Internetul este subliniat - cunoscut sub numele de Darknet sau Blacknet - este o parte a internetului care nu este listată de motoarele de căutare convenționale. Puteți accesa webul întunecat în mod anonim. Oamenii sunt astfel liberi să se angajeze în fapte penale cu o șansă relativ mică de a fi prinși. Rezultatul este că Darknet este un loc în care se pot găsi droguri și servicii ilegale - și mult mai rău -.darknet

Cum funcționează Darknet?

Site-urile întunecate pot fi găsite pe darknets: rețele de suprapunere la care puteți accesa doar cu software specific, cum ar fi Tor. De fapt, Darknet este doar o mică parte din Deepweb - un corp de conținut de internet mult mai mare și inofensiv, care nu este indexat de motoarele de căutare.

Aceiași oameni accesează Deepweb pentru a folosi anonimatul oferit de Tor. Tor, cunoscut și sub numele de router cu ceapă, vă permite să vă ascundeți adevărata locație într-un mod care să ofere anonimat și confidențialitate. De îndată ce vă conectați la Tor, datele dvs. web sunt tunate automat printr-o serie de „noduri de ieșire” (calculatoare aleatorii din întreaga lume).

pisc

Modul în care funcționează Tor face aproape imposibil de spus cine sau unde este un utilizator de internet. Criptarea furnizată de Tor, de asemenea, protejează datele împotriva ochilor înțepători. Acest lucru face ca Tor să fie util pentru persoanele care trăiesc în regimuri politice periculoase, pentru jurnaliști sau pentru alte grupuri vulnerabile care necesită confidențialitate.


În ciuda utilizărilor legitime, totuși, anonimatul oferit de software precum Tor înseamnă că Darknet creează un mediu perfect pentru ca infracțiunile să prospere. Din acest motiv, Darknet nu este un loc pentru cei slabi de inimă.

De fapt, îndemnăm cu tărie toate persoanele să utilizeze prudență dacă vor decide vreodată să acceseze Webul Întunecat. Vă puteți confrunta cu un conținut care este abuziv, deranjant, criminal și pur și simplu urât.

Drumul mătăsii și succesorii săi

Poate cea mai cunoscută parte a Dark Web a fost Silk Road. Silk Road a fost piața originală a Deepweb - echivalentul eBay pentru infractori. Pe Silk Road, oamenii obișnuiau să cumpere și să vândă produse ilegale precum droguri, arme, malware și servicii ilegale (cum ar fi angajarea unui hitman).Bitcoin

Site-ul a fost creat de „Dread Pirate Roberts” pseudonimul lui Ross Ulbricht. Ulbricht s-a îmbogățit din Drumul Mătăsii. La înălțimea sa, acesta îi făcea aproximativ 20.000 de dolari pe zi în comisioane Bitcoin. Se crede că a acumulat o bogăție de aproximativ 4 milioane de dolari când a fost prins de FBI în 2015.

alphabay

Problemă continuă

În ciuda eșecului final al Silk Road și a încarcerării lui Ulbricht, Dark Web continuă să fie o pată fierbinte a piețelor criminale. Recent, alte două piețe celebre - Alphabay și Hansa - au fost închise.

Încercările autorităților de a împiedica aceste piețe ilegale sunt însă în mare parte degeaba. Mai multe site-uri apar rapid pentru a umple vidul creat prin pierderea altora, iar consumatorii și vânzătorii pur și simplu mută și își înființează magazinul care vinde bunurile ilegale în altă parte.

În prezent, Dream Market, Silk Road 3, Crypto Market și Ramp se află în vârful lanțului alimentar. Cu toate acestea, după cum puteți vedea, există literalmente zeci de aceste tipuri de magazine Darknet ilegale. Infrastructura ilegală este activată prin utilizarea criptomonedelor descentralizate (și a tehnologiei blockchain).

Bitcoin, cea mai cunoscută dintre aceste monede, este cel mai adesea folosit de consumatori pentru a plăti achizițiile Deepweb. Acest lucru le permite să facă cumpărături fără să fie nevoiți să-și folosească numele real, banca, cardul de credit sau PayPal.

Viitorul Darknet-ului

Darknet este un loc misterios și preocupant. Pentru poliție, este un flagel. Cu toate acestea, s-ar părea că cryptocurrencies sunt aici pentru a rămâne. În plus, modul în care există de fapt Deep Web înseamnă că nu poate fi închis cu adevărat.

Pentru dezvoltatorii ilegali de piață, exemplul lui Ulbricht (a fost prins pentru că nu și-a respectat propriile protocoale importante de securitate) este un memento constant pentru a se asigura că se acordă cea mai mare atenție. Aceasta înseamnă că alunecările sunt mai puțin probabile, ceea ce face mai dificilă prinderea infractorilor care folosesc Deep Web.viitorul darknet-ului

Acestea fiind spuse, Europol, FBI-ul și alte alte agenții de informații - au dovedit că, în ciuda anonimatului pe care Tor și Darknet îl asigură, cu suficientă muncă asigurată, este posibil să închidă piețele ilegale și să trimită liderii lor la închisoare..

De obicei, autoritățile prind criminali fiind răbdători și așteaptă ca acești lideri să facă greșeli. Cu toate acestea, la un moment dat infractorii trebuie să-și încaseze Bitcoins-urile pentru monedele FIAT. În acest moment autoritățile pot obține un rol important.

În ceea ce privește Tor, deocamdată, tehnologia este sigură. Cu toate acestea, este posibil ca într-o bună zi agențiile de informații guvernamentale, precum NSA și GCHQ, să găsească o modalitate de a deschide sistemul.

Dacă s-ar întâmpla asta, mulți oameni ar avea, fără îndoială, probleme grave. Cu toate acestea, partea neînregistrată a internetului (Deep Web) ar mai fi acolo și probabil că va fi doar o problemă de timp înainte de apariția unei versiuni mai noi a lui Tor..

Directorul FBI, Andrew Mccabe, tinde să fie de acord că comerțul ilegal va continua să funcționeze, în ciuda întreruperilor ocazionale ale pieței Darknet:

„Criticii noștri vor spune că închidem un site, apare un alt site. Și s-ar putea să aibă dreptate. Dar aceasta este natura muncii infracționale. Nu se va dispărea niciodată, trebuie să vă mențineți constant și trebuie să folosiți fiecare instrument din cutia de instrumente. "

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlu credit imagine: J0hnTV / Shutterstock.com

Credite imagine: Adrian Today / Shutterstock.com, Shutter_M / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me