Introducere în procesul nostru de revizuire

Aici, la ProPrivacy.com, am fost pionier la un format de revizuire VPN și la o serie de proceduri care sunt acum copiate de nenumărate alte site-uri web mai mici. Scopul nostru este de a face fiecare revizuire cât mai cuprinzătoare, obiectivă și științifică posibilă.

În acest scop, descompunem și analizăm toate elementele cheie care fac sau rup un serviciu VPN bun. De asemenea, examinăm caracteristicile unice și alte aspecte ale unui VPN care îl diferențiază de concurenții săi și încercăm să evaluăm dacă aceste funcții adaugă într-adevăr o valoare autentică la propunerea unui serviciu.

Desigur, cu atât de mulți factori de luat în considerare, evaluarea finală a fiecărui recenzor este în mod necesar un apel subiectiv de judecată. Frumusețea de a avea astfel de recenzii cuprinzătoare este însă că toate aspectele unui serviciu sunt descrise în detaliu.

Aceasta înseamnă că dvs., cititorii noștri, ar trebui să aveți toate informațiile necesare pentru a trage propriile concluzii despre orice VPN pe care l-am revizuit.

Acest articol are scopul de a oferi o imagine de ansamblu detaliată și transparentă a procesului nostru de revizuire. Sperăm că oferă cititorilor o perspectivă asupra modului în care judecăm calitatea VPN-urilor și poate oferi un șablon pentru a evalua serviciile VPN pentru dvs..


Rețineți că procesul nostru de revizuire a fost îmbunătățit și perfecționat de-a lungul timpului și este posibil ca unele recenzii mai vechi ale scriitorilor care nu mai sunt cu noi să nu corespundă standardelor noastre actuale. Ne propunem să eliminăm treptat aceste analize ale moștenirilor în lunile următoare.

Urmărind o listă scurtă de rezumat a punctelor de evidență ale VPN-urilor, introducem VPN. În mod ideal, acest lucru explică rapid istoricul și istoricul VPN. Cu VPN-uri mai noi și mai puțin cunoscute, aceasta poate fi o simplă recapitulare a concluziilor recenziei.

Prețuri și planuri VPN

Întotdeauna un loc bun pentru a începe! În general, evidențiem prețul pe lună dacă este plătit lunar și prețul pe lună dacă este plătit anual. Vă rugăm să rețineți că acesta este cel de-al doilea preț, prețul anual plătit lunar, pe care îl utilizăm pe site-ul nostru web pentru a compara servicii similare.

În multe zile, multe VPN-uri oferă un simplu plan de plată de dimensiuni unice. Unele oferă însă o serie de planuri, fiecare oferind un nivel diferit de servicii. În acest caz, oferim o listă a ceea ce oferă fiecare plan și ce costă.

Vă explicăm, de asemenea, ce plan am decis să revizuim. În general, vom încerca să revizuim planul cel mai complet disponibil, pentru a evalua toate caracteristicile oferite.

În continuare vom discuta despre orice încercări gratuite și / sau garanții de returnare a sumelor în bani și arătăm orice limitări ascunse pe care le-ar putea avea.

În cele din urmă, pentru această secțiune, enumerăm metodele de plată acceptate de VPN. În special, evidențiem orice modalități de plată potențial anonime - acestea pot include Bitcoin, carduri de magazine sau chiar numerar trimis prin poștă.

Orice astfel de discuție ar trebui să fie însoțită de o atenție pe care o plătiți în mod anonim, furnizorul VPN va cunoaște întotdeauna adresa dvs. IP Internet (Protocol Internet). Nu uitați: VPN-urile oferă confidențialitate - nu anonimat.

Caracteristici

Această secțiune începe prin enumerarea caracteristicilor unei VPN, așa cum este anunțată de acea VPN. Aceasta include:

 • Număr de județe în care VPN operează servere
 • Câte conexiuni simultane sunt permise (adică câte dispozitive poți utiliza VPN cu o dată)
 • Sunt acceptate protocoalele VPN
 • Dacă P2P (torrenting) este permis
 • Orice caracteristici non-standard, neobișnuite sau unice

Aceasta este urmată de câteva observații succinte despre caracteristicile de mai sus, urmată de o examinare a oricăror caracteristici non-standard pe care recenzorul le consideră că au nevoie de explicații sau evaluări suplimentare.

