În acest ghid, am acoperit totul de jos în sus, deci dacă sunteți începători sau profesioniști, ar trebui să puteți obține informații utile și să învățați ceva nou.


Nu contează dacă intenționați să faceți minerit folosind Linux, ethOS sau Windows. M-am asigurat să acopăr pașii pentru fiecare. Veți găsi, de asemenea, câteva sfaturi grozave, trucuri, optimizări și soluții pentru probleme comune de depanare.

Dacă nu aveți timp să citiți toate acestea astăzi, atunci marcați această pagină sau înregistrați-vă pe lista noastră de e-mailuri și primiți-o ca ebook gratuit!

Dacă sunteți interesat de confidențialitate, atunci ar trebui să utilizați un VPN pentru extragerea criptelor. Uitați-vă la cel mai bun ghid VPN pentru o listă cu cele mai rapide, mai sigure și private VPN-uri.

Contents

Ce este Ethereum?

Ethereum este o platformă blockchain deschisă similară cu Bitcoin, dar cu flexibilități suplimentare încorporate. Cu Ethereum, blockchain-ul poate fi considerat inteligent datorită mașinii virtuale Ethereum și a contractelor inteligente. În timp ce cu Bitcoin este un registru glorificat.

Contracte inteligente

Cu Ethereum puteți executa cod pe blockchain într-un mod distribuit. Acestea se numesc Contracte inteligente. Acestea vă permit să configurați un sistem, prin care o persoană va primi plata doar în anumite condiții. Pe măsură ce Ethereum crește, amploarea și complexitățile acestor contracte vor crește. Contractele inteligente este ceea ce a oferit lui Ethereum o poziție atât de solidă, întrucât cu http://www.gridcoin.us/GridCoin, blockchainul are o funcționalitate.

Dacă sunteți interesat de cum a apărut Ethereum și doriți să aflați mai multe despre el, atunci vizionați acest videoclip YouTube de COO, Stephan Tual.

Rentabilitatea mineritului Ethereum

Înainte de a stabili dacă ar trebui să mergeți în aventura dvs. minieră Ethereum; va trebui să decideți dacă va fi sau nu profitabil.

În timp ce, la suprafață, acest lucru este incredibil de ușor, așa cum vă voi arăta mai jos, trebuie să fiți conștienți că mineritul seamănă foarte mult cu tranzacțiile. Prețurile criptomonedelor fluctuează, echipamentul dvs. s-ar putea rupe și așa mai departe. De exemplu, când am început să fac acest proiect împreună, estimarea numărului aproximativ a fost că îmi voi recupera investiția în șase luni. Acum, cu aceleași calcule, ar fi nevoie de opt luni. Avantajul mineritului față de tranzacționare este că prețurile monedelor pot fi ceva mai stabile, iar la sfârșitul zilei, veți avea în continuare echipament. Ceea ce, dacă ai ales cu înțelepciune, nu și-ar fi pierdut prea mult din valoare.

Rentabilitatea mineritului Ethereum

Calculați hashrate-ul estimat și plata

În primul rând, trebuie să calculați cât de mare va fi puterea dvs. de izolare. Dacă aveți deja câteva GPU-uri pe care intenționați să le utilizați, atunci puteți utiliza Google pentru a afla rata de hash a acestuia. În mod alternativ, puteți utiliza un site precum CryptoCompare pentru a determina care este cea mai bună valoare pentru unitatea de bani. Cu toate acestea, încă nu am găsit o bază de date cu o listă completă, așa că poate doriți să începeți propriul dvs. fișier excel și să comparați hașa pe care o obțineți pe dolarul cheltuit. Prețurile GPU pot varia, de asemenea, semnificativ, de la o țară la alta, deci asigurați-vă că luați în considerare și acest lucru.

Am ales să merg cu RX480, deoarece este de așteptat să dau 25 MH / s la setări de stoc cu un preț de 200 $. Prin urmare, plătesc 8 USD / MH și scopul este de a obține acest preț cât mai mic. Prin urmare, dacă vedeți GPU-urile second-hand în care plătiți mai puțin de atât, ar putea merita să fie luate în considerare.

Pe baza hashrate-ului dvs. puteți utiliza CoinWarz pentru a calcula plata preconizată, aceasta ar fi 4,2Eth / lună în acest moment. În acest moment valorează aproximativ 42 USD.

