De la lansarea sa din 29 iulie, problemele de securitate Windows 10 au adus critici din partea profesioniștilor IT și activiștilor de confidențialitate care se opun cu tărie multor setări implicite din cel mai recent sistem de operare Microsoft. Pentru a vă ajuta, ProPrivacy a decis să vă aducă acest ghid rapid de urmat, care vă va permite să dezactivați colectarea de date Windows 10.


1. Dezactivați reclame personalizate

În primul rând veți dori să vă ocupați de sistemul de reclame personalizate, faceți acest lucru în setările de securitate Windows 10.

Pentru a-l dezactiva accesați Setări > intimitate > Generalizați și glisați opțiunea care spune „Permiteți aplicațiilor să utilizeze codul meu de publicitate pentru experiență în aplicații (oprirea acestei opțiuni va reseta ID-ul dvs.)” în poziția Oprit..

Acum, dezactivați orice blocante de anunțuri din browserul dvs. (deoarece interferează) și vă îndreptați către alegerea.microsoft.com/en-us/opt-out. Odată ajuns acolo, alegeți Oprit pentru „Anunțuri personalizate oriunde îmi folosesc contul Microsoft” și „Anunțuri personalizate din acest browser”.

2. Dezactivează Cortana

Deschideți Cortana în bara de activități și atingeți pictograma caietului în partea stângă a ferestrei.

Faceți clic pe Setări și glisați pentru Opțiunea oprită care spune „Cortana vă poate oferi sugestii, idei, mementouri, alerte și multe altele”.

Cu Cortana plecat, aveți și opțiunea de a dezactiva rezultatele Bing. Dacă Bing nu este ceașca de ceai, atunci dezactivați „Căutați online și includeți rezultatele web”.

3. Încetați să mă cunoașteți!

Acum reveniți la Setări și mergeți la Confidențialitate > Vorba, cerneala și tastarea.

Aici trebuie să faceți clic pe „Nu mai cunoașteți. Acest lucru va dezactiva apăsarea și înregistrarea care au cauzat atâtea dezbateri.

4. Ștergeți memoria lui Cortana

În acest moment, faceți clic pe „Accesați Bing și gestionați informațiile personale pentru toate dispozitivele dvs.”. Unde puteți șterge tot ceea ce Cortana are până la acel moment, a reușit să vă dați seama, dând clic pe Ștergeți în partea de jos.

5. Alegeți-vă hotspoturile

Al cincilea din lista de activități: accesați Setări > Reţea & Internet > Wifi > Gestionați setările Wi-Fi.

Iată unde dezactivați Wi-Fi Sense. Faceți acest lucru glisând „Conectați-vă la hotspot-urile deschise sugerate” și „Conectați-vă la rețele deschise partajate de contactele mele” în poziția Oprit..

6. Opriți partajarea fișierelor de sistem

Opriți implicit distribuirea fișierelor de sistem Windows și actualizări pe computerul dvs. (și de la computer la alți utilizatori) în mod implicit.

Mergi la Setari > Actualizați & Securitate > Windows Update > Opțiuni avansate > Alegeți cum sunt livrate actualizările.

Aici va trebui să faceți alegerea fie să dezactivați complet „Actualizări din mai mult de un loc”, fie să decideți să optați pentru partajarea informațiilor doar cu „PC-urile din rețeaua locală”. Depinde de tine.

7. Opriți o unitate

În această etapă, veți dori să opriți Windows 10 să stocheze informații pe serverele Microsoft. Aceasta se numește OneDrive.

Pentru a dezactiva:

faceți clic pe săgeata sus din tava de sistem.

Alege OneDrive > Setări și deselectați toate cele trei opțiuni:

„Porniți OneDrive automat când mă conectez la Windows.”

„Permiteți-mi să folosesc OneDrive pentru a prelua oricare dintre fișierele mele de pe acest computer,”

și „Utilizați Office pentru a lucra la fișiere cu alte persoane în același timp”.

Colectarea de date Windows 10

8. Nu mai trimiteți informații către Microsoft

Acum reveniți la Setări > Confidențialitate și selectați General, unde doriți să dezactivați „Trimiteți informații Microsoft despre modul în care scriu pentru a ne ajuta să îmbunătățim scrierea și scrierea în viitor” și „Permiteți site-urilor să furnizeze conținut local relevant accesând lista mea de limbi”.

