Ați folosit vreodată o aplicație VPN (Virtual Private Network), doar pentru a afla că este imposibil să vă conectați? Când localizați fișierul jurnal, veți vedea coduri de eroare înregistrate acolo. Va trebui să știți ce înseamnă acele coduri pentru a produce o soluție. Configurarea manuală a VPN-urilor este chiar mai probabil să vă prezinte coduri de eroare, deoarece nu există un software de companie între dvs. și mecanica de bază a conexiunii VPN pentru a interpreta semnificațiile acestor erori pentru dvs..

În acest ghid al codurilor de eroare, vă explicăm cele mai frecvent întâlnite coduri de eroare VPN. Vă sugerăm, de asemenea, remedieri pentru problemele pe care le denotă aceste coduri.

Contents

Cod de eroare VPN 0x800704C9

- Nu există porturi SSTP disponibile pe server

Această eroare este destul de frecventă și este ușor de remediat. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să aveți acces la serverul de acces la distanță.

 1. Deschideți panoul de control Routing și Acces la distanță.
 2. Extindeți intrarea pentru serverul dvs..
 3. Treceți cursorul peste porturi și faceți clic pe butonul dreapta al mouse-ului. Selectați Proprietăți din meniul contextual.
 4. Click pe Nume și selectați WAN Miniport (SSTP) apoi faceți clic pe Configurare.
 5. Uită-te la numărul din Porturi maxime camp. În mod implicit, aceasta ar trebui să fie 128. Creșteți numărul afișat.
 6. Clic O.K în fereastra Port Properties pentru a o închide.

Cod de eroare VPN 0x80072746

- Conexiune închisă de gazdă la distanță

Această problemă se referă la certificatele de autentificare HTTPS. Fie serverul VPN nu poate găsi certificatul, fie există un fel de problemă cu acesta.

Nu puteți remedia această problemă singur. Este o problemă care este responsabilitatea persoanelor care dețin și operează serverul VPN. Dacă utilizați un serviciu VPN cu abonament, toți ceilalți clienți ai companiei vor fi, de asemenea, blocați. Tehnicienii VPN vor ști deja despre această problemă.


Dacă certificatul este instalat, atunci managerul de server trebuie să verifice legarea HTTPS.

Cod de eroare 51 VPN

- Imposibil de comunicat cu subsistemul VPN

Acest cod de eroare este generat de sistemul VPN Cisco. Se referă la clientul VPN, care este software-ul VPN care rulează pe computer. Software-ul VPN nu poate accesa software-ul de rețea de pe computer pentru a face o conexiune. Aceasta înseamnă că ceva s-a oprit. Închideți VPN-ul și rulați diagnosticul de rețea. Porniți din nou VPN și vedeți dacă acest lucru a rezolvat problema.

Cod de eroare VPN 412

- Peerul de la distanță nu mai răspunde

Acesta este un cod de eroare VPN Cisco care provine din software-ul client VPN. Acest lucru este foarte similar cu eroarea 51. Cu toate acestea, în acest caz, programul client comunica cu serverul VPN, dar a pierdut conexiunea. Închideți VPN-ul, executați diagnosticul de rețea, asigurați-vă că conexiunea la internet funcționează, apoi porniți VPN-ul din nou.

Cod de eroare VPN 609

- S-a specificat un tip de dispozitiv care nu există

Acest cod de eroare este generat de software-ul VPN de pe computer. Înseamnă că VPN nu poate accesa un port, deoarece definiția tipului de dispozitiv nu este prezentă sau nu este configurată corect.

Puteți verifica dacă tipul de dispozitiv necesar este prezent pe computer prin deschiderea unei ferestre de prompt de comandă și intrarea netcfg.exe -q < nume miniport > unde numele miniportului este unul dintre următoarele (conform protocolului VPN):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Această definiție ar trebui să fie configurată de VPN și software-ul de rețea. Cel mai simplu mod de a remedia problema este să reporniți totul. Cu toate acestea, încercați mai întâi sistemul de diagnosticare pentru a vedea dacă acesta poate rezolva problema.

 1. Priviți mesajul raportului de eroare și faceți clic pe Diagnostice. Click pe Reparație.
 2. Opriți serviciul Remote Access Connection Manager (rasman) și apoi porniți-l din nou.
 3. Opriți VPN-ul, închideți totul, reporniți computerul, apoi porniți din nou VPN-ul.