Calculați costul de energie electrică

Cu toate acestea, după ce aveți cardurile dvs. GPU, acestea vor avea nevoie de energie. Prin urmare, al doilea factor cel mai important este cât de mult va consuma cardul dvs. și cât de mult va trebui să plătiți pentru asta. Pentru a calcula acest lucru, va trebui să aflați câtă putere utilizează și cât trebuie să plătiți pe KW / h. Acestea sunt respectiv 150W și 0,10 USD pe KW / h pentru mine. Pentru a calcula costul pe oră, trebuie doar să convertiți W în kW (prin scufundare cu 1000) și să înmulțiți împreună, așa că pentru mine platforma ar costa 0,15 * 0,1 = 0,015 $ / oră pentru a menține în viață. Aceasta se ridică la 0,36 USD / zi sau 10,80 USD / lună.

Calculați profitul și pierderea și întoarceți-vă

Deci, acum știi câți bani câștigi și cât cheltuiești. Cu numerele de mai sus, voi face 42 - 10,80 USD = 31,20 USD pe lună cu un RX480.

Calculele neglijează energia electrică folosită de celelalte componente ale calculatorului, dar acestea sunt de obicei neglijabile, mai ales dacă aveți mai multe GPU-uri într-o singură platformă. În cazul meu, extrag cu RX480s multiple și aștept să generez în jur de 200 de dolari pe lună. Deoarece toate echipamentele m-au costat 2000 de dolari, voi rupe chiar și după zece luni și voi face profit de 400 $ sau 20% până la sfârșitul anului.

Hardware Ethereum Mining

Pentru a începe exploatarea, tot ce ai nevoie este un computer incredibil de simplu. Veți avea nevoie de asemenea de un mouse, o tastatură și un ecran, dar acest lucru este necesar doar pentru configurare, deci ar trebui să puteți utiliza toate cele existente pe care le puteți avea.

Mai jos, am prezentat considerentele de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți aceste componente de bază și opțiunile populare pentru fiecare. Puteți utiliza un site web cum ar fi PCPartPicker pentru a vă asigura că piesele pe care le-ați ales vor funcționa împreună. De asemenea, dacă doriți, puteți cumpăra pachete complete de procesor, RAM și placă de bază de la gpuShack.

Plăci de bază

Placa de bază este cel mai important aspect al oricărei platforme miniere. Motivul pentru aceasta este că trebuie să poată suporta toate GPU-urile. Dacă plănuiești doar să ai unul sau doi, atunci nu este atât de important. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor urmări să maximizeze și să aibă 6 GPU-uri într-un singur echipament. Există foarte puține placi de bază care vor suporta funcționarea a 6 GPU-uri. Marele avantaj cu extragerea minieră este că puteți rula GPU-urile din sloturile PCIe x1, deci nu trebuie să găsiți o placă de bază cu sloturi PCIe de 6 x16.

H81 Pro BTC

De când a început „nebunia” minieră, ASRock a produs placă de bază destinată exact mineritului. Din acest motiv, probabil că cea mai bună și cea mai populară placă de bază pentru a cumpăra este H81 Pro BTC sau H97 Anniversary.

Alte placi de baza populare sunt: ​​Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 si Biostar TB85. De asemenea, puteți găsi recomandări suplimentare aici.

Procesor

Atunci când alegeți CPU, aveți nevoie de minimul minim. Nu aș recomanda să obțineți cel mai ieftin absolut, dar unul sau două puncte mai sus. Motivul pentru aceasta este că o putere suplimentară de procesare este utilă atunci când configurați și face repornirea ușor mai rapidă. Am ales să merg cu Intel Celeron G1840.

Berbec

Din nou, veți avea nevoie de minimul minim, 4GB. Am ales să merg cu 8 GB doar în caz. De asemenea, dacă veți face minerit solo, este bine să aveți cât mai mult posibil la început, deoarece acest lucru va face sincronizarea blockchain-ului mult mai rapid. Desigur, odată terminat, puteți elimina excesul.

GPU

Am subliniat alegerea GPU de mai sus. În prezent, RX480 este una dintre cele mai populare cărți miniere, dar dacă te uiți în jurul forumurilor Ethereum, vei fi sigur că vei găsi o mulțime de recomandări.

Radeon RX480

PSU

Pentru a calcula dimensiunea alimentatorului de care aveți nevoie, va trebui să adăugați împreună cerințele de alimentare ale tuturor componentelor dvs. Un site precum PCPartPicker va face acest lucru perfect pentru tine. Adăugați 20% din valoarea dorită ca factor de siguranță. De asemenea, asigurați-vă că utilizați un PSU de înaltă calitate, bine recunoscut și de înaltă calitate, de parcă ar sufla, puteți să vă luați rămas bun de la unele echipamente foarte scumpe.