9. Dezactivați serviciul de localizare Windows 10

Dacă doriți, puteți, de asemenea, să dezactivați serviciul Locație Windows 10 care se găsește direct în secțiunea General. Aici puteți scăpa de acesta complet în Change sau setați-l pe Off doar pentru acel anumit utilizator.

10. Permisiunile aplicației

Continuați în jos lista de aplicații din General și Locație: dezactivând oricare dintre funcțiile pe care nu le doriți.

Cu toate acestea, luați în considerare cu atenție, deoarece unele opțiuni (cum ar fi aplicația Mail care caută în contactele dvs.) pot fi benefice.

11. Microsoft Edge

Microsoft Edge este noul browser de internet în Windows 10. Este setat să comunice cu Microsoft în mod implicit.

Pentru ao opri, deschideți Edge, faceți clic pe meniu (trei puncte orizontale) selectați Setări > Vizualizați Setări avansate.

Aici opriți tot ceea ce nu doriți în secțiunea „Confidențialitate și servicii” („afișați sugestiile de căutare” și „Ajutați-mă să mă protejați de site-uri malițioase și descărcări cu filtru SmartScreen”, ar putea fi în măsură să le lăsați, întrucât ambele servesc funcții legitime. )

12. Sincronizare setări

Dacă nu doriți ca setările dvs. Windows 10 să fie disponibile la cererea către alte PC-uri, atunci trebuie să accesați Setări > Conturi > Sincronizați setările și glisați-l pe Dezactivat.

13. SmartScreen

SmartScreen este o caracteristică care vă ajută să vă protejați de programe desktop nedorite și dăunătoare. Ar trebui să dezactivați acest lucru numai dacă sunteți sigur de ceea ce faceți. În caz contrar, lăsați-l pornit.

Pentru a-l dezactiva accesați meniul Start > Panou de control. Selectați Sistem și securitate > Securitate și întreținere și alegeți „Schimbați setările Windows SmartScreen” din stânga.

Acum faceți clic pe butonul radio de lângă „Nu faceți nimic (opriți Windows SmartScreen)”.

14. Aplicații SmartScreen +

În cele din urmă, dezactivați celălalt filtru SmartScreen din Setări > intimitate > Generalizați și glisați opțiunea care spune „Activați filtrul SmartScreen pentru a verifica conținutul web (adresele URL) pe care aplicațiile din Windows Store le folosesc” de asemenea pentru Dezactivat.

Deci, de ce toate criticile? Mai exact, noul Windows este condamnat pentru că nu le permite utilizatorilor să renunțe la anumite servicii implicite. Acestea includ trimiterea de date Microsoft la reclame personalizate (prin ID-ul personal al reclamei); un sistem de actualizare peer-to-peer (Torrent) care crește utilizarea lățimii de bandă (și ar putea duce la creșterea tarifelor de date). Comunică regulat cu serverele - afectând negativ viteza de navigare web - și amasează datele introduse de utilizator pentru a „învăța” asistentul digital integrat Cortana, pe care compania îl acordă,

„Colecționează și folosește diferite tipuri de date, cum ar fi locația dispozitivului, date din calendarul dvs., aplicațiile pe care le utilizați, date din e-mailurile și mesajele text, pe cine apelați, contactele dvs. și cât de des interacționați cu ele pe dispozitivul dvs. '

Colectarea de date Windows 10

Presa proastă a inspirat mulți utilizatori Windows să evite actualizarea gratuită - disponibilă pentru utilizatorii Windows 7, 8 și 8.1 - de teamă că ar putea foarte bine să efectueze supraveghere care să invadeze confidențialitatea. Acum, modificările la calea de actualizare anunțată săptămâna trecută înseamnă că în curând va fi foarte greu pentru utilizatori să evite actualizarea,

„La începutul anului viitor, ne așteptăm să recategorizăm Windows 10 ca fiind "Actualizare recomandată". În funcție de setările Windows Update, acest lucru poate determina inițierea automată a procesului de actualizare pe dispozitiv. " a spus Terry Myerson de la Microsoft.

Deci, ce înseamnă să fii obligat să ai Windows 10? Și de ce ar trebui să utilizați acest ghid pentru a dezactiva colectarea de date Windows 10?

