Teoria conform căreia utilizatorii de Mac sunt siguri online s-a derulat pentru totdeauna. Din păcate, ne pare rău să vă spunem că nu este cazul! În timp ce Mac-urile sunt mai sigure în unele aspecte, niciun sistem nu este niciodată sigur atunci când este conectat la internet.


Din fericire pentru dvs., am creat acest ghid pentru a vă asigura securitatea Mac-ului. mai jos vă oferim zece sfaturi de securitate Mac, pe care le puteți implementa indiferent de abilitatea dvs..

Contents

Top 10 sfaturi de securitate Mac

Iată primele 10 lucruri pe care ar trebui să le implementați dacă aveți timp scurt. Fără implementarea acestora, Mac-ul dvs. ar putea fi într-adevăr în pericol.

1. Utilizați un firewall

Activarea firewallului blochează conexiunile de rețea nedorite. Mulți oameni cred că Apple o activează ca setare implicită, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Pentru a porni firewallul dvs. Mac, faceți următoarele:

 1. Accesați Preferințele sistemului > Securitate & intimitate
 2. Faceți clic pe fila Firewall
 3. Faceți clic pe pictograma lacătului
 4. Introduceți numele de utilizator și parola pentru a configura fila

O altă opțiune utilă este de a activa Stealth Mode făcând clic pe butonul Opțiuni pentru firewall și apoi făcând clic pe Activați Stealth Mode în caseta de dialog. Acest lucru face ca computerul dvs. să fie invizibil în rețelele publice.

2. Activați actualizări automate

Pentru a vă proteja calculatorul, este esențial să activați actualizări automate. Dezvoltatorii Apple lucrează continuu pentru actualizarea macOS. Aceasta include reacția la orice atacuri emergente la care mașina dvs. ar putea fi vulnerabilă.

Activarea actualizărilor automate este super simplă - trebuie doar să deschideți Preferințe de sistem și să faceți clic pe App Store, unde puteți personaliza setările de actualizare.

3. Utilizați parole puternice

Utilizarea parolelor solide pentru conturile de utilizator este esențială.

Pentru a face acest lucru, reveniți la secțiunea generală a securității & Setările de confidențialitate.

De asemenea, ar trebui să utilizați un manager de parole pentru a ajuta la crearea de parole puternice și unice. Vă recomandăm 1Password, dar discutați acest lucru mai detaliat în acest ghid.

4. Dezactivați autentificarea automată

Dezactivați această funcție pentru o securitate sporită, mai ales dacă utilizați un Mac portabil. Dacă cineva vă fură Mac-ul, dezactivarea autentificării automate vă va ajuta să vă protejați datele private de către hoț.

Dacă doriți să vă verificați puterea parolei sau să vă faceți parola mai greu de hackat (dar ușor de reținut), consultați articolul nostru: https://proprivacy.com/password-strength-checker/

5. Dezactivați rularea aplicațiilor nesigure

În fila Setări generale, puteți modifica și autoriza ce aplicații pot rula pe Mac. Cea mai sigură opțiune este de a permite rularea aplicațiilor numai din App Store.

Cu toate acestea, dacă doriți o libertate mai mare, puteți alege să rulați aplicații de la dezvoltatori cunoscuți de Apple, precum și din App Store.

6. Activați FileVault

Activarea FileVault este esențială. Cu acesta activat, puteți cripta toate fișierele din contul de utilizator. Pentru a le decripta, trebuie să introduceți parola contului sau cheia de recuperare pe care ați creat-o când ați activat FileVault.

7. Dezactivați Java

Una dintre cele mai bune caracteristici este opțiunea de a dezactiva Java. Java este plin de găuri de securitate. Dacă nu executați Java în mod regulat, opriți-l. Dacă nu se poate executa, nu poate permite codurilor să creeze lacune de securitate în Mac.

Puteți dezactiva Java în preferințele de securitate ale browserului. În Safari accesați Preferințe > Securitate și debifează fila „Activați Java”.

