Dacă vă gândiți să cumpărați un VPN pentru Windows sau ați cumpărat recent un abonament, este posibil să vă întrebați cum să instalați VPN-ul. Vestea bună este că dacă ai achiziționat un VPN recomandat de la cel mai bun ghid al nostru VPN pentru Windows, atunci acel loc de muncă va fi foarte ușor. Acest lucru se datorează faptului că furnizorii VPN de vârf de gamă au un software VPN personalizat, care este incredibil de ușor de instalat și utilizat.

Cel mai bun VPN recomandat pentru lista de PC-uri, toate au software personalizat pentru Windows. Ca atare, configurarea VPN este la fel de simplă ca abonarea, descărcarea software-ului și instalarea acestuia. Aceasta este de departe cea mai simplă și cea mai bună metodă de instalare a VPN-ului dvs. și nu veți avea nevoie de cunoștințe sau abilități speciale - urmați doar instrucțiunile de pe ecran.

Este posibil ca unele VPN-uri mai puțin stabilite să nu aibă software VPN personalizat - sau este posibil să aveți nevoie de o configurație manuală. În general, vă recomandăm să stați departe de aceste VPN-uri (de ce să nu obțineți doar ceva compatibil cu sistemul dvs. Windows?)

Cu toate acestea, vrem să ajutăm ori de câte ori este posibil, motiv pentru care am creat acest ghid de configurare pentru instalarea manuală a unui VPN pe Windows. Pentru persoanele care doresc să utilizeze criptarea OpenVPN, am inclus și un ghid pentru asta la sfârșit.

Configurați un VPN pe Windows 10

Pentru a configura manual un VPN pe Windows, veți avea nevoie de câteva detalii de la serviciul dvs. VPN. După abonarea la VPN, trebuie să obțineți următoarele detalii de la furnizorul dvs.:


 1. Numele sau adresa serverului VPN
 2. Protocolul VPN. Vă recomandăm să optați pentru L2TP / IPsec, IKEv2 sau SSTP deoarece PPTP este nesigur. Pentru un ghid complet despre criptarea VPN, uitați-vă aici.
 3. Numele de utilizator și parola (pentru a vă conecta la serverul VPN)

Dacă VPN-ul dvs. Windows specifică că trebuie să utilizați un nume de conexiune specific, va trebui să îl obțineți și de la furnizorul dvs. VPN. Dacă nu aveți nevoie de un nume specific, vă puteți conecta cu un nume generat de utilizator la alegere.

În cele din urmă, dacă VPN-ul dvs. pentru Windows vă solicită să introduceți manual setările de proxy, vă rugăm să mergeți înainte și să primiți adresa IP și numărul de port pentru proxy de la furnizorul VPN.

Mențineți aceste detalii împreună, deoarece veți avea nevoie de ele pentru a vă configura VPN-ul manual în Pasul doi.

Configurați-vă VPN-ul pentru Windows 10

După ce ați obținut lista de detalii de mai sus, puteți configura VPN-ul pentru Windows manual, în câțiva pași simpli.

 1. Faceți clic pe butonul Start și în meniul Start alegeți Setări. Acum faceți clic pe Reţea & Internet, așa cum este afișat în imaginea de mai jos.
  VPN pentru Windows
 2. Faceți clic pe VPN din stânga pentru a vedea setările sistemului.
  VPN Windows
 3. Acum, faceți clic pe pictograma „+” care spune Adăugarea unei conexiuni VPN.
  Instalare VPN Windows
 4. În caseta furnizor VPN, selectați Windows Default.
 5. În caseta Nume conexiune, dați-i unui nume conexiunii VPN. Dacă furnizorul dvs. VPN vă solicită să vă conectați folosind un anumit nume, veți avea nevoie de acesta în această etapă. (Când primiți informațiile despre ID-ul serverului dvs. de la furnizorul VPN, întrebați dacă aveți nevoie de un anumit nume de conexiune VPN. În acest fel, îl veți avea în această etapă - dacă aveți nevoie.)
 6. În caseta Numele sau adresa serverului, introduceți adresa IP pe care v-a oferit-o VPN. În Windows 10, este imposibil să configurați o conexiune VPN fără adresa URL sau adresa IP a serverului dvs. VPN.
 7. Sub tip VPN, selectați protocolul pe care îl configurați (veți fi gândit la acest lucru atunci când comunicați cu VPN-ul dvs. în primul pas).
 8. Dacă conexiunea VPN nu funcționează după ce ați configurat-o din orice motiv, puteți să vă întoarceți și să selectați Automat iar Windows 10 va detecta protocolul pentru dvs..
 9. Introduceți parola