Cod de eroare VPN 619

- Nu a putut fi stabilită o conexiune la computerul de la distanță

Această eroare este o întâlnire frecventă pe computerele Windows. De obicei se datorează firewallului care blochează accesul la rețea. Aceasta nu este singura cauză posibilă a erorii, totuși, poate fi necesar să încercați mai multe soluții pentru ca VPN să funcționeze.

În primul rând, verificați dacă aveți o singură VPN în funcțiune.

 1. Faceți clic pe săgeata sus în tava de servicii a barei de activități pentru a căuta icoane ascunse ale programelor care rulează. Faceți clic dreapta pe toate pictogramele VPN-urilor și selectați Părăsi din meniul contextual din fiecare caz pentru a-l opri.
 2. Faceți clic dreapta pe bara de activități din partea de jos a desktopului și selectați Gestionar de sarcini din meniul contextual. Parcurgeți lista proceselor active și închideți toate cele referitoare la VPN-urile pe care le-ați instalat.
 3. Reporniți VPN-ul preferat pentru a vedea dacă problema a fost rezolvată.

Dacă acest lucru nu rezolvă problema, trebuie să închideți firewallul pentru a testa dacă asta a cauzat problema. Dacă aveți Windows Firewall, urmați acești pași:

 1. Faceți clic pe butonul Windows pentru a obține meniul Start, apoi faceți clic pe simbolul cog pentru a accesa sistemul Setări.
 2. Tip Windows Firewall în caseta de căutare din ecranul Setări Windows. Click pe Windows Firewall în lista rezultatelor.
 3. Click pe Activează sau dezactivează Windows Firewall în meniul din stânga ferestrei Windows Firewall.
 4. Faceți clic pe butonul Dezactivați Windows Firewall buton radio atât în ​​butonul Setări de rețea privată și Setări de rețea publică.
 5. Click pe O.K pentru a salva setările, apoi încercați din nou VPN.

Dacă acest test dovedește că firewallul blochează conexiunea VPN, adresați-vă biroului de asistență al furnizorului dvs. VPN pentru a obține o soluție la problemă.

Dacă sunteți în căutarea unui VPN pentru Windows, consultați cel mai bun software VPN pentru ghidul Windows.

Cod de eroare VPN 633

- Modemul (sau alt dispozitiv de conectare) este deja în uz sau nu este configurat corect

Această problemă apare atunci când portul TCP (Transmission Control Protocol) (TCP) de care are nevoie conexiunea VPN este deja utilizat de un alt program. S-ar putea ca celălalt program să se oprească sau să cadă fără să finalizeze procedurile de eliberare a resurselor necesare pentru ca portul TCP să fie disponibil pentru alte procese.

Soluția la această problemă este foarte similară cu pașii pentru soluționarea erorii 609. Corecția de diagnosticare nu vă va putea ajuta, dar repornirea Remote Access Manager ar trebui să ștergeți toate porturile blocate. Dacă un proces necinstit nu va muri, reporniți computerul pentru a șterge lemnul mort.

Cod de eroare VPN 645

- A apărut o eroare de autentificare internă

Această eroare apare pe versiunile mai vechi, învechite ale Windows. Este mai probabil să primiți codul de eroare 691 pe versiunile mai noi ale sistemului de operare (a se vedea mai jos). Eroarea apare atunci când serverul VPN refuză o conexiune, deoarece ați introdus un nume de utilizator și o parolă incorecte.

Cod de eroare VPN 691

- Accesul refuzat deoarece numele de utilizator și / sau parola sunt nevalide pe domeniu

Această problemă ar trebui să fie foarte ușor de remediat. Ea apare atunci când introduceți un nume de utilizator sau o parolă greșite. Asigurați-vă că Blocarea majusculelor este dezactivată, deoarece aceste acreditări sunt sensibile cu majuscule. Asigurați-vă că numele de utilizator și parola pe care le-a furnizat administratorul de rețea sau compania VPN sunt corecte verificând înapoi cu ei pentru a confirma. În acest moment, administratorul ar trebui, de asemenea, să verifice dacă contul dvs. a fost de fapt configurat pe serverul VPN.

