Acest articol discută despre cum să instalați un VPN pe Chromebook. Pentru o discuție completă despre motivul pentru care doriți să utilizați un VPN pe Chromebook și ce VPN Chromebook ar trebui să alegeți, consultați 5 Cele mai bune servicii VPN pentru Chromebook.


După cum s-a discutat în articolul respectiv, există trei moduri de a rula un VPN pe un Chromebook

  1. Utilizați clientul L2TP / IPsec încorporat în sistemul de operare Chrome.
  2. Utilizați un complement pentru browser Chrome.
  3. Utilizați o aplicație Android (pe Chromebookurile care acceptă această caracteristică).

Doar o conexiune L2TP / IPsec vă va proteja întregul Chromebook dacă utilizați aplicații Android. Un supliment de browser Chrome vă va proteja activitatea Chromebook obișnuită, dar nu aplicațiile Android, în timp ce un VPN Android va proteja doar alte aplicații Android.

Aceste instrucțiuni presupun că v-ați înscris deja pentru un serviciu VPN.

O notă la OpenVPN pentru Chromebook

În teorie, Chrome OS acceptă protocolul OpenVPN, dar nu a fost niciodată în măsură să importe corect certificate OpenVPN. Dacă folosiți propriul dvs. server VPN, atunci este posibil să îl configurați și Chromebookul să se conecteze prin OpenVPN, dar acest lucru nu depășește scopul acestui ghid.

Utilizarea L2TP / IPsec (și PPTP)

Clientul VPN L2TP / IPsec încorporat este modul „standard” de a rula o VPN pe Chromebookuri. Prin urmare, este util ca majoritatea VPN-urilor să susțină acest protocol!

Rețineți că setările L2TP / IPsec sunt aceleași pe platforme, astfel încât chiar dacă o VPN nu acceptă Chromebookuri în mod explicit, puteți utiliza setările L2TP / IPsec furnizate pentru orice altă platformă pentru a rula o VPN pe Chromebook..

PPPT nu mai este acceptat de Chrome OS. Și din moment ce PPTP nu este un protocol VPN sigur, oricum există foarte puține motive pentru a utiliza un VPN PPTP pe Chromebook! Dacă aveți un Chromebook vechi, și cu adevărat trebuie să utilizați PPTP, instrucțiunile pentru acest lucru sunt aproape identice cu cele de mai jos.

1. Conectați-vă la Chromebook.

2. Faceți clic pe pictograma rețelei din partea de jos a ecranului (lângă imaginea dvs.).

3. Selectați Setări.

Chromebook L2Tp 0

4. Selectați Rețea -> Adăugați conexiune -> Adăugați rețea privată.

Configurare Chromebook 2

5. Completați detaliile furnizate de serviciul dvs. VPN (după cum s-a menționat, acestea nu trebuie să fie specifice pentru sistemul de operare Chrome, astfel încât să puteți utiliza doar cele generice furnizate pentru alte platforme).

Faceți clic pe Conectare. Ta-da!Chromebook L2Tp 2

Pentru a vizualiza starea VPN și pentru a vă conecta / deconecta, accesați Setări -> Reţea -> VPN.

Configurare Chromebook 1

Utilizarea unei aplicații VPN pentru Android

Aplicațiile VPN Android vor protejați doar alte aplicații Android pe Chromebook - nu în browserul Chrome.

Utilizarea acestora necesită un Chromebook care acceptă aplicațiile Google Play Store și aplicațiile Android. Acest lucru înseamnă, de obicei, să aveți Chrome OS versiunea 53 sau mai nouă. Dacă Chromebookul dvs. poate rula Google Play Store, dar nu este deja instalat, urmați aceste instrucțiuni pentru instalarea acestuia.

Apoi, deschideți Play Store și descărcați și instalați o aplicație VPN personalizată ca orice altă aplicație. Aproape sigur vi se va solicita să vă conectați folosind datele de acreditare stabilite când v-ați înscris pentru serviciul VPN, deși multe aplicații VPN Android oferă o scurtă încercare gratuită.

În mod alternativ, puteți configura manual OpenVPN folosind OpenVPN pentru Android sau OpenVPN Connect. Instrucțiuni complete pentru configurarea OpenVPN pentru Android pot fi găsite în Cum se instalează un VPN pe Android, care are, de asemenea, instrucțiuni pentru configurarea aplicației pentru a acționa ca un comutator de ucidere..

Există diverse soluții de rezolvare a aplicațiilor pentru Android pe Chromebookuri care nu acceptă oficial (sau nu complet) această caracteristică, dar care nu depășește scopul acestui articol.

Utilizarea unei extensii de browser Chrome

Cu Chrome OS, browserul este sistemul de operare, astfel încât complementele VPN ale browserului Chrome să funcționeze ca adevărați clienți VPN.

Adică, în afară de faptul că versiunile mai noi de Chrome OS acceptă aplicații Android. Acestea funcționează pe propriul subsistem Android separat și nu vor beneficia de un add-on browser VPN Chrome.

Majoritatea acestor suplimente de browser criptează în siguranță conexiunea folosind HTTPS. Întotdeauna merită să verificați că acesta este cazul furnizorului dvs. VPN, cu toate că unii nu au deloc criptare. Acestea pot fi utile în continuare pentru a vă distruge locația, dar nu oferă avantaje de securitate sau confidențialitate.

1. Deschideți Chrome Web Store. Asigurați-vă că butonul Extensii este selectat și căutați suplimentul VPN pe care îl doriți. În mod alternativ, furnizorul dvs. VPN vă va oferi probabil un link direct către pagina de descărcare a extensiei Chrome.

Extensia Chrome 1

2. Faceți clic pe Adăugare la Chrome sau faceți clic pe blurb pentru a obține o descriere detaliată a extensiei. Apoi faceți clic pe Adăugare la Chrome -> Adaugă extensie.

Extensie Chrome

3. O pictogramă de extensie va apărea în bara de activități Chrome. Doar faceți clic pe el pentru a deschide suplimentul VPN.

Extensie Chrome 3 1 E1512652754512

Nu uitați că o extensie Chrome va proteja doar ceea ce obțineți în browserul dvs. Chrome. Nu va proteja aplicațiile Android.

Utilizarea Chromebook-ului cu un router VPN

În loc să instalați un VPN pe Chromebook, îl puteți instala pe router (în funcție de routerul pe care îl aveți). Multe routere moderne au un client VPN încorporat, pe care îl puteți configura de obicei prin pagina de administrare a routerului.

Puteți, de asemenea, flash routere cu firmware-uri terțe, cum ar fi DD-WRT și Tomato, care includ un client VPN. Într-adevăr, unii furnizori oferă routere pre-fulgerate care au fost pre-configurate pentru serviciul lor.

Pentru o discuție completă despre avantajele și contra, vă rugăm să consultați Cinci cele mai bune routere VPN. Avem, de asemenea, un ghid pentru configurarea OpenVPN pe routerele DD-WRT aici.

Concluzie

Aproape toate serviciile VPN acceptă L2TP / IPsec, ceea ce face foarte ușor să folosiți un VPN pe Chromebook. Utilizarea unui supliment pentru browser Chrome este probabil și mai ușoară dacă nu este necesar să protejați aplicațiile Android care rulează pe Chromebook.

Credit imagine: De Konstantin Savusia / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me