Rețineți că lucrurile precum jurnalele VPN, jurisdicția, opțiunile de asistență, securitatea tehnică, caracteristicile software, cum ar fi comutatoarele de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS și dacă VPN-ul poate debloca Netflix sau BBC iPlayer sunt discutate în detaliu mai târziu în revizuire. Prin urmare, ele nu sunt enumerate aici.

Caracteristici non-standard

Fiecare caracteristică non-standard primește propria sub-rubrică. Funcția este explicată, iar recenzorul evaluează cât de util este cu adevărat. Printre exemple se numără „dublu VPN”, Tor peste VPN, asistență pentru protocoale VPN neobișnuite, DNS inteligent, redirecționarea porturilor și asistență pentru tehnologii anti-cenzură și disfuncție.

intimitate

Această secțiune oferă în primul rând un aspect cât mai detaliat posibil în politica de înregistrare a furnizorului, plus o analiză a modului în care țara în care se bazează VPN poate afecta confidențialitatea utilizatorilor.

Situația legală

Atunci când privim țara în care se bazează o VPN, se evaluează legile de confidențialitate, legile de supraveghere, legile de păstrare a datelor și nivelurile generale de supraveghere a guvernului (legale sau de altfel). Rețineți că unele țări cu legi de supraveghere destul de intruzive pentru furnizorii de supraveghere pe Internet (ISP) și operatorii de telecomunicații nu aplică aceste legi serviciilor VPN. Acest lucru este remarcat acolo unde este posibil.

Merită subliniat faptul că legile de supraveghere pot fi foarte greu de evaluat. Adesea sunt vagi în mod deliberat și pline de zone cenușii care nu au fost niciodată testate în instanță. Această situație este îngreunată în mod dramatic atunci când avem de-a face cu țări a căror limbă nu le vorbește recenzorul. Nu numai că legile în sine sunt rareori traduse, dar cea mai mare parte a dezbaterilor online despre ele este într-o limbă străină.

Pe lângă acest lucru, guvernele merg adesea la distanțe mari pentru a ascunde cantitatea de supraveghere pe care o realizează cu adevărat. Recenzorii noștri necesită totuși mult timp și eforturi pentru a afla ce pot cu privire la situație.

De asemenea, parcurgem fiecare politică de confidențialitate a VPN-urilor cu un pieptene cu dinți fine pentru a determina exact ce jurnalele sau alte informații pe care le colectează despre utilizatorii săi. Aceasta include note despre momentul în care o VPN poate face în mod legitim pretenția extrem de râvnită, dar mult abuzată, de a păstra „fără jurnalele de bord”.

Recenzorii efectuează, de asemenea, cercetări pentru a descoperi alte fapte relevante pentru confidențialitatea unui VPN. Aceasta poate include comentarii făcute de personal în timpul interviurilor pe alte site-uri web, dovezi ale încălcării datelor și dovezi că VPN a reușit sau nu a protejat confidențialitatea utilizatorilor săi în trecut. De asemenea, putem contacta serviciul de asistență VPN pentru mai multe informații.

Procesoare de plată

Un aspect legal pe care nu l-am abordat în trecut, dar pe care intenționăm să îl abordăm în toate recenziile viitoare (acolo unde este posibil), este cine este procesatorul de plată. Multe VPN folosesc companii terțe pentru a prelucra cărți de credit și alte plăți (inclusiv plăți cu criptocurrency). Acolo unde se bazează aceste companii poate avea implicații privind confidențialitatea.

Dacă alegeți un anumit VPN, deoarece se bazează în afara oricăreia dintre țările Five Eyes, de exemplu, este posibil să nu fiți încântat să știți că plățile dvs. sunt procesate de o companie americană și, prin urmare, sunt supuse controlului ANS..

Merită subliniat faptul că cumpărarea unui abonament VPN nu este ilegală în cea mai mare parte a lumii sau chiar considerată ca fiind în vreun fel "suspicios." În calitate de fanatici ai vieții private, credem în informarea cititorilor noștri despre toate problemele potențiale de confidențialitate.

Urmărirea site-ului web

Este frecvent ca site-urile web să urmărească vizitatorii folosind instrumente precum Google Analytics. Acest lucru este înțeles popular, deoarece oferă o perspectivă mare despre modul în care vizitatorii interacționează cu site-urile web. Acest lucru permite proprietarilor de site-uri web să îmbunătățească designul site-urilor lor web, care, desigur, ajută la îmbunătățirea profiturilor.