Dacă preferați să vă conectați la VPN-ul dvs. Windows fără să vă complicați să introduceți ID-ul de utilizator și parola de fiecare dată, atunci introduceți detaliile dvs. acum. Parcurgeți puțin pagina în jos și bifați caseta care spune Amintiți-vă informațiile de conectare. Apoi apasa salva și navigați înapoi spre Adăugați VPN pagină.

Ghid pentru Windows Rețineți

Dacă toate au mers conform planului, acum veți putea vedea conexiunea VPN sub Adăugați VPN buton.

Când selectați VPN-ul pe care l-ați creat, vi se va solicita trei opțiuni. Unul dintre acestea este Conectați. Faceți clic pe acest lucru pentru a vă conecta la VPN. Celelalte două opțiuni sunt Opțiuni avansate și Elimina. Dacă doriți să eliminați conexiunea VPN din Windows 10 în orice moment, puteți face acest lucru aici.

Cum să configurați OpenVPN în Windows 10

Pentru a utiliza criptarea OpenVPN în Windows 10, este posibil (cu unele VPN-uri) să aveți nevoie de software terț. Majoritatea VPN-urilor au software personalizat Windows VPN cu OpenVPN (toate VPN-urile noastre recomandate). Mai mult, dacă doriți să utilizați criptarea OpenVPN (cea mai bună criptare VPN de pe piață) - vă recomandăm să vă lipiți de o VPN Windows recomandată.

Cu toate acestea, dacă nu există nicio opțiune OpenVPN în software-ul VPN-ului dvs., atunci puteți obține clientul OpenVPN open source de la OpenVPN.net. Este foarte ușor de utilizat, dar nu are la fel de multe funcții avansate.

Iată procesul de instalare a clientului OpenVPN open source:

 1. Instalați software-ul pentru Windows din linkul OpenVPN.net de mai sus.
 2. După instalare, faceți clic pe pictograma OpenVPN și selectați „Deschideți locația fișierului”.
 3. Faceți clic dreapta pe pictograma GUI OpenVPN (sau faceți clic pe pictograma de pe desktop) și faceți clic pe Proprietăți.
  OpenVPN
 4. Faceți clic pe fila Compatibilitate din partea de sus și bifați Execută acest program ca casetă de administrator înainte de a face clic pe OK.
  OpenVPN pe Windows
 5. Descărcați fișierele de configurare OpenVPN de la furnizorul dvs. VPN. Va trebui să dezarhivați aceste fișiere și să le puneți în folderul de configurare al directorului de instalare OpenVPN (de obicei C: \ Program Files (x86) \ OpenVPN \ config, sau C: \ Files de program \ OpenVPN \ config). Trebuie doar să decuplați fișierele pentru serverele VPN pe care intenționați să le utilizați.
 6. Faceți dublu clic pe pictograma GUI OpenVPN. Veți vedea o pictogramă roșie care apare în bara de activități. Faceți clic dreapta pe pictograma respectivă, selectați serverul dorit și faceți clic pe Conectare. Va trebui să introduceți numele de utilizator și parola pentru a vă conecta la VPN.

Configurarea funcțiilor VPN pe Windows

Dacă v-ați abonat la un VPN Windows recomandat cu software personalizat, veți putea să configurați unele dintre funcțiile sale avansate. După ce VPN s-a instalat cu succes, tot ce trebuie să faceți este să selectați setarea în software. Meniul de setări se găsește, de obicei, în stânga sus sau dreapta într-un hamburger de meniu cog.

