Să ne confruntăm: există câteva lucruri mai stânjenitoare decât istoricul Căutării Google. Acesta este motivul pentru care ștergeți periodic istoricul browserului dvs. în cazul în care cineva solicită să vă utilizeze computerul, numai pentru a afla că cea mai recentă căutare a fost "misterios bump roșu pe braț" și că un forum pentru pasionații de zbor-zmeu este primul site web care apare atunci când tastează scrisoarea "k".


Ștergând istoricul browserului, puteți păstra aceste lucruri în secretul tău, corect?

Gresit.

Ce se întâmplă dacă v-am spune că ștergerea istoricului browserului nu șterge de fapt istoricul căutării Google? Că ștergerea istoricului browserului nu elimină decât ceea ce este stocat pe computerul dvs. personal și nu afectează în niciun fel istoricul pe care Google l-a stocat pe serverele lor?

Mai rău, ce se întâmplă dacă v-am spune că Google are istoricul căutărilor popoarelor stocate până în 2005?

Da, am spus "2005".

Lasă asta să se scufunde un minut.

Ați terminat cu flashback-uri groaznice pentru toate lucrurile jenante pe care le-ați căutat probabil atunci? Bun. Apoi, să trecem la acest ghid definitiv de la ProPrivacy.com despre cum să ștergeți istoricul de căutare Google în permanență, astfel încât să puteți elimina o bucată mare din amprenta digitală, să vă îmbunătățiți confidențialitatea online și - mulțumesc bunătății - să scăpați de aceia înfiorători- căutări demne pentru totdeauna.

Cum să descărcați istoricul web Google înainte de ștergere

În timp ce nu o pun în eroare, Google are o caracteristică care vă permite să descărcați întregul istoric de căutare înainte de a-l șterge. Cu toate că acest lucru poate părea o caracteristică destul de ciudată la început, ea funcționează dincolo de sentimentalitate, pe care o voi detalia mai detaliat în acest ghid. Pentru moment, iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmați pentru a descărca și salva istoricul căutării Google:

 1. Navigați la pagina Activitatea mea a contului dvs. Google.
 2. Faceți clic pe elipsele verticale din colțul din dreapta sus, apoi faceți clic pe "Altă activitate Google."
  Arhiva Google
 3. Parcurgeți pagina în jos până ajungeți la subiect "Descărcați căutările anterioare." Clic "Creați arhivă."
 4. Selectați datele pe care doriți să le includeți. Selectează automat totul, dar dacă sunt doar căutările pe care le faceți, îl puteți găsi al patrulea din jos.
 5. Personalizați formatul de arhivă. Tipurile de fișiere opționale sunt .zip, .tgz și .tbz, în timp ce dimensiunea arhivei dvs. poate fi de 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB sau 50 GB.
 6. Selectați metoda de livrare preferată. Puteți să-l trimiteți ca link de descărcare prin e-mail sau adăugați alternativ la Drive, Dropbox sau OneDrive.
 7. Clic "Creați arhivă." Verificați e-mailul sau backup-ul online pentru a vă asigura că arhiva a fost primită.

Cum să ștergeți și să dezactivați istoricul căutării Google

Acum că istoricul căutării dvs. Google este ascuns în siguranță într-un e-mail sau o copie de rezervă online, puteți în cele din urmă să ștergeți și să dezactivați funcția. Vă parcurgem fiecare proces pas cu pas în cele două secțiuni de mai jos.

Ștergeți Istoricul Google

Pentru a curăța jurnalele de activitate, urmați acești patru pași:

 1. Reveniți la pagina Activitatea mea. Faceți clic pe elipsă verticală și selectați "Ștergeți activitatea prin."ștergeți istoricul căutării Google
 2. În "Ștergeți după dată," Selectați "Tot timpul."
 3. În secțiunea direct de mai jos, plecați "Toate produsele" selectat. Alternativ, dacă doriți doar să ștergeți ceva specific, puteți face acest lucru în acest meniu derulant. Acestea fiind spuse, vă recomandăm cu încredere să îl ștergeți pe toate!
 4. Clic "ȘTERGE". Clic "O.K" în pagina următoare, când Google a fost solicitat de a reconsidera.

Dacă aveți succes, nu ar trebui să mai vedeți niciun jurnal pe pagina Activitatea mea.

Dezactivați jurnalul de activitate Google

Pentru a împiedica Google să urmărească orice activitate viitoare a ta pe motorul de căutare, dezactivează-i capacitatea de a face acest lucru urmând acești pași:

 1. Reveniți la pagina Activitatea mea. Faceți clic pe elipsă verticală și selectați "Controale de activitate."dezactivați colectarea de date Google
 2. Glisați butonul albastru de lângă "Web & Activitatea aplicației" la stanga.
 3. Va apărea un pop-up care spune "Pauză Web & Activitatea aplicației?". Citiți cu atenție informațiile furnizate, apoi faceți clic pe "PAUZĂ."
 4. Dacă reușește, comutatorul de lângă "Web & Activitatea aplicației" va fi gri și se va spune clar că activitatea a fost întreruptă.
 5. Dacă continuați să derulați în jos pe pagină, vi se vor oferi opțiunile pentru a vă întrerupe "Istoricul locațiilor," "Informatie despre dispozitiv," "Voce & Activitate audio," "Istoricul căutărilor YouTube," și "Istoricul YouTube Watch." Dacă întrerupătoarele sunt gri, lăsați-le. Dacă sunt albastre, glisați-le spre stânga pentru a le întrerupe.
 6. Dacă au succes, toate comutatoarele vor fi acum gri și vor spune clar că activitatea a fost întreruptă.

