Pentru orice începător din lumea VPN-urilor, se poate părea că există o mulțime de jargon implicate. În realitate, însă, termenii VPN care sunt folosiți în mod regulat nu sunt discuții tehnice inutile: sunt esențiali pentru a înțelege dacă un serviciu VPN este bun. În plus, această terminologie trebuie înțeleasă (cel puțin un pic) pentru a vă asigura că VPN este configurat în siguranță.


Nu mă înțelegeți greșit, nu trebuie să deveniți expert VPN - de fapt - nivelul de cunoștințe necesare pentru a configura cu succes o VPN este destul de minor. Ba mai mult, dacă decideți să mergeți cu un VPN de renume și bine pus la punct (care are propriul său software VPN), nu va trebui să știți multe deloc. Motivul? Cele mai bune VPN-uri - cum ar fi ExpressVPN - au toate opțiunile necesare native în software-ul lor. Ca atare, tot ce trebuie să facă un abonat este să instaleze software-ul și apoi să își selecteze preferințele în meniul VPN.

Persoanele care decid să nu se înscrie la un VPN cu un client personalizat (software VPN), vor trebui uneori să configureze criptarea OpenVPN folosind software-ul terț OpenVPN. Acest lucru nu este la fel de ușor ca doar să descarci software-ul personalizat VPN de clasă mondială - dar nici nu este atât de greu.

cum să configurați un vpn

Criptare OpenVPN

OpenVPN este numele celei mai sigure criptări VPN de pe piață. Datorită faptului că oferă niveluri de siguranță și confidențialitate inegalabile, aceasta este criptarea VPN pe care echipa noastră de aici, la ProPrivacy.com, o recomandă întotdeauna să utilizați.

Din acest motiv, acest ghid include ghiduri de configurare Android și Windows pentru software-ul OpenVPN terț. Ca atare, acest ghid va ajuta pe oricine (indiferent de nivelul lor de expertiză) configurați OpenVPN pe oricare VPN care oferă aceasta. Ca atare, acest ghid este cuprinzător.

Setări DNS - Configurare manuală

Pentru a fi absolut amănunțit, am inclus chiar și un ghid pentru configurarea manuală a setărilor DNS. Cereri DNS sunt o parte importantă a traficului dvs. web care îți poate oferi locația și identitatea. Pentru a VPN pentru a vă asigura, este important să nu aveți „scurgeri DNS”.

Selectarea unui VPN și instalarea acestuia

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți după ce vă întrebați cum să configurați un VPN de acasă este să vă gândiți la ce doriți VPN. Și cât doriți să cheltuiți pentru VPN? Evident, toată lumea vrea să plătească cât mai puțin, cu toate acestea, plata mai puțin poate duce la pași suplimentari de configurare (și anume secțiunile 4 și 5 din acest ghid).

Cele mai bune VPN-uri fac din întreaga experiență o plimbare în parc. În plus, VPN-urile care în vârful jocului oferă și cele mai bune din toate. Din acest motiv, unele VPN-uri ar putea fi incluse într-un 5 cele mai bune VPN-uri pentru sport, 5 cele mai bune VPN-uri pentru Windows, cel mai bun VPN pentru Macbook și 5 cele mai bune VPN-uri pentru un articol de streaming. Doar tu știi pentru ce vrei serviciul tău VPN și este să-ți ușurezi viața, că aici, la ProPrivacy.com, avem cinci cele mai bune liste pentru fiecare posibilitate imaginabilă (și dacă credeți că am ratat ceva, nu ezitați să contactați ne). Pentru a găsi cel mai bun VPN pentru dvs., utilizați pur și simplu navigarea din partea de sus a oricărei pagini pentru a găsi cea mai bună listă de cinci VPN pentru scopul dvs. Sau, dacă vrei doar cel mai bun serviciu complet, vezi articolul nostru despre serviciile VPN.

Faceți clic pe Prin și abonare

După ce ați decis, tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul lor, dând clic pe linkul din ghidul nostru și să vă înscrieți la VPN. O VPN bună necesită doar o adresă de e-mail și o metodă de plată pentru a vă înscrie. Plata poate fi efectuată de obicei în mai multe moduri, inclusiv cu un card de credit sau debit, PayPal sau chiar Bitcoins pentru cei care doresc să.

După ce v-ați abonat cu succes și aveți o parolă, vă puteți conecta pe site-ul web al furnizorului VPN pentru a avea acces la software-ul VPN. Dacă sunteți un utilizator Android sau iOS, puteți obține, de obicei, aplicația pe magazinul Google Play sau pe iTunes. După ce este instalat pe smartphone-ul sau tableta dvs., pur și simplu conectați-vă utilizând datele de acreditare de la momentul înscrierii la serviciu.

Decizia privind criptarea

Acum că ați instalat VPN-ul, trebuie să luați o decizie cu privire la criptare. PPTP este disponibil pe majoritatea VPN-urilor, dar este un protocol de criptare neactualizat care nu vă va păstra în siguranță - așadar vă rugăm să nu-l utilizați.

