum dezactivate ceea ce înseamnă că conexiunea dvs. va reveni la IPv4 și nu veți mai suferi scurgeri IPv6 (inclusiv scurgeri IPv6 WebRTC).

scurgeri de webrtc

Testați VPN pentru scurgeri de WebRTC

Bug WebRTC este o problemă bazată pe browser care determină scurgerea datelor pe site-urile web pe care le vizitați. O scurgere WebRTC permite site-urilor web pe care le vizitați să detecteze adresa dvs. IP reală. Deoarece WebRTC este bazat pe browser, acesta poate fi ușor remediat în mai multe moduri:

 1. Instalați o extensie Chrome sau Firefox concepută pentru a bloca solicitările WebRTC. Vă recomandăm blocul Easy WebRTC.

 2. Dezactivați toate conexiunile WebRTC din interiorul browserului dvs. (atât Firefox cât și Chrome vă permit să dezactivați WebRTC).

Pentru mai multe informații despre remedierea scurgerilor WebRTC, vă rugăm să vizitați ghidul nostru.

Testarea unui VPN pentru malware

Un studiu publicat în 2016 de CSIRO a dezvăluit că un număr mare de VPN-uri (în special VPN-uri gratuite) conțin malware. Printre clienții VPN jignitori, toate tipurile de spyware nedorite, bibliotecile de urmărire și alte coduri rău intenționate au fost găsite îngropate în aplicații.

Oricine descarcă un VPN care este relativ necunoscut direct dintr-un magazin de aplicații, este recomandat să scaneze software-ul pentru malware înainte de instalarea acestuia. CSIRO s-a bazat pe instrumentul online gratuit VirusTotal pentru a verifica aplicațiile VPN pentru malware, și vă recomandăm să faceți la fel. Pentru a face acest lucru, pur și simplu vă îndreptați către site-ul web, selectați fișierul pentru VPN pe care doriți să îl verificați și să efectuați scanarea.

virus total

Amintiți-vă că, în timp ce protecția antivirus precum Malwarebytes este bună (și vă va scana întregul sistem); VirusTotal scanează o grămadă de servicii anti-virus online. VirusTotal este de fapt mai bun pentru scanarea fișierelor individuale pentru codul problematic.

În cele din urmă, rețineți că VPN-urile gratuite sunt o modalitate ușoară de a vă deschide către probleme grave de securitate. Marea majoritate au defecte foarte grave, politici teribile de confidențialitate, criptare depășită (sau deloc) și pot conține biblioteci de urmărire, spyware și malware. Din acest motiv, este vital ca, dacă decideți să utilizați un VPN gratuit, să vă lipiți doar la unul dintre serviciile noastre recomandate.

Credite imagine: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me