Inevitabil, creșterea valorii bitcoinului a dat naștere unei noi industrii a criminalității cibernetice. Infractorii online vizează utilizatorii naivi de internet pentru a-i determina să-și piardă bitcoinsul.Securitatea Bitcoin Mic

Acest articol prezintă cele mai populare escrocherii legate de criptomonedă pentru a vă ajuta să separați bobul de pleavă atunci când aveți de-a face cu tranzacții Bitcoin.

Schimburi false de Bitcoin

Ori de câte ori întâlniți o reclamă care promite să vă vândă Bitcoins la un preț scăzut, fiți conștienți de faptul că s-ar putea să încerce să vă ademenească pe un site web de schimb de criptomonede. Principalul lucru la care trebuie să te uiți când vizitezi orice serviciu de schimb este dacă folosește HTTPS. Dacă adresa web începe cu HTTPS, indică faptul că toate interacțiunile browser-ului dvs. web și ale serviciului sunt criptate și destul de sigure. În cazul în care este HTTP, utilizarea acestui tip de schimb este periculoasă.Schimburi false de Bitcoin

Un alt semn al unui serviciu fals este fraudă de schimb PayPal la BTC. Astfel de site-uri web vă oferă un formular web pentru a introduce textul dvs. PayPal și suma de bani pe care intenționați să o cheltuiți. După aceea, apare un cod QR pentru a confirma tranzacția. Cu toate acestea, în loc să primiți bitcoinsul dvs., trebuie doar să vă furați contul PayPal.

Portofele Bitcoin Rogue

Este puțin mai dificil să recunoașteți portofelele Bitcoin necinstite, deoarece obiectivul principal al oricărui portofel este să stochezi BTC decât să îl comercializezi. Astfel, acest tip de fraudă nu este în general orientat către câștiguri monetare imediate. De fapt, cel mai adesea încearcă să vă păcălească în instalarea programelor malware care pot fura date sensibile.Portofele Bitcoin Rogue


Pentru a identifica portofelele frauduloase, fiți în căutarea unor repere suspecte. Întrebați oamenii de încredere dacă au mai folosit serviciul înainte. Verificați recenzii și scoruri online.

Dacă portofelul Bitcoin este o aplicație pentru descărcare, examinați-l pentru codul riscant. Site-uri precum VirusTotal pot scana binare software pentru infecții cunoscute folosind simultan două duzini de antivirus.

Phishingul

Phishingul este probabil cea mai răspândită înșelătorie din lumea online. Scopul său, în relație cu Bitcoin, este să te facă să vizitezi un site web necinstit camuflat ca un serviciu binecunoscut și legitim. Vizitând pseudo-servicii, riscați să nu vă pierdeți doar bitcoins-ul, dar să vă compromite toate datele sensibile, precum și identitatea dvs. furată.Phishing Crypto

Se poate părea că mesajul eronat de tip phishing dăunător dintr-un serviciu de schimb sau portofel pe care îl utilizați. Ciber-escrocii ar fi putut să-ți fi dobândit detaliile personale în urma unei încălcări importante a datelor, cum ar fi cunoscutul hack Yahoo.

Ghidul general este să evitați să faceți clic pe hyperlinkuri din e-mailurile. Un hyperlink rău intenționat poate părea complet autentic. Folosește mai mulți pași de redirecționare pentru a vă aduce în cele din urmă pe site-ul controlat de hackeri. Pentru a rămâne departe de acest pericol, introduceți adrese URL direct în browserul dvs. sau utilizați marcajele dvs..

De asemenea, ar trebui să abordați atașamente prin e-mail cu atașamente care livrează frecvent viruși precum ransomware.

Fraudei pot folosi de asemenea anunțuri web sau SEO negru pentru a vă îndruma să vizitați un portofoliu sau un portofoliu Bitcoin fals în timp ce termenii Googling, cum ar fi „Cumpărați Bitcoin” sau „Schimb Bitcoin”. Din nou, utilizați VirusTotal pentru a verifica dacă site-urile web sunt sigure.

Scheme Bitcoin Ponzi

Anumite site-uri web oferă oferte tentative pentru BTC. Arată prea bine pentru a fi adevărat. Asta pentru că sunt. Pe baza pretențiilor lor, puteți crește de două ori BTC până a doua zi. Aceasta este o schemă tipică Ponzi. De îndată ce îți trimiți Bitcoin, probabilitatea de a primi înapoi chiar și cantitatea inițială este foarte mică.Scheme Bitcoin Ponzi

Astfel de site-uri web includ, de obicei, programe de trimitere care permit membrilor lor să câștige ceva bani din noile clienți. Ca atare, o legătură de trimitere în adresele URL pe rețelele de socializare ar trebui să acționeze ca un semn de avertizare. Linkurile de trimitere arată astfel: site-ul web.com/?ref=826.

Promisiuni false de exploatare în cloud

Mineritele cloud se referă la un model în care indivizii se grupează și pun bani pentru închirierea de echipamente miniere Bitcoin. Această idee este grozavă și total legitimă. Cu toate acestea, escrocii își lansează escrocherii pentru a atrage oamenii interesați și, în cele din urmă, să obțină un profit mai mic al investițiilor, în loc să își respecte promisiunile.Promisiuni false de exploatare în cloud

Pentru a evita înșelătorii miniere în cloud, priviți cu atenție posibilii indicatori de risc. Stai departe de serviciile comercializate prin link-uri de trimitere. Asigurați-vă că site-ul este deschis și sincer atunci când vine vorba despre ce bazin este folosit pentru minerit, cine îl operează și cu venitul pe care îl puteți obține. Un serviciu profesional va include, în general, un tablou de bord pentru gestionarea procesului și monitorizarea tuturor operațiunilor.

Furturi de tranzacționare în persoană

Furtul Bitcoin se extinde dincolo de lumea online. Odată cu legislația nouă și controlul asupra tranzacționării criptomonedelor în anumite părți ale globului, cetățenii pot avea probleme la cumpărarea și vânzarea Bitcoins în mod obișnuit. Aceste provocări au stimulat economia Bitcoin să înceapă migrarea offline. Comercianții încep să se întâlnească față în față pentru a efectua schimburi.În furturile de tranzacționare de persoane

O serie de cazuri arată cât de riscant poate fi schimbul de Bitcoin peer-to-peer. În aprilie 2017, un antreprenor din India a fost jefuit când a încercat să cumpere BTC la un preț atractiv. S-a întâlnit cu presupușii dealeri la un centru comercial. Crudii l-au răpit apoi și l-au jefuit.

Lecția pe care o puteți învăța din acest tip de incidente informatice offline este că cel mai bine este să vă abțineți de la întâlnirea persoanelor necunoscute în persoană pentru a schimba BTC, în special atunci când transportați sume mari de bani.

Securitatea Bitcoin: concluzie

Lumea Bitcoin este în creștere. Dacă intenționați să faceți parte din aceasta, sperăm că pașii de mai sus vă vor ajuta să rămâneți în siguranță în timp ce tranzacționați și utilizați BTC..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me