O astfel de urmărire este însă foarte invazivă la confidențialitatea vizitatorilor site-ului. Acest lucru este chiar mai rău atunci când urmărirea este realizată de terți, cum ar fi Facebook. Acestea vă identifică în mod unic și vă urmăresc în timp ce navigați pe web pentru a crea un profil detaliat al dvs. Acest profil este apoi utilizat pentru a vă viza cu anunțuri extrem de personalizate.

Urmărirea site-ului web de către un VPN nu compromite în niciun fel confidențialitatea sesiunilor dvs. VPN. Totuși, considerăm că urmărirea amplă a site-urilor web de către companii care promit să le pese de confidențialitatea dvs. este o formă foarte proastă. De asemenea, face puțin pentru a inspira încredere într-un furnizor, într-o afacere în care încrederea este totul.

Toate recenziile noi (aceasta este o caracteristică nouă și, prin urmare, nu este prezentă în recenziile anterioare) vor include o secțiune despre cât de extinsă este urmărirea site-ului VPN. Acest lucru este ușor de determinat folosind suplimentul de browser Badger Privacy de la Electronic Frontier Foundation (EF). Informațiile sunt ușor de prezentat folosind o captură de ecran de confidențialitate însoțită de gândurile recenzantului cu privire la rezultate.

Urmărirea 1

Acest VPN realizează destul de multe urmăriri ale site-urilor web...

Urmărirea 2

... în timp ce acesta nu

Este demn de remarcat faptul că, dacă vă preocupă în general urmărirea site-urilor web, puteți lua propriile măsuri pentru prevenirea acestuia.

VPN este securizat?

Am combinat această secțiune cu Confidențialitatea, dar acum de obicei le separam în secțiuni separate pentru a oferi fiecărui subiect considerația completă pe care o cere. În această secțiune discutăm despre securitatea tehnică și, în special, despre criptarea VPN folosită.

Atunci când evaluăm criptarea VPN, ne concentrăm pe criptarea OpenVPN. Asta pentru ca:

 1. OpenVPN este singurul protocol VPN despre care știm că este complet securizat. IKEv2 este, de asemenea, considerat sigur, dar este în mare parte testat.
 2. Aproape fiecare VPN oferă OpenVPN. Acest lucru ne permite să comparăm ca în cazul tuturor VPN-urilor.
 3. Îngrijirile pe care un furnizor le preia detaliile criptării OpenVPN este un indicator puternic al îngrijirii pe care o preia securitatea în general.

Cu securitate OpenVPN, diavolul este în detaliu. Ceea ce este și mai șocant decât numărul VPN-urilor care nu pot fi deranjați pentru a-l înțelege corect, este numărul de VPN-uri de acolo care pur și simplu nu sunt în măsură să ofere aceste detalii..

În mod necesar, discuțiile despre protocoalele VPN și criptarea OpenVPN de nitty-gritty sunt extrem de tehnice.

În mod alternativ, diagrama noastră de criptare OpenVPN utilă folosește un sistem semafor pentru a oferi o evaluare pe scurt a securității VPN pe care chiar și cea mai tehnologică fobică de acolo ar trebui să o înțeleagă cu ușurință.

De asemenea, relevant pentru securitatea tehnică a VPN este dacă împiedică scurgerile de IP și dacă software-ul său are un comutator de ucidere. Aceste puncte vor fi abordate mai detaliat mai târziu în recenzie, dar ar trebui să obțineți o mențiune și aici.

Site-ul

O scurtă discuție despre impresiile noastre generale atunci când vizitați site-ul web al furnizorului. Pare frumos? Sunt furnizate multe informații cu adevărat utile? Informațiile sunt ușor de găsit? Este ușor de înțeles? Oferă resurse utile și ghiduri de configurare? Tot ceea ce privește site-ul va fi găsit aici.

A sustine

Această secțiune descrie ce opțiuni de asistență există. Ofera VPN suport pentru chat live? Dacă da, câte ore pe zi este echipat? Dacă nu, atunci cât durează să primești un răspuns prin e-mail?

Contactăm mereu asistența și încercăm să le aruncăm câteva întrebări dificile! Raportăm apoi cât de bine s-au descurcat.

Rețineți că nu ne așteptăm ca personalul de chat în direct de prim rang să aibă cunoștințe tehnice extrem de detaliate. Ar fi nedrept. Totuși, ne așteptăm ca întrebările dificile să fie transmise cuiva mai informați și să răspundă într-o manieră rezonabilă în timp util (luând orele de serviciu unde se ține cont de VPN).