8. Solicitați o parolă pe Wake / Screen Saver

Dacă aveți un MacBook, luați în considerare deschiderea Securității & Panou de confidențialitate din Preferințe de sistem și setarea câmpului Obligă parola "imediat". Cu acesta este activat, va trebui să reintroduceți datele de autentificare pentru a vă autentifica în contul dvs. după ce Mac-ul a plecat în modul adormit sau protectorul de ecran a activat.

9. Activați autentificarea cu doi factori

Autentificarea în doi pași sau în doi factori este un sistem prin care autentificarea dvs. la servicii sau site-uri web necesită mai mult decât doar numele dvs. de utilizator și parola. De asemenea, are nevoie de un cod numeric. Acest cod în doi pași vă este trimis de obicei printr-un mesaj text sau apel telefonic. Hacking-ul reprezintă o provocare suplimentară pentru hackeri.

Servicii precum Gmail Google au această caracteristică, dar trebuie să o activați pentru a o utiliza. Îl puteți activa pentru servicii și site-uri Microsoft, precum și Dropbox. Autentificarea în doi pași poate însemna un ușor inconvenient în experiența utilizatorului, dar securitatea pe care o obțineți depășește cu mult dificultatea minorului.

10. Instalați și configurați o aplicație Anti-malware

Tot mai multe programe malware vizează Mac-uri (deși încă nu sunt aproape de nivelul cu care se confruntă utilizatorii Windows). Sistemul de operare X dispune de un instrument anti-malware puternic, permanent în funcțiune, dar invizibil numit Xprotect. Chiar și așa, ar trebui să lansați ocazional o aplicație precum Malwarebytes pentru a vă scana fișierele. Dacă sunteți interesat de protecția împotriva programelor anti-malware, consultați articolul nostru despre eliminarea și protecția împotriva malware.

Mac Network Security

Unul dintre cele mai mari pericole ale utilizării unui Mac, sau a oricărui computer pentru asta, este online.

Deci, nu este surprinzător, că vom arunca lucrurile cu securitatea rețelei.

Pentru a configura opțiunile de rețea, faceți clic pe meniul Apple din stânga sus a ecranului. Deschideți Preferințe de sistem și selectați Rețea.

Controlează conexiunile la rețea

Dacă aveți expertiză, puteți configura regulile de rețea și de conectare pe cont propriu. Din păcate, pentru majoritatea dintre noi, nu este cazul. Aplicațiile pe care le-am enumerat mai jos vă vor ajuta să vă urmăriți și să vă asigurați conexiunile.

Jos mâinile!

Jos mâinile! monitorizează în secret toate activitățile oricărei aplicații care rulează în fundal. Imediat ce o aplicație încearcă să ruleze fără o regulă definită anterior, Hands Off! vă avertizează cu o notificare. Acest mesaj conține toate informațiile relevante despre operație și vă solicită să luați o decizie. Până când răspundeți la notificare, Hands Off! blochează operațiunea și te protejează.

Micul Snitch

Little Snitch este un firewall pentru conexiunile primite. Acesta dezvăluie orice încercări de conectare la rețea, care vă asigură că datele dvs. private nu vă părăsesc computerul. Oferă același nivel de control pentru conexiunile primite.

murus

Murus este un instrument de gestionare a firewallului. Nu trebuie să fiți un expert în securitate pentru a utiliza toate funcțiile acestei aplicații simplificate și ușor de utilizat. Un mare avantaj al Murus este instrumentul său de editare a regulilor grafice încorporate, pe care îl puteți utiliza pentru a crea reguli personalizate pentru fiecare ocazie.

Radio Silence

Radio Silence este o aplicație de monitorizare de rețea super minusculă. Vă ajută să vă protejați confidențialitatea și să împiedicați aplicațiile să vă trimită date sensibile în fundal. Utilizarea acestei aplicații nu are efecte secundare în performanța Mac-ului dvs. și nu vă trimite notificări pop-up tot timpul.

Firewall pe Mac

Controlul conexiunilor de rețea este un lucru. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nimic nu intră. De aceea, utilizarea unui firewall este o necesitate.

