Protocolul BitTorrent este un mijloc foarte eficient și eficient de partajare și „descărcare” a conținutului. Serviciile de streaming online, precum cele oferite prin aplicația Kodi sau prin intermediul site-urilor de streaming, prind toate titlurile în aceste zile, dar torrentingul tradițional rămâne foarte popular. Utilizând un VPN, puteți rămâne în siguranță pe site-uri, pentru mai multe informații vizitați cel mai bun VPN pentru ghidul site-urilor torrent.

Pentru a torrent aveți nevoie de un client BitTorrent. Acesta este software-ul care vă permite să partajați fișierele de pe computer cu alți utilizatori BitTorrent pentru a „descărca” conținut. Marea veste este că există o mulțime de clienți BitTorrent buni acolo.

Avertisment: Torrenting-ul în sine este legal tehnic, cu condiția să aveți permisiunea proprietarilor de conținut. Dacă nu aveți permisiunea, este recomandat să nu faceți o torentă din cauza modului în care funcționează protocolul BitTorrent, este ușor pentru deținătorii de drepturi de autor să descopere adresa IP a tuturor celor care își descarcă proprietatea intelectuală. Acestea vă pot notifica ISP-ul sau pot lua măsuri legale împotriva dvs..

Prin urmare, este important să vă protejați cu un VPN atunci când descărcați de pe site-urile enumerate mai jos. Un VPN vă va ascunde IP-ul real și vă va cripta traficul astfel încât ISP-ul dvs. să nu poată vedea ce faceți. De asemenea, este o idee bună să folosiți un comutator de ucidere pentru a vă proteja dacă VPN se deconectează în timpul descărcării. Pentru un articol mai detaliat despre cele mai bune VPN-uri de utilizat, consultați acest articol.

Dar revenind la subiectul la îndemână, care este cel mai bun client?


Ce este cel mai bun?

Alegerea editorului

Câştigător

qBitTorrent

Mac Qbittorrent

PROS

 • Sursa deschisa
 • categorie ușoară
 • Eficient
 • Se poate lega la VPN
 • Complet oferit

CONS

 • Nu mă pot gândi la nimic

Ca fan Vuze pe termen lung, a fost nevoie de ceva pentru asta categorie ușoară client open source BitTorrent pentru a înlocui Vuze pe desktop. Un motiv pentru care am rămas cu Vuze atâta timp este capacitatea de a lega clientul torrent la interfața mea VPN.

Deși nu este strict necesar dacă software-ul dvs. VPN dispune de un comutator de ucidere, am apreciat întotdeauna acest strat suplimentar de securitate. Împiedică clientul să descarce torrente atunci când VPN nu este activ.

qBitTorrent nu numai că acceptă această caracteristică, ci este mult mai ușor de implementat. Acesta a fost un factor important pentru mine în efectuarea schimbării, așa cum a fost dimensiunea de instalare slabă și medie a lui QBitTorrent de 100 MB sau mai puțin (dimensiunea exactă în funcție de platformă). Nu există bloat cu qBitTorrent!

În ciuda acestui fapt, qBitTorrent oferă aproape tot ceea ce vor avea nevoie majoritatea torrenterilor. Aceasta include criptarea protocolului BitTorrent, prioritizarea torrentului, interogarea torrentului, descărcarea selectivă a conținutului, crearea de torrent, accesul la distanță și abonamentul RSS. Puteți căuta torrenturi din interiorul clientului, iar playerul media încorporat este la îndemână.

qBitTorrent este 100% gratuit și fără anunțuri. Este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Pentru o privire mai detaliată la acest software excelent, inclusiv instrucțiuni despre cum se leagă qBittorrent la interfața VPN, vă rugăm să consultați 5 cele mai bune VPN-uri pentru qBittorrent.

Locul 2

Transmisie

Client de transmisiune

PROS

 • Sursa deschisa
 • categorie ușoară
 • Tonuri de caracteristici
 • Frumos
 • Disponibil nativ pe mai multe sisteme de operare obscure

CONS

 • Nu foarte mult (vulnerabilitatea trebuie să fie rezolvată până când cei mai mulți dintre voi citesc acest lucru)

Transmisia a început viața ca client BitTorrent doar pentru Mac și Linux, unde și-a dezvoltat o reputație formidabilă. Utilizatorii de Windows pot acum să intre și în acest act. Deși un client BitTorrent foarte capabil, atragerea principală a Transmission este interfața sa de utilizator frumoasă, completată cu notificări Growl pentru utilizatorii Mac.

