Dispozitivele precum consolele de jocuri, dispozitivele de transmisie multimedia și televizoarele inteligente pot beneficia de avantajele geo-spoofing ale unui VPN, dar nu pot rula software-ul VPN. În acest ghid, vă arătăm cum să partajați o conexiune VPN într-o varietate de moduri.


Cum să partajați o conexiune VPN

1. Utilizați un router VPN

Aceasta este de departe cea mai ușoară metodă. Cele mai multe routere de nivel mediu până înalt oferă un client VPN încorporat în aceste zile, care ar trebui să fie configurabil pentru aproape orice serviciu VPN.

O altă alternativă este să flash-ul routerului dvs. existent cu firmware-ul DD-WRT sau Tomato, deși achiziționarea unui router DD-WRT sau Tomato pre-configurat de la Flashrouters este mai ușoară și vă garantează că nu veți termina cu un router bricked!

Rețineți că routerele low-end pot rula adesea un client VPN, dar nu sunt suficient de puternice pentru a face acest lucru cu viteză. Dacă doriți să evitați problemele de tamponare atunci când transmiteți conținut video, probabil că va trebui să cheltuiți cel puțin 100 USD sau cam pe un router VPN decent.

2. Partajați o conexiune VPN cu computerul Windows sau Mac

Puteți partaja conexiunea VPN Windows sau Mac cu dvs. non-VPN capabil, fie prin WiFi sau prin cablu Ethernet. Avem instrucțiuni pentru a face acest lucru mai jos. Acest lucru poate fi util atunci când nu doriți (sau nu vă puteți permite) să stropiți pe un router nou.

3. Modificați setările DNS

Această metodă nu folosește deloc o VPN, deoarece se bazează pe modificarea setărilor DNS ale dispozitivului. Cu toate acestea, o serie de servicii VPN includ un serviciu DNS inteligent gratuit, ca parte a pachetului lor VPN standard.

Dacă acesta este cazul serviciului dvs. VPN, atunci aproape orice dispozitiv capabil de internet vă va permite să schimbați setările DNS pentru a face să pară într-o altă țară.

Cum să partajați un VPN fără un router

Partajați o conexiune VPN în Windows 10 prin Ethernet

1. Pentru ca această metodă să funcționeze, de obicei, computerul trebuie să fie conectat la internet prin WiFi. Dacă aveți două sau mai multe porturi Ethernet PC pe computer, puteți utiliza al doilea port pentru a vă conecta la internet.

2. Înscrieți-vă la unul dintre serviciile VPN enumerate mai sus, instalați-l în Windows și conectați-vă la un server VPN. Conectați dispozitivul la computer folosind un cablu Ethernet. Laptopurile moderne nu au adesea un port Ethernet dedicat, de aceea poate fi necesar să achiziționați un cablu adaptor USB-C la Ethernet sau similar.

3. Accesați Start -> Reţea & Internet -> stare -> Schimbați setările rețelei -> Modificați opțiunile adaptorului.

starea rețelei

4. Găsiți conexiunea VPN. Dacă este o conexiune OpenVPN, atunci poate fi numită după furnizorul VPN sau poate folosi eticheta generică „TAP-Windows-Adapter VPN”. Faceți clic dreapta pe ea -> Proprietăți.

Conexiuni de retea

Faceți clic pe fila Partajare și:

a) Verificați „Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze prin conexiunea la internet a acestui computer.”

b) În meniul derulant „Selectați conexiunea dvs. la internet privat”, selectați conexiunea Ethernet.

Proprietăți Ethernet

Hit OK.

Dispozitivul dvs. non-VPN ar trebui să partajeze acum conexiunea dvs. VPN Windows, dar nu strică să o reporniți doar pentru a fi sigur.

Partajați o conexiune VPN în Windows 10 prin WiFi

Windows 10 are acum capacitatea nativă de a crea un hotspot WiFi cu adaptoare WiFi compatibile. Acest lucru vă permite să partajați conexiunea VPN cu orice dispozitiv compatibil WiFi utilizând un singur adaptor WiFi (fie că este vorba de un dongle USB, o carte WiFi sau un cip WiFi livrat pe placa de bază a laptopului).

1. Pentru ca acest lucru să funcționeze, aveți nevoie de un WiFiadapter compatibil. Faceți clic dreapta pe Start -> Comanda prompt și tastați (sau copiați și inserați):

netsh wlan arată drivere

Căutați linia care spune „Rețea găzduită acceptată:”

  • Dacă spune „da”, atunci putem continua cu acest ghid.
  • Dacă spune „nu”, atunci nu putem. Puteți încerca să actualizați driverele WiFi, deși poate fi mai ușor să obțineți doar un nou dongle WiFi. Alternativ, puteți utiliza metoda Ethernet prezentată mai sus.

Prompt de comandă de administrator

Norocul nostru! Suntem bine să mergem.

2. Accesați Start -> Reţea & Internet -> stare -> Schimbați setările rețelei -> Punct de acces mobil. Activează hotspot-ul mobil și notează-ți setările SSID (numele rețelei și parola de rețea).

