Facebook este cea mai mare și mai populară rețea de socializare online din lume. Se mândrește cu 1,79 miliarde de utilizatori activi și numărare. Pentru multe persoane, aceasta a devenit o parte integrantă din viața lor de zi cu zi. Este cel mai important - dacă nu singurul - locul în care se prind de prieteni, citesc cele mai noi știri și urmăresc evenimentele locale. În cazul în care persoanele cu o medie de 13,8 vizite pe site în fiecare zi, puteți paria că, dacă au pierdut brusc accesul la site, se vor căuta să afle cum să deblocheze Facebook-ul..

Dacă citiți acest articol, cred că sunteți unul dintre acei oameni nefericiți.

Nu te teme! Indiferent dacă locul de muncă sau școala a interzis platforma de socializare, sau trăiți sau vizitați o țară care o cenzurează, există modalități de a depăși bariera. Continuați să citiți pentru a afla cum să vă conectați la Facebook ușor, rapid și (cel mai important) în siguranță!

Cum se deblochează Facebook folosind un VPN

Cea mai bună modalitate de a debloca Facebook este, fără îndoială, folosind un VPN.deblocați Facebook-ul cu un VPN

Pentru cei care sunt noi în rețelele private virtuale, le voi explica pe scurt. VPN-urile vă permit să vă conectați la internet printr-un server condus de un furnizor VPN. Odată conectate, toate datele dvs. vor fi criptate. Drept urmare, dvs. și activitățile dvs. de navigare online veți fi efectiv ascunse furnizorului dvs. de servicii de internet. Ba mai mult, deoarece toți furnizorii VPN buni au servere pe tot globul, puteți alege să vă răsfățați locația pentru a vă afla într-o țară din afara dvs..


Pentru informații mai detaliate despre modul în care funcționează VPN-urile, consultați Ghidul începător pentru VPN-urile ProPrivacy.com.

În ceea ce privește utilizarea unui VPN pentru a debloca Facebook, se trece la acești pași simpli:

  1. Înscrieți-vă cu furnizorul VPN preferat.
  2. Descărcați și configurați software-ul client pe dispozitivul dvs..
  3. Alegeți o locație (unde vă place) și conectați-vă.
  4. Deschideți Facebook pe dispozitivul dvs. sau descărcați aplicația Facebook dacă nu o aveți deja.
  5. Bucurați-vă de accesul dvs. recent deblocat la Facebook!

La ce furnizor VPN ar trebui să vă înscrieți depinde în întregime de dvs. și de nevoile dvs. specifice. Doriți să utilizați un serviciu VPN pentru alte lucruri decât accesarea Facebook? Dacă este doar Facebook pentru care doriți să utilizați un VPN pentru, pe de altă parte, puteți consulta lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Facebook.

Alte modalități de deblocare a site-ului de Facebook

pisc

Persoanele fizice pot debloca Facebook accesând site-ul prin Tor, software-ul gratuit, open-source, care vă apropie cât mai mult de anonimatul online. Tor este o alegere excelentă pentru a debloca Facebook-ul dacă ești activist, denunțător sau altcineva care necesită un anonimat crescut pe Internet. Recomandăm Tor utilizatorilor care caută să acceseze Facebook din țări puternic cenzurate sau dacă există un element de pericol implicat în deblocarea Facebook. Utilizarea unui VPN și Tor împreună va îmbunătăți securitatea online, așa că poate este o opțiune de luat în considerare. Este important să rețineți că nu toate VPN-urile funcționează cu Tor și deci veți avea nevoie de un serviciu Tor VPN dacă doriți să faceți acest lucru.

Tor nu este recomandat utilizatorilor de zi cu zi care pur și simplu caută să deblocheze Facebook de la școală sau de la biroul lor. Aceste persoane ar fi mai bine să folosească o VPN mai rapidă și mai ușor de utilizat.