Toate versiunile de Macintosh prin 10.4, numite Tiger, aveau un sistem de firewall bazat pe Unix pentru a proteja utilizatorul împotriva atacurilor rău intenționate. Apple a numit-o ipfw. A gestionat conexiunile de intrare și de ieșire, lăsând utilizatorului să treacă sau să le blocheze. Aceste sisteme firewall aranjau traficul în funcție de tip, origine și destinație.

În următoarea versiune de Mac OS (Leopard), Apple a actualizat ipfw-ul cu un nou add-on numit Application Firewall, pentru a gestiona cererile de rețea ale aplicațiilor. Când un program solicită trafic de rețea, filtrul de priză verifică dreptul de a o face. Dacă programul nu se regăsește în listă, OS X vă solicită să îl permiteți să continue.

În timp ce activați firewall-ul implicit, vă recomandăm să utilizați unul dintre firewall-urile terțe părți menționate mai sus. Acestea sunt utile, deoarece este afacerea lor dedicată, astfel încât sunt mai predispuse să oprească traficul nedorit.

VPN

Este un lucru să te asiguri că nimic rău nu intră și iese din rețeaua ta. Este o altă păstrați-vă conexiunile private.

O VPN (rețea privată virtuală) criptează datele. Prin aceasta ascunzându-l de ochii nedoriti. Există și mai multe avantaje în ceea ce privește utilizarea unui VPN, precum fluxul global nelimitat. Dacă doriți să aflați mai multe, citiți comparația noastră în profunzime a celor mai bune VPN-uri pentru Mac.

Protejarea datelor

Acum, când ți-ai controlat rețeaua, este timpul să iei fișierele în mâinile tale. Cu toate acestea, aveți grijă când vine vorba de protecția datelor. Dacă faci lucrurile incorect, ai putea sfârși prin a te bloca din fișierele tale. Prin urmare, înainte de a începe, asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a datelor (deși ar trebui să vă faceți backup în mod regulat în mod regulat).

Pe lângă FileVault și TimeMachine, menționate mai jos, puteți lua în considerare și verificarea MiniTool.

FileVault

Utilizați FileVault pentru a cripta datele.

Ce este FileVault?

FileVault este un program de criptare a discurilor din sistemul de operare Apple, macOS. FileVault utilizează criptarea AES pe 128 bit cu o cheie de 256 biți pentru a bloca discul și toate fișierele de pe acesta.

De ce ar trebui să folosiți FileVault?

Criptarea datelor personale este recomandată cu tărie pentru dispozitivele portabile pentru a vă securiza datele și fișierele. Poate fi util în multe cazuri, în special când cineva încearcă să obțină acces neautorizat. În plus, dacă vă deplasați sau pierdeți Mac-ul, datele dvs. vor fi în siguranță.

Este FileVault în siguranță?

Dacă vă pierdeți parola și cheia de recuperare, datele dvs. vor fi inaccesibile pentru totdeauna - nu veți putea recupera niciun fișier. Criptarea FileVault este atât de puternică încât ar fi nevoie de 100.000 de ani până la rupere, astfel încât este imposibil să-l pirateze.

Apple vă ajută să stocați cheia de recuperare în backup-ul său. Acest lucru scade riscul pierderii acestuia. Cu toate acestea, dacă ești uitat sau ai tendința de a pierde lucrurile, este posibil ca FileVault să nu fie pentru tine.

Cum să activați FileVault

  1. Din meniul Apple, deschideți Preferințe de sistem și accesați Securitate & intimitate.

  2. Alegeți fila FileVault și faceți clic pe pictograma de blocare mică din colțul din stânga jos, apoi introduceți parola de administrator.

  3. Apoi, faceți clic pe butonul „Pornire FileVault” pentru a începe procesul de configurare.

  4. Dacă Mac-ul dvs. are mai mulți utilizatori, va trebui să activați accesul FileVault pentru fiecare dintre ei.

  5. Găsiți un spațiu sigur pentru parola alfanumerică de 24 de caractere și faceți clic pe Continuare.

  6. Puteți cere Apple să stocheze cheia de recuperare. Dacă alegeți acest lucru, va trebui să răspundeți la trei întrebări de securitate. Acest lucru vă va ajuta să vă conectați cu Apple și să vă autorizați.

