Ce este un VPN?

O rețea privată virtuală sau VPN este o aplicație software care îți schimbă adresa IP și criptează tot traficul de internet. Acest lucru îmbunătățește confidențialitatea online, securitatea și îi ajută pe utilizatori să ocolească cenzura online impusă de guvern, ISP-uri sau orice altă organizație sau persoană care blochează site-urile web.


Beneficiile utilizării unui VPN

Există mai multe avantaje ale utilizării unui serviciu VPN, acestea sunt următoarele:

 1. Împiedică furnizorul dumneavoastră de internet (ISP) să vadă ce vă ridicați pe internet

  Acest lucru face, de asemenea, foarte bun pentru a preveni supravegherea guvernului curat efectuate de către ANS.

  În plus, site-urile web nu pot vedea adresa dvs. IP reală sau cine este ISP-ul dvs. Tot ce pot vedea este adresa IP a serverului VPN, care este de obicei distribuită între mulți utilizatori VPN pentru a proteja în continuare fiecare utilizator.

  Spre deosebire de ISP-uri, totuși, serviciile VPN de renume nu păstrează jurnalele acestor informații pentru regăsirea ulterioară. Într-adevăr, o mulțime de servicii VPN axate pe confidențialitate merg mai departe și, de asemenea, este important să ștergem toate jurnalele de conexiune de metadate care ar putea fi în măsură să-și conecteze indirect clienții cu activitatea lor de pe internet..

 2. Împiedică site-urile să vă vadă adresa IP

  Adresa dvs. de protocol sau adresa IP este modul în care sunteți identificați online. atunci când utilizați un VPN, acesta este înlocuit cu adresa IP a furnizorului dvs. VPN, ceea ce face mai dificil pentru site-urile să vă identifice.

  Acest lucru merge mult spre protejarea vieții private atunci când navigați pe web. Și, de asemenea, face mai dificil pentru agenții de publicitate să vă vizeze cu reclame.

 3. Învingeți cenzura

  Un VPN vă permite să ocoliți cenzura, fie că este vorba de un regim represiv, fie de administratorii de colegiu sau de birou.

  Prin conectarea la un VPN, puteți accesa site-uri web blocate, pur și simplu conectându-vă la un server VPN situat undeva unde conținutul nu este cenzurat.

 4. Vă permite să accesați servicii de streaming, cum ar fi Netflix

  Un VPN vă permite să accesați servicii de streaming străine care sunt blocate în țara dvs., indiferent unde vă aflați cu adevărat. Trebuie doar să vă conectați la un server VPN din țară și, în ceea ce privește internetul, sunteți acolo!

  De exemplu, conectându-vă la un server VPN din Statele Unite, puteți transmite conținut Netflix din SUA. Versiunea americană a serviciului are mai multe emisiuni TV și filme decât orice alte țări ale catalogului Netflix. Puteți utiliza, de asemenea, un VPN pentru a debloca videoclipuri Youtube, ocolind restricțiile regionale, prefacându-vă că sunteți într-o țară în care videoclipul este disponibil în.

  Sau, dacă vă conectați la un server VPN din Marea Britanie, puteți viziona gratuit BBC iPlayer în străinătate.

 5. Te protejează de ambii hackeri

  De unde știți că WiFi-ul de la cafeneaua dvs. locală este sigur? Răspundeți ... nu. Acest lucru este valabil pentru WiFi public gratuit peste tot. Iar utilizarea WiFi-ului nesigur este o invitație deschisă pentru hackerii criminali să vă fure datele sensibile.

  Un VPN vă va proteja atunci când utilizați toate formele de WiFi public, deoarece datele dvs. sunt criptate în siguranță.

 6. Te protejează când torrentează P2P

  Când utilizați un VPN pentru torrenting, adresa dvs. IP reală este protejată de colegii care descarcă aceiași torrenți. De asemenea, ascunde conținutul din ce descărcați de pe ISP și este util pentru accesarea site-urilor web blocate.