Cel mai bun protocol VPN disponibil este OpenVPN, așa că dacă VPN-ul dvs. îl are în meniu, vă rugăm să îl selectați. În plus, unele VPN furnizează atât Protocolul de control al transmisiei (TCP), cât și Protocolul utilizatorului Datagram (UDP). TCP este mai fiabil, dar UDP este mai rapid - deci dacă intenționați să transmiteți în flux selectați UDP.

Pentru aceasta, urmați acești pași:

 1. Click pe Setări în VPN-ul dvs. (s-ar putea să arate o roată). Unele VPN au, de asemenea, un meniu numit „setari avansate.“
 2. Odată ajuns în meniul de setări, faceți clic pe „opțiuni de criptare“.
 3. Selectați OpenVPN (TCP pentru fiabilitate și UDP pentru streaming).

Exemplu de filmare ExpressVPN:

Opțiuni de criptare expresvpn

L2TP / IPsec (Cum să configurați o VPN în Windows 10)

Uneori, unii oameni decid să folosească L2TP / IPsec, deoarece funcționează nativ în Windows fără a fi nevoie de software terț. Nu este la fel de sigur ca OpenVPN, dar este sigur (spre deosebire de PPTP). Dacă decideți să utilizați L2TP IPsec, urmați pașii de mai sus în software-ul dvs. VPN, dar selectați în schimb L2TP IPsec.

Dacă din anumite motive VPN-ul dvs. nu are un client personalizat care are L2TP IPsec în opțiuni, îl puteți configura manual urmând acești pași:

1. Mai întâi adăugați o nouă conexiune VPN făcând clic pe butonul Pictograma de acces la Internet în tava de sistem.

2. Selectați Setari de retea

l2tp 4

3. Acum că sunteți în rețea & Panoul de setări Internet, faceți clic pe VPN > Adăugați o conexiune VPN.

l2tp5

4. În această etapă, veți avea nevoie de VPN-ul dvs. adresa serverului pentru a configura conexiunea VPN. În plus, veți avea nevoie de dvs. nume de utilizator și parola de când v-ați înscris la serviciul dvs. VPN.

5. În meniul „Adăugați o conexiune VPN”, introduceți următoarele setări:

Furnizor VPN: Windows (încorporat)
Numele conexiunii: [dați un nume conexiunii VPN]
Numele sau adresa serverului: [Adresa serverului dvs. VPN - obțineți acest lucru de la VPN]
Tip VPN: L2TP IPsec
Tipul informațiilor de conectare: Numele de utilizator și parola
Nume de utilizator: Obțineți acest lucru de la furnizorul dvs. VPN
Parola: Obțineți acest lucru de la furnizorul dvs. VPN

Puneți o căsuță în caseta pentru Amintiți-vă informațiile de conectare.

Clic salva.

l2tp 8

6. Acum că ați creat cu succes o conexiune IPsec L2TP, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați. Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea Reţea & Panoul de setări Internetl. Pentru a vă conecta la serverul VPN, faceți clic pe butonul numele conexiunii, apoi apasa Conectați.

l2tp 7

Configurarea preferințelor și funcțiilor clientului personalizat

Dacă v-ați abonat la un furnizor VPN recomandat, atunci veți putea selecta funcții profesionale ca a comutator ucide și Protecție împotriva scurgerilor DNS. În plus, este posibil să puteți comuta pe un „Conectare automata" caracteristică. Un comutator de protecție bazat pe firewall obligă tot traficul să treacă prin tunelul VPN. Acest lucru garantează că nu scurgeți trafic necriptat către ISP. Conectarea automată va reconecta VPN-ul la un server selectat în cazul în care conexiunea VPN se pierde din orice motiv (astfel încât nu trebuie să faceți manual). Pentru a activa aceste funcții, urmați acești pași:

 1. Faceți clic pe setările din software-ul VPN-ului dvs..
 2. Activați funcțiile pe care doriți să le utilizați. Dacă vei fi streaming de conținut piratat sau făcând orice lucru online pe care îl doresc să rămână complet privat atunci noi recomand să porniți caracteristica comutatorului de ucidere.

Cum să configurați software-ul OpenVPN

OpenVPN: Cum să configurați o VPN pe Android

 1. Descărcați aplicația OpenVPN pentru Android aici. Vă rugăm să rețineți că OpenVPN pentru Android este o aplicație mai bună (mult mai prezentată) decât OpenVPN Connect.
 2. Descărcați fișierele .ovpn de pe site-ul furnizorului dvs. VPN
 3. Extrageți fișierele .OVPN pe desktop sau într-un folder de care vă veți aminti, de exemplu: "Fișiere OpenVPN"
 4. Dacă nu știți cum să extrageți un fișier zip, descărcați WinRAR aici. Puneți fișierul zip în folderul în care doriți să îl dezarhivați și faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic "extrage aici".
 5. După extragere, trimiteți-vă fișierele .ovpn.
 6. Deschideți aplicația de conectare OpenVPN, importați fișierele .OVPN pe care vi le-ați trimis prin e-mail (acest lucru se poate face direct din aplicația de e-mail) sau făcând clic pe butonul de import din aplicația de conectare OpenVPN.
 7. Va trebui să dați conexiunii un nume ales.
 8. Acum tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la unul dintre serverele din aplicație. Vă va cere numele de utilizator și parola (uneori trebuie să obțineți o cheie unică de la furnizorul VPN, deci verificați cu acestea).