Hard disk

Pentru hard disk este esențială utilizarea unui SSD. În timp ce SSD-urile sunt mai scumpe, veți avea nevoie doar de unul de 16 GB, care vă va stabili mai puțin de 30 USD. Dacă plănuiți să lucreze la mine, este recomandat să cumpărați unul de 32 sau 64 GB, dar din nou, vor fi doar câțiva dolari mai mult.

Alte componente

În afară de componentele principale, veți avea nevoie și de accesorii pentru GPU. V-aș recomanda să obțineți accesorii USB de 1x la 16x, pe care le puteți obține de la Amazon, pentru câțiva dolari. Cu unele modele de placă de bază, va trebui să scurtați niște pini pentru ca placa de bază să recunoască riserul.

Riser PCI alimentat

De asemenea, este recomandat să cumpărați câteva PCIe suplimentare pentru conectoarele Molex (sau SATA), astfel încât să puteți conecta ascensoarele la diferite șinele de pe PSU. Din nou, le puteți găsi pe Amazon și vor costa doar câțiva dolari.

În general, hardware-ul dvs., exclusiv GPU-urile, nu ar trebui să vă coste mai mult de 500 USD, iar cea mai mare parte a acestuia va fi unitatea dumneavoastră de alimentare. Mai jos este o listă de achiziții recomandată de la Amazon. Totalul fără GPU-uri ajunge la 472,21 USD. În timp ce cu 6 RX480s costul dvs. total va fi de 1702,15 USD fără costuri de transport.

Ghidul de exploatare Ethereum

Așadar, acum că am acoperit rentabilitatea și hardware-ul, este timpul să extragem minerit.

Cu toate acestea, chiar și cu exploatarea minieră, există trei considerente importante care trebuie făcute: sistem de operare, solo sau bazin și software minier.

Ce sistem de operare să aleagă?

Când vine vorba de alegerea software-ului dvs. de operare de exploatare Ethereum, există trei concurenți principali: Windows, Linux și ethOS. Dacă sunteți fan Mac, este posibil, dar este recomandat din mai multe motive.

ferestre

Dacă te-ai obișnuit cu Windows și nu te-ai apropiat niciodată de Linux, atunci rămâi cu Windows. Dacă intenționați să utilizați 6 GPU-uri, atunci Windows 10 este recomandat, deoarece are suport integrat în mod natural. Windows 7 & 8 va necesita câțiva jocuri. Dacă sunteți obișnuiți să comandați sisteme de stil linie, iar mineritul va fi singurul obiectiv al platformei, atunci aș recomanda cu mare atenție să vă uitați la etos.

În plus, Windows beneficiază de mai mult suport universal și, în general, de instrumente de overclockare mai bune. Mai mult, accesarea acestuia este o ușurință absolută cu ceva de genul TeamViewer. Are dezavantajul unei configurații ușor mai complicate, dar nimic prea dificil, mai ales dacă nu intenționați să modificați performanțele GPU-urilor..

Mai mult, dacă încercați doar să-l mina pe Ethereum ca hobby cu computerul dvs. normal, atunci MinerGate vă permite să faceți acest lucru extrem de ușor.

Ethos

ethOS este o versiune redusă a Linux (Ubuntu 14.04 pentru a fi specifică), care are scopul simplu de a extrage Ethereum (și câteva alte criptomonede). Nu numai că este incredibil de ușor de configurat, dar este, de asemenea, ușor de utilizat și de întreținut. Am observat, de asemenea, că rulează mai optim decât Windows. Are dezavantajele la care nu veți putea folosi echipamentul pentru multe altele, dar, în orice caz, majoritatea oamenilor nu tind. În plus, accesul la distanță se face doar prin SSH, deci trebuie să fiți confortabil să nu aveți o GUI. Cu toate acestea, pentru 39 de dolari, în opinia mea, este un dezacord.

etos Acasă

Linux

Unii pasionați de minerit jură că Linux este cel mai bun sistem de operare pentru minerit. Cu toate că acest lucru a fost cazul, există dezacorduri mai puternice pe această temă decât anterior. Deși prefer Windows, Linux are avantajele sale și fiind un sistem mai subțire, poate avea avantajele sale. În plus, Windows, de obicei, are o etichetă de preț, așa că dacă sunteți în căutarea unei opțiuni gratuite, atunci Linux este cea pentru dvs..

Solo vs. Pool Mining

Când vine vorba de mineritul criptomonedelor, situația este foarte asemănătoare cu o mină reală atunci când considerați fiecare GPU ca fiind o persoană care minează.