Proxy-uri web

Proxy-urile web gratuite sunt o altă opțiune pentru deblocarea Facebook. Cu toate acestea, la fel ca Tor, folosind proxy-uri - indiferent dacă este HTTP sau SOCKS - are dezavantajele sale. În timp ce sunt rapide și eficiente, acestea tind să fie instabile și nu au criptare și alte protocoale de securitate. Cei care doresc să deblocheze Facebook-ul de la serviciu sau de la școală pot fi bine cu acest lucru. Contrar, instabilitatea și siguranța discutabilă a proxy-urilor web gratuite fac din ele o alegere slabă pentru persoanele care doresc să acceseze Facebook din țările în care platforma este interzisă.

Citiți articolul nostru detaliat despre diferențele dintre proxy și VPN-uri pentru a vedea care este cea mai potrivită alegere pentru dvs..

Țări în care Facebook este blocat

De la înființare, accesul la Facebook a fost restricționat în peste o duzină de țări de pe glob. Acestea fiind spuse, doar trei țări blochează activ platforma de socializare:

  1. China: Facebook a fost blocat în China din revoltele Ürümqi din 2009, din cauza activiștilor care folosesc platforma ca parte a rețelei lor de comunicare. De atunci, a fost înlocuit de Rencat (și puternic reglementat de guvern) Renren.
  2. Iran: Facebook a fost interzis în Iran după alegerile din 2009, din cauza temerilor că mișcările de opoziție erau organizate pe platforma de socializare.
  3. Coreea de Nord: Facebook - împreună cu toate celelalte platforme de socializare - sunt blocate în Coreea de Nord. Acest lucru se datorează în mare parte rezidenților țării care nu au acces la internet.

Dacă vizitați sau locuiți în aceste țări, abilitatea dvs. de a accesa Facebook printr-un VPN variază. Puteți accesa primele două cu o ușurință relativă folosind oricare dintre VPN-urile noastre recomandate pentru China sau respectiv Iran. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu este la fel de ușor de încălcat ca Marele Firewall sau cenzorii iranieni. Din momentul scrierii, nu există furnizori cunoscuți care să vă permită să accesați Facebook din Coreea de Nord. Mai mult, oricine încearcă să acceseze Facebook din Coreea de Nord, chiar cu permisiunea, va fi supus pedepsei severe.

Cum se deblochează Facebook la școală și la muncă

Datorită naturii distragătoare a Facebook, multe birouri, universități și școli de clasă au interzis-o (precum și alte platforme de socializare) din rețelele lor.deblochează Facebook

Aceste blocuri sunt de obicei puse în aplicare cu cele mai bune intenții. Profesorii doresc ca studenții lor să acorde atenție în timpul lecțiilor, iar șefii nu vor să își plătească angajații pentru că se uită la GIF-urile pentru pisici. Acestea fiind spuse, este extrem de frustrant atunci când vrei să fii la curent cu feedul tău de Facebook în timpul unei pauze doar să lovești un zid digital.

Cea mai bună soluție? Pentru a vă conecta la un VPN pentru a schimba adresa IP la una din afara rețelei de lucru sau școală. Ba mai mult, deoarece este doar rețeaua care te cenzurează și nu țara în care locuiești, te poți conecta la un server VPN din aceeași țară. Acesta este un lucru bun, întrucât apropierea de serverul VPN are de obicei viteze mai mari, ceea ce este întotdeauna pozitiv atunci când navighezi pe Facebook!

Deblocarea concluziei Facebook

Indiferent dacă platforma de socializare este blocată la locul de muncă, la școală sau dacă vizitați sau trăiți într-o țară care cenzurează site-ul, există mai multe motive pentru care poate căutați să deblocați Facebook-ul. Modul în care ar trebui să faceți acest lucru depinde în întregime de motiv. Proxy-urile web pot fi suficiente pentru persoanele care doresc să ocolească un mic bloc pus la punct de șeful sau profesorii lor. Tor este foarte recomandat celor care caută să acceseze Facebook din locuri în care s-ar putea confrunta cu pedeapsa. Între timp, VPN-urile găsesc un echilibru bun între rapiditate, capacitate de utilizare și securitate.

Oricare ar fi motivul dvs. de a debloca Facebook, sperăm că acest ghid de la ProPrivacy.com vă ajută să găsiți cea mai bună modalitate de a accesa rapid și în siguranță rețeaua socială populară.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me