Parolele au fost o măsură de securitate de la primul computer din 1961, protejând utilizatorii cu autentificare. Site-urile web au ridicat bara de-a lungul anilor, făcând caractere mixte o cerință, dar eroarea umană și predictibilitatea sunt încă palide în comparație cu adevărata randomizare a unui manager de parole. Managerii de parole păstrează parolele în siguranță.


Consolidă-ți parola

Parola Dos și nu

Diverse companii efectuează cercetări cu privire la cele mai comune parole anual, rezultatele obținându-se aceleași câteva combinații an de an. Fie că este vorba de un șir consecutiv de numere (12345), litere (qwerty) sau adăugarea unui 1 la sfârșit (parola1), toate au același nivel de predictibilitate care este ușor fisurat în zilele moderne.

O altă crimă prin parolă este ca lucrurile să fie prea personale. Centrul național de securitate cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a constatat că cele mai populare parole din 2020 în țară includ cluburi de fotbal din Premier League, precum Liverpool, Chelsea și Arsenal, personaje precum Superman și numele diferiților membri ai familiei - care sunt incredibil de ușor de ghicit..

Nu numai că aceste parole sunt în mod vizibil slabe, dar majoritatea persoanelor care își creează și își păstrează propriile parole sfârșesc prin reutilizarea aceleiași în diferite variații pe mai multe site-uri web. Având în vedere că hacks-ul este o duzină de zeci în zilele noastre și vă puteți înscrie la sute de domenii diferite, probabilitatea ca aceste detalii să fie surprinse în multitudinea de scurgeri crește, putând compromite un număr de conturi simultan. Acest lucru este deosebit de rău în privința informațiilor sensibile, cum ar fi adresele de acasă și cardurile de credit.

S-a făcut presiune pe site-urile web pentru a proteja mai bine clienții și informațiile acestora, dar atenuările nu sunt perfecte. Unele locuri de muncă forțează o schimbare de parolă după o perioadă determinată, dar acest lucru necesită să vă amintiți o gamă de parole noi, de preferință randomizate, fără a reîncărca terenul vechi.

Deci, ce adunăm din toate acestea? În mod ideal, o persoană trebuie să creeze o parolă diferită pentru fiecare site web cu care își creează un cont, fiecare constând dintr-un șir complet aleatoriu de text, numere și, eventual, simboluri, dacă sunt acceptate.

Desigur, acest lucru este complet nerealist pentru persoana de zi cu zi. Chiar și Fernando Corbato, inventatorul parolei, a declarat pentru The Wall Street Journal că metoda de salvgardare a devenit „un fel de coșmar” de la popularizarea World Wide Web. Din fericire, aceste probleme sunt trecute datorită managerilor de parole.

Cum să vă păstrați parola în siguranță?

Utilizarea unui manager de cuvinte parola este cea mai bună modalitate de a vă asigura securitatea conturilor online. La baza lor, managerii de parole acționează ca un hub centralizat pentru stocarea parolelor, ceea ce îți permite adesea să generezi alternative mai puternice, randomizate. Va trebui să vă amintiți doar o parolă proprie - parola principală, care vă oferă acces la software. La rândul său, managerul de parole face restul, chiar și informațiile de completare automată pe ecranele de logare.

Știu ce gândești: managerii de parole sunt într-adevăr în siguranță cu toate aceste date sensibile? Deoarece administratorii de parole își încarcă utilizatorii, întregul lor model de business se bazează pe câștigarea încrederii. Cei mai mulți folosesc cea mai bună criptare disponibilă, folosesc o politică de cunoștințe zero și sunt supuse auditurilor anuale ale evaluatorilor de securitate independenți, ceea ce evidențiază în mod inevitabil defectele pentru companiile de a se conecta rapid.

Dar folosind un manager de parole vă va păstra parolele în siguranță, am auzit că vă întrebați. Este adevărat că nimic nu este complet sigur în spațiul online, întrucât există întotdeauna defecte de exploatat, însă utilizarea unui manager de parole este încă mult mai bună decât alternativele menționate anterior în cazul unei încălcări temporare a securității. Le recomand în mod special celor care încearcă să-și atenționeze clienții atunci când o parolă a fost compromisă, permițându-vă să o schimbați pe cea veche pentru ceva nou.

Sfaturi pentru o parolă puternică

Creați o parolă principală memorabilă, memorabilă

Desigur, nu este vorba de managerul de parole. Este obligatoriu să creezi o parolă principală, deoarece multe servicii nu o stochează pe serverele lor și, prin urmare, nu oferă opțiuni de recuperare a parolei. Acest lucru vă ajută să vă păstrați informațiile personale în siguranță în caz de încălcare.

Inutil să spun, folosiți aceasta doar ca parolă principală și nu spuneți nimănui despre ce este vorba. Sfatul tradițional prevede că o parolă de casă ar trebui să aibă minimum 12 caractere și să includă litere majuscule, litere mici, numere și simboluri, acolo unde este permis. De asemenea, ajută să nu urmați structura de propoziție obișnuită, cum ar fi un adjectiv urmat de un substantiv și înlocuirea literelor cu numere evidente (B1gTr33).

Utilizați un software antivirus fiabil

Există o serie de motive pentru a vă menține sistemul curat, dar, în acest caz, vă ajută să evitați programele malware, astfel încât atacatorii să nu obțină controlul asupra sistemului dvs. de la distanță. Software-ul antivirus vă poate ajuta să scanați sistemul dvs. pentru vulnerabilitățile existente, vă pot proteja de descărcarea de software rău intenționat și uneori să monitorizați web-ul în timp real.

Am făcut acest lucru cât se poate de nedureros pentru dvs. cu defalcarea celor mai bune programe antivirus pentru Windows, Mac, Android și iPhone în 2020.

Actualizați-vă sistemul

Oricât de durere poate fi actualizată, merită să vă actualizați în mod religios sistemul de operare și programele instalate pentru atenuarea amenințărilor. Dezvoltatorii aplică în mod regulat defecte în codul lor, scăpând în aer liber și alte exploatări care pot fi abuzate de terți.

În cele din urmă, merită să vă asigurați securitatea locală, păstrând file pe cine are acces la sistemul dvs..

Găsirea unui manager de parole

Există o serie de manageri de parole acolo, ceea ce înseamnă că poate fi confuz pentru noii veniți să aleagă cel mai bun serviciu pentru ei. Prețurile variază și multe pachete oferă o serie de alte funcții pentru a îndulci afacerea, cum ar fi filtrarea web închisă pentru a determina scurgeri de parole, rețele virtuale private integrate și multe altele.

Din fericire, majoritatea administratorilor de parole oferă versiuni gratuite cu caracteristici limitate, încercări și / sau garanții de returnare a banilor care vă permit să încercați înainte de a vă angaja la plata pe termen lung. Am detaliat ceea ce considerăm cei mai buni manageri de parole și recomandăm întotdeauna să aruncăm o privire pe site-ul companiei înainte de a cumpăra.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me