Yojimbo

A Yojimbo 4 számlázza magát személyes információkezelőként, nem pedig alacsony jelszókezelőként. Jelszókezelőként működik, de arra tervezték, hogy mindenféle egyéb információt tároljon és kezeljen.

ProPrivacy.com Pontszám
5 tízből

összefoglalás

A Yojimbo egy olyan termék, amely kifejezetten az Apple rajongói számára szól. Az alapoktól kezdve azt tervezték, hogy egy macOS alkalmazás legyen, bár elérhető egy iPad (de nem iPhone) alkalmazás is. Más platformok felhasználóinak nem kell jelentkezniük. Ebben a Yojimbo áttekintésben mélyrehatóan áttekinti a jelszókezelő különféle aspektusait.

Árazás

Az alábbiakban bemutatjuk a Yojimbo 4 engedélyezési folyamatát.


yojimbo árképzés

A frissítés költsége a Yojimbo korábbi verziójának a Yojimbo 4-re történő frissítésére vonatkozik. Az ár megegyezik az egyéni, családi vagy oktatási licencekkel (amelyek már nem érhetők el)..

Elérhető egy 30 napos ingyenes demo, amely egyáltalán nem igényel személyes adatokat. Ez teljesen felszerelt és teljesen működőképes, azzal a különbséggel, hogy az adatok szinkronizálása több Mac számítógépen nem támogatott.

Az iPad alkalmazás 2,99 dollárba kerül az App Store-ban. A Mac-ek közötti szinkronizálás 2,99 USD / hónap előfizetési díjat igényel, az első hónap ingyen.

A fizetés kártya, PayPal vagy Amazon Pay segítségével történik.

Jellemzők

  • Húzza és dobjon el bármit, hogy mentse a szervezetet
  • Hatékony címkézési funkciók az egyszerű kereséshez és a szervezéshez
  • Ügyféloldali titkosítás
  • Szinkronizálás a Mac számítógépeken (előfizetés szükséges)
  • iPad alkalmazás (további vásárlás)
  • Applescript támogatás

Applescript támogatás

A Yojimbo korlátai közül sok, amint azt ebben a leírásban ismertetjük, az Applescriptek támogatásával leküzdhető, amelyekről számos felhasználó által generált példa található az interneten. Szkriptek léteznek például az összes e-mail küldésére a Mail-ből a Yojimbo-hoz, és a Yojimbo szinkronizálásához a Dropbox segítségével.

Adatvédelem és biztonság

igazságszolgáltatás

A Yojimbo-t a Bare Bones, az amerikai székhelyű cég fejlesztette ki. Ed Snowden tömeges kémkedése után az Egyesült Államok nem tekinthető megfelelő joghatóságnak egy technológiai társaság számára, amelynek alapja az adatvédelem.

Ennek azonban nem számít, mivel a Yojimbo önálló szoftver, nem szolgáltatás. A csupasz csontoknak nem szabad hozzáférni az adatokhoz. Az egyetlen óvatosság megjegyzése, hogy a Yojimbo zárt forrású szoftver, tehát nem lehet biztosan tudni, hogy mit csinál..

Többet érdekel a Wasabi World Wide Heavy Industries. A Yojimbo harmadik féltől származó Wasabi Sync szolgáltatást használ az adatok szinkronizálására a Mac-ok között, és amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, a Wasabi technikailag elfoghatja a Yojimbo-felhasználók titkosítatlan adatait..

Sajnos nem találtunk információt a Wasabi World Wide Heavy Industries-ről.

Műszaki biztonság

Alapértelmezés szerint a Yojimbo-ban tárolt adatok soha nem hagyják el a Mac-ot. A fájlok alapértelmezés szerint nem vannak titkosítva, csak a könyvjelző vagy a sorozatszám egyetlen kattintással, az AES-256 titkosítással. Ami nagyon biztonságos. A jelszó alapértelmezés szerint titkosítva.

A Wasabi Sync használatával más Mac-ekkel szinkronizált adatok a HTTPS segítségével biztonságosak. Ennek meg kell védenie a külső beavatkozástól, de nem árnyékolja el a Wasabi World Wide Heavy Industries ellen. Azonban az alkalmazásban az AES-256 használatával titkosított adatok biztonságosan titkosítva maradnak a szinkronizálás során.

Az adatokat szinkronizálják az iPad-ekkel csak helyi WiFi-n keresztül, így nincs harmadik fél által kínált szolgáltatás, amely miatt aggódni kell. Csak egy nagyon helyi támadás célozhat ilyen átvitelt, amelyet az útválasztó biztonsági protokollja véd (valószínűleg WPA2). És természetesen a titkosított adatok titkosítva maradnak a szinkronizálás során.

Vevőszolgálat

A támogatás meglehetősen csupasz csont (szándékos!). Alapvető GYIK és kiadási megjegyzések érhetők el a weboldalon, vagy a legtöbb kérdéssel e-mailen vagy kapcsolatfelvételi űrlapon léphet kapcsolatba a Bare Bones-szal. Amerikai Egyesült Államok telefonszáma is rendelkezésre áll vásárláshoz és fiókok támogatásához.

De a Yojimbo nagyon könnyen használható és jó súgófájlokat tartalmaz, ezért valószínűtlen, hogy további támogatásra van szüksége.

Egyszerű használat

A Yojimbo egy macOS alkalmazás egy társított iPad alkalmazással (amelyhez a macOS alkalmazás működéséhez szükséges). Előfordulhat, hogy egy iPhone alkalmazás egy helyen megjelenik.

A weboldal egyértelművé teszi, hogy soha nem fognak más platformot támogatni. Lehetséges