Majoritatea furnizorilor de VPN prezintă ghiduri detaliate de configurare pentru Mac pe site-urile lor web, dar acest articol oferă o imagine de ansamblu generală a modului de instalare a unui VPN pentru Mac.


Utilizați software-ul Mac personalizat al unui VPN

macOS nu este la fel de bine acceptat de clienții VPN personalizați ca Windows, dar majoritatea VPN-urilor oferă software dedicat pentru Mac. După cum vom vedea într-un pic, configurarea manuală a unui VPN în MacOS nu este dificilă, dar utilizarea unui VPN personalizat este destul de ușor de ușor.

Datorită naturii personalizate a software-ului, detaliile de configurare pot varia puțin de la VPN la VPN. Cu toate acestea, în general:

  1. Înregistrați-vă la un VPN, consultați cel mai bun ghid pentru VPN-uri pentru mai multe informații.
  2. Descărcați software-ul Mac.
  3. Instalați aplicația. Acest lucru implică, de obicei, dublu-clic pe fișierul .dmg descărcat și următoarele instrucțiuni.
  4. Rulați aplicația. Probabil vi se va solicita să introduceți detaliile contului dvs. la prima execuție. Rețineți că este normal ca aplicațiile VPN să solicite privilegii de administrare pentru a rula.

Odată intrat în aplicație, selectați pur și simplu un server VPN la care doriți să vă conectați și atingeți „Conectați”. Cu toate acestea, merită să parcurgeți opțiunile aplicației. Setări importante, cum ar fi protecția împotriva scurgerii DNS și comutatoarele de ucidere sunt adesea opționale și trebuie activate manual. Habar n-am de ce, dar acolo te duci.

Expressvpn Mac 2

Funcția „Blocare rețea” a ExpressVPN oferă un comutator de ucid bazat pe firewall și protecție împotriva scurgerii DNS. Deci asigurați-vă că este pornit.

De asemenea, este posibil să doriți să verificați dacă aplicația utilizează protocolul OpenVPN, în condițiile în care multe implicit pentru protocoale VPN mai puțin sigure (dar posibil mai rapide). Vezi aici pentru mai multe informații despre protocoalele VPN.

Tunnelblick

Tunnelblick este un open source liber pentru a descărca client OpenVPN care poate fi configurat să funcționeze fie cu fișiere speciale de configurare Tunnelblick (.tblk), fie cu orice fișier standard de configurare OpenVPN (.ovpn și .conf).

Acum include protecție completă la scurgeri DNS și Web Real-Time Communication (WebRTC). Cel mai recent client beta are, de asemenea, un comutator de ucid bazat pe firewall.

1. Descărcați fișierele de configurare Tunnelblick sau OpenVPN obișnuite din serviciul VPN ales. Veți avea nevoie de un fișier pe locația serverului VPN, deși este posibil de multe ori să descărcați mai multe configurații într-un singur fișier zip. În acest caz, va trebui să decuplați fișierele înainte de a putea fi utilizate.

2. Descărcați, instalați și lansați Tunnelblick. În ecranul de bun venit, selectați „Am fișierele de configurare.”

Tunnelblick 1

3. Trageți fișierul de configurare (sau mai multe fișiere pentru mai multe configurații de server) în pictograma Tunnelblick din bara de meniu.

Tunnelblick 3

4. Apăsați „Instalare”, apoi alegeți să instalați doar pentru dvs. sau pentru toți utilizatorii de Mac. Probabil vă va cere parola de administrator.

Tunnelblick 6

5. Și asta a fost configurată! Pentru a vă conecta la un server VPN, faceți clic pe pictograma Tunnelblick din bara de meniu și selectați un server VPN.

Tunnelblick 4

Pictograma va transforma o nuanță mai închisă pentru a indica faptul că sunteți conectat. Dacă treceți cursorul peste acesta, acesta va afișa informații suplimentare.

