A început simplu. Am vrut să creez o platformă minieră cu fanii atașați, astfel încât să o pot rula mai liniștită și mai rece.

S-a transformat într-un proiect cu drepturi depline, în care am sfârșit construirea platformei miniere cu fani uriași și tuburi de cupru - majoritatea cablurilor rulând tuburile de cupru (bineînțeles, îl puteți folosi și ca un computer obișnuit). Îți voi arăta cum poți și ce e în magazin pentru versiunea 2!

Versiunea finalizată 1

Aruncați o privire la videoclip pentru a vedea versiunea 1 în acțiune. Dacă doriți să vedeți cum a fost construit, asigurați-vă că citiți articolul și aflați despre îmbunătățirile pe care le voi aduce în viitor.


Nu sunt sigur de ce, dar am decis că vreau ca noua mea platformă să fie și frumoasă și, în mod natural (!), Mi-au intrat în cap tuburi de cupru. Un gând a dus la un altul și, bineînțeles, am decis că cablarea trebuie să fie traversată și prin tubul de cupru doar pentru a face totul extrem de ordonat. Acum era timpul să planificăm!

Planul

Înainte de a întreprinde un proiect atât de masiv, era timpul să planificăm. Mi-am scos Autodesk Inventor de încredere și am început planificarea. Din fericire, am reușit să obțin aproape toate materialele de care aveam nevoie de la GrabCAD sau de la Biblioteca Autodesk în sine. Prin urmare, a ajuns doar să gândească totul prin. Aveam un plan de hârtie de unde vor merge toate cablurile și unde vor intra și vor ieși din cadru. De asemenea, aveam nevoie pentru a crea o îmbinare cu 4 căi, care ar trebui să fie frezata cu CNC, deoarece, din păcate, nu există un standard de tuburi de cupru pentru acest lucru.

Construirea unei platforme miniere

Ca în cazul oricărui proiect, există întotdeauna ceva ce îți lipsește în timpul CADing-ului. Din fericire, planul pe care l-am creat a fost oarecum flexibil, iar produsul finit arată încă minunat! Una dintre diferențele cheie pe care le puteți observa este că inițial am plănuit să folosesc îmbinări cromate care sunt utilizate pentru crearea unităților de afișare. Cu toate acestea, la final, mi-am dat seama că este mult mai eficient și mai bine să folosiți îmbinări standard de țeavă de cupru.

Sursarea instrumentelor & materiale

Odată cu planul în vigoare, tot ce a mai rămas de făcut a fost sursa materialelor și asamblarea. În timp ce mă par ușor, aprovizionarea materialelor este relativ ușoară și puteți avea totul în săptămână. Cu toate acestea, ai încredere în mine când spun că nu este asamblarea. Vei avea coșmaruri despre cablare ulterior.

Tuburi și articulații din aluminiu

Tuburile de cupru și conectorii sunt ușor de sursa. Acestea sunt dimensiuni standardizate și le vei putea găsi în majoritatea magazinelor hardware. Din păcate, piesele din aluminiu pot fi mai dificile. Din fericire, am un prieten cu o mașină CNC și am făcut cele 8 piese de colț în 2 zile folosind fișierul CAD pe care l-am creat. Voi încărca aceste fișiere în GrabCAD în scurt timp, cu toate acestea, puteți utiliza, de asemenea, imprimare 3D sau chiar lemn pentru a le crea.

De asemenea, va trebui să creați găuri și fante în tuburile de cupru pentru a aloca pentru intrarea / ieșirea sârmei, șuruburile de montare și suporturile GPU. Puteți face acest lucru cu un burghiu în trepte sau le puteți prelucra profesional pentru aproximativ 100 USD. În plus, veți avea nevoie de niște vată de oțel pentru curățarea tuburilor, un tăietor de tuburi și o anumită bandă din PVC.