  Când utilizați un VPN pentru torrenting, adresa dvs. IP reală este protejată de colegii care descarcă aceiași torrenți. De asemenea, ascunde conținutul din ce descărcați de pe ISP și este util pentru accesarea site-urilor web blocate.

Cum se utilizează un VPN

Mecanica utilizării unui VPN este simplă și indiferent de platforma pe care o utilizați ar trebui să meargă așa ceva:

 1. Înscrieți-vă pentru un plan VPN.
 2. Descărcați și instalați software-ul. Software-ul VPN de pe computerele desktop este adesea denumit client VPN, în timp ce software-ul pentru dispozitive mobile se numește aplicație VPN. În realitate, ele sunt același lucru și tratăm termenii în mod interschimbabil.
 3. Rulați clientul sau aplicația.
 4. Conectați-vă la client sau la aplicație cu detaliile de conectare pe care le-ați utilizat atunci când ați achiziționat abonamentul.
 5. Multe aplicații VPN oferă un buton „Conectare” prietenos. Pur și simplu faceți clic pe sau atingeți-l pentru a vă conecta la un server VPN din apropiere, selectat de furnizorul dvs. VPN. Acest lucru va oferi aproape sigur cea mai rapidă conexiune VPN disponibilă. Dacă doriți să utilizați un server dintr-o altă țară, unele VPN-uri au o hartă, astfel încât puteți pur și simplu să faceți clic pe țară pentru a dori să vă conectați pe hartă. Dacă VPN-ul dvs. nu are acest lucru, faceți clic pe butonul meniu și acest lucru vă va afișa lista de servere VPN pe care le are VPN.

Cum funcționează un VPN?

Când instalați și rulați o aplicație VPN, aceasta se conectează la un server VPN condus de un furnizor VPN. Toate datele din interiorul și din afara dispozitivului dvs. sunt criptate și dirijate în siguranță prin acest „tunel VPN”.

Cum funcționează un VPN

Prin urmare, serverul VPN acționează ca o poartă de acces între dvs. și internet. Împiedică ISP-ul tău să vadă ce treci pe internet și împiedică site-urile de pe internet să vadă cine ești.

ISP-ul dvs. este încă necesar pentru a vă conecta la serverul VPN, dar deoarece toate datele care trec prin tunelul VPN către serverul VPN sunt criptate, nu pot vedea conținutul datelor dvs..

Această configurație înșelător de simplă oferă multe avantaje ...

Întrebări frecvente VPN

Un VPN mă face anonim?

Indiferent de modul în care un serviciu se face publicitate, VPN-urile oferă confidențialitate, nu anonimat. Acest lucru se datorează mai ales faptului că serverul VPN poate vedea tot ceea ce ISP-ul dvs. poate în mod normal.

Cu toate acestea, spre deosebire de ISP-ul dvs., VPN-urile bune nu înregistrează aceste informații și, prin urmare, oferă niveluri de confidențialitate mult mai ridicate decât în ​​mod normal atunci când navigați pe internet. Chiar și acestea, însă, vor începe să înregistreze informațiile dacă sunt invocate sau emise o hotărâre judecătorească obligatorie.

Niciun personal VPN nu va risca închisoarea pentru tine! Aceasta înseamnă că VPN-urile sunt inutile pentru confidențialitate? Deloc. Aceste mișcări legale sunt foarte direcționate împotriva persoanelor de interes, deci nu reprezintă o amenințare la confidențialitatea majorității utilizatorilor VPN obișnuiți.

Totuși, în această lume a lui Edward Snowden, care necesită niveluri foarte ridicate de anonimat adevărat, ar trebui să utilizeze Rețeaua Tor mai degrabă decât VPN-uri pentru a-și proteja identitatea.

Cum vă configurați VPN-ul?