Spre deosebire de ștergerea istoricului de căutare, dezactivarea înregistrării activității dvs. Google poate fi inversată. Cu toate acestea, ne descurajăm cititorii să facă acest lucru, întrucât tot ceea ce pierd cu adevărat prin întreruperea tuturor funcțiilor de mai sus sunt rezultatele căutării personalizate (și toată publicitatea vizată care vine cu ea).

De ce ar trebui să-mi șterg Istoricul Google?

Dacă motivele din introducerea acestui ghid nu au fost suficiente pentru a vă convinge să vă ștergeți istoricul de navigare permanent și aveți nevoie de câteva convingeri suplimentare, aici îl aveți.

De-a lungul istoricului dvs. de căutare, Google știe totul despre dvs. Cunoaște fiecare imagine și link pe care ai făcut clic, fiecare site web pe care l-ai vizitat și tot ce ai intrat vreodată în motorul lor de căutare.

Folosind aceste date - pe care le colectează și le stochează de mai bine de zece ani - au reușit să vă aducă o imagine incredibil de precisă. Aceasta include vârsta, sexul, limbile în care vorbiți, de unde provineți, hobby-urile și interesele dvs., ce școală ați participat și multe altele. Folosind acest profil, vă pot face o țintă pentru anumite anunțuri și vă pot direcționa către anumite site-uri web.

Nu pentru a suna prea paranoic, dar acest lucru trece destul de departe pe teritoriul Orwellian. Ce se întâmplă dacă această cantitate mare de informații despre tine s-ar încheia vreodată în mâinile greșite? Datoriți dumneavoastră să luați măsurile de siguranță necesare și să vă asigurați că navigarea dvs. online este cât se poate de sigură și privată.

Alte modalități de a vă îmbunătăți confidențialitatea online

Ștergerea istoricului căutării Google este doar sfatul iceberg-ului de confidențialitate online. În timp ce analizăm în profunzime modul în care vă puteți îmbunătăți confidențialitatea online în Ghidul de confidențialitate finală de la ProPrivacy.com, iată câteva sfaturi cu dimensiuni mușcate pe care le puteți lua din acest articol:

Utilizați un motor de căutare anonim

Google este incontestabil regele motoarelor de căutare online, dar nu este singura opțiune. Nu vă sugerez să utilizați like-urile Yahoo! sau Bing, aici. Mai degrabă, vă îndemn să căutați motoarele de căutare care nu urmăresc sau păstrează jurnalele activității dvs. de căutare, cum ar fi StartPage sau DuckDuckGo.

Ștergeți conturile neutilizate

Toată lumea are conturi vechi de pe forumuri, site-uri de cumpărături online și altele similare pe care le-au uitat sau le-a abandonat. Aceasta este o mișcare periculoasă, deoarece, dacă cineva reușește să pirateze unul dintre aceste conturi, l-ar putea folosi cu ușurință pentru a hack în conturi mai importante, precum Gmail sau Facebook. Ca atare, vă recomand să folosiți acel istoric de căutare Google pe care l-ați descărcat (v-am spus că poate veni la îndemână!) Pentru a verifica site-urile pe care aveți conturi vechi. După aceea, le puteți trasa înapoi și le puteți șterge.

Înscrieți-vă pentru un serviciu VPN

Odată ce funcția Google Activitatea mea este curată și dezactivată, puteți oferi viitoarelor dvs. activități de navigare online o doză suplimentară de securitate prin înregistrarea la un furnizor VPN. Un serviciu bun (cum ar fi ExpressVPN sau NordVPN) va folosi criptarea de vârf și va pune la dispoziție o serie de servere diferite de pe glob..

Consultați secțiunea de recenzii VPN în profunzime a ProPrivacy.com pentru a găsi VPN-ul perfect pentru dvs. sau citiți pagina noastră despre VPN-uri pentru începători pentru a afla tot ce trebuie să știți despre ce sunt și cum funcționează..

Cum să ștergeți Istoricul căutării Google Concluzie

Având în vedere că gigantul motoarelor de căutare îți păstrează datele de mai bine de un deceniu, este timpul să oferiți istoricului dvs. de căutare Google un scrub bun. Nu numai că ștergerea și dezactivarea funcției dvs. Activitatea mea vor elimina publicitatea țintită și veți scăpa de orice urmă de căutările dvs. mai jenante, dar vă vor îmbunătăți, de asemenea, confidențialitatea online. Pentru mai multe informații despre cum să oferiți impulsului securitatea online, nu ezitați să citiți ghidurile noastre. Sau, dacă aveți sfaturi proprii de adăugat, ajutați-i pe colegii dvs. de cititori lăsându-i în caseta de comentarii de mai jos.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me