Cod de eroare 720 VPN

- Nu a putut fi stabilită o conexiune la computerul de la distanță

Această problemă apare pe computerele Windows unde ați configurat manual o definiție VPN. Cel mai probabil motivul erorii este că ați introdus protocolul greșit în câmpul Tip VPN. Încercați să setați tipul la Automat apoi relansați conexiunea. Dacă asta nu rezolvă problema, citiți documentația online a VPN pentru a obține protocolul potrivit pentru serverul la care doriți să vă conectați. Dacă toate celelalte nu reușesc, întrebați biroul de ajutor al companiei VPN.

Cod de eroare 721 VPN

- Calculatorul de la distanță nu a răspuns

Aceasta este o eroare Windows care apare din cauza unei defecțiuni a software-ului client VPN care rulează pe computer pentru a accesa software-ul de rețea de bază. Închideți VPN-ul, executați diagnosticul de rețea, asigurați-vă că conexiunea la internet funcționează, apoi porniți VPN-ul din nou.

Cod de eroare 732 VPN

- Calculatorul dvs. și computerul de la distanță nu au putut fi de acord cu protocoalele de control PPP

Această eroare Windows ar putea apărea fie pe computerul dvs., fie pe serverul VPN. Aceasta este o problemă care apare atunci când contul de utilizator nu are drepturile de acces la resursele VPN. Problema ar putea avea legătură cu permisiunile contului de utilizator de pe computerul dvs., cu permisiunile de acces la rețea (dacă vă conectați printr-o rețea a companiei sau universității) sau pe serverul VPN.

Locația cea mai probabilă pentru sursa acestei erori, dacă sunteți un utilizator VPN privat al unui serviciu de abonament, este pe serverul VPN. Ca atare, va trebui să contactați biroul de asistență VPN pentru a remedia această eroare.

Cod de eroare 734 VPN

- Protocolul de control al legăturii PPP a fost încheiat

Aceasta este o variație a codului de eroare 732. Se produce la stabilirea unei conexiuni, dar apoi a fost respinsă din anumite motive legate de drepturile de acces la resurse. Contactați biroul de asistență al furnizorului dvs. VPN pentru a rezolva această problemă.

Cod de eroare VPN 766

- Un certificat nu a fost găsit

Această eroare apare la conexiunile cu Protocolul de tunelare strat (2) (L2TP) prin Internet Protocol Security (IPSec). Conexiunea necesită prezența unui certificat de autentificare pe client și pe serverul VPN. Unul dintre aceste certificate nu a fost prezent pentru această tentativă de conectare, creând astfel o eroare. Furnizorul dvs. VPN ar trebui să poată rezolva această eroare.

Cod de eroare VPN 789

- Stratul de securitate a întâlnit o eroare de procesare în timpul negocierilor inițiale cu computerul de la distanță

Aceasta este o eroare generică legată de negocierile de conectare IPSec pentru L2TP. Acesta este un alt cod de eroare care ar putea avea legătură cu absența certificatelor de securitate sau inconsecvențele dintre identitatea clientului sau a serverului și detaliile date pe certificatele respective. Dacă sistemul folosește cheile pre-partajate (PSK), asigurați-vă că atât clientul cât și serverul au aceeași cheie.

Cod de eroare 800 VPN

- Imposibil de stabilit conexiunea VPN, deoarece nu a putut fi configurat un tunel

Acesta este un cod de eroare captivant, care nu oferă detalii despre problema apărută. Este mai probabil să obțineți acest cod de eroare, mai degrabă decât unul care oferă detalii mai precise ale problemei, dacă aveți tipul VPN setat pe Automat. Dacă cunoașteți protocolul VPN pe care ar trebui să îl utilizați pentru a vă conecta la un anumit server, reveniți la configurarea VPN din Setările rețelei Windows și schimbați tipul VPN din automat în protocolul exact. Salvați aceste setări noi și încercați din nou, în speranța unui cod de eroare mai precis.

Dacă definirea mai precis a tipului VPN nu vă oferă o descriere mai bună a erorii de conectare, va trebui să verificați toate setările VPN.

 • Asigurați-vă că aveți numele de server potrivit.
 • Cereți companiei VPN adresa IP a serverului și introduceți asta în loc de un nume.
 • Verificați numele de utilizator și parola.

Dacă toate setările par bune, atunci parcurgeți următorii pași pentru a vedea dacă oricare dintre ele rezolvă problema.

