Credeți că v-ați șters cu succes datele personale formatând hard disk-ul, SSD-ul sau stick-ul USB?Cum se formatează SSD


Din păcate, aceasta este o concepție greșită comună.

Realitatea este că, dacă nu urmați pașii din acest ghid Cum să formatați SSD, oricine are abilitățile potrivite poate restaura datele șterse din vechile unități.

Mulți oameni presupun că formatarea unei unități SSD este suficientă. Cu toate acestea, datele șterse pot fi recuperate în continuare. Acest lucru poate prezenta un risc dacă computerul vechi va ajunge în posesia altcuiva. Un expert sau cybercriminal poate recupera cu ușurință cantități vaste de date.

Cum să formatați SSD în siguranță

După cum veți vedea mai târziu, recuperarea datelor de pe un SDD este extrem de ușoară.

De fapt, este atât de ușor încât să nu te asiguri că toate datele sunt șterse în mod corespunzător din unitățile vechi este destul de prost.

Din fericire, există modalități de formatare corectă a unităților SSD, astfel încât datele să fie complet spălate. De acum încolo, vă recomandăm să faceți acești pași.

HDD Software Eraser

Cel mai ieftin și ușor mod de a șterge complet o unitate este cu o ștergătoare de software profesionistă. Programul Darik’s Boot And Nuke (DBAN) este gratuit și este un mod fără probleme de formatare a unui SSD. Pentru a-l folosi, conectați hard disk-ul dorit la un computer și rulați software-ul.Formatul securizat SSD

Cu toate acestea, rețineți că software-ul durează foarte mult timp. În plus, nu funcționează pe discuri defecte.

Pentru a utiliza software-ul, creați un CD sau DVD ștergeți. Acum introduceți unitatea pe care doriți să o ștergeți într-un computer și rulați software-ul. Aveți grijă să nu ștergeți din greșeală o unitate care conține datele de care aveți nevoie, deoarece nu veți putea să o recuperați ulterior.

Vă recomand să utilizați un computer de rezervă - sau cel puțin să deconectați toate hard disk-urile de care aveți nevoie - pentru a fi în siguranță. Este bine să faceți acest lucru, deoarece veți porni de pe discul Boot And Nuke pe care l-ați făcut, nu din unitatea internă.

Vă rugăm să citiți cu atenție documentația Boot and Nuke. Dacă faceți o greșeală și ștergeți discul greșit, datele vor fi dispărute pentru totdeauna.

Instrumente de formatare specifice SSD

Un SSD (Solid State Drive) poate fi formatat în siguranță folosind utilitățile producătorului. Cea mai bună modalitate de a găsi aceste utilități este să căutați pe site-ul producătorului dvs. SSD. Iată link-uri către unii dintre cei mai populari producători:

 • Caseta de instrumente SSD SanDisk
 • Software Samsung Magician
 • Caseta de instrumente Intel-State Solid
 • Cutie de instrumente SSD Corsair

Aceste utilități vă vor parcurge procesul și sunt destul de explicative.

Distrugere HD / SSD

Pentru oricine are probleme să găsească un utilitar pentru a-și șterge unitatea SSD, „mărunțirea” acestuia cu un ciocan și un cui de șase inci este perfect. Această metodă funcționează și cu hard disk-uri obișnuite.

Doar unghiile de ciocan chiar prin acționare într-o serie de locuri. Cel mai bine este să faci asta afară într-un bloc de lemn. Patru cuie distanțate uniform chiar prin intermediul unității ar trebui să fie suficiente pentru a-l distruge. Din păcate, aceasta va distruge și orice valoare de revânzare.

Restaurarea unui hard disk sau SSD

Software-ul poate fi folosit pentru a recupera atât fișierele „șterse definitiv” (SHIFT + DELETE pe Windows) cât și unități formatate complet.Restaurarea unui hard disk

În plus, dacă hard disk-urile dvs. au fost deteriorate sau afectate de un virus, software-ul de recuperare a fișierelor poate fi o binecuvântare. Cu toate acestea, cybercriminalii folosesc și acest tip de software pentru a recupera date vechi de pe hard disk-uri. Acest lucru le poate oferi o fereastră în viața ta și le poate permite să creeze tot felul de probleme.

Furtul cu card de credit, furtul de cont, furtul de date, furtul de proprietate intelectuală: lista de posibile infracțiuni realizate prin restabilirea hard disk-urilor vechi este deranjantă. Din acest motiv, este vital să vă alocați timp pentru a elimina corect datele vechi din unități înainte de a le arunca, a le vinde sau a le oferi.

Iată o listă completă a unora dintre problemele care pot apărea dacă o unitate nu este corect formatată:

 • Furt de identitate
 • Fraude legate de ocuparea forței de muncă
 • Fraude prin telefon sau utilitate
 • Fraude bancare
 • Guvernul beneficiază de fraudă
 • Evaziune fiscala
 • Fraude de împrumut
 • Fraudă cu cardul de credit
 • Hacking

Procesul de recuperare

Există multe tipuri diferite de software de recuperare profesională pe piață. Odată ce tu - sau un hacker - ai primit unul dintre aceste programe, recuperarea fișierelor este ușoară.

Pentru a recupera fișierele, introduceți hard disk-ul într-un computer de lucru ca unitate secundară. După ce l-ați instalat și computerul îl afișează în explorer, sunteți gata să recuperați datele din acesta. Rulați Expertul de recuperare a datelor și selectați locația (hard disk) cu fișierele șterse permanent care au nevoie de recuperare. Acum faceți clic pe scanda.

Software-ul de recuperare are de obicei opțiunea Scanare rapidă sau Scanare amanuntita pentru a găsi toate fișierele pierdute.

Odată ce software-ul începe să găsească fișiere vechi, le puteți previzualiza și selecta. Dacă ceva interesează, faceți clic Recupera pentru a salva aceste date într-un folder de pe PC sau pe un dispozitiv de stocare extern. Odată ce restabiliți datele pe hard disk, acestea sunt complet accesibile.

Concluzie

În acest articol, am descris tot ce trebuie să știți despre formatarea sigură a hard disk-urilor. Procesul este ușor, deci nu aveți cu adevărat niciun motiv să nu vă protejați urmând aceste proceduri în viitor. Merită bine!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me