Linksys N300 v2 este un router cu costuri foarte mici (disponibil neîntrerupt de la Amazon pentru doar 35 de dolari), așa că nu este surprinzător faptul că nu izbucnește cu tipul de funcții pe care s-ar putea să-l aștepți să găsești la produsele finale superioare și dacă vrei Porturi USB, recepție dual-band 5 GHz, putere de procesare sau oricare dintre celelalte funcții funky găsite pe multe routere moderne, atunci ar trebui să vă uitați în altă parte.


Acestea fiind spuse și, totuși, este suficient de bună, își face treaba ca un router de bază perfect perfect și, cel mai important pentru noi, deoarece a fost fulgerat cu DD-WRT, acesta poate fi folosit ca hub VPN pentru toate conexiunile dvs. de internet. dispozitive.

N300 este un panou destul de inteligent, dar de neatestat, din plastic negru, cu 5 porturi Ethernet (1 x in, 4 x out), o priză de alimentare și un buton de resetare amplasat pe marginea inferioară a unității (deci nu puteți vedea porturi când vizionări de mai sus). Este proiectat pentru a fi plasat plat pe o suprafață și nu poate fi montat pe verticală sau pe perete, iar două antene sunt interne, astfel încât nu există nimic care să iasă din carcasă. Nu există lumini de stare vizibile din față sau de sus, iar singurele lumini sunt ledurile de pe porturile LAN.

Cum să configurați un router Cisco Linksys DD-WRT

A te ridica și a alerga este ridicol de ușor. Tocmai am oprit modemul / routerul, am conectat N300 și atașat modemul / routerul folosind cablul Ethernet furnizat, am pornit modemul / routerul, apoi am pornit N300 și ta-da! - totul a funcționat. Nu din culpa Flashrouters, dar clienții non-americani ar trebui să fie conștienți de faptul că fișa care a venit cu unitatea noastră a fost de tipul SUA, deci nu uitați să vă asigurați că aveți un adaptor internațional la mână (din fericire am făcut-o!).

Deși instrucțiunile recomandă utilizarea unei conexiuni cu fir până când totul este configurat corect, acest lucru a fost un pic incomod pentru noi, așa că pur și simplu a mers înainte și a conectat computerul nostru Windows folosind WiFi și nu a întâmpinat probleme deloc..

Odată conectat, primul lucru pe care doriți să îl faceți este să vizitați pagina de configurare a routerului. Instrucțiunile incluse sunt doar text, dar totul este clar explicat.

Schimbarea numelui de rețea și configurarea unei parole sigure este prioritatea principală și este foarte ușor de făcut.

Este fiabil routerul Cisco Linksy?

Punem router-ul prin ritmurile sale în configurația sa „din cutie” folosind conexiunea noastră de bandă largă de 20 MB / s. Routerul a fost conectat la un modem / router wireless N Netgear VMDG280 standard (furnizat de ISP-ul nostru, Virgin Media).

Conectat direct la modemul / routerul de acasă (adică nu este conectat la N300)

Conectat prin N300

Testele de viteză bazate pe Flash, precum cele de la Speedtest.net, nu sunt întotdeauna cei mai fiabili indicatori ai performanței din lumea reală, așa că am folosit software-ul tbbMeter al ThinkBroadband pentru a măsura cât a durat să descărcați un fișier de 100 MB:

Când nu este conectat la router

Când este conectat la router

Rezultatele tbbMeter sugerează că N300 poate fi mai lent decât router-ul de stoc al ISP-ului nostru, în timp ce rezultatele speedtest.net au arătat de fapt o creștere a vitezei. De asemenea, am efectuat câteva teste (foarte ne-științifice) și am constatat că puterea semnalului N300 era aproximativ aceeași cu cea a routerului / modemului nostru de stoc.

Performanța WiFi pe toate routerele poate fi îmbunătățită folosind un program precum inSSIDer pentru a analiza interferențele semnalului, permițându-vă să alegeți cel mai bun canal pentru zona dvs..

Producătorul afirmă că N300 este potrivit pentru conectarea a trei dispozitive simultan. Am încercat să facem legătura cu tot ce puteam pune mâna la dispoziție la momentul scrierii acestei recenzii (7 dispozitive, inclusiv un televizor inteligent) și nu am întâmpinat probleme sau încetiniri..

Utilizarea VPN cu un router Cisco N300

Unul dintre principalele motive pentru a obține un router fulgerat DD-WRT (iar cel de aici este ProPrivacy sunt, în mod evident, cel mai interesat), este faptul că toate dispozitivele conectate la acesta pot avea conexiunile lor la internet printr-un server VPN. Detaliile de configurare variază în funcție de furnizorul VPN, dar ne-am conectat la PIA fără (prea) mari probleme.

De parcă prin magie, internetul crede că suntem localizați în New York!

Rularea unui client VPN preia puterea de procesare, ceea ce N300 lipsește din păcate, deci cum afectează performanța?

Conectat la serverul VPN din New York cu ajutorul routerului

Conectat la serverul VPN din New York folosind client software Windows

Nu este conectat la VPN (dar folosind același server speedtest.net în New York)

Aceste rezultate arată limitările procesorului și memoriei N300. Unul dintre cele mai bune lucruri despre utilizarea unui router intermitent este faptul că chiar și dispozitivele care nu pot utiliza VPN în mod normal pot obține beneficiul acestuia.

Televizorul nostru inteligent poate acum accesa servicii geore-restricționate, cum ar fi Hulu (disponibil doar în SUA)

Concluzie

Fără îndoială, N300 este puternic, iar în timp ce performanța sa fără VPN este aproximativ egală cu router-ul / modemul nostru furnizat ISP, se luptă cu VPN.

N300 v2 arată bine și este foarte ușor de configurat, cu toate acestea, și ca o soluție ieftină și veselă pentru conectarea tuturor dispozitivelor casnice folosind VPN funcționează, pur și simplu nu vă așteptați ca un router atât de scăzut să se potrivească cu viteza VPN-ului dvs. -core bestia unui computer poate gestiona ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me