Ghid pentru Windows Hamburger

În meniul de setare veți putea selecta următoarele caracteristici:

 • Protocolul de criptare. Vă recomandăm întotdeauna să folosiți OpenVPN, vă rugăm să selectați acest lucru. Dacă vi se oferă opțiunea TCP sau UDP, atunci selectați UDP dacă intenționați să efectuați o mulțime de transmisii video și alte activități intensive de date.
 • Killswitch. Acest lucru împiedică VPN-ul dvs. să scurgă accidental de orice date necriptate către ISP-ul dvs. sau pe site-ul web pe care îl vizitați - în cazul în care conexiunea VPN va renunța întâmplător.
 • Conectare automata. Această caracteristică reconectează VPN-ul dacă se renunță. Funcționează în cooperare cu killswitch-ul pentru a vă proteja datele.
 • Protecție împotriva scurgerilor DNS. Scurgerile DNS pot oferi ceea ce faceți online. Cele mai bune VPN-uri oferă protecție împotriva scurgerilor DNS pentru a vă asigura că nu veți scăpa niciodată aceste solicitări către ISP.
 • Modul Stealth / tehnologie de obusculare VPN. Acest lucru este utilizat în locuri precum Iran și China pentru a ocoli firewall-urile. Poate fi folosit și de către persoanele care doresc să-și ascundă complet utilizarea VPN.

De regulă, veți dori să utilizați toate setările de mai sus - în afară de ultima din listă - care este necesară doar în anumite cazuri.

Cum să vă configurați VPN-ul pentru Windows 7

Dacă încă nu v-ați actualizat la cea mai recentă versiune de Windows și utilizați 7, 8 sau 8.1, atunci cea mai bună opțiune este să căutați pe pagina ghidurilor furnizorului dvs. VPN pentru un ghid de configurare mai vechi. Procesul va fi aproape exact același cu cel descris mai sus. Astfel, ghidul de mai sus ar trebui să fie suficient pentru ca majoritatea oamenilor să-și configureze VPN-ul.

Cum să vă testați VPN-ul Windows

Testăm VPN-urile în mod regulat cu propria metodologie științifică de testare a vitezei. Aceasta este cea mai avansată metodă de testare a vitezei VPN din lume - pe care nici un alt site de comparație VPN nu o folosește. Din acest motiv, puteți verifica cu ușurință performanța unui serviciu, pur și simplu uitându-vă la revizuirea sa individuală aici la ProPrivacy.com. Pur și simplu căutați VPN-ul care vă interesează folosind funcția noastră de căutare din dreapta sus.

Dacă doriți, vă puteți testa viteza VPN singur aici. Pur și simplu selectați un server de test apropiat de dvs. și testați conexiunea la internet utilizând funcția "combinate" Test. Nu uitați să o testați mai întâi fără VPN-ul dvs. pornit. Acest lucru vă permite să comparați viteze de internet cu și fără VPN conectat. VPN-urile pe care le recomandăm sunt VPN-uri rapide, cu o compatibilitate excelentă cu Windows.

Diferite tipuri de conexiuni VPN

Există o serie de protocoale de criptare VPN disponibile pentru sistemul dvs. Windows. Cel mai bun protocol de tunelare este OpenVPN. Toate VPN-urile noastre recomandate oferă acest lucru. Cu toate acestea, pentru informațiile dvs. aici este o listă a tuturor protocoalelor.

 • Protocol de tunelare punct la punct (PPTP) - oferă securitate minimă și confidențialitate, dar este rapid.
 • Nivel 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) - L2TP / IPsec asigură o securitate mai mare decât PPTP, împreună cu viteze medii.
 • Internet Key Exchange versiunea 2 (IKEv2) - acesta este protocolul cel mai utilizat pentru clienții VPN iOS. Este sigur, dar nu este la fel de puternic ca OpenVPN și nu este folosit adesea pe Windows. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a o utiliza dacă doriți.
 • OpenVPN - un protocol open source și foarte sigur. Acest protocol oferă criptare de grad militar când furnizorii îl implementează corect. Toate VPN-urile pentru Windows din acest ghid au OpenVPN (implementat în siguranță).

Pentru o privire mai detaliată la criptarea și protocoalele VPN, consultați Ghidul nostru de criptare VPN.

Dacă sunteți în căutarea unui VPN pentru Mac, atunci aruncați o privire la cel mai bun ghid VPN pentru Mac. Notă: Dacă sunteți în căutarea celui mai bun VPN gratuit pentru Mac, este important să rețineți că nu vă recomandăm să utilizați o VPN gratuită, cu toate acestea, consultați ghidul nostru gratuit de servicii VPN pentru mai multe informații.

Titlul creditului de imagine: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me