Dar nu este vorba doar despre aspectul frumos. Transmisia oferă suport pentru webseed, criptare a protocolului BitTorrent, directoare de vizionare, editare tracker, limite de viteză globale și per-torrent și multe altele. De asemenea, acceptă suplimente opționale care își pot extinde setul de caracteristici. Acestea includ instrumente de abonament RSS și un plugin Kodi.

Transmisia a atins recent titlurile datorită unei vulnerabilități care poate fi exploatată de hackeri. Discutăm acest lucru puțin mai târziu în articol, dar un patch este disponibil, iar problema este foarte ușor să te rezolvi oricum. Prin urmare, am decis să nu las această problemă să afecteze clasarea Transmiterii în acest 5 cel mai bun ghid.

Transmiterea este 100% gratuită și open source. Este disponibil pentru Windows, Mac OSX / MacOS, Linux (multe distros), FreeBSD, Gentoo și multe altele.

Locul 3

Vuze

Client Vuze

PROS

 • Redus complet pe deplin
 • Poate lega descărcările la VPN
 • O mulțime de plugin-uri disponibile pentru a crește funcționalitatea
 • Built-in player video
 • Aplicații excelente pentru Android

CONS

 • Oarecum voluminoase și grele cu resurse
 • Reclame
 • Încearcă să instalezi crapware
 • Doar sursa parțial deschisă
 • Interfața ar putea fi mai frumoasă și mai intuitivă

Vuze este o nepoată a clienților BitTorrent. Nu mai este sursa deschisă și creșează oarecum sub greutatea caracteristicilor sale numeroase. Cu alte cuvinte, este opusul polar al clienților ușori, cum ar fi qBitTorrent.

Dar cine a spus că o pierdere de caracteristici este neapărat un lucru rău? Majoritatea torrenterelor nu vor folosi niciodată toate instrumentele disponibile, dar nu există niciodată aproape nimic despre Torrent în legătură cu Toruze. Aceasta include posibilitatea de a conecta Vuze la adaptorul dvs. VPN, dar încarcă și lucruri mai funky, cum ar fi descoperirea de conținut prin abonamente automate, având un player media integrat, gestionare la distanță și multe altele.

Puteți converti fișierele în mai multe formate folosind interfața drag-and-drop a lui Vuze și puteți analiza descărcările utilizând o multitudine de statistici și vizualizări. Vuze este visul unui utilizator de putere.

Pe dezavantaj, Vuze este greu de resurse și destul de urât (mai ales în comparație cu Transmisia!) Interfața sa neplăcută își arată și vârsta. Această situație nu este ajutată de includerea anunțurilor în versiunea gratuită sau de faptul că trebuie să fiți atenți în timpul instalării dacă nu doriți să instalați și o încărcătură de crapware.

Deși Vuze este în principal gratuit, o versiune premium este de asemenea disponibilă pentru 29,90 USD USD pe an. Un abonament Vuze Plus elimină reclamele și oferă scanare antivirus integrată, un arzător DVD și "Joaca acum" a sustine. Este, cu siguranță, destul de funky!

Acest lucru mă aduce și la punctul că, în ciuda rădăcinilor sale open source, Vuze este acum un software proprietar cu sursă închisă. De remarcat este faptul că rapoartele despre dispariția lui Vuze par a fi foarte premature. Vuze 5.7.6.0 a fost lansat în octombrie 2017 și este complet funcțional.

Spre deosebire de clientul desktop, aplicația excelentă pentru Android este ușoară și fără anunțuri. O versiune profesională este acum disponibilă prin achiziție în aplicație (aproximativ 4 USD), dar nu am reușit să stabilesc ce caracteristici adaugă (și sunt prea lipsită de piele pentru a scoate banii necesari pentru a afla!).

Vuze Remote este o aplicație la îndemână pentru Android, care vă permite să controlați la distanță descărcările de torrenturi de pe desktop.

Vuze este disponibil pentru Windows, Mac OSX / MacOS, Linux și Android.

Locul 4

Popcorn Time

Popcorn Time ianuarie 2018

PROS

 • Transmiterea instantaneu a conținutului BitTorrent de înaltă calitate!
 • Sursa deschisa
 • Interfață foarte inteligentă
 • Suport Chromecast, Airplay și DLNA
 • Disponibil pe aproape fiecare platformă

CONS

 • Numai pentru conținut video

Toate celelalte programe din această listă sunt clienți BitTorrent. Descărcați un fișier .torrent sau faceți clic pe o legătură magnetică, iar conținutul se descarcă pe computerul dvs. unde este stocat local.