Solo Mining

Exploatarea solară este atunci când faci mină de unul singur. Avantajul acestui lucru este că orice găsești este complet al tău. Din păcate, dacă aveți doar câțiva mineri, este posibil să dureze foarte mult timp "aur." Mai mult, frecvența găsirii aurului poate varia, de asemenea, mult. Este posibil să aveți o săptămână în care ați lovit de trei ori aurul, dar apoi nimic pentru o lună întreagă. În mod clar, dacă aveți o mulțime de mineri (GPU), rezultatul va fi mai stabil, dar sub rata minieră de 1GH / s, Minerizarea solară nu este recomandată dacă doriți un randament stabil. Dacă nu vă îngrijorează schimbările când găsiți Eth, atunci exploatarea Solo este o opțiune bună peste 100 Mh / s, deoarece nu este necesar să plătiți nimănui.

Piscină Minerit

Odată cu exploatarea piscinei, mulți mineri își unesc forțele pentru a găsi moneda. Monedele găsite sunt apoi distribuite în mod egal între mineri, deși cu unele grupuri, raporturile pot varia în funcție de câțiva factori. Cu toate acestea, trebuie să plătiți o taxă mică (de obicei mai mică de 1%) operatorului piscinei pentru întreținerea serviciului. Este de părere că veți avea o plată constantă și, prin urmare, faceți mai exacte calculele legate de bani.

Dacă citiți acest ghid, probabil că doriți să minați pe un singur echipament, așa că voi acoperi în primul rând exploatarea bazinelor, dar va aborda și mineritul Solo.

Bazin minier Ethereum

Bazine miniere Ethereum

  1. http://ethereumpool.co/ - taxe de 0,8%. Plățile au fost eliberate de 2 ori pe zi pentru solduri mai mari de 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% taxe. Plățile au fost eliberate de 4-6 ori pe zi pentru solduri mai mari de 1 ET.
  3. http://weipool.org/ - comisioane de 0%. Plățile eliberate la fiecare 24 de ore pentru solduri mai mari de 1 ET.
  4. http://ethpool.org/ - Piscina previzibilă de exploatare solo. Taxe 0%. Plăți după 10 confirmări. Mai multe informații despre comentariile @dr_pra de mai jos.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS comisioane de 1%. Plățile au fost eliberate de 2 ori pe zi pentru solduri mai mari de 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - taxe de 0%. Plata la fiecare 30 de minute pentru solduri de peste 0,2ETH.

Necesită înregistrare

  1. https://eth.suprnova.cc/ - Taxe de 1%. Plățile sunt în funcție de miner (manual sau automat de la 0,01 ETH).

Software Miner

Revenind la analogia mineritului real, în mineritul criptocurrency puteți folosi diferite instrumente pentru a găsi aurul, așa-numitul software de minerit. Fiecare software minier a evoluat de-a lungul anilor, dar unii s-au dezvoltat mai mult decât alții. Principalii concurenți ai mineritului Ethereum sunt Claymore și Genoil.

Gat

Geth este software-ul original al echipei Ethereum. Dacă dorești să-mi faci solo, aceasta va fi cea mai bună opțiune. Este simplu și simplu de utilizat. De asemenea, vă poate crea portofelul pentru dvs., dar așa cum este discutat mai jos, ar trebui să obțineți și portofelul Mist / Ethereum, dacă preferați o opțiune GUI.

MinerGate

MinerGate nu este recomandat dacă intenționați să aveți platforme miniere dedicate. Dacă, totuși, doriți să minați pe un computer existent ca hobby sau ca interes, este perfect.

În timp ce ia o taxă de la minerit, GUI este rapid și simplu de utilizat și, odată instalat, puteți minta instantaneu. De asemenea, are câteva provocări care te încurajează să-mi aparțin și, dacă ești un începător absolut, atunci simplitatea acestui software te va face sări de bucurie. Dacă simplitatea este ceva preferat, atunci NiceHash este și o opțiune foarte solidă.

Genoil

Genoil este un miner în dezvoltare continuă și foarte optimizat pentru Ethereum. Funcționează fără probleme și puteți să vă ridicați foarte repede. Personal, am avut câteva probleme cu generația DAG, dar câteva modificări au rezolvat rapid acest lucru. Dacă intenționați doar să exploatați Ethereum, atunci Ethminer de Genoil este un pretendent puternic.

sabie pentru două mâini

Personal, am găsit că Claymore este cel mai puternic și cel mai bun miner. Este ușor de configurat, nu am avut niciodată probleme cu acesta și are o mulțime de funcționalități adăugate (de exemplu, gestionarea fanilor), pe care nu le-am văzut cu alți mineri. De asemenea, are bonusul că poate extrage două monede simultan, pe care unii oameni le-au găsit foarte utile pentru a-și optimiza veniturile. Au existat rapoarte de undeva între 3 și 10 procente de venituri suplimentare.

