De departe, cel mai simplu mod de a configura un VPN pe dispozitivul Android este prin instalarea unui serviciu de încredere din magazinul Google Play. Mulți, dacă nu cei mai mulți, furnizorii oferă aplicații VPN Android personalizate.

Cum să configurați un VPN pe Android

Urmați pașii enumerați mai jos pentru a configura o VPN pe telefonul dvs. Android:

 1. Urmați linkul furnizat de serviciul dvs. VPN sau căutați pe Google Play Store o aplicație VPN de încredere. pentru o listă de servicii pe care vă recomandăm, consultați cele mai bune VPN-uri pentru articolul Android.
 2. Pe pagina de descărcare a aplicației este întotdeauna o idee bună să citiți recenziile utilizatorilor pentru a verifica dacă aplicația este legitimă. Dacă sunteți mulțumit, selectați „Instalare”.

instalarea unui serviciu VPN pentru Android

 1. Citiți Permisiunile pe care aplicația le cere pe dispozitiv și asigurați-vă că sunteți mulțumit de ele. Achizițiile în aplicație sunt necesare pentru a cumpăra un abonament din interiorul aplicației și fiecare aplicație VPN va avea acces la setările dvs. WiFi. Nu trebuie să fie necesare alte permisiuni. Atingeți „Accepta” când sunteți gata să continuați.

Android Install 2

Aplicația se va descărca și instala apoi pe dispozitivul dvs. Android. După ce aceasta este finalizată, lansați aplicația și conectați-vă, dacă este necesar. Odată intrat în aplicație, selectați pur și simplu un server la care doriți să vă conectați și atingeți „Conectați-vă”.


Configurare Android OpenVPN

OpenVPN este acum protocolul VPN standard al industriei. Este cea pe care ProPrivacy.com vă recomandă să o utilizați în aproape toate circumstanțele.

Principalele aplicații terțe părți OpenVPN pentru Android sunt OpenVPN Connect și sursa mai completă și mai completă OpenVPN pentru Android (versiunea F-Droid disponibilă). urmați instrucțiunile de mai jos pentru a configura OpenVPN pe Android:

 1. Descărcați fișierele de configurare OpenVPN de pe site-ul furnizorului dvs. VPN. Decuplați-le (dacă este necesar) și transferați într-un folder de pe dispozitivul dvs. Android. În mod alternativ, descărcați-le direct pe dispozitivul dvs. Android și dezarhivați-le.
 2. Descărcați, instalați și rulați OpenVPN pentru Android (dacă nu ați făcut-o deja). Atingeți pictograma + din partea dreaptă sus a ecranului pentru a adăuga profil. Dați-i profilului un nume potrivit, apoi apăsați pe „Import”.

Android Ovpn 1

 1. Navigați la folderul în care ați salvat fișierele (fișierele) de configurare OpenVPN dezarhivate și alegeți un server (fișier .ovpn). Odată importat, atingeți pictograma ✔ pentru a continua.

Android Ovpn 2

 1. După ce ați terminat, veți vedea numele serverului sub fila Profiluri. Pentru a porni VPN, trebuie doar să îl atingeți. Puteți importa fișiere .ovpn pentru cât de multe servere doriți, iar acestea vor apărea aici.

Android Ovpn 3

Mulți furnizori includ toate cheile necesare și informațiile contului în fișiere .ovpn personalizate, astfel încât nu este necesară configurarea suplimentară. Alții pot solicita să introduceți informațiile contului și alte detalii. Vă rugăm să consultați documentația furnizorului dvs. pentru instrucțiuni specifice.

OpenVPN suplimentar pentru setările Android (opțional, dar recomandat)

Activați rutarea IPv6

Puteți preveni scurgerile DNS IPv6 prin configurarea OpenVPN pe Android pentru a orienta corect tot traficul IPv6 prin VPN. Pentru a vă asigura că este activat, urmați pașii enumerați mai jos:

 1. Editați conexiunea VPN specifică în fila „Profiluri”.

Ovpn Android 1

 1. Asigurați-vă că IPv6 -> Utilizați ruta implicită este bifată. În timp ce sunteți aici, verificați, de asemenea, că este activată protecția împotriva scurgerilor IPv4 (ar trebui să fie implicit).

Protecția împotriva scurgerilor Android Dns Ovpn

Descărcați fișierul .apk Android

Există multe motive pentru a dezactiva dispozitivul Android. Dacă parcurgeți această rută, atunci majoritatea VPN-urilor vă vor furniza un pachet de aplicații Android (.apk) fișierul software pe care îl puteți încărca pe Android.

Rețineți că reîncărcarea fișierelor din afara Play Store prezintă un risc de securitate. Așadar, asigurați-vă că obțineți .apk de la o sursă de încredere - un astfel de furnizor. Nici nu poate fi rău să rulezi o scanare malware pe ea.

 1. Descărcați o aplicație pentru manager de fișiere Android.
 2. Descărcați fișierul .apk pe dispozitiv. Îl poți descărca direct de pe web folosind browserul tău web, îl poți trimite pe dispozitivul tău Android ca atașament pe e-mail, îl poți transfera de pe un computer desktop prin plumb USB sau USB stick, îl poți accesa din contul Dropbox sau orice alt lucru ....

