Mite Blockchain Bitcoin


Am citit în mod repetat că blockchain-ul este foarte fain - este un progres, este viitorul nostru și așa mai departe. Dacă credeți că toate acestea sunt adevărate, sunteți într-o dezamăgire.

Notă importantă: acest articol tratează implementarea tehnologiei blockchain, care este folosită pentru criptocurrency Bitcoin. Există alte aplicații și implementări ale blockchain-ului și anumite probleme sunt rezolvate în unele dintre ele.

Despre Bitcoin

Creatorii Bitcoin au avut o sarcină: să-l facă să funcționeze fără un punct central de control; nimeni nu trebuie să aibă încredere în nimeni. Autorii au îndeplinit sarcina, banii electronici rezultați au funcționat așa cum a fost prevăzut, iar adoptarea sa a crescut. Cu toate acestea, deciziile pe care le-au luat sunt monstruoase în ineficiența lor.

Scopul acestei postări nu este de a discredita blockchain-ul. Este o tehnologie utilă care are multe aplicații excelente. În ciuda deficiențelor sale, are avantaje unice. Cu toate acestea, în urmărirea senzaționalismului, mulți jurnaliști se concentrează pe avantajele tehnologiei blockchain și adesea uită să evalueze starea reală. Ei ignoră dezavantajele. Prin urmare, este util să luăm în considerare blockchain-ul din toate unghiurile.

Mitul unu: Blockchain este un computer gigant, distribuit

Cei care nu înțeleg principiile de bază ale blockchain-ului pot fi sub impresia că este un fel de computer care execută sarcini de calcul distribuite, în timp ce nodurile sale din întreaga lume adună biți mici de date pentru a construi ceva complicat și mare..Calculator distribuit Blockchain

Nu este cazul. De fapt, toate nodurile care servesc blockchain-ul fac exact același lucru. Milioane de calculatoare:

  1. Verificați aceleași tranzacții folosind aceleași reguli. Ei îndeplinesc o muncă identică.
  2. Adăugați aceleași date la blockchain.
  3. Stocați întreaga istorie, care este aceeași și una pentru toți.

Nu există nici o paralelizare, nici o sinergie, nici o asistență reciprocă. Există doar duplicare și, cel mai important, este duplicare de milioane de ori. După cum puteți vedea, nu există niciun fel de eficiență.

Mitul doi: Blockchain este etern - Tot ceea ce este scris acolo va rămâne pentru totdeauna

Blockchain este veșnic

Întreaga istorie a tuturor tranzacțiilor rulează deja la peste 130 de gigabyte de date. Aceasta este capacitatea completă a unui laptop ieftin sau a unui smartphone modern.

Cu cât sunt mai multe tranzacții care apar în rețeaua Bitcoin, cu atât volumul crește mai repede. Creșterea capacității hard disk-urilor este probabil să nu țină pasul cu creșterea dimensiunii blockchain.

Pe lângă faptul că trebuie să fie stocată, întreaga bază de date trebuie descărcată de la bun început. Acum este nevoie de câteva zile pentru a face acest lucru.

Puteți întreba: „Este posibil să stocați doar o parte din blockchain, deoarece este același lucru pe fiecare nod al rețelei?” Da, puteți, dar ar fi o arhitectură tradițională client-server în loc de un peer- blockchain-to-peer. De asemenea, clienții vor fi obligați să aibă încredere în servere. Astfel, ideea de "fără a avea încredere în nimeni," care este piatra de temelie a blockchain-ului, dispare.

Pentru majoritatea utilizatorilor, acest principiu a dispărut deja. Utilizatorii Bitcoin sunt împărțiți în două grupuri: entuziaști care "suferi" și să-l stocheze local și oameni obișnuiți care folosesc servicii de schimb și portofele online. Acestea din urmă sunt mult mai proeminente. Acești oameni au încredere în server și nu le pasă cum funcționează.

Mitul trei: Blockchain este eficient și scalabil

Dacă fiecare nod al rețelei face același lucru, este evident că lățimea de bandă a întregii rețele este egală cu lățimea de bandă a unui singur nod al rețelei. Bitcoin poate procesa cel mult șapte tranzacții pe secundă - asta este.Blockchain este scalabil

În plus, tranzacțiile Bitcoin sunt înregistrate doar o dată la zece minute. După apariția înregistrării, a fost de acord să aștepți încă 50 de minute, deoarece unele înregistrări revin spontan din când în când. Astfel, dacă trebuie să cumpărați gumă de mestecat, poate fi necesar să așteptați o oră sau ceva în magazin pentru a finaliza tranzacția!

Cu o astfel de viteză a tranzacției, este imposibil să crești substanțial numărul de utilizatori activi. Pentru comparație, Visa procesează mii de operații pe secundă. De asemenea, poate crește rapid această rată, deoarece tehnologiile bancare tradiționale sunt ușor scalabile.

Mitul Patru: Minerii oferă securitate în rețea

Probabil ați auzit de mineri și de ferme miniere gigant construite lângă centrale. Ce fac ei? Nu fac decât să irosească electricitate! ei "scutura" blocurile până devin "frumoasa" și poate fi inclus în blockchain. Rescrierea istoricului financiar în acest fel necesită atât timp cât crearea acesteia (cu condiția să aveți aceeași capacitate totală).Minerii Bitcoin oferă securitate în rețea

Pentru a construi un bloc, ai nevoie de aceeași cantitate de energie electrică ca un oraș mediu consumat la 100.000 de locuitori. Adăugați la aceasta echipamentele costisitoare, care sunt potrivite numai pentru minerit și puteți formula principiul mineritului (așa-numita dovadă a muncii) ca: "Arzând resursele omenirii."