Ferestre Claymore Mining

Pentru fiecare sistem de operare, voi oferi instrucțiunile de configurare pentru minerul preferat.

Portofel Ethereum

După ce începeți exploatarea, va trebui să vă păstrați Ethereumul într-o locație sigură. Acest lucru este posibil în două moduri, un portofel local sau un portofel online. Un portofel local are o siguranță mai bună, deoarece rămâne mereu în controlul dvs. Cu toate acestea, dacă utilizați un portofel local, atunci instalați-l pe un computer care nu este minerul dvs. sau transferați în mod regulat fonduri în altă parte. Motivul pentru asta este că ar trebui ca computerul dvs. să se prăbușească; ar putea fi greu să recuperezi orice eter care este păstrat acolo.

Portofel Mist / Ethereum

Portofelul Mist și Ethereum sunt evoluțiile oficiale ale echipei Ethereum. În timp ce în centrul acestuia este simplu de utilizat, oferă o mulțime de funcții suplimentare. Deoarece este integrat cu ShapeShift, puteți accepta, de asemenea, plăți și de la alte conturi Bitcoin. De asemenea, vă permite să dezvoltați aplicații și servicii bazate pe Ethereum - de exemplu contracte inteligente.

Portofel Mist Ethereum

Geth (cu Etherwall)

Geth este codul de bază pentru portofelul Mist și este serviciul principal pentru sincronizarea blockchain-ului Ethereum. Din păcate, este un serviciu de linie de comandă, ceea ce poate face dificilă și enervantă utilizarea. http://www.etherwall.com/Etherwall adaugă un front-GUI la acesta, ceea ce facilitează utilizarea.

EtherWallet-ul meu

MyEtherWallet este un portofel Ether cu client open source care rulează pe Javascript. MyEtherWallet simplifică crearea portofelelor sigure fără linia de comandă sau necesitatea de a rula un client Ethereum pe computer. Prin rularea MyEtherWallet pe un computer offline, puteți crea portofele sigure de hârtie pentru rețelele de eter.
Ethereum-Wallet.net este o dezvoltare similară la care merită să aruncăm o privire și.

Poloniex și Kraken

Poloniex și Kraken sunt platforme online de tranzacționare a criptocoinelor. Puteți utiliza adresele de depozit acolo pentru a transfera orice Ether pe care îl faceți direct acolo.

ferestre

Așadar, acum când am discutat despre toate condițiile preliminare, iată toate etapele pe care va trebui să începeți să le extrageți pe Windows.

1. Instalați redistribuibile Windows și C ++

Acest lucru este destul de dat. Totuși, m-am gândit să o menționez, întrucât este întotdeauna cel mai bine să începeți cu o instalație curată. Dacă utilizați mai mult de 4 GPU-uri, atunci aș recomanda utilizarea Windows 10 sau va trebui să faceți niște modificări. Dacă veți utiliza Windows 7 sau 8, instalați și software-ul Mod 6xGPU. Un fapt important de reținut cu instalații proaspete este faptul că ar trebui să dezactivați computerul să nu mai plece la somn sau să hiberneze.

De asemenea, va trebui să instalați pachetele redistribuibile C ++ pentru Visual Studio.

2. Descărcați drivere și pachete

Descărcați driverele și pachetele de control pentru GPU-urile dvs. Deși este posibil să existe un echipament atât cu GPU-urile Nvidia, cât și pentru AMD, acest lucru este necorespunzător, deoarece poate duce la mai multe probleme.

Pentru NVidia instalați driverul 347.52 și cel mai recent pachet OpenCL CUDA, care este CUDA 8.0 la momentul scrierii.

Pentru AMD, instalați Radeon Software Crimson Edition 15.12 și pachetul OpenCL SDK. În funcție de GPU, este posibil să nu fie driverul corect. Prin urmare, dacă aveți probleme, consultați Forumul Ethereum pentru sfaturi.

3. Instalați software suplimentar

Înainte de a începe exploatarea, este recomandat să instalați un software suplimentar care vă va ajuta să monitorizați și să optimizați performanțele sistemului.

Dezinstalare Driver Display. DDU ajută la crearea dezinstalărilor curate de drivere de afișare. Acest lucru vă poate ajuta dacă aveți probleme cu driverele video. În Windows 10 dezactivează, de asemenea, actualizările automate ale driverului de afișare care pot provoca probleme de compatibilitate și minare.

GPU-Z. GPU-Z este un instrument pentru monitorizarea statisticilor GPU-urilor și afișarea detaliilor de bază despre acesta. Puteți planifica ușor statisticile și le puteți jurnaliza / exporta dacă doriți.