OpenVPN: Cum să configurați o VPN în Windows

 1. Descărcați OpenVPN aici
 2. Descărcați fișierele .ovpn de pe site-ul furnizorului dvs. VPN
 3. Urmați instrucțiunile de instalare până când OpenVPN este instalat cu succes pe computer. Dacă primiți un mesaj care vă întreabă dacă doriți să instalați drivere TAP, selectați da, deoarece aveți nevoie de ele.

openvpn tap

 1. Decuplați și extrageți fișierele .OVPN (le primiți din fișierele VPN) în următorul folder: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Acum sunteți gata să vă conectați. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe pictograma OpenVPN de pe desktop și faceți clic pe „Rulat ca administrator“. Vă rugăm să nu o executați făcând dublu clic: trebuie să o executați ca administrator. Vi se va cere dacă sunteți sigur, faceți clic pe da.

openvpn admin

 1. Acum faceți clic dreapta pe pictograma OpenVPN din tava de sistem (partea dreaptă jos a ecranului) și selectați serverul la care doriți să vă conectați. Vi se va solicita numele de utilizator și parola. Faceți clic pe amintiți-mi parola pentru a nu mai trebui să o reintroduceți data viitoare (va trebui să cereți să-și amintească parola pentru fiecare server prima dată când vă conectați).

Cum să configurați setările DNS manual în Windows

Uneori, este posibil ca persoanele să fie nevoite să-și configureze setările de solicitare DNS manual. În plus, persoanele care se înregistrează din greșeală la un VPN despre care au aflat ulterior că folosesc servere DNS nesigure (precum GoogleDNS sau OpenDNS, care ambele păstrează jurnalele), își pot schimba setările DNS, astfel încât solicitările lor să fie gestionate de OpenNIC sau DNS. CEAS. Atât DNS.WATCH, cât și OpenNIC, oferă acces gratuit la serverele de solicitare DNS rapide, fără jurnal.

În ghidul de mai jos, am folosit DNS.WATCH ca exemplu de adresare, dar merită să aveți în vedere faptul că OpenNIC este de fapt considerat chiar mai sigur.

Nu uitați că, dacă VPN-ul dvs. are servere DNS sigure, este mult mai bine să le utilizați. Vă rugăm să luați legătura cu VPN-ul dvs. pentru a obține adresele DNS preferate și alternative de la VPN-ul dvs. și folosiți-le în locul celor VPN.WATCH exemple pe care le-am folosit mai jos. Pentru a schimba setările DNS în Windows, urmați acești pași simpli:

1. În tava de sistem (partea dreaptă jos a ecranului), faceți clic dreapta pe conexiunea dvs. de internet și faceți clic pe „Deschideți rețeaua și Centrul de partajare”

2. Faceți clic dreapta pe conexiunea de rețea activă și selectați Proprietăți în meniu

zona de notificare

3. În fereastra Proprietăți de conexiune, selectați IPv4, apoi faceți clic pe Proprietăți.

dns 1

DNS2

4. În Proprietăți IPv4, alegeți "Utilizați următorul server DNS..." și introduceți serverele DNS IPv4 preferate și alternative. Server DNS preferat: 84.200.69.80 Server alternativ DNS: 84.200.70.40

dns 3

5. Acum reveniți la fereastra proprietăților conexiunii și configurați IPv6. Selectați IPv6 și accesați proprietățile.

dns 4

6. În IPv6 Properties, selectați "Utilizați următorul server DNS..." și introduceți serverele DNS IPv4 preferate și alternative. Server DNS preferat: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Server alternativ DNS: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Acum că ați modificat setările DNS, este bine să vă asigurați că nu aveți scurgeri DNS accesând ipleak.net pentru a verifica.

Concluzie

În acest ghid, am oferit pași ușor de urmat pentru configurarea unui nou VPN. În plus, nu uitați că toate VPN-urile recomandate din cele mai bune cinci liste ale noastre tind să aibă și propriile lor ghiduri de configurare. Astfel, dacă doriți să vedeți imagini despre modul în care vă puteți configura un anumit VPN, accesați site-ul web și consultați ghidurile lor. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne lăsați mai jos o întrebare.

Titlu credit imagine: BeautyLine / Shutterstock.com

Credit imagine: Omelchenko / Shutterstock.com

Credit imagine: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me