  7. După ce ați terminat să răspundeți la întrebările de securitate, apăsați butonul Restart.

Criptarea datelor dvs. poate fi un proces foarte lent. Fiecare 50 GB durează între 5-15 minute pentru a cripta, în funcție de performanțele Mac-ului dvs. Cel mai bun mod este să-l lași să curgă noaptea. Puteți verifica progresul dacă navigați înapoi la fila FileVault din Securitate & intimitate.

Pentru a dezactiva FileVault, inversați ordinea pașilor de mai sus. Decriptarea va dura la fel de mult timp cât a făcut criptarea. Întregul lucru depinde de dimensiunea unității, viteza de acționare și performanța Mac. În timpul criptării / decripționării, computerul dvs. se poate simți lent, dar nu vă faceți griji.

Remediați gaura de securitate

Dacă nu sunteți convinși de securitatea FileVault și încă vă preocupați de a fi hacked, vă putem ajuta.

Când computerul dvs. intră în modul Sleep, acesta are o gaură de securitate potențială. Acest lucru se datorează faptului că parolele necesare pentru a decripta FileVault sunt stocate în memoria sa. În esență, cineva ar putea să o trezească și să recupereze cheia fără parola de autentificare.

Dacă sunteți paranoic în privința securității, puteți face următoarele.

ATENȚIE: În utilizarea de zi cu zi, va trebui să tastați parola de conectare de două ori și Mac-ul dvs. va fi puțin mai lent atunci când vă treziți din modul de repaus.

Subpoziția opțională

 1. Deschideți terminalul (îl puteți găsi în folderul Utilități sau folosiți Spotlight pentru a-l căuta)
 2. Tastați: sudo pmset -unul de distrugere a fișierei de 1 hibernatemode 25
 3. Apăsați Enter și reporniți Mac-ul dvs.

Această comandă face ca Mac-ul dvs. să intre în modul de așteptare în loc de modul de repaus. În modul de așteptare, conținutul memoriei este salvat pe disc și computerul intră într-un mod de adormire profundă. Comanda spune, de asemenea, computerului dvs. să nu țină tasta FileVault în memorie în modul de așteptare.

Pentru a dezactiva funcția, deschideți din nou terminalul și tastați: sudo pmset -a destructionfvkeyonstandby 0 hibernatemode 3

Apoi apăsați Enter și reporniți.

Mașina timpului

Cu FileVault datele dvs. vor fi sigure. Cu toate acestea, trebuie să aveți o copie de rezervă. Nu are rost să știți că datele dvs. sunt sigure dacă laptopul dvs. este furat dacă nu veți mai primi datele respective.

Ce este mașina timpului?

Time Machine este un software de rezervă dezvoltat de Apple și distribuit ca parte a macOS. În timp ce există o mulțime de alte opțiuni de rezervă acolo, TimeMachine este perfect pentru proprietarii de Mac.

Cum funcționează mașina timpului?

Time Machine realizează backup-uri pe oră pentru ultimele 24 de ore, backup-uri zilnice pentru ultima lună și backupuri săptămânale pentru fiecare lună precedentă. Copia de rezervă creează instantanee locale de pe Mac. Un instantaneu zilnic este salvat la fiecare 24 de ore. Acesta începe după ce porniți sau reporniți computerul.

Se simte ca o copie de rezervă, dar Time Machine face doar backup pentru modificările pe care le-ați făcut în fișiere. Stochează mai multe versiuni ale fiecărui fișier. De exemplu, dacă ați editat un document de 50 de ori, veți putea restaura a 15-a versiune.

Acesta este motivul pentru care Apple îl numește Time Machine: pentru că puteți să vă întoarceți în timp pentru a vedea istoricul fișierelor.

Cum se folosește mașina timpului

Subpoziția opțională

 1. Conectați o unitate de stocare la Mac.
 2. Ar trebui să vedeți o alertă care vă întreabă dacă doriți să folosiți unitatea cu Time Machine. Faceți clic pe Utilizare ca disc de rezervă.
 3. Dacă nu vedeți alerta, deschideți Preferințe de sistem > Mașina timpului.
 4. Alegeți Backup Disk, selectați dispozitivul de stocare la care doriți să faceți backup și faceți clic pe Use Disk.
 5. Puteți alege să criptați copiile de rezervă. În acest caz, veți avea nevoie de o parolă pentru a le accesa.