Optimistii Blockchain afirma ca minerii asigura stabilitatea si securitatea retelei. Problema aici este că minerii protejează Bitcoin de alți mineri. Dacă ar fi de o mie de ori mai puțini mineri care ardea de o mie de ori mai puțină energie electrică, Bitcoin ar funcționa la fel de bine ca acum - același bloc la fiecare zece minute, același număr de tranzacții, aceeași viteză.

În ceea ce privește majoritatea soluțiilor blockchain, există riscul "51% atac." Esența atacului este că, dacă cineva controlează mai mult de jumătate din toate capacitățile miniere, poate scrie în secret un istoric financiar alternativ, în care nu-și trimite banii către alții. Și atunci poate prezenta propria versiune a blockchain - care va deveni o nouă realitate. Astfel, el are ocazia de a-și cheltui banii de mai multe ori. Nu este posibil să ataci sistemele tradiționale de plată în acest fel.

În cele din urmă, Bitcoin este un ostatic al propriei ideologii. "De prisos" minerii nu pot opri exploatarea, deoarece va exista o creștere accentuată a probabilității ca o entitate să controleze mai mult de jumătate din capacitatea rămasă. Atât timp cât exploatarea este profitabilă, rețeaua este stabilă, dar dacă situația se schimbă (de exemplu, deoarece prețurile la energia electrică cresc), rețeaua se poate confrunta cu tranzacții masive de două ori.

Mitul Cinci: Blockchain-ul este descentralizat și, prin urmare, este de neîntrerupt

Puteți crede că, din moment ce blockchain-ul este stocat pe fiecare nod al rețelei, serviciile de securitate nu vor putea să-l oprească (deoarece blockchain-ul nu are un server central sau ceva similar). Aceasta este doar o iluzie.Blockchain este descentralizat

În realitate, toate "independent" minerii sunt uniți în bazine sau, mai bine zis, în carteluri. Trebuie să se unească, deoarece este mai bine să primești un venit stabil, dar mic decât să aștepți 1.000 de ani pentru a obține un imens.

Există doar aproximativ 20 de piscine mari. Cele mai mari patru dintre ele controlează peste 50% din capacitatea Blockchain. Este suficient să batem doar patru uși și să avem acces la patru Comandamente & Controlează serverele pentru a avea oportunitatea de a cheltui același BTC de mai multe ori.

De fapt, amenințarea este și mai reală. Majoritatea grupurilor, împreună cu puterea lor de calcul, sunt situate într-o țară - China - ceea ce simplifică preluarea potențială a Bitcoin.

Mitul șase: anonimatul și deschiderea Blockchain-ului este bun

Știm că blockchain-ul este deschis și toată lumea poate vedea totul. Deși Bitcoin nu listează numele tău, nu este complet anonim. De exemplu, dacă un cybercriminal primește o plată ransomware în portofel, atunci toată lumea înțelege că acest portofel aparține unui om rău. Și din moment ce oricine poate monitoriza și urmări toate tranzacțiile din acest portofel, nu va fi ușor pentru escroc să profite de acești bani. Este suficient să faceți o mică greșeală și să vă dezvăluiți identitatea undeva pentru ca oamenii legii să vă prindă. Acest lucru se întâmplă mai des decât ai putea crede.Anonimatul Blockchain

În zilele noastre, aproape toate schimburile Bitcoin solicită utilizatorilor să parcurgă proceduri de identificare. Prin urmare, hackerii trebuie să folosească așa-numitul "mixer" Servicii. Astfel de servicii amestecă BTC murdare cu multe altele curate. Crooks plătește comisioane mari pentru acest lucru și își asumă o mulțime de riscuri, deoarece mixerul este fie anonim (și ar putea fugi cu banii), fie este deja sub controlul organelor de aplicare a legii..

Pseudo-anonimatul Bitcoin poate fi rău și pentru utilizatorii legitimi. Iată un exemplu simplu: Cineva transferă o cantitate mică de BTC mamei sale. După aceea, mama știe:

  • Câți bani are fiul ei la un moment dat
  • La ce anume a cheltuit-o

Sau, dacă cineva plătește o datorie către un prieten, acel prieten știe acum totul despre finanțele primului prieten. Este echivalentul deschiderii istoricului financiar al cărții dvs. de credit pentru ca toți cei de pe Pământ să vadă.

Aceasta este o problemă critică pentru companii. Toate contrapartidele, cumpărăturile, vânzările, clienții, sumele de transfer și orice altceva devin publice și accesibile de către concurenți.

Mituri Blockchain: Concluzie

Tocmai ai citit despre cele șase deficiențe principale ale Bitcoin. Vă puteți întreba de ce mass-media nu acoperă aceste probleme.

Din păcate, pur și simplu nu le este profitabil să scrie despre aceste probleme. Mulți dintre cei care au cumpărat Bitcoin au început să-l facă publicitate și promovare, precum și să profite de la acesta. Atunci de ce ar scrie ei despre deficiențele tehnologiei blockchain?

Bitcoin are mulți concurenți, care au încercat să rezolve anumite probleme. Deși unele idei sunt foarte bune, toate sunt construite în baza acelorași principii de bază ale blockchain-ului. Da, există și alte aplicații nemonetare ale tehnologiei blockchain, dar dezavantajele fundamentale ale blockchain se aplică și acolo.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me