În acest tutorial, vă prezentăm două moduri de a crea și utiliza propria soluție de stocare în cloud folosind Nextcloud. Așa cum discutăm în recenzia noastră completă Nextcloud, Nextcloud poate fi găzduit de sine stătător pe propriul hardware sau găzduit de la distanță pe spațiul serverului închiriat..

Configurarea unei instanțe cloud Nextcloud poate fi la fel de complicată pe cât doriți să fie, dar acest ghid urmărește să demonstreze cât de ușor este să treceți de la servicii comerciale precum Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive și altele, la o soluție cloud care ai control complet asupra.

Ca atare, ambele metode discutate mai jos sunt găzduite. Adică instanțele Nextcloud sunt instalate pe serverele la distanță.

Configurarea unui cont Nextcloud găzduit complet

Ideea de a configura propriul dvs. spațiu de stocare în cloud ar putea suna înfricoșător, dar software-ul pentru desktop Nextcloud îl face extrem de ușor. Dacă puteți configura un cont Dropbox, puteți configura un cont Nextcloud găzduit complet.

Nextcloud a asociat cu o serie de furnizori de stocare în cloud care vor configura și gestiona o instanță Nextcloud pentru dvs. Cele mai multe dintre acestea oferă un nivel de încercare gratuit, cu stocare limitată, care poate fi extins contra cost.


Ar trebui să știți, totuși, că conturile Nextcloud „personale” sunt gestionate în întregime de furnizor. În plus față de implicațiile de confidențialitate (furnizorul are acces complet la fișierele și la datele contului dvs.), majoritatea acestor conturi vin cu un set limitat de caracteristici, care este determinat de furnizor.

În general, aceste conturi oferă tot ceea ce majoritatea oamenilor au nevoie de la un serviciu personal, inclusiv o galerie foto și un player muzical, dar este posibil să nu ofere funcții mai avansate, cum ar fi versiunea de fișiere și criptarea end-to-end..

În majoritatea cazurilor, mai degrabă decât extinderea spațiului de stocare, este posibil (contra cost) să actualizați aceste conturi de administrator de conturi „personale”. După ce ați accesat administratorul, puteți juca pe conținutul inimii dvs. și puteți adăuga orice caracteristică doriți, instalând aplicația Nextcloud relevantă.

Trebuie doar să știți că furnizorul de cont are în continuare acces de administrator la contul dvs., deși implicațiile de confidențialitate ale acestuia pot fi puternic atenuate prin activarea criptării end-to-end.

1. Descărcați, instalați și executați clientul desktop sau aplicația mobilă Nextcloud pentru platforma dvs. În acest tutorial, vom folosi aplicația Windows, dar procesul este în esență același pe toate platformele.

2. Selectați „Înregistrare la un furnizor”.

înregistrați următorul cloud la un furnizor

3. Introduceți adresa dvs. de e-mail și alegeți un furnizor de cont. Programul vă va recomanda unul pentru dvs. sau faceți clic pe „Modificați furnizorul” pentru o listă care acordă prioritate serviciilor apropiate de locația dvs. geografică (sau dacă utilizați un VPN, locația dvs. geografică aparentă!).

Alegerea unui serviciu pentru a vă conecta la următorul cloud

Pentru acest tutorial, am ales OwnCube, deoarece contul personal gratuit de 5 GB este destul de generos, iar noi preferăm serverele din Germania și Austria din motive de confidențialitate.

După ce ai făcut selecția, va trebui să fii de acord cu Termenii și condițiile Nextcloud înainte de a putea face clic pe „Următorul”.

4. Decideți ce foldere doriți să sincronizați cu computerul dvs. de pe server și ce foldere de pe computer doriți să sincronizați cu serverul.

Configurarea folderului local nextcloud

Apăsați Conectați-vă ... când sunteți gata. Și asta este tot ce trebuie să faci. Am spus că este ușor!

sincronizarea unui folder în cloud-ul următor

Furnizorul vă va trimite prin e-mail confirmarea creării contului dvs. și va furniza adresa serverului și detaliile de autentificare de care va trebui să accesați portalul web și să conectați aplicațiile de pe alte dispozitive.

următorul integrare a propriului cub

Primul lucru pe care probabil veți dori să îl faceți este să vă conectați la portalul web pentru a explora gama completă de funcții disponibile pentru contul dvs..

Crearea unei instanțe Nextcloud pe un server de la distanță

Deși este foarte ușor de configurat, un cont complet găzduit precum cel discutat mai sus înseamnă că nu aveți un control complet asupra propriului nor. Este gestionat pentru dumneavoastră, chiar dacă ați plătit pentru accesul administratorului.

Dacă doriți un control complet (care este, până la urmă, principalul apel al Nextcloud în primul rând), atunci cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind instalatorul web Nextcloud.

1. Cumpărați ceva spațiu server. În teorie, puteți utiliza un cont de server gratuit, dar în cercetarea acestui articol am găsit foarte puține conturi gratuite care corespund cerințelor sistemului de server Nextcloud. Verificați dacă orice serviciu înregistrat corespunde acestor cerințe.

2. Descărcați următorul fișier instalator web, setup-nextcloud.php.

3. Conectați-vă la panoul de control al serverului dvs. și navigați la pagina Manager fișiere. Faceți clic pe butonul Încărcare și selectați fișierul setup-nextcloud.php pe care l-ați descărcat în ultimul pas. Aceste detalii pot varia puțin în funcție de furnizorul de gazduire web, dar sunt în general foarte similare.

4. În orice browser, introduceți adresa URL: www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (înlocuiți [numele dvs. de domeniu.com] cu propriul nume de domeniu, evident) pentru a deschide asistentul de configurare Nextcloud. Apăsați Următorul.

Rețineți că dacă ați încărcat fișierul setup-nextcloud.php într-un subdirector în loc de root direct, atunci va trebui să adăugați calea completă la adresa URL.

asistent de configurare pasul 1

5. Nextcloud va efectua o verificare pentru a se asigura că toate dependențele de care are nevoie sunt disponibile. Aceasta s-ar putea sa dureze cateva minute. Puteți instala apoi oriunde doriți. Suntem încântați să instalăm în directorul rădăcină curent, așa că intrăm „.”. Apăsați Următorul.

nextcloud dependență de verificare în configurarea expertului

6. După câteva momente, ar trebui să primiți un mesaj care să vă spună că instalarea are succes. Acum atinge Next.

Următorul cloud este acum instalat

7. Va trebui să creați un nume de utilizator și o parolă admin care sunt utilizate pentru a vă autentifica în noul dvs. cloud. După ce ați terminat, finalizați configurarea.

terminați nextcloud setat

Am fost atenți la avertizarea de performanță și vom actualiza biblioteca noastră SQL!

8. Introduceți numele de domeniu în bara URL a browserului dvs. și conectați-vă folosind datele de identificare pe care tocmai le-ați creat. Când v-ați conectat prima dată, consola va fi foarte goală, astfel încât să adăugați capul funcțiilor în pictograma Cont din colțul din dreapta sus -> Aplicații.

următorul cloud aplicații

9. Căutați prin lista de aplicații și descărcare Activați orice aspect vă place. Dacă nu găsiți ceea ce căutați, folosiți funcția de căutare la îndemână.

următorul ecran de aplicație cloud

Și ești setat! Există, evident, o mulțime de opțiuni cu care puteți juca în calitate de administrator, dar acestea sunt dincolo de sfera acestui tutorial.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me