Popcorn Time este diferit; Este o aplicație open source care folosește tehnologia BitTorrent pentru a transmite conținut video de înaltă calitate către toate platformele majore. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de clienții BitTorrent tradiționali, puteți viziona un film sau o emisiune fără a aștepta finalizarea descărcării. S-ar putea să te gândești "Popcorn este în siguranță?", poate fi periculos pentru computer, dar utilizarea unui VPN vă poate asigura mașina în siguranță.

Este remarcabil pentru faptul că are o interfață foarte simplă și intuitivă și că oferă acces la o bibliotecă uriașă de conținut actualizat.

Deși în principal o platformă de streaming, conținutul poate fi descărcat și local (și un anumit conținut este întotdeauna în cache). Sunt disponibile diverse versiuni (furculițe) ale Popcorn Time, dar sfătuiesc cu insistență să folosești doar una dintre furcile recomandate în ghidul Best VPN pentru Popcorn Time..

Funcțiile specifice diferă puțin în funcție de furca pe care o utilizați, dar aburirea televizorului dvs. cu ecran mare prin Chromecast, Airplay și DLNA este destul de standard.

Popcorn Time este gratuit, iar versiunile respectabile sunt libere de reclame și alte crapware. Este disponibil pentru Windows, Mac OSX / MacOS, Linux și Android. PopcornTime.to are chiar și o aplicație iOS VPN care poate fi instalată fără a sparge dispozitivul.

Locul 5

Potop

Clientul Deluge

PROS

 • Sursa deschisa
 • categorie ușoară
 • O mulțime de caracteristici
 • Extensibil prin pluginuri (inclusiv RSS)

CONS

 • Mai puțin pe deplin prezentat decât alți clienți

La fel ca qBitTorrent, Deluge este un client BitTorrent destul de convențional, dar ușor și open source. Lista de funcții nu este imensă, dar ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a satisface majoritatea utilizatorilor. Caracteristicile includ gestionarea de la distanță a web și asistența pentru legăturile magnetice.

Funcționalitatea poate fi extinsă suplimentar cu o gamă de pluginuri interne și terțe. Reperele includ pluginuri pentru suport RSS, notificări Growl, streaming în timpul descărcării și multe altele.

Deluge este complet FOSS, fără reclame sau crapware. Este disponibil pentru Windows, OSX, Linux (diverse distros) și FreeBSD.

Întrebări frecvente pentru clienți

Ce este BitTorrent?

BitTorrent este un protocol popular de partajare a fișierelor peer-to-peer (P2P). În loc să fie stocate pe un server centralizat de pe care le descărcați, fișierele torrentate sunt partajate între mulți alți utilizatori BitTorrent. În acest fel, fișierele populare pot fi partajate cu ușurință între sute de utilizatori.

Când „descărcați” (ceea ce este ceva nepotrivit atunci când vine vorba de torrenting), un fișier folosind protocolul BitTorrent, ceea ce faceți de fapt este să partajați bucăți mici din acesta cu toți ceilalți care descarcă același fișier.

Un fișier este „descărcat” după ce aveți toate piesele necesare pentru a reasambla acel fișier. Se consideră o formă bună „sămânțarea” (continuarea partajării) fișierului pentru o perioadă după ce a fost descărcat, pentru a ajuta pe alții să ajungă la finalizare 100%.

De ce să folosești un Client?

Deși este foarte popular, utilizarea BitTorrent a scăzut oarecum în ultimii ani. Acest lucru se datorează parțial mulțimii de opțiuni de streaming legal disponibile de la furnizori precum Netflix și Amazon Prime. Popularitatea opțiunilor ilegale, precum Kodi și site-urile de streaming este, de asemenea, un factor. Pentru sfaturi de top și cel mai bun VPN pentru streaming, aruncați o privire la ghidurile de mai jos:

 • VPN amazon prim
 • VPN Netflix
 • VPN Kodi
 • VPla iPlayer

Totuși, metoda mai tradițională de descărcare folosind un client BitTorrent, continuă să ofere câteva avantaje majore:

 • Conținutul BitTorrent este descărcat local, deci este disponibil pentru totdeauna și poate fi transferat ușor fizic între dispozitive.
 • Literal, orice fel de conținut digital poate fi descărcat - nu doar conținut video. Aceasta include software, imagini, cărți electronice, jocuri și… îl numiți!
 • Dar când vine vorba de conținut video, calitatea este adesea considerabil mai mare decât conținutul transmis. Acest lucru se datorează faptului că nu este necesară menținerea dimensiunilor fișierului pentru a evita problemele de tamponare, deoarece conținutul este redat local.
 • BitTorrent este o modalitate foarte eficientă și ușoară de resurse de a partaja și promova propriul conținut cu alții.