Addendum:

Activați protecția împotriva scurgerilor DNS

Protecția împotriva scurgerilor IPv4 și IPv6 DNS nu sunt activate în mod implicit în Tunnelblick. Pentru a activa protecția împotriva scurgerilor DNS, accesați Configurații -> Setări și bifați casetele de lângă „Rutați tot traficul IPv4 prin VPN” și „Dezactivați IPv6”.

Tunnelblick 7

Rețineți că Tunnelblick nu protejează împotriva scurgerilor WebRTC. Ca atare, va trebui să remediați manual problema (Safari nu este afectat, oricum).

Activarea comutatorului de ucid pe Mac

Noua versiune beta a celei mai noi versiuni de Tunnelblick este o caracteristică foarte bună de a comuta ucide. Acest lucru vă asigură că adresa dvs. IP Internet reală (IP) nu este expusă în cazul renunțării la VPN.

Pentru a activa comutatorul de ucidere, accesați Configurații și faceți clic pe configurația VPN individuală (comutatorul de ucidere trebuie activat pentru fiecare configurație). Faceți clic pe câmpul „La deconectare neașteptată” și selectați Dezactivare acces rețea din meniul derulant.

Tunnelblick Kill Switch

Configurați manual VPN pentru Mac PPTP, L2TP / IPsec sau IKEv2

macOS vine cu un client VPN încorporat care acceptă protocoalele PPTP, L2TP / IPsec și VPN IKEv2. Din motive discutate în detaliu în criptarea VPN: Ghidul complet, recomand întotdeauna utilizarea unei aplicații OpenVPN. Dar IKEv2 este și o opțiune bună.

Marele avantaj al conexiunii VPN PPTP, L2TP / IPsec și IKEv2 este că pot fi configurate fără a fi nevoie să descărcați o aplicație VPN terță parte.

  1. Accesați Preferințele sistemului -> Reţea. Faceți clic pe butonul + și selectați Interfață: VPN în caseta de dialog pop-up.
  2. Alegeți un protocol VPN („Tip VPN”) și alegeți un nume pentru conexiunea VPN (opțional).

Macos 1

  1. Completați detaliile serverului cu setările oferite de serviciul VPN ales.

Macos2

Clientul VPN macOS încorporat nu prezintă nicio formă de protecție împotriva scurgerilor WebRTC, astfel încât dacă utilizați un browser vulnerabil, ar trebui să dezactivați WebRTC manual. Rețineți că Safari nu utilizează WebRTC și, prin urmare, nu este vulnerabil la scurgerile WebRTC. Cu toate acestea, este un software proprietar cu sursă închisă.

Cum se testează un VPN pentru Mac

Indiferent ce tip de VPN utilizați, macOS va afișa o pictogramă în bara de notificări ori de câte ori VPN este conectat. Acest lucru vă permite să știți dintr-o privire că sunteți protejat.

Mac Airvpn

Făcând clic pe pictogramă, de obicei se vor afișa detalii și opțiuni suplimentare. Pentru confirmare suplimentară VPN-ul este conectat și funcționează corect, puteți rula un test de scurgere IP ...

Verificați Mac VPN pentru scurgeri de IP

Odată conectat la VPN (folosind orice metodă), este bine să verificați scurgerile de IP.

Ip Leak Exemplul 2

Exemplul de mai sus arată un caz rău de scurgeri IPv6. Rezultatul DNS IPv4 arată corect că sunt conectat la un server VPN din SUA, dar site-ul poate vedea adresa mea reală IPv6 din Marea Britanie atât prin o scurgere DNS obișnuită, cât și prin WebRTC. Fail!

Pentru mai multe informații despre păstrarea securității online în Marea Britanie, aruncați o privire la cel mai bun ghid al nostru VPN Marea Britanie.

Rețineți că IP-urile de utilizare privată - [RFCxxxx] sunt doar IP-uri locale. Acestea nu pot fi utilizate pentru a identifica o persoană sau un dispozitiv și nu constituie o scurgere IP.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me