Setări de partajare Mac

Mac-ul dvs. poate partaja datele în multe moduri, nu doar cu alte Mac-uri. Acest lucru poate fi util în unele cazuri, cum ar fi lucrul la distanță. Cu toate acestea, dacă deschideți un port pe Mac, trebuie să aveți grijă de securitatea acestuia pentru a evita eventualele atacuri.

Pentru a configura setările de partajare, deschideți Preferințe de sistem și faceți clic pe pictograma Partajare.

Ecran

În mediile corporative, suportul tehnic poate activa această opțiune, astfel încât să vă poată vedea ecranul și să efectueze reparații sau actualizări la distanță. Calculatoarele Windows și Linux pot utiliza, de asemenea, această opțiune pentru a accesa ecranul Mac. Dacă nu aveți nevoie de această opțiune de asistență, asigurați-vă că este oprit.

Fişier

Fișierul permite altor computere din rețea să ajungă la sistemul de fișiere al computerului. Tehnic, sistemul de partajare a fișierelor este folosit și de serviciul Back To My Mac, care vă permite să accesați fișierele Mac de pe un alt Mac prin internet. Dacă nu utilizați niciunul dintre aceste servicii, opriți fișierul.

Imprimanta

Aceasta partajează orice imprimantă conectată la Mac cu alte computere din rețea, inclusiv mașini Windows și Linux. Dacă nu utilizați imprimanta dvs., opriți setarea.

Logare la distanță

Conectarea la distanță înseamnă despre configurarea conexiunilor la Mac prin SSH / SFTP. Tehnicile folosesc această setare pentru a funcționa de la distanță. Dezactivați-l dacă nu îl utilizați.

Partajare Internet

Puteți partaja internetul Mac-ului dvs. cu un alt Mac. Istoricul acestei setări se întoarce de la 20 de ani când oamenii foloseau internet prin dial-up. Este din ce în ce mai lipsit de valoare, deci dezactivează-l.

Bluetooth

Activarea acestui lucru face ca Mac-ul dvs. să poată trimite și primi fișiere către și de la un alt dispozitiv compatibil Bluetooth, cum ar fi un telefon mobil. IPhone-urile și iPad-urile Apple nu pot partaja fișiere în acest fel (deși au și Bluetooth). Astfel, este posibil să îl folosești doar dacă ai un telefon care rulează Android. Dacă nu ați ratat această caracteristică, probabil că nu aveți nevoie de ea.

Managementul utilizatorilor

Dacă nu sunteți singurul care utilizează computerul, trebuie să vă asigurați că alții care au acces la computer nu vă pot aduce rău.

Dacă sunteți singurul care utilizează computerul dvs., nu ezitați să săriți această secțiune.

Ce înseamnă multi-utilizatori?

Administrarea utilizatorului vă ajută să împărtășiți computerul cu alții, fără să le permiteți să vă editeze datele sensibile. Este unul dintre marile beneficii de a fi utilizator Mac.

Părinții pot utiliza, de asemenea, Managementul utilizatorilor pentru a controla conturile copiilor lor, creând reguli și restricții.

Cum se gestionează mai mulți utilizatori

Pentru a gestiona mai mulți utilizatori, deschideți Preferințe de sistem și faceți clic pe Utilizatori & Grupuri. În partea stângă, puteți vedea utilizatorii computerului. Dacă faceți clic pe semnul Blocare din partea stângă jos a ferestrei, puteți configura utilizatori noi.

În Opțiuni de conectare, puteți configura Comutarea rapidă a utilizatorilor. Asta înseamnă că puteți schimba la profilul altui utilizator doar cu câteva clicuri de mouse. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Afișați meniul de comutare rapidă a utilizatorului. Comutarea durează mai puțin de două secunde, în funcție de câte aplicații sunt deschise în fiecare cont.