Tuburi de cupru

Piese de calculator & Software-ul

Va trebui să adunați toate componentele computerului pe care le veți avea nevoie. Deoarece folosesc acest cadru și construiesc ca platformă minieră, așa am luat deciziile de cumpărare. Puteți citi mai multe despre Ethereum Mining aici, pentru a afla mai multe. De asemenea, pentru sistemul de operare am sfârșit folosind ethOS, deoarece este perfect dacă vrei să-mi extind Ethereum, Monero sau ZCash.

Piese de calculator

Fani

În ceea ce privește răcirea pentru versiunea 1, Noctua a fost suficient de amabil să-mi ofere opt ventilatoare de carcasă de 140 mm și un cooler de procesor. Nu numai că sunt extrem de fericit de performanța ambelor produse, dar se potrivesc perfect cu schema de culori! Pentru a rezista, mi-au furnizat și suporturi anti-vibrații, ceea ce îmi permite să rulez ventilatoarele în tăcere și fără să transmit vibrații pe cadru.

Fanii Noctua

Pentru versiunea a doua, voi adăuga AIO pentru răcirea apei prin Arctic.

Cablarea

Deoarece niciunul dintre conectorii (de exemplu, pinii ventilatorului) nu se pot încadra prin tubulatura de cupru în ansamblu, trebuie să îmi creez propria cablare. Pentru aceasta, veți avea nevoie de orice, de la mânecă, la pini, la învelitori și chiar căldură. Am descoperit că Mod-One are o mulțime de opțiuni și conținut grozav, dar nu sunt neapărat cele mai ieftine.

În ceea ce privește scule, veți avea nevoie de o brichetă, tăietori / stripper, o unealtă de sertizare și un fier de lipit..

Totul vine împreună

Pasul 1: Construirea bazei platformelor miniere

Odată ce toate materialele au fost amplasate și tuburile de cupru au fost prelucrate, a venit timpul să începeți asamblarea. Cea mai ușoară metodă pentru aceasta este să începeți în partea de jos cu ajutorul monitoarelor CPU și PSU. Acest lucru a fost relativ ușor de făcut. Uneori, potrivirea dintre tuburile de cupru și îmbinări va fi ușor desfăcută, așa că folosiți niște benzi din PVC sau bandă electrică pentru a crea o potrivire strânsă.

Din păcate, deoarece cablarea parcurge platforma, nu puteți să lipiciți până la sfârșit platforma minieră.

Rig Miner Pasul 1

Pasul 2: Montați placa de bază, PSU și GPU

Când baza a fost asamblată, am verificat să mă asigur că am putut fixa placa de bază la platformă într-o manieră stabilă. Mi-am dat seama că suporturile anti-vibrații Noctua chromax sunt perfecte pentru acest job. Suporturile tipice ale ventilatoarelor lor au fost, de asemenea, ideale pentru citirea vibrațiilor normale de la PSU. Mi-a plăcut mult faptul că ambele se potriveau cu culoarea cuprului, chiar dacă acest lucru era neintenționat.

Rig Miner Pasul 2

Odată ce am terminat secțiunea de bază, a venit momentul să trec pe montajul GPU. Unul dintre factorii de care nu am avut în vedere în proiectarea CAD, a fost lungimea cablurilor de extensie PCI. Adică lipsa lungimii. Aceasta a însemnat că a trebuit să reduc înălțimea atât a spătarului, cât și a pozițiilor de suspensie din față. Din fericire, acest lucru a fost foarte ușor de făcut și a necesitat doar tăietorul de țeavă.

Totuși, la final, pentru ca secțiunea din față să aibă aceeași înălțime generală ca și ventilatoarele, a trebuit să adaug articulații T suplimentare și o altă bară transversală orizontală.

Pasul 3: Asamblați cadrul complet

Următorul pas este relativ ușor, asamblați restul cadrului exterior și asigurați-vă că lucrurile sunt cât mai aproape de simetric și de nivel posibil.