TeamViewer. Dacă intenționați să accesați de la distanță platforma dvs. pentru a o monitoriza și controla, atunci versiunea gratuită a TeamViewer va fi cea mai ușoară de utilizat.

Instrument de overclockare. Dacă intenționați să optimizați performanța platformei dvs. (care ar trebui să fiți), este recomandat să obțineți un instrument de overclocking de un fel. Majoritatea producătorilor de GPU vă vor oferi unul pe care îl puteți utiliza. De asemenea, în funcție de software-ul de exploatare pe care îl veți folosi, veți avea nevoie de acesta pentru a controla viteza ventilatorului pe GPU-uri. Mai mult, noul WattMan AMD s-a dovedit a fi un software foarte bine proiectat, modificându-vă setările GPU.

Wattman

4. Configurează-ți portofelul

Decideți ce serviciu doriți să utilizați pentru portofel și înscrieți-vă la acesta. Am creat un cont Poloniex, în timp ce intenționez să fac tranzacții cu mina Ether I pentru a încerca să măresc în continuare profiturile. Notează adresa ta. Ar trebui să arate așa: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Portofel Poloniex

Dacă doriți o adresă locală, apoi descărcați portofelul Mist, lăsați blockchain-ul să sincronizeze și creați-vă contul acolo. Alternativ, descărcați Geth și salvați-l într-un folder cum ar fi C: Ether. Apoi tastați "un cont nou". Indiferent de metoda pe care o utilizați, asigurați-vă că vă salvați parola cu un software securizat, cum ar fi KeePass.

5. Configurați Geth (opțional pentru minerit individual)

Dacă dorești să-mi aparții Solo, va trebui să fii în sincronizare cu blockchain. Pentru a face acest lucru, va trebui să descărcați Geth și să îl salvați într-un folder precum C: Ether. Apoi, deschideți un prompt de comandă și navigați la acest folder folosind comanda cd. În primul rând, dacă nu utilizați un portofel local, va trebui să sincronizați blockchain-ul. Cel mai rapid mod este folosind comanda:

consola geth --fast --cache = 1024 - jitvm

Valoarea cache este cantitatea de RAM pe care o aveți, 1 GB în exemplul de mai sus. Cu cât ai mai multă memorie RAM, cu atât mai rapid poți sincroniza blockchain-ul.

În Notepad creați un fișier cu textul de mai jos și salvați-l ca gethsync.bat, în folderul Ether. Lansați acest fișier bat de fiecare dată înainte de a începe exploatarea. Puteți crea, de asemenea, o comandă rapidă pe ecranul dvs. de pornire.

geth --rpc

6. Configurează-ți minerul

Pentru Windows, minerul Genoil s-a dovedit a fi cel mai eficient și vă voi arăta cum să configurați acest lucru. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de alte monede alt, atunci ar trebui să luați în considerare și privirea la minerul Claymore.

După ce ați descărcat Genoil, salvați-l și extrageți-l într-un folder adecvat, de ex. C: eter.

Deschideți Notepad și creați un fișier numit genoil.bat cu următorul text, în același folder. Aceste setări vă vor optimiza capacitatea de exploatare și vor lansa operațiunile miniere. Asigurați-vă că înlocuiți adresa pool și portofelul cu ceea ce utilizați. Dacă sunteți solo, apoi înlocuiți ultima linie utilizând comanda "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G - armă-recheck 200 --cl-local-work 256 --cl-global-work 8192

Lansați genoil.bat și veți începe exploatarea. De fiecare dată când îl porniți, va exista o perioadă mică în care sistemul va spune 0Mh / s ca hashrate. Nu iti face griji. De obicei, acest lucru înseamnă că fișierul dvs. DAG este încă generat. Cu cât ai mai multe GPU-uri, cu atât va dura mai mult.

7. Monitorizați-vă aparatul

După ce ați exploatat, asigurați-vă că vă supravegheți echipamentul. Primele 24-48 de ore sunt esențiale și vor determina dacă sistemul dvs. este stabil sau nu. Dacă se execută fără probleme în perioada respectivă, atunci ar trebui să fiți bine. V-aș recomanda să stați la distanța accesibilă a echipamentului dvs. în acest timp, deoarece pot apărea tot felul de probleme, iar dacă sunteți extrem de ghinionist, puteți ajunge să ardeți o clădire în jos.

Puteți urmări de la distanță aparatul dvs., verificând starea de apăsare pe bazinul ales și, de asemenea, conectându-vă folosind TeamViewer.

8. Îmbunătățirea performanței

Dacă doriți să vă îmbunătățiți rata de hash, atunci citiți la sfârșit această secțiune.