Software-ul VPN este proiectat pentru a fi ușor de utilizat și ar trebui „să funcționeze” fără a fi nevoie de nicio configurație suplimentară. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o conexiune la internet IPv6, deoarece multe aplicații VPN se luptă să gestioneze corect noul standard de internet. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să verificați dacă VPN-ul dvs. este configurat corect pentru a vă proteja așa cum se presupune.

Ce este un comutator de ucidere?

Datorită încărcăturilor de pe internet, conexiunile VPN eșuează uneori. În cursul normal al evenimentelor când se va întâmpla, veți rămâne conectat la internet, dar fără protecția VPN.

Un comutator de ucidere vă protejează împotriva acestui lucru prin împiedicarea conexiunilor de pe dispozitivul dvs. și din afară, dacă nu este activă conexiunea VPN.

Un VPN va încetini internetul meu?

Un VPN îndreaptă datele dvs. un picior suplimentar către un server VPN, care trebuie apoi să cheltuiască puterea de procesare criptând și decriptând datele. Prin urmare, este inevitabil ca utilizarea unui VPN să încetinească cel puțin puțin conexiunea la internet.

Cei doi mari factori în joc sunt distanța față de serverul VPN și cât de încărcată este serverul VPN. Dacă vă conectați la un server din apropierea dvs., care nu este supraîncărcat, vă puteți aștepta să pierdeți în jur de 10 la sută din viteza dvs. de internet de bază. Cu toate acestea, cele mai rapide VPN-uri investesc foarte mult în servere de mare viteză, astfel încât să nu aveți de a face cu o conexiune la internet lentă.

Am nevoie de un ISP dacă folosesc un VPN?

da.

Un furnizor de servicii Internet sau furnizor de servicii Internet vă furnizează conexiunea la internet și trebuie să vă conecteze la serverul VPN.

Pot folosi un VPN pe toate dispozitivele mele?

Fiecare furnizor VPN vă permite să instalați software-ul său pe cât de multe dispozitive doriți. Cu toate acestea, majoritatea limitează câte dispozitive puteți utiliza în același timp cu un singur cont. Ne referim la numărul de dispozitive pe care un VPN vă permite să le utilizați simultan, ca număr de „conexiuni simultane” pe care le permite.

VPN-urile permit de obicei între trei și cinci conexiuni simultane, deși acest număr poate varia considerabil.

Majoritatea serviciilor VPN oferă aplicații VPN pentru iOS, precum și VPN-uri pentru utilizatorii Android, cu toate acestea, poate fi dificil să găsești suport pentru sisteme de operare mobile mai puțin populare. Când vine vorba de clienți de calculator, majoritatea serviciilor VPN acceptă utilizatorii Windows și Mac, însă clienții VPN Linux pot fi mai dificil de găsit.

Pot primi un VPN gratuit?

Pentru o lungă perioadă de timp, a fost un truism că „dacă nu plătiți pentru un produs, atunci sunteți produsul”. În cel mai bun caz, puteți utiliza un serviciu gratuit foarte limitat, care a fost puțin mai mult decât un degustător pentru un plătit - pentru serviciile pe care poate dori să le utilizeze.

Această situație s-a schimbat în ultimii doi ani, iar acum există cel puțin câteva servicii VPN gratuite, care sunt de fapt destul de bune. Chiar și acestea sunt limitate în diferite moduri, în comparație cu mai multe servicii premium. Am constatat că serviciile VPN ieftine sunt printre cele mai bune de pe piață. VPN-urile cu cele mai căutate funcții pot fi găsite pentru mai puțin de 2 USD pe lună.

Un VPN mă asigură în siguranță?

Pe scurt, da.

Un VPN vă va proteja de:

 • Hackeri WiFi publici
 • ISP-ul dvs.
 • Supravegherea guvernamentală în masă
 • Operatori WiFi comerciali care vând obiceiurile dvs. de navigare pentru profit
 • Posesorii drepturilor de autor
 • Companii de publicitate și analiză care stochează datele dvs. pentru a vă viza cu anunțuri (dacă sunt utilizate în combinație cu suplimente de browser anti-tracker).
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me