Linux Torrents

Multe distros Linux găsesc link-uri de torrent sunt cel mai bun mod de a-și distribui software-ul fără a fi nevoie să îl găzduiască pe servere costisitoare.

Utilizați un VPN când torrentați

Conținutul BitTorrent este distribuit mai multor calculatoare de acasă. Acest lucru nu este bun pentru confidențialitate, deoarece împărtășirea fișierelor cu o mulțime de alți „descărcători” aleatori pe internet nu este aproape privată.

Folosind software-ul potrivit (care include mulți clienți BitTorrent populari), este foarte ușor să vezi adresele IP unice ale Protocolului Internet (IP) ale oricărei alte persoane care, de asemenea, împărtășesc („descarcă”) același fișier.

Lista de colegi

După cum s-a demonstrat în Vuze mai sus, pot vedea adresele IP ale oricărei alte persoane care descarcă aceleași fișiere ca mine.

VPN vă protejează

Un VPN vă va proteja în timpul descărcării, deoarece:

 • Un VPN vă va ascunde informațiile adresei IP de alți descărcători.
 • Un VPN criptează tot traficul de internet între computer și serverul VPN.
 • Cele de mai sus înseamnă că ISP-ul dvs. nu poate vedea ce descărcați.

VPN-urile cu politici de logare solide nu vor avea nimic de predat autorităților, indiferent de presiunea în care ar putea fi supuse. De asemenea, un VPN va debloca site-urile web dacă sunt cenzurate din orice motiv.

Atât timp cât P2P este permis, un VPN este foarte eficient pentru a vă proteja confidențialitatea în timpul descărcării.

Pentru o privire mai detaliată despre modul în care funcționează VPN-urile, vă rugăm să consultați VPN-urile pentru începători - Ce trebuie să știți. Pentru un ghid mai aprofundat privind utilizarea unui VPN în timpul procesului de torrenting, consultați Cel mai bun VPN pentru ghidul Torrenting.

Criptarea protocolului BitTorrent

Unii clienți BitTorrent acceptă criptarea protocolului BitTorrent. Acestea includ Transmisia, qBitTorrent și Vuze. Este o caracteristică concepută pentru a ascunde faptul că sunteți torent de la Furnizorul de servicii Internet (ISP).

VPN-urile fac și acest lucru, precum și ascunderea adresei tale IP reale de alți utilizatori ai torrentului și de la oricine altcineva se uită pe internet. În plus:

„Analiza criptării protocolului BitTorrent a arătat că măsurătorile statistice ale dimensiunilor pachetelor și ale direcțiilor de pachete ale primelor 100 de pachete dintr-o sesiune TCP pot fi utilizate pentru a identifica protocolul ofuscat cu o precizie de peste 96%.”

Aceasta înseamnă că chiar și cele mai de bază tehnici de inspecție a pachetelor profunde (DPI) pot determina dacă utilizați BitTorrent. Acum, este adevărat că DPI poate detecta cu ușurință și utilizarea VPN-ului (cu excepția cazului în care este descentralizat), dar, deși există multe motive legitime pentru a utiliza o VPN, există un singur motiv pentru a utiliza criptarea protocolului BitTorrent ...

Folosirea criptării protocolului BitTorrent este, așadar, probabil mai bună decât utilizarea nimic deloc, dar utilizarea unei VPN oferă o protecție mult mai bună în timpul descărcării.

Cum folosesc un client BitTorrent?

Unul dintre motivele pentru popularitatea serviciilor de streaming online (inclusiv prin utilizarea casetelor Kodi) este percepția că torrenting-ul este un pasionat geeky care necesită cunoștințe tehnice. În realitate, însă, torentarea este foarte ușoară.

 1. Descărcați și instalați un client BitTorrent din lista de mai sus.
 2. (Opțional, dar recomandat cu tărie) Asigurați-vă că aveți o funcționare VPN. Aceasta va ocoli cenzura site-urilor din torrent, va ascunde IP-ul dvs. de alte persoane cu care partajați fișiere și vă va ascunde descărcările de la ISP. Consultați ghidul nostru VPN pentru Torrents pentru o listă de servicii recomandate.
 3. Accesați un site web BitTorrent. Aceste site-uri web gazduiesc link-uri catre fisierele torrent. Puteți căuta conținut care vă interesează sau puteți căuta ceva specific. Multe site-uri web includ recenzii ale utilizatorilor despre torrente, care vă pot ajuta să alegeți torentele bune.
 4. După ce ați găsit conținutul dorit, faceți pur și simplu clic pe linkul torrent sau legătura magnetică. Torrentul se va deschide în clientul BitTorrent și va începe descărcarea.
 5. Când descărcarea este completată 100%, bucurați-vă! Unii clienți BitTorrent au playere media integrate, dar VLC va reda aproape orice fișier media pe care îl puteți arunca.