Ubuntu

1. Instalați Ubuntu 16.04 și driverul AMD.

Descărcați Ubuntu 16.04 și instalați-l. După ce ați configurat, descărcați driverul AMDGPU-Pro, dezarhivați și instalați de asemenea.

2. Instalați software-ul Ethereum

În primul rând, va trebui să adăugați depozitul. Utilizați comenzile de mai jos pentru aceasta.

sudo apt-get install software-properties-common

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get update

Acum instalați software-ul preferat Ethereum, minerul și Geth. Acestea vă vor ajuta să sincronizați cu blockchain-ul și apoi să începeți să-mi apar.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install etminer sudo apt-get install geth

Dacă doriți, puteți utiliza Geth pentru a crea portofelul, dar după cum am discutat anterior, este mai ideal dacă utilizați un portofel online.

3. Benchmark și începeți exploatarea

Puteți testa acum că platforma dvs. este extracție folosind prima comandă, apoi începeți exploatarea folosind a doua. Este un lucru simplu. Dacă doriți să utilizați un bazin diferit de Nanopool, atunci, desigur, înlocuiți-l cu cel ales.

etminer -G -M
etminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x --farm-recheck 200

Dacă aveți o problemă cu unul dintre minerii dvs., puteți utiliza comenzile de mai jos pentru a vă ajuta să încercați să găsiți care este GPU.

ethminer -G -M --opencl-device x (unde x este ID-ul dvs. GPU începând de la 0)
list - dispozitive (arată toate GPU-urile pe care le aveți disponibile)

Ethos

ethOS este, probabil, cea mai simplă modalitate de a înființa o platformă minieră și este opțiunea mea de urmat la crearea unuia nou. Deși costă 39 de dolari, timpul pe care îl economisește la rezolvarea problemelor este mai mult decât meritat. În mod evident, este de asemenea mai ușor și mai simplu de monitorizat, deoarece îl poți accesa pur și simplu prin SSH sau să te uiți la tabloul de bord personalizat. Puteți citi recenzia mea despre aceasta sau puteți accesa gpuShack pentru a o achiziționa.

1. Cumpărare, descărcare și instalare etos

După ce ați cumpărat o licență, vi se va da un link de descărcare. Descărcați-l și instalați-l conform instrucțiunilor lor pe un SSD mic.

2. Pornire inițială & Înființat

Când o porniți pentru prima oară, trebuie să aveți un singur GPU conectat la slotul x16 cel mai aproape de procesor. Pornirea inițială va dura câteva minute. După ce ați făcut acest lucru, va trebui să schimbați fișierele de configurare la distanță și locale. Pentru a ajuta acest lucru, gpuShack are o bază fantastică de cunoștințe. Desigur, dacă nu ați făcut-o încă, atunci va trebui să vă obțineți un portofel / adresă Ethereum.

3. Adăugați GPU-uri

Adăugați fiecare GPU unul câte unul, asigurându-vă că sistemul rulează stabil de fiecare dată. Făcând acest lucru, vă veți asigura că sistemul le recunoaște pe fiecare în mod corect și, dacă există probleme, va fi mai ușor de identificat.

4. Monitorizați-vă aparatul

Pentru a vă monitoriza platforma, aveți două opțiuni. Vă puteți conecta prin SSH sau consultați panoul statisticilor generate. Panoul de statistici are avantajul că este o pagină web simplă și o puteți vizualiza cu ușurință de oriunde. SSH prezintă avantajul că, dacă aveți probleme, puteți gestiona cu ușurință sistemul de la distanță (atât timp cât sunteți mulțumit de operațiunile liniei de comandă Linux).

5. Îmbunătățirea performanței

Dacă doriți să vă îmbunătățiți rata de hash, atunci citiți la sfârșit această secțiune.

6. Sfaturi pentru etos

Schimbați-vă parola: Utilizați comenzile de mai jos pentru a schimba atât parolele principale, cât și parolele principale ale utilizatorului etos. Acest lucru este important mai ales dacă intenționați să accesați de la distanță prin SSH. În caz contrar, mașina dvs. ar putea fi preluată cu răutate.

sudo passwd

sudo passwd ethos

Configurați SSH: Dacă doriți să configurați SSH, trebuie să faceți două lucruri importante. În primul rând, configurați redirecționarea portului pe routerul dvs., astfel încât traficul să fie redirecționat către platforma dvs. În al doilea rând, utilizați comenzile de mai jos, pentru a schimba portul SSH la ceva diferit, de ex. 2221. În timp ce acest lucru nu va opri un atac dacă există o scanare portuară, aceasta va reduce posibilitatea unui atac al unui crawler. Puteți, de asemenea, să luați în considerare utilizarea privată & cheile publice pentru 100% se asigură că numai tu poți accesa platforma.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Modificați linia care spune „# Port 22” în „Port 2221” sau portul preferat.