Etapa 3 a platformei miniere

După ce sunteți mulțumit de asta, montați fanii în secțiunea din spate, așa cum se arată în imagine anterior. Acesta este momentul în care va trebui să începeți cablarea, deoarece toate firele ventilatorului vor trebui să treacă prin tubul de cupru. Când efectuați acest lucru, asigurați-vă că aveți un sistem de adnotare a diferitelor fire (de ex. Culori sau numere), așa că atunci când vine vorba de conectarea cablurilor, îl faceți corect și nu scurtcircuitați sistemul dvs..

Pasul 4: conectați GPU-urile

Acesta este cel mai greu pas. În timp ce în CAD am testat că 36 de fire s-ar potrivi mai mult decât ușor prin tuburile de cupru, nu am ținut cont de mâneci nu de diametrul redus al coturilor. Prin urmare, în interiorul tuburilor de cupru, firele nu au mâneci.

Inițial, am tăiat toate firele la aceeași lungime și le-am mânecat capetele. Am trecut apoi prin tuburile de cupru până au ajuns la ieșire. Apoi am așezat alimentatorul la loc și l-am tăiat pe fiecare la lungimea dorită. Dacă nu v-ați marcat firele, va trebui să le oferiți fiecăruia un mic remorcher pentru a afla care este acesta, astfel încât să conectați corect ace.

De asemenea, am plasat câteva inele de ferită în tuburile de cupru pentru a reduce câmpurile electrice.

Rig Miner Pasul 4

Pasul 5: Testează sistemul

Odată ce am avut toate cablurile în loc, a venit momentul să testez sistemul. Pentru testare, am folosit un computer vechi, astfel încât dacă ceva nu merge bine, nu aș pierde echipament scump.

Am început cu fanii. Din păcate, am avut probleme cu conectoarele care se despărțeau în interiorul tuburilor, ceea ce mi-a impus să demontez toată secțiunea ventilatorului. În viitor, voi împărți firele în loc să folosesc un cablu de extensie.

Apoi, am testat fiecare dintre firele GPU cu un vechi 7950. Din fericire, toate au funcționat perfect. În viitor, însă, voi folosi niște pieptene de sârmă doar pentru a menține firele să pară mai frumoase în apropierea GPU-urilor.

Rig Miner Pasul 5

Pasul 6: Adunarea finală

Cu tot ce a funcționat, a venit timpul să asamblați platforma completă. Aceasta a fost cea mai ușoară slujbă, în măsura în care tot ce avea nevoie era alunecarea tuburilor și a conectorilor.
Rig Miner Pasul 6

Strep 7: Construcția platformei dvs. miniere este completă

Odată ce am dat testul final I, am aplicat pe articulații o cantitate mică de lipici super. M-am asigurat să folosesc lipici doar în articulații în care nu existau fire, pentru a evita să mănânce prin ele. De asemenea, am evitat niște joncțiuni de bază, astfel încât dacă ar trebui să repar ceva aș putea să-l desprind ușor.

Cu toate acestea, puteți lipi întreaga platformă minieră dacă doriți. Cu aplicarea unei cantități minime de căldură, îmbinările trebuie să se desprindă ușor.

Asta e; frumusețea este completă.

Husa de extindere a platformei miniere

Nu numai că rezultatul final a ajuns să arate grozav, dar, cu ajutorul fanilor fantastici Noctua, am reușit, de asemenea, să obțin o răcire excelentă și temperaturi de rulare considerabil mai mici.

Versiunea 2 va veni în curând și iată care sunt modificările pe care le voi face.

  1. GPU-urile vor fi răcite folosind sistemul Arctic Cooling Accelero Hybrid III.
  2. 100% din cablaj se vor trece prin tuburile de cupru
  3. Piepteni de cablu pentru fire
  4. Dimensiune semnificativ redusă

Dacă doriți să aflați despre asta, abonați-vă la newsletter-ul nostru și urmați-ne pe rețelele noastre de socializare.
Aveți feedback? Anunță-mă în comentarii.

Îți place proiectul și ideea? Distribuie-l cu prietenii tăi!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me