În primul rând, vicepreședintele companiei, Joe Belfiore, a recunoscut recent că Windows 10, într-adevăr, urmărește continuu și trimite informații înapoi la Microsoft. În afară de aceasta, într-un semn liniștitor pentru avocații de confidențialitate (care trântesc sistemul de luni de zile), el recunoaște că, în timp ce unele dintre funcțiile sale de supraveghere pot fi dezactivate, altele nu pot,

„În cazurile în care nu ne-am oferit opțiuni, considerăm că aceste lucruri au legătură cu sănătatea sistemului. În cazul în care știm că am creat că se prăbușește sau are probleme grave de performanță, considerăm că este atât de util pentru ecosistem și deci nu este o problemă de confidențialitate personală, încât astăzi colectăm datele astfel încât să facem această experiență mai bine pentru toată lumea. '

Deși acest lucru poate părea lipsit de importanță pentru mulți, alții (adesea identificați ca teoreticieni ai conspirației) consideră că ar trebui să fie posibil să oprească PC-ul lor să comunice cu serverele Microsoft dacă doresc. Deși este adevărat că multe dintre aceste transferuri de date par suficient de inofensive (lipsa marcatorilor de identificare), este îngrijorat că alții nu sunt atât de buni.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, deși multe persoane sunt informate despre riscurile de securitate prezente în Windows 10, este posibil ca altele să nu fie. De fapt, este probabil ca unii utilizatori să treacă la Windows 10 fără nicio deliberare (este gratuit până la urmă.) Majoritatea experților sunt de acord că Windows 10 depășește cu mult versiunile anterioare, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca mulți utilizatori să fie experiența invazivă: neîncetat. că Acordul de licență de utilizator final (EULA) a acordat Microsoft permisiunea specifică de a colecta datele de apăsare a tastei.

Odată cu izbucnirea haosului în mass-media în ceea ce privește keyloggerul în pachet, am decis să cerem Microsoft o declarație oficială cu privire la veridicitatea acuzațiilor din jurul serviciului. Nu este surprinzător, răspunsul Microsoft este un nr,

răspuns microsoft2

Cu toate acestea, la o inspecție mai atentă, devine clar că „nu” inițial al Microsoft este urmat întâmplător de un „cu permisiunea clientului”, da, Windows poate. Știind că Windows 10 EULA acordă Microsoft acel permis de client, cu siguranță face ca inițialul firmei să nu pară o încercare grăbită de a da o direcție greșită. Unul este, de asemenea, neglijat de faptul că, dacă răspunsul ar fi „nu”, probabil că nu ar exista o dezbatere aprinsă în mass-media.

Nu există nicio îndoială că cheylogging-ul Windows 10 (implicit) ar putea constitui un risc sever pentru securitate. Tastaturile noastre sunt locurile în care tastăm parolele, datele bancare (și alte informații sensibile), iar în zilele noastre este cunoscut faptul că furtul de date din criminalitatea cibernetică este o amenințare foarte reală și imediată. Având în vedere acest lucru, nu este alarmant faptul că informațiile noastre sensibile ar putea fi scoase din mâinile Microsoft? Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă, putem avea încredere în Microsoft cu un astfel de tezaur de informații? Nu uitați că Microsoft recunoaște în mod deschis că dorește Windows 10 pe un miliard de PC-uri în termen de doi ani. Aceasta este o serie serios de date.

Din păcate, se pare că această dezbatere urmează să continue în viitorul previzibil. În primul rând, deoarece Microsoft este atât de aproape încât ajunge la „prea mare pentru a eșua” și este poziționat confortabil într-un Oligopol care nu privește prăbușirea. O poziție de elită care permite firmei să forțeze utilizatorii să facă ceea ce își dorește cu mașinile lor, spre deosebire de ceea ce își doresc. De aceasta ne-a liniștit Joe Belfiore.

Colecția de date Windows 10: concluzie

Singurul sfat solid disponibil pentru utilizatorii de Windows 10 este de a opri cât mai multe dintre funcțiile sale care invadează confidențialitate. Ceva pe care probabil că va trebui să-l faci mai devreme decât mai târziu, acum, când Microsoft a început să-l bage pe gâtul oamenilor.

De asemenea, dacă decideți să acționați cu Microsoft, poate doriți să consultați cele mai bune 5 noi VPN-uri pentru Windows 10 articol, care oferă o analiză aprofundată a celor mai bune opțiuni VPN atunci când rulați noul sistem de operare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me