Gestionarea utilizatorilor înseamnă mai mult decât configurarea conturilor și ajutorul acestora pentru a schimba locurile pe Mac. Există multe motive pentru a configura mai multe conturi de utilizatori. De exemplu:

1. Depanare

Dacă aveți probleme cu o aplicație utilizată frecvent, poate fi necesar să o testați într-un mediu curat. Imaginați-vă, de exemplu, că utilizați fericit browserul de ani de zile, apoi ați instalat un nou supliment și că totul a fost spart. Nu sunteți sigur dacă a fost vorba de supliment sau dacă ați descărcat accidental malware pe computer. Pentru a-l testa, puteți crea un cont de „testare utilizator” și analiza problema acolo. Dacă funcționează bine acolo, știi că problema trebuie să fie în contul tău de utilizator obișnuit.

2. Fii un utilizator neadministrator

A fi utilizator cu acces complet nu este întotdeauna cel mai sigur mod de a folosi computerul. Verificați doar ghidul de probă al ANSA cu privire la restricțiile de securitate pe Mac-uri. Pe de altă parte, solicitarea de acces admin pentru instalarea aplicațiilor poate fi o durere dacă sunteți un utilizator care nu este administrator. Ca atare, puteți crea un cont „numai admin” cu drepturi complete de administrare și lăsați-l conectat. Puteți utiliza contul obișnuit pentru munca dvs. obișnuită, apoi puteți trece rapid la contul de administrator doar dacă trebuie să faceți orice admin muncă.

3. Cont pentru prezentări

Dacă utilizați Mac-ul dvs. pentru a prezenta prezentări în mod regulat, poate doriți să evitați acele aplicații care vă împing notificări și vă perturbă performanța. Crearea unui cont pentru prezentări poate evita acest lucru. Înseamnă, de asemenea, că puteți ține desktopul dezordonat ascuns de audiența dvs.!

4. Jocuri de noroc

Crearea unui cont curat pentru jocuri de noroc vă poate oferi performanță îmbunătățită și astfel face experiența de joc mai plăcută.

5. Separați-vă munca și viața privată

Uneori trebuie să aducem locul de muncă acasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă amestecați munca cu viața privată pe Mac. Cu profiluri de utilizator separate, vă puteți asigura că performanțele fiecărui profil sunt menținute. Dacă trebuie să ajungeți la un fișier exact, puteți face acest lucru prin comutarea rapidă.

Virusuri Mac - o legendă urbană?

Mac-ul meu poate primi viruși? Am nevoie de protecție antivirus? Nu sunt întrebări ușoare de răspuns. Mac-urile sunt înarmate cu Xprotect în interiorul sistemului de operare și există încă mai puține viruși pentru Mac decât pentru Windows. Cu toate acestea, numerele cresc în urma popularității crescânde a Mac-urilor.

Un raport recent a sugerat că malware-ul Mac a crescut cu 270% în 2017. Macworld a întocmit o listă de malware și defecte de securitate, unde puteți vedea o mare varietate de viruși Mac. În ciuda acestui fapt, Mac este un sistem de operare bazat pe Unix, deci este încă unul dintre cele mai sigure sisteme de operare. În plus, Apple încearcă constant să-și asigure produsele mai sigure.

Cel mai bun software AntiVirus pentru Mac

Kaspersky Internet Security este software-ul nostru antivirus preferat pentru Mac. Pe lângă faptul că găsiți viruși, vă permite să navigați pe web în mod liber, fără să vă faceți griji că nimic rău vă va ataca computerul. Scanarea poate fi puțin lentă, dar are ca rezultat un raport detaliat. Există, de asemenea, o caracteristică fantastică de bani siguri pentru protejarea plăților online.

Managementul parolelor

Setarea și reținerea parolelor puternice nu este ușoară. Pentru parolele complicate, ultra-lungi, instrumentele de administrare a parolelor precum Apple Keychain sunt un ajutor excelent pentru memorie.

Brelocul Apple

Ce este Brelocul?

Keychain este un instrument de gestionare a parolelor bazat pe cloud de la Apple. Este încorporat în iOS și macOS. KeyChain ajută utilizatorii să creeze, să organizeze și să ajungă la parolele lor.