Procesul

O scurtă descriere a procesului de înscriere, inclusiv o notă despre cât de multe informații personale sunt solicitate / solicitate.

Clientul (clientii desktop)

În mod ideal, aceasta arunca o privire detaliată asupra tuturor clienților VPN personalizați oferite de furnizor pentru Windows, macOS și Linux. În practică, nu toți recenzorii noștri au în prezent acces la toate aceste platforme. Planurile sunt la început pentru a îmbunătăți această situație în viitor, dar, deocamdată, recenzorii examinează tot software-ul pe care îl pot.

Clienții sunt testați în mașini virtuale (VM-uri) cu sisteme de operare cu instalare curată. Acest lucru previne apariția unor probleme cum ar fi conflictele TAP și facilitează identificarea neregulilor - cum ar fi instalarea clientului cu drivere nesemnate.

Formatul tipic este de a publica o captură de ecran a fiecărei ferestre / file utilizate de software, subliniind orice este de interes în textul din apropiere. Acolo unde este posibil și adecvat, testăm fiecare caracteristică.

Ucide întrerupătoare

Testăm software-ul într-o mașină virtuală (VM). Dacă clientul are un comutator de ucidere, executăm câteva teste simple pe acesta. Deconectarea, apoi reconectarea conexiunii la internet a mașinii gazdă este o modalitate bună de a simula dacă un omor funcționează pentru un abandon VPN standard.

Comutatoarele Kill pot fi reactiv sau bazate pe firewall. Switch-urile reactive detectează că conexiunea la serverul VPN a scăzut, apoi închideți conexiunea la internet pentru a preveni scurgerile. Cu toate acestea, există pericolul ca o scurgere de IP să apară în decursul micro-secundelor necesare pentru a detecta abandonul VPN și pentru a închide conexiunea la internet.,

Comutatoarele de ucid bazate pe firewall rezolvă această problemă, pur și simplu dirijând toate conexiunile la internet prin interfața VPN. Dacă VPN-ul nu funcționează, atunci niciun trafic nu poate intra sau părăsi dispozitivul. Prin urmare, comutatoarele de ucid bazate pe firewall sunt mai bune decât cele reactive, dar orice comutator de ucidere este mai bun decât nici unul!

Acum ... comutatoarele de ucid bazate pe firewall au în sine două tipuri. Primul tip este implementat în client și, prin urmare, nu va funcționa dacă clientul se prăbușește. Al doilea tip modifică regulile firewall-ului Windows sau OSX, astfel încât, chiar dacă software-ul VPN se prăbușește, traficul nu va putea intra sau ieși de pe dispozitiv. Singura problemă a metodei este aceea că, cel puțin în teorie, ar putea provoca conflicte dacă utilizați un firewall terț.

Nu există nicio modalitate ușoară de a spune dacă un comutator de oprire pur bazat pe aplicație este reactiv sau bazat pe firewall (altul decât să solicite Furnizorul VPN). Cu toate acestea, putem testa dacă este un comutator de ucid bazat pe firewall la nivel de sistem, închizând forța tot software-ul VPN și driverele pentru a simula un accident. Dacă conexiunea la internet nu este încă disponibilă, atunci este un comutator de omor la nivel de sistem.

Performanță (teste de viteză, DNS, WebRTC și IPv6)

Testele de viteză

ProPrivacy.com a introdus recent un nou sistem de testare a vitezei, care oferă un mod științific și obiectiv de a măsura și compara performanța vitezei VPN. Fiecare rezultat al testului este însoțit de orice observații pe care revizorul le poate avea.

Rezultatele medii ale vitezei de descărcare globală reprezintă măsura noastră de bază pentru cât de rapid este un VPN.

Rețineți că acest grafic live este util doar pentru VPN-urile noastre de top. O captură de ecran exactă la momentul redactării recenziei poate fi suficientă pentru alte VPN-uri.

Timpul de căutare DNS este o măsură bună a modului în care utilizatorii percepe rapid conexiunea lor, deoarece afectează timpii de încărcare a paginilor web. Timp de căutare mai rapid = o încărcare mai rapidă a paginilor web (adică mai mică este mai bună).

Testele Purevpn Sped 2

Timpul de conectare VPN măsoară mult timp între atingerea "conectați" butonul din clientul dvs. VPN și conexiunea VPN pentru a fi stabilită. Este probabil cea mai puțin importantă dintre aceste măsurători de viteză, dar nimănui nu se bucură să stea în jur.

