Dacă sunteți nou la rețelele private virtuale (VPN), vă puteți întreba de ce trebuie să vă ascundeți adresa IP. Ai putea fi iertat pentru gândire: "Care este marea ofertă - este doar un număr."

Este adevărat că o adresă IP este doar o mulțime de numere, dar aceste numere sunt unice pentru tine. Fără adresa dvs. IP unică, site-urile web nu ar putea să vă direcționeze traficul către dvs. Din păcate, modul în care funcționează adresele IP înseamnă, de asemenea, că îți pot dezvălui locația.

În acest articol, vom explica tot ce este posibil să se facă cu o adresă IP. Vom analiza modul în care IP-urile sunt utilizate cel mai des și în ce circumstanțe este vital să vă protejați IP-ul cu un VPN.

Urmărirea adreselor IP

Așa cum am menționat deja, de fiecare dată când vizitați un site web se vede adresa dvs. IP și este de obicei logat. Prin păstrarea file pe adresele IP, companiile sunt capabile să construiască profiluri ale clienților lor. Ei știu dacă este prima oară pe site sau dacă sunteți un client repetat, ce ați cumpărat la ocazii anterioare și prin extrapolare, ce v-ați putea dori în viitor.

Deci, când vizitați un site web, cumpărați ceva sau pur și simplu căutați ceva pe Google - adresa dvs. IP este înregistrată. Adresele IP sunt, așadar, o modalitate importantă pentru site-urile web de a urmări utilizatorii online, deși folosesc și o serie de alte tactici stranioase.


Pe lângă Google și site-urile web pe care le vizitați, furnizorul de servicii de internet (ISP) vă urmărește adesea istoricul de navigare și îl păstrează în fișier lângă adresa dvs. IP.

Imaginea adresei IP

Păstrarea obligatorie a datelor

În unele țări, cum ar fi Marea Britanie sau Australia, istoriile de navigare web trebuie să fie stocate de ISP-uri în numele guvernului. În SUA, acest lucru nu este obligatoriu, însă ISP-urile stochează istorici de navigare web lângă adresele IP, deoarece legea le permite să vândă aceste date către terți.

Ceea ce faci online poate fi folosit pentru a face inferențe detaliate despre tine. Acesta este motivul pentru care firmele vând adesea date legate de adresa dvs. IP către firmele de marketing. Rezultatul este că din ce în ce mai mulți oameni pot accesa datele dvs. și descoperi lucruri despre voi.

Biroul comisarului pentru confidențialitate canadian

Pentru a vedea cât de multe date pot fi extrase dintr-o singură adresă IP, Biroul Comisarului pentru Confidențialitate pentru Confidențialitate (OPC) a finanțat un studiu. Cercetătorii au folosit un motor de căutare pentru a constata că au fost accesate următoarele site-uri și servicii de la o anumită adresă IP:

  • Consiliere juridică legată de legislația asigurărilor și litigii de vătămare corporală
  • Un grup religios specific
  • Site-uri de fitness
  • Partajare foto online
  • Istoricul reviziilor unei intrări Wikipedia
  • Un site legat de preferințele sexuale

Detalii precum cele descoperite mai sus permit crearea unui profil foarte specific și detaliat despre o persoană. Cel mai tulburător? Aceste detalii pot fi utilizate pentru a face inferențe secundare. Nu trebuie decât să înțelegem nivelul inferențelor personale care pot fi deduse analizând „pe care le place” cineva al Facebook pentru a realiza cât de invazive sunt aceste practici..

Semn de întrebare Trust Fbi

Ce poate afla o persoană despre mine din IP?

Oricine are adresa dvs. IP îl poate folosi pentru a afla cine este ISP-ul dvs. În plus, pot afla cu ușurință locația dvs. aproximativă (regiune / oraș / oraș). Acest lucru se datorează faptului că ISP-urile tind să atribuie blocuri de IP-uri pe aceleași zone pentru o ușurință. Cu suficient efort, este posibil chiar să descoperiți adresa fizică pentru o anumită adresă IP, comunicând cu ISP.

Cu toate acestea, ISP-urile nu sunt (de regulă) susceptibile de a face parte cu datele dvs. personale decât dacă ați comis o infracțiune. Acestea fiind spuse, în SUA, administrația Trump a făcut legal ca ISP-urile să vândă istorii de navigare web către terți. Acest lucru face posibil ca înregistrările dvs. să fie achiziționate de către o terță parte la întâmplare.

Deci, cât durează aceste înregistrări ISP? În Australia, ISP-urile trebuie să stocheze istorici de navigare web timp de doi ani, în timp ce în Marea Britanie, păstrarea obligatorie a datelor durează 12 luni. În SUA, în cazul în care ISP-urilor li se permite să obțină un profit din astfel de înregistrări, acestea ar putea atârna în mod nelimitat.

Un IP durează pentru totdeauna?

De cele mai multe ori, adresa IP atribuită de ISP-ul dvs. nu este fixată. Majoritatea ISP-urilor furnizează IP-uri dinamice dintr-un set de adrese. Aceasta înseamnă că sunt doar temporare. În anumite circumstanțe, oprirea routerului poate fi suficientă pentru a vă atribui un nou IP din pool.