Cum se utilizează brelocul

Pentru a stoca parolele, porniți KeyChain deschizând Setări pe iPhone sau iPad. Deschideți iCloud și derulați în jos pentru a atinge Keychain pentru a-l activa prin comutarea comutării.

Dacă nu ați făcut-o până acum, va trebui să configurați o parolă iCloud Keychain. Dacă ați configurat una înainte, va trebui să vă verificați cu un alt dispozitiv. Această funcție vă ajută să ajungeți la toate datele dvs. securizate, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați.

Parole generate la întâmplare

Dacă rămâneți fără idei de parolă sau doriți doar să vă asigurați că parola dvs. este cât mai sigură posibil, Keychain are o funcție fantastică pentru dvs. - generatorul de parole. Pentru a o folosi:

 1. Deschideți Accesul la cheie din ecranul Aplicații și alegeți categoria dvs..
 2. Faceți clic pe butonul plus (+) din partea de jos a ecranului. În fereastra pop-up, există o mulțime de opțiuni, cum ar fi testarea parolei. Faceți clic pe semnul cheie din dreapta pentru a deschide Password Assistant.
 3. Folosiți Asistentul Parolă pentru a genera litere și numere memorabile, numai numere, aleatorii sau parolele conforme cu FIPS-181 de diferite lungimi. Bara de calitate vă va arăta nivelul de securitate al parolei dvs..

Cei mai buni manageri de parolă pentru Mac

Dacă nu sunteți mulțumit de brelocul de pe Mac sau nu sunteți interesat de ceva mai mult, consultați ghidul nostru pentru instrumentele de verificare și parolă. Pe scurt, acestea sunt cele mai bune opțiuni alternative:

 • 1Password
 • Dashlane
 • LastPass

Urmărirea Mac-ului dvs.

Dacă ți-ai pierdut vreodată Mac-ul sau iPhone-ul, vei ști că este un sentiment oribil. Este și mai rău dacă este furat. Din fericire, există instrumente care vă ajută să îl găsiți / să îl recuperați.

Găsește Mac-ul meu

Ce este Find My Mac?

Find My Mac este un serviciu Apple care permite proprietarului să localizeze produsul pierdut și, dacă este necesar, să îl șteargă de la distanță.

Cum să porniți Find My Mac

 1. Accesați Preferințele sistemului.

 2. Faceți clic pe panoul iCloud.

 3. Derulați în jos pentru a vedea dacă caseta de selectare Find My Mac este bifată.

 4. Dacă Find My Mac nu este deja activat, faceți clic în casetă și, atunci când vi se solicită, faceți clic pe Permiteți pentru a-l activa.

Cum să-ți găsești Mac-ul

Dacă v-ați pierdut Mac-ul, accesați iCloud.com. Veți vedea o hartă care arată toate dispozitivele din apropiere. Puteți vizualiza informații despre dispozitivele dvs. făcând clic pe Toate dispozitivele. Informațiile includ detalii despre dacă dispozitivul este online sau offline și când a fost folosit ultima dată.

Puteți face clic pe un dispozitiv pentru a accesa diferite opțiuni: Redare sunet, Pierdut sau Ștergeți.

Redarea unui sunet este o opțiune utilă dacă Mac-ul dvs. este în apropiere, dar pur și simplu nu îl puteți găsi.

sub acoperire

Undercover este o aplicație software făcută pentru a urmări și monitoriza un Mac lipsă de la distanță. Poate chiar ajuta la recuperarea mașinii furate. Îl încarci în fundalul computerului pentru a-ți urmări constant locația.

Notă

Dezinstalarea Undercover este aproape imposibilă: numai Administratorul îl poate elimina de pe Mac.

Securitate Mac: linia de jos

Securitatea Mac s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Utilizatorii Mac trebuie acum să acorde o atenție sporită securității dispozitivelor lor, în fața amenințărilor crescute. Dacă doriți ca Mac-ul dvs. să fie cât mai sigur în aceste zile, este important să investiți în crearea și păstrarea acestuia în siguranță.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me