Testele Purevpn Sped 2

Când este posibil, toate recenziile noi vor folosi noul format de testare a vitezei și vor oferi analiza diferitelor măsurători realizate. Totuși, din diverse motive tehnice, este posibil să fim nevoiți să ne reîntâlnim pe formatul nostru de testare de viteză mai vechi.

Testele de scurgere IP

De asemenea, derulăm testele de bază ale scurgerii IP prin testarea vizitelor ipleak.net. Acestea includ teste de scurgere IPv4 și IPv6 DNS și teste de scurgere Ipv4 și IPv6 WebRTC.

Practic, însă, dacă putem vedea adresa noastră reală IP sau o adresă IP aparținând ISP-ului nostru real atunci când folosim VPN, atunci nu este bine. Conectarea la un server VPN de peste mări poate contribui la scurgerea IP.

Ip Leak Exemplul 2

Exemplul de mai sus arată un caz rău de scurgeri IPv6. Rezultatul DNS IPv4 arată corect că sunt conectat la un server VPN din SUA, dar site-ul poate vedea adresa mea reală IPv6 din Marea Britanie atât prin o scurgere DNS obișnuită, cât și prin WebRTC. Fail!

La un moment dat, planificăm trecerea la utilizarea unei baterii de instrumente mult mai cuprinzătoare de detectare a scurgerilor IP de sursă deschisă dezvoltate de ExpressVPN. Deocamdată, ipleak.net oferă o baterie bună de teste de bază.

Aceste teste sunt efectuate în modul privat / incognito pentru a preveni problemele de cache care confundă rezultatele. De asemenea, sunt efectuate într-un browser nemodificat care acceptă WebRTC, astfel încât putem testa testele de scurgeri WebRTC (Firefox, Chrome sau Opera).

Recunoaștem că în prezent există o problemă cu testele noastre IPv6 (atât DNS, cât și WebRTC). Acest lucru se datorează faptului că unii dintre recenzorii noștri nu au capacitate IPv6 și, prin urmare, nu sunt capabili să efectueze aceste teste. Totuși, am dezvoltat soluții de rezolvare pentru această problemă și sperăm în curând să avem o soluție definitivă. Vă rugăm să rețineți că IP-urile RFC de utilizare privată sunt doar IP-uri locale. Acestea nu pot fi utilizate pentru a identifica o persoană și nu constituie o scurgere de IP.

De asemenea, facem teste rapide pentru BBC iPlayer și US Netflix. Acestea implică pur și simplu conectarea pe serverele VPN din Marea Britanie și, respectiv, în SUA, apoi vizitarea acestor site-uri web pentru a vedea dacă putem accesa serviciile. Uneori este necesar să solicitați asistența VPN pentru a afla dacă au servere speciale care nu sunt blocate.

Alte platforme

Aici veți găsi o discuție rapidă despre toate platformele acceptate de VPN. Acestea pot fi fie prin software personalizat, fie prin configurare manuală. Platformele includ de obicei platforme desktop (de ex. Windows, macOS și Linux), platforme mobile (de exemplu, iOS, Android), routere (de obicei routere DD-WRT) și extensii de browser.

Aplicații pentru mobil

Dacă aplicațiile mobile personalizate sunt disponibile și recenzorul are acces la platforma relevantă, le vom oferi o privire aprofundată cu capturi de ecran aici.

Extensii de browser

Este din ce în ce mai frecvent ca furnizorii să ofere extensii de browser „VPN”. Acestea sunt aproape întotdeauna extensii proxy, nu adevărate extensii VPN. Ele pot fi totuși utile și noi oferim o astfel de caracteristică odată cu capturi de ecran aici.

Concluzie revizuire VPN

Mi-a placut:

 • O listă cu lucrurile care i-au plăcut recenzorului, mai degrabă decât o listă de funcții publicitate de furnizor

Nu eram atât de sigur despre:

 • O listă de lucruri care l-au confundat pe recenzor
 • Iar „caracteristicile” de care nu suntem convinși sunt cu adevărat atât de utile
 • De asemenea, puncte care nu au fost grozave, dar nu au fost suficient de rele pentru a merita să fie listate la ...

uram

 • Lucruri care sunt un break-dealer

Terminăm cu un scurt rezumat al punctelor înalte și scăzute ale serviciului, în care recenzorul își exprimă opiniile personale despre timpul său folosind VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me