Seeding

BitTorrent este o platformă descentralizată de partajare a fișierelor. Pentru ca acesta să funcționeze, utilizatorii împărtășesc fișiere cu alți utilizatori. Acest lucru se întâmplă în timp ce descărcați un fișier, dar este considerat o formă bună să lăsați clientul BitTorrent deschis după ce ați terminat descărcarea unui fișier pentru a beneficia de alți utilizatori.

Aceasta este cunoscută sub numele de seeding și se consideră netiquette bună semințelor la un raport de cel puțin 1: 1 (adică încărcați pentru alți utilizatori aceeași cantitate de date pe care le descărcați.) Majoritatea clienților BitTorrent vor afișa raportul de semințe al fișierelor descărcate..

Alte lucruri

Pentru a fi sincer, nu trebuie să știi niciodată mai multe despre torrenting decât informațiile furnizate mai sus. Dacă vreți vreodată să explorați subiectul în continuare, totuși, acest glosar este o bună introducere în jargonul folosit.

Torrenturile de film, în special, au o mare cantitate de jargon asociat cu ele. Pentru a lua decizii informate despre conținutul pe care intenționați să îl descărcați, este util să vă familiarizați cu acesta.

Un lucru de care trebuie să aveți grijă pe site-urile de torrenturi publice este legăturile sponsorizate. Acestea sunt adesea afișate cu atenție și sunt deseori concepute în mod deliberat pentru a confunda. În mod obișnuit, acestea indică fie site-uri de descărcare directă comercială, fie servicii Usenet. Căutați un link care spune în mod specific „Torrent” sau „Magnet Link”.

uTorrent

uTorrent (și fratele său aproape identic, clientul oficial BitTorrent) rămâne cel mai popular client BitTorrent din lume. Prin urmare, este rezonabil să vă întreb de ce nu l-am inclus în această listă 5 Best.

uTorrent este sursă închisă și se sprijină cu reclame. Aceste anunțuri pot fi dezactivate dacă introduceți suficient de adânc în setările software-ului, dar acest lucru este încă foarte iritant. Este punctul meu de vedere personal (și hei, această listă este o alegere personală), asta înseamnă că uTorrent are toate dezavantajele Vuze, dar nu la fel de multe caracteristici utile.

Așadar, dacă doriți un client BitTorrent, care este compatibil cu anunțuri cu sursă închisă, ușor stângace, dar unul care compensează acest lucru oferind o mulțime de funcții, atunci utilizați Vuze. Alte opinii sunt disponibile.

Vulnerabilitatea transmisiei

Un cercetător de securitate a descoperit un defect în transmisia care ar putea permite hackerilor să execute cod rău intenționat pe computerele țintă. În teorie, acest lucru le-ar putea permite să preia complet sistemul infectat.

Defectul profită de securitatea laxă în funcția de acces web la distanță a Transmisiei. Rețineți că aceasta este o dovadă a atacului conceptual și nu există nicio dovadă a faptului că acesta este exploatat în sălbăticie. Un patch este deja disponibil, iar Transmission a anunțat că va fi disponibil în curând o actualizare care îl va încorpora.

Corecție de transmisie Mac

În mod alternativ, defectul este suficient de ușor de remediat. Dacă nu utilizați funcția de acces web la distanță, pur și simplu opriți-o! Accesați Preferințe -> Remote și debifați „Activați accesul la distanță”. Dacă utilizați funcția de acces web la distanță, schimbați parola implicită în ceva securizat. Uşor!

Rețineți că cercetătorul de securitate care a descoperit defectul a sugerat că și alți clienți BitTorrents pot fi vulnerabili. Prin urmare, este probabil o idee bună să verificați setări similare în orice client utilizați.

Concluzie

În orice caz, mulțimea torentantă este supra-deservită de clienții mari BitTorrent! Într-adevăr, această listă de primele cinci abia scartaie suprafața multor care sunt disponibile. Faptul că majoritatea sunt software gratuit și open source (FOSS) îmi încălzește cocosul inimii!

Cu o multitudine de opțiuni disponibile, sunt sigur că mulți dintre voi vor avea un favorit care nu este listat aici. Dacă da, vă rugăm să scrieți pentru a-mi spune mie și altor cititori de ce credeți că este atât de grozav!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me