Minerit în cloud

Este posibil să extragem Ethereum, folosind servicii online precum AWS sau DigitalOcean. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să facă acest lucru profitabil în timp real și ar trebui să luați această rădăcină numai dacă nu doriți să vă construiți propria platformă și doriți să speculați asupra prețurilor.

Există, de asemenea, contracte miniere Ethereum, cum ar fi de la Genesis Mining. Aceste companii vă pun la dispoziție propriul sistem minier dedicat și trebuie să plătiți pentru acest avans. Din nou, dacă nu speculați foarte mult asupra prețurilor, acestea nu tind să merite.

Sfaturi generale pentru îmbunătățirea performanței miniere

Setări placă de bază

În unele cazuri, este posibil ca BIOS-ul plăcii dvs. de bază să nu fie configurat imediat. Dacă adăugați GPU-urile unul câte unul și, la un moment dat, sistemul dvs. se blochează și ați eliminat problemele legate de GPU, atunci este posibil ca placa de bază să fie problema. Aruncați o privire în jurul forumurilor pentru ajutor, dar deseori veți avea nevoie de câteva setări. Personal, am avut experiență cu nevoia de a dezactiva oprirea anumitor funcții BIOS și modificarea alocărilor, dar setările sistemului variază în mare măsură, aș spune că Google este cel mai bun prieten al tău.

Ventilator și temperatură: control și monitorizare

Întotdeauna, asigurați-vă întotdeauna că aveți un sistem în vigoare pentru monitorizarea ventilatoarelor și a temperaturii și puteți verifica aceste distanțe. Dacă utilizați Genoil, atunci sistemul va încerca să se corecteze, iar dacă utilizați ethOS, va opri un GPU dacă există o problemă de supraîncălzire. Cu toate acestea, nu toți minerii sunt creați egali și, dacă nu ești atent, ai putea arde casa ta. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de important să îți supraveghezi aparatul în mod continuu și să te asiguri că funcționează stabil în primele 24 de ore. De asemenea, țineți cont de fluctuațiile de căldură din lunile de vară și de iarnă, deoarece diferențele de câteva grade pot avea un impact uriaș.

Îmbunătățirea performanței

Dacă doriți să îmbunătățiți performanța, aveți două opțiuni: overclocking și BIOS personalizat. Un BIOS personalizat are de obicei overclocking-ul, precum și alte câteva modificări.

overclocking: Overclockarea este cea mai simplă dintre cele două metode. Windows și etos acceptă acestea cu ușurință prin Wattman și, respectiv, prin etos-overclocking. Regula generală este că creșterea ceasului memorial cu 10% îți crește hashrate-ul cu 10%. Puteți schimba și ceasul de bază. Cu toate acestea, acest lucru are un efect mai mic. De asemenea, reducerea ceasului de bază poate fi benefică, deoarece vă poate reduce consumul de energie și, în timp ce hașeul va fi puțin mai mic, puteți fi pozitiv în general, deoarece veți utiliza mai puțină putere. Bilanțul de bază / memorie adecvat va depinde de costul energiei electrice și hashrate.

BIOS personalizat. BIOS-urile personalizate sunt mai dificile. Deși este ușor să folosești un instrument cum ar fi AtiFlash pentru a-ți bloca GPU-ul, rețineți că este riscant. De asemenea, va trebui să găsiți un BIOS care să fie potrivit pentru GPU-ul dvs., cu excepția cazului în care sunteți priceput să modificați-l singur cu un instrument precum PolarisBiosEditor. Totuși, acesta poate avea cel mai mare câștig. De exemplu, pentru RX480, un BIOS personalizat își poate ridica rata de hash la 30 Mhs +, ceea ce reprezintă o îmbunătățire considerabilă de 30%!

Fanii în plus. Mai ales dacă aveți mai multe echipamente, atunci asigurați-vă că atașați niște ventilatoare suplimentare la carcasă / carcasă. Unele persoane folosesc de asemenea ventilatoare de birou normale sau, în unele cazuri, ventilatoare industriale de mare putere. Verificați instalația mea de extracție a tuburilor de cupru, pentru a obține câteva idei creative despre cum să creați o platformă minieră utilă, dar atractivă în același timp!

Rigă minieră finală

Concluzie Ethereum Mining

Deci asta este. Sper că v-a plăcut să citiți acest ghid minier Ethereum, începeți acum să vă construiți platforma, astfel încât să puteți începe exploatarea cât mai repede posibil!

Aveți feedback, întrebări, comentarii? Anunță-mă în comentarii și mă voi asigura să țin acest articol la zi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me