Instalează Android Ipv Apk2

IPVanish vă permite să descărcați .apk direct de pe site-ul său web

 1. Găsiți fișierul descărcat folosind un explorator de fișiere (sau doar selectați-l în nuanța derulantă a notificărilor Android) și selectați „Instalare”. După ce aplicația este instalată, deschideți-o pur și simplu.

Instalează Android Ipv Apk

Configurați manual setările PPTP sau L2TP / IPsec VPN

Telefoanele Android vin cu un client VPN la cuptor, care acceptă protocoalele PPTP și L2TP / IPsec. Din motive discutate în detaliu în criptarea VPN: Ghidul complet, recomand întotdeauna utilizarea unei aplicații OpenVPN în schimb (prin intermediul unei aplicații personalizate sau OpenVPN pentru aplicațiile menționate mai sus).

Unii utilizatori, însă, le place faptul că o conexiune PPTP sau L2TP / IPsec poate fi fără a fi nevoie să descarce o aplicație terță parte. Rețineți că detaliile de configurare pot diferi puțin de instrucțiunile de mai jos, în funcție de dispozitivul și versiunea de Android pe care o utilizați.

 1. Accesați pagina Setări VPN. Pe telefonul meu puteți găsi acest lucru la Setări -> Conexiuni -> Mai multe setări de conectare -> VPN. Selectați „Adăugați VPN”.

Android Install 3

 1. Introduceți setările PPTP sau L2TP / IPsec oferite de furnizorul dvs. Aceste setări sunt de obicei disponibile pe paginile de configurare ale site-ului său web sau puteți solicita asistență. Atingeți „Salvați” când ați terminat.

Android Install 4

Rețineți că utilizarea cheilor pre-partajate este puternic încruntată din punct de vedere al securității, deși aceasta este atenuată oarecum în cazul în care conturile sunt securizate folosind un nume de utilizator și o parolă unice.

 1. În pagina Setări VPN selectați conexiunea recent creată.

Android Install 6

 1. Conectați-vă la contul VPN și accesați „Conectați-vă”.

Android Install 7

Cum îți testezi VPN-ul

Indiferent de tipul de VPN pe care îl utilizați, Android va afișa o pictogramă cheie mică în bara de notificări ori de câte ori este conectată. Acest lucru vă permite să știți dintr-o privire că sunteți protejat.

Cheie Vpn Android

Pentru confirmare suplimentară, puteți rula un test de scurgere IP ...

Verificați dacă VPN are scurgeri IP

Android este mult mai puțin sensibil la scurgeri DNS și WebRTC decât platformele desktop. Odată conectat, totuși, ar trebui să verificați dacă există scurgeri IP. Doar în cazul în care.

Rețineți că IP-urile de utilizare privată - [RFCxxxx] sunt doar IP-uri locale. Acestea nu pot fi utilizate pentru a identifica o persoană sau un dispozitiv și nu constituie o scurgere IP.

Activați un comutator de ucidere

Metoda 1 (Android Nougat 7+)

Versiunile mai noi de Android includ acum un comutator de încărcare integrat care funcționează cu orice VPN. Aceasta include aplicația PPTP / L2TP încorporată pentru Android, OpenVPN pentru Android și aplicații personalizate. Dacă dispozitivul dvs. rulează Android Nougat 7+, utilizați această metodă.

1. Asigurați-vă că VPN este oprit, apoi accesați setările dispozitivului. Pe Samsung Galaxy S8 +, acestea pot fi găsite la Setări -> Conexiuni -> Mai multe setări de conectare -> VPN, dar acest lucru poate varia în funcție de dispozitiv.

2 pe pictograma roată din dreptul aplicației sau a conexiunii pentru care doriți să setați un comutator de ucidere.

Android Kill 1

3. Porniți ambele "Întotdeauna -on VPN" și Blocați conexiunile fără.

Android Kill 2

4. Confirmați că doriți un comutator de ucidere pentru VPN

Android Kill 3

Și ta-da! Destul de groovy, da?

Metoda 2

Dacă rulați o versiune mai veche de Android, nu vă temeți niciodată! Puteți configura OpenVPN pentru Android pentru a acționa ca un comutator de ucidere. Aceasta poate să nu fie la fel de sigură ca metoda de mai sus, deoarece nu vă va proteja dacă OpenVPN pentru Android se blochează, dar este totuși destul de eficient.

 1. Editați conexiunea specifică din fila „Profiluri” (vezi mai sus).
 2. Accesați fila „Advanced” și verificați „Tun persistent” și setați „Conectarea reîncepe” la Unlimited.

Ovpn Android 3

Acum aveți un switch OpenVPN pentru Android.

Concluzie

Utilizarea unei aplicații VPN dedicate din Magazinul Google Play este cea mai simplă modalitate de a instala o VPN pe telefon. Totuși, alte metode sunt cu greu dificile.

Credit imagine: By .elcic / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me