În ciuda acestui fapt, IP-ul dvs. dinamic este întotdeauna cunoscut ISP-ului dvs. Așadar, chiar dacă automat vi se alocă o nouă adresă IP (se face pe baza primului, primului serviciu), obiceiurile dvs. de navigare web sunt încă înregistrate de ISP-ul dvs..

Anunțuri direcționate

Publicitate direcționată cu o adresă IP

Construirea unui profil de utilizator detaliat din adrese IP nu este o știință exactă. Adresele dinamice se schimbă atunci când sunt reasignate și un număr de persoane împărtășesc adesea o singură adresă IP. Fiecare casă, de exemplu, are de obicei o singură adresă IP partajată de o familie cu o gamă variată de interese. Acest lucru face ca anunțurile de direcționare bazate pe adrese IP să fie oarecum ineficiente.

În ciuda acestui lucru, este posibil să fi observat că, după ce partenerul, prietenul sau membrul familiei, caută ceva - cum ar fi ceasuri sau genți - primiți și publicitate pentru aceste produse pe dispozitivele dvs. Acest lucru se datorează publicității vizate adresei IP.

Publicitatea vizată IP este de asemenea folosită pentru a efectua publicitate conștientă de locație. Acest lucru vă asigură că veți vedea doar reclame pentru lucruri apropiate de locul în care locuiți. De remarcat, de asemenea, că anunțurile vizate folosesc o mulțime de alte metode de urmărire.

Ip P2P

De ce aveți nevoie pentru a vă ascunde adresa IP dacă BitTorrent

Dacă utilizați un client BitTorrent pentru a descărca conținut piratat, atunci un titular de drepturi este ușor să vă vadă adresa IP, deoarece colegii pot vedea întotdeauna adresa IP a altor colegi care descarcă același conținut. Deținătorul de drepturi de autor poate cere pur și simplu ISP-ului dvs. să identifice utilizatorul acelei IP în momentul în care a avut loc infracțiunea, obținându-vă probleme.

Companiile juridice care lucrează în numele deținătorilor de drepturi de autor sunt cunoscute pentru a trimite amenzi persoanelor care cred că au conținut piratat prin P2P. De exemplu, Legea ACS a folosit adrese IP pentru a lega indivizii de descărcări ilegale. Această societate de avocatură a trimis scrisori care solicitau compensații de până la 500 USD în numele deținătorilor de drepturi de autor.

Din acest motiv, este foarte recomandat să vă protejați cu un VPN dacă intenționați să descărcați prin P2P.

Hacking Adresa IP

Trebuie să-mi fac griji pentru hackerii care îmi cunosc adresa IP?

În general, răspunsul la această întrebare este un nr. Cu toate acestea, există circumstanțe specifice în care cunoașterea adresei tale IP poate fi suficientă pentru ca cineva să te pirateze. Dacă nu aveți un sistem de operare învechit (OS), nici un firewall și / sau niciun antivirus, este de conceput că cineva ar putea încerca să vă pirateze.

Dacă aveți un sistem actualizat, pe de altă parte, este foarte probabil să fiți deja infectat cu malware sau un virus pentru ca un hacker să vă atacă. În prezent, există nenumărate vulnerabilități, malware pentru routere și chiar vulnerabilități hardware care pot fi exploatate. Din acest motiv, este în general de acord că este benefic să ascundeți adresa dvs. IP reală atunci când utilizați internetul.

Pot hackerii să-mi atace adresa IP dacă BitTorrent?

Când descărcați prin P2P utilizând un client BitTorrent, vă conectați direct la un număr de calculatoare din întreaga lume. Este posibil ca în timpul acestui proces să vă conectați la un coleg malevol, care aparține unui hacker.

Dacă sunteți infectat cu un virus pe care un hacker știe să-l exploateze, aveți porturi deschise, rulează un sistem de operare învechit sau nu aveți firewall, este posibil ca hackerul să vă atace. Iată un exemplu de IP care este folosit pentru a hack un computer la distanță folosind Kali.

Din acest motiv, este în general înțelept să ascundeți adresa dvs. IP de la colegii BitTorrent cu un VPN.

Ce poate face cineva cu adresa mea IP - Concluzie

Lucrurile pe care le faceți online de pe adresa dvs. IP pot fi în cele din urmă legate de dvs. (sau de persoana care vă plătește factura pe internet). Deși hacking-ul cu o adresă IP singură este foarte puțin probabil - nu este necunoscut. Deci merită să vă protejați prin ascunderea IP-ului.

Un VPN vă permite să ascundeți adresa dvs. IP reală de site-urile web pe care le vizitați pentru a le opri să vă urmărească și să vă creeze un profil. De asemenea, oprește ISP-ul dvs. să nu poată ține filele cu ceea ce faceți online. Un VPN este o modalitate extrem de accesibilă de a îmbunătăți securitatea online și confidențialitatea digitală.

Titlu credit imagine: Imilian / Shutterstock.com

Credite imagine: FlashMovie / Shutterstock.com, WEB-DESIGN / Shutterstock.com, Rawpixel.com/Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, Gorodenkoff / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me