ZenMate VPN


 • Árazás

  Tól től $ 1.64
  / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
7 tízből

összefoglalás

A ZenMate egy ingyenes VPN-alkalmazásokról ismert cég, de most egy prémium VPN-szolgáltatás nyújtására összpontosít. Bár nem annyira teljes funkcionalitású, mint néhány VPN-szolgáltatás, minden olyan szolgáltatást nyújt, amelyet a legtöbb VPN-felhasználó valószínűleg legalacsonyabb áron igényel.

Gyors statisztika

 • igazságszolgáltatás
  Németország
 • Egyidejű kapcsolatok
  5
 • Országok
  30
 • ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos)
  67,7 Mbps

Árazás

Mint manapság egyre gyakoribb, a ZenMate egy egyszerű, mindenki számára elérhető tervet kínál, meglehetősen magas havi árat fizetve havonta, amely drámai módon csökken, ha egy vagy két éves előfizetést vásárol..

És el kell mondani, hogy hosszabb távú tervei a legolcsóbb a piacon.

3 év

$ 1.64
havonta

1 év

$ 4.49
havonta

1 hónap

$ 9.99
havonta

Minden előfizetés 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Használhatja a 7 napos ingyenes próbaverziót is, amelyre csak érvényes e-mail címre van szükség. A McAfee Total Security egyéves előfizetése szintén ingyenes.

A fizetést PayPal vagy hitelkártya fogadja el, a kártyás fizetéseket a Cleverbridge kezeli.

Támogatott fizetési platformok

Jellemzők

Egyidejű kapcsolatok 5
Országok 30
 • Nincs napló
 • Akár 5 egyidejű eszköz
 • 35+ szerverhely
 • Többplatformos támogatás
 • Böngésző-kiterjesztések
 • Gyilkos kapcsoló (Windows és macOS)

A legtöbb szerver Európában található, de a ZenMate szervereket működtet az Egyesült Államok keleti és nyugati partján, Kanadában, Brazíliában, Izraelben, Dél-Afrikában, számos Kelet-Ázsia területén és Ausztráliában..

A ZenMate egy egyszerűen használható VPN-szolgáltatásként forgalmazza a laikus munkatársat. Ez elég tisztességes, de azt jelenti, hogy a szolgáltatáskészlete kissé alapvető.

Sebesség és teljesítmény

Sebesség

A ZenMate súlyozott letöltési sebességének teszt eredményei nagyon átlagosak. A maximális sorozatsebesség eredményei szintén kissé középútban vannak, mindazonáltal elég gyorsak ahhoz, hogy nem észreveszünk semmilyen lelassulást, amikor a szerverhez kapcsolódik ugyanabban a földrajzi területen, mint te.

IP szivárgás tesztek

ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos) 67,7

A Windows rendszerben észleltük a furcsa IPv6 WebRTC szivárgást, így a Windows felhasználóknak le kellene tiltaniuk a WebRTC-t böngészőikben, vagy az IPv6-ot a rendszer szintjén. Másik lehetőségként a ZenMate saját WebRTC Protect böngésző-kiegészítőt kínál a Chrome-hoz.

Egyáltalán nem észleltünk szivárgást a macOS-ban, bár a macOS-ban és a Windows-ban egy kicsit meglepődtünk, amikor néhány DNS-lekérdezést egy valódi fizikai helyzetünkhöz nagyon közel lévő helyen oldottunk meg. A DNS-fordítást azonban a ZenMate szerverei kezelték, és így nem jelent DNS-szivárgást.

Jelenleg nem tesztelhetjük a mobil eszközöket IPv6 kapcsolaton keresztül, de egy IPv4 kapcsolaton nem észleltek semmilyen IP szivárgást

A ZenMate feloldja a Netflix blokkolását?

A ZenMate speciális streaming szervereket kínál, optimalizálva a népszerű streaming szolgáltatások széles választékának feloldásához a világ különböző országaiban..

Zenmare Netfli

Ezeket a kiszolgálókat a benchmark Netflix USA és a BBC iPlayer szolgáltatásainkkal teszteltük, és elég biztos, hogy sikeresen felszabadították mindkét platformot. A ZenMate speciális Netflix szervereket működtet az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban.