Punct de acces mobil

3. Porniți VPN-ul.

4. Accesați Start -> Setări -> Reţea & Internet -> stare -> Schimbați setările rețelei -> Modificați opțiunile adaptorului.

Starea rețelei

5. Rețineți că puteți vedea acum conexiunea dvs. hotspot. Acesta va fi denumit „Local Area Connection * xx” și etichetat „Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter”.

Găsiți conexiunea VPN. Dacă este o conexiune OpenVPN, atunci poate fi numită după furnizorul VPN sau poate folosi eticheta generică „TAP-Windows-Adapter VPN”. Faceți clic dreapta pe ea -> Proprietăți.

Conexiuni de retea

Faceți clic pe fila Partajare și:

a) Verificați „Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze prin conexiunea la internet a acestui computer.”

b) În meniul derulant „Selectați conexiunea dvs. la internet privat”, selectați conexiunea dvs. hotspot (conexiune la zonă locală * xx ”).

wifi 4 proprietăți

Lăsați „Permiteți altor utilizatori de rețea să controleze sau să dezactiveze conexiunea la Internet partajată” și ați apăsat Ok.

6. Conectați dispozitivul non-VPN la hotspot-ul Windows creat de dvs. prin WiFi utilizând detaliile SSID pe care le-ați notat la Pasul 2.2.

Partajează o conexiune VPN în macOS prin Ethernet

Pentru ca această metodă să funcționeze, de obicei, Mac-ul dvs. trebuie să fie conectat la internet prin WiFi.

Niciun Mac nu are mai mult de un port Ethernet încorporat și mulți nu au niciunul. Dar accesoriile USB-C și Thunderbolt pot oferi porturi Ethernet suplimentare. Dacă mai aveți două porturi Ethernet disponibile, atunci puteți utiliza un al doilea port pentru a vă conecta la internet în loc de WiFi.

Această metodă utilizează clientul VPN macOS încorporat și, prin urmare, funcționează numai utilizând protocoalele VPN PPTP, L2TP sau IKEv2.

1. Înscrieți-vă la unul dintre serviciile VPN enumerate mai sus, apoi configurați manual clientul VPN macOS pentru al utiliza. Conectați-vă la un server VPN.

Configurare VPN mac

2. Conectați dispozitivul non-VPN la computer utilizând un cablu Ethernet.

3. Accesați Preferințele sistemului -> Partajarea. Apoi:

a) Partajați conexiunea dvs. din: [conexiunea VPN pe care tocmai o configurați manual].

b) Pentru computere care utilizează: [interfața dvs. Ethernet]. În exemplul de mai jos, MacBook nostru utilizează un adaptor USB la Ethernet.

c) Activare Partajare Internet făcând clic pe caseta de selectare (debifează pentru a dezactiva).

Partajare internet Macbook aeriană

Partajați o conexiune VPN în macOS folosind WiFi

Această metodă necesită conectarea Mac-ului dvs. la internet prin cablu Ethernet sau al doilea adaptor WiFi (cum ar fi un dongle USB). Vă puteți conecta apoi la acesta prin WiFi și beneficiați de VPN. Spre deosebire de Windows 10, macOS nu este capabil să creeze hotspot WiFi folosind un singur adaptor WiFi decât dacă este conectat la internet printr-un adaptor separat.

Din nou, această metodă funcționează numai cu PPTP macOS încorporat. Client L2TP și IKEv2. Nu OpenVPN.

1. Înscrieți-vă la unul dintre serviciile VPN care funcționează cu macOS, apoi configurați manual clientul VPN pentru al utiliza. Conectați-vă la un server VPN.

2. Conectați dispozitivul non-VPN la computer utilizând un cablu Ethernet.

3. Accesați Preferințele sistemului -> Partajarea. Apoi:

a) Partajați conexiunea dvs. din: [conexiunea VPN pe care tocmai o configurați manual].

b) Pentru computere care utilizează: WiFi.

c) Faceți clic pe Opțiuni WiFi ...

partajare internet

d) Verificați setările rețelei și selectați o parolă SSID pentru noul dvs. hotspot. Faceți clic pe „OK” când ați terminat.

configurați o rețea de partajare a internetului

e) Activează Partajarea Internet făcând clic pe caseta de selectare (debifează pentru a dezactiva).

distribuirea internetului mac

Spuneți-vă locația folosind Serviciul inteligent DNS al VPN

Detaliile acestui lucru variază foarte mult în funcție de dispozitiv, dar de obicei nu este greu. Majoritatea serviciilor VPN care oferă DNS inteligent au instrucțiuni detaliate de configurare pentru o varietate de dispozitive populare non-VPN.

schimba setările DNS expresvpn

Mai sus putem vedea instrucțiunile inteligente DNS ale ExpressVPN. Atâta timp cât ai un server IP inteligent valabil DNS, aproape orice dispozitiv cu internet creat vreodată poate fi configurat să-l folosească.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me