 1. Opriți firewallul.
 2. Resetați routerul.
 3. Închideți VPN-ul și porniți-l din nou.
 4. Opriți serviciul Remote Access Connection Manager (rasman) și apoi porniți-l din nou.
 5. Opriți VPN-ul, opriți totul, reporniți computerul și apoi porniți-l din nou.

Cod de eroare VPN 806

- Conexiunea VPN dintre computer și serverul VPN nu a putut fi finalizată

În acest caz, a fost făcută o conexiune la serverul VPN, dar procesele normale de schimb de date nu pot continua. Acest lucru se datorează faptului că un firewall de rețea undeva de-a lungul traseului blochează traficul VPN, care utilizează Protocolul de încapsulare a rutelor generice. Va trebui să contactați Furnizorul de servicii Internet (ISP) și să-i cereți să remedieze această problemă. Sursa cea mai probabilă a problemei este pe portul TCP 1723, care trebuie deschis.

Cod de eroare VPN 809

- Conexiunea de rețea dintre computer și serverul VPN nu a putut fi stabilită deoarece serverul de la distanță nu răspunde

Aceasta este o problemă similară cu eroarea 806. Este cauzată de un firewall sau un router de-a lungul călătoriei care blochează accesul la TCP 1723. Contactați ISP-ul pentru a rezolva această problemă.

Cod de eroare VPN 812

- Conexiunea a fost prevenită din cauza unei politici configurate pe serverul RAS / VPN

Aceasta este o variație a codurilor de eroare 732 și 734. Problema este cauzată de contul dvs. de utilizator care nu are privilegii suficiente pe serverul VPN pentru a crea cu succes o conexiune. Va trebui să contactați biroul de asistență al VPN-ului dvs. și să-i determinați să remedieze această eroare.

Cod de eroare VPN 868

- Conexiunea de la distanță nu a fost făcută, deoarece numele serverului de acces la distanță nu s-a rezolvat

Dacă aveți noroc, această problemă a fost cauzată pentru că ați scris numele serverului greșit atunci când ați configurat VPN. Contactați biroul de asistență și confirmați numele serverului la care ar trebui să vă conectați. De asemenea, cereți-le să vă ofere adresa IP a serverului. Această problemă ar fi putut fi cauzată de o intrare incorectă în sistemul de nume de domeniu (DNS), care interpretează numele gazdelor în adrese IP. Înlocuirea numelui serverului cu adresa IP reală este cea mai rapidă modalitate de a rezolva această problemă.

Verificați numele serverului în configurarea conexiunii VPN. Dacă aveți numele corect, înlocuiți numele serverului cu adresa IP, asigurați-vă că ați introdus corect numele de utilizator și parola și încercați din nou conexiunea VPN.

Cod de eroare VPN 13801

- Creditele de autentificare IKE sunt inacceptabile

Această eroare Internet Key Exchange versiunea 2 (IKEv2) se referă la probleme cu certificatul de autentificare a serverului. Deoarece nu aveți control asupra serverului, nu puteți face nimic pentru a remedia această problemă. Va trebui să contactați biroul de asistență al furnizorului VPN și să-i determine să remedieze eroarea.

Concluzie

Trebuie să faceți față unui șir de erori atunci când încercați să vă conectați la un VPN poate fi extrem de frustrant. Serviciile VPN de calitate scăzută au asistență pentru clienți slabă și poate dura câteva zile pentru a primi un răspuns. Dacă o companie VPN are un birou de asistență lent, operatorii lor de asistență probabil nu vor fi foarte pricepuți, așa că primul răspuns la biletul dvs. de asistență poate fi o replică obturată care lipsește în totalitate. Echipele de asistență ieftine adoră semnalarea problemelor cât mai repede posibil. Adesea înțeleg greșit problema în mod intenționat, astfel încât să vă poată scoate de la coadă și să își mențină calificativele de răspuns.

Numărul mare de coduri de eroare pentru VPN vă arată că multe lucruri pot merge greșit atunci când încercați să configurați o VPN manual. Este mult mai bine să căutați un serviciu VPN de calitate, care să includă o aplicație de autoinstalare. Aplicațiile VPN merg rar greșit, mai ales dacă instalarea a decurs fără un obstacol. Asigurați-vă că alegeți un serviciu VPN de calitate cu o echipă de asistență pentru clienți extrem de apreciată. Apoi, sperăm, nu va trebui să te confrunți niciodată cu teama de a citi un cod de eroare VPN pe ecran.

Credit imagine: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me