Egyszerű használat

Mint már említettem, csak egy e-mail címre van szükség a regisztrációhoz az ingyenes próbaverzióhoz, és a teljes szolgáltatás fizetéséhez csak emellett szükség van a szükséges fizetési adatok megadására. Dedikált alkalmazások érhetők el a Windows, a MacOS, az iOS, az Android és az Android TV számára.

A manuális OpenVPN telepítési útmutatók minden nagyobb platformon elérhetők, ideértve a Linuxot és a Chrome OS-t is. Sajnos a webhelyen sehol sem találtuk meg a szükséges konfigurációs fájlokat, mivel az összes link átirányította a nem hasznos oldalakra.

A Windows kliens

A ZenMate Windows VPN szoftvere jól néz ki, és egyszerűen használható.

A ZenMate Server listája a Windowson

A ZenMate mantrájával összhangban, hogy az egyszerű az a legjobb filozófia, kiválaszthatja a kiszolgáló helyeit, de az egyes kiszolgálókat nem tudja kiválasztani. Azonban szervereket is rendezhet, amelyek feloldják a kiválasztott streaming szolgáltatások blokkolását és lehetővé teszik a torrentet.

A ZenMate Windows kliens beállításai

Választhat az OpenVPN, IKEv2 és L2TP / IPsec VPN protokollok között, az alapértelmezett OpenVPN. Választhat az OpenVPN UDP és a TCP között is, amelyek praktikusak a VPN cenzúra mérsékelt szintjének legyőzésére. Hasonlóképpen, a véletlenszerű portválasztás funkció hatékonyan képes legyőzni az egyszerű VPN blokkokat.

A gyilkos kapcsoló tartozék. Maga az alkalmazás kényszerű bezárása a szoftver-összeomlás szimulálására nem szakította meg a VPN-kapcsolatot. Az OpenVPN démon kényszerzárása megtörtént, de akkor már nem tudtunk csatlakozni az internethez. Ez azt jelenti, hogy a gyilkos kapcsoló rendszerszintű tűzfalszabályokat használ a VPN-alagúton kívüli kapcsolatok megakadályozására, ami jó.

A tapasztalt VPN-felhasználók, akik közeli hasonlóságokat találnak a CyberGhost klienssel, nem tévedek. Mostantól mindkettő a Kape Technologies tulajdonában van, és úgy tűnik, hogy közös szerverhálózattal rendelkeznek.

A macOS kliens

Bár kisebb az OS interfész különbségek, a ZenMate macOS VPN kliense azonos a Windows operációs rendszerrel. A Mac alkalmazás azonban csak az OpenVPN-t használja, és nem rendelkezik véletlenszerű portválasztással, illetve nem képes az UDP-ről TCP-re váltani. Ugyanakkor tartalmaz egy kill kapcsolót.

Mobil alkalmazások

Nem meglepő, hogy az OpenVPN Android alkalmazás egy egyszerű ügy. Ez azonban jól működik, és véletlenszerűen választja ki a portot, és lehetővé teszi az UDP-ről a TCP-re történő váltást. Nincs kill kapcsoló, bár az Android 7.0 vagy újabb verziója rendelkezik beépített kill kapcsolóval, amely bármilyen VPN alkalmazáshoz használható.

Az iOS VPN alkalmazás szinte azonos az Android VPN alkalmazással, de használja az IKEv2 protokollt, és nem kínál véletlenszerű portkeresést.

Vevőszolgálat

Bár a weboldalon élő chat-stílusú widget található, a válaszok csak e-mailben érkeznek. Feltettünk néhány kérdést, amelyek nyilvánvalóan meglehetősen technikai jellegűek, de soha nem kaptunk választ. Tegyük fel, hogy ez nem tett benyomást!

A webhelyen telepítési útmutatók és néhány technikai hibaelhárító típusú útmutató is található.

Adatvédelem és biztonság

igazságszolgáltatás

Maga a ZenMate Németországban található. Ez az ország az erős adatvédelmi törvényekről ismert, és 2018-ban volt az első ország, amely teljes mértékben összehangolta adatvédelmi jogszabályait a GDPR-rel..

Ezzel ellentétben bevezette a helyi jogba a most érvénytelen, az emberi jogokon alapuló EU adatmegőrzési irányelvet is. Ez 2016-ban lépett hatályba, és minden telekommunikációs és internetszolgáltatót megköveteli, hogy a felhasználói metaadatokat 10 hétig megőrizzék. Sajnos a törvényben használt „metaadatok” meghatározása tartalmazza az összes meglátogatott weboldal felsorolását.

Jelenleg nem tudjuk meghatározni, hogy az adatmegőrzési törvény vonatkozik-e a németországi VPN-szolgáltatásokra.

Németország az Egyesült Államok szoros szövetségese, az NSA székhelye az országban található. A 2016. évi Kommunikációs Intelligencia Gyűjtési Törvény széles körű hatáskörrel ruházta fel a Németországi Szövetségi Hírszerző Szolgálatot (BND) az országba belépő és az országot elhagyó összes internetes forgalom nyomon követésére..

2018-ban a ZenMate-t a Kape Technologies, a jelenleg az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező társaság vásárolta meg. Ez messze nem ideális, mivel az Egyesült Királyság most végrehajtja a legszélesebb körű tömegmegfigyelési törvényeket, amelyek valaha bárhol elfogadtak, és mint az Five Eyes kémszövetség alapító tagja, a GCHQ biztonsági ügynöksége szoros együttműködésben működik az NSA-val..

Naplók

A ZenMate webhely sok személyes információt gyűjt, amikor meglátogatja, ideértve az Ön egyedi internet (IP) címét. Hosszú adatvédelmi politikája részletezi, mit csinál és mit nem tesz a weboldalán összegyűjtött információkkal, vagy amelyekkel a szolgáltatást feliratkozva nyújtja neki..

Csak hangsúlyozni kell, hogy ez csak a weboldalra vonatkozik. Annak ellenére, hogy meglehetősen rövid, az adatvédelmi politika egyértelműen (ha inkább röviden; a ZenMate azt mondja nekünk, hogy ez hamarosan megváltozik) kijelenti, hogy maga a VPN szolgáltatás használatakor nem tartanak naplót:

"A fent említett személyes adatok egyáltalán nem kapcsolódnak semmilyen olyan tevékenységhez, amelyet a felhasználó a ZenMate VPN alagútban végez, amelyet NEM rögzítenek, naplóznak vagy tárolnak."

Kívánjuk azonban, hogy világosabb legyen, hogy a német VPN-szolgáltatások szerepelnek-e az adatmegőrzési törvényben, ezért a törvény előírja a naplók 10 hétig történő vezetését.

Műszaki biztonság

A Windows alkalmazás alapértelmezés szerint az OpenVPN titkosítási protokollt használja, bár válthat az IKEv2 vagy az IPsec használatára. Az Android és a MacOS alkalmazások az OpenVPN-t, míg az iOS-alkalmazások az IKEv2-t használják.

OpenVPN használata esetén az adatcsatornát AES-256-CBC titkosítással védik SHA-256 kivonat hitelesítéssel.

A vezérlőcsatorna beállításaival kapcsolatban nem állnak rendelkezésre információk, bár valószínűleg megegyeznek a CyberGhost által használt beállításokkal: AES-256-CBC rejtjel SHA256 hash-hitelesítéssel. Vezérlőcsatorna: AES-256 titkosítás, RSA-4096 kulcs titkosítás és SHA384 hash-hitelesítés. Az ECDH-4096 kulcscsere biztosítja a tökéletes előremeneti titkot.

Ami nagyon erős beállítás.

A ZenMate 100% -ban csupasz fémszervereket is használ, ami kiváló hír az adatvédelem szempontjából. Mint már említettük, észleltük a WebRTC szivárgást a Windows rendszerben, de az alkalmazások egyébként biztonságosak.

Végső gondolatok

A ZenMate egy könnyen használható olcsó VPN-szolgáltatás, amely azt teszi, amit az ónban mond. Mint ilyen, úgy gondoljuk, hogy kiváló ár-érték arányt nyújt a hétköznapi VPN-felhasználók számára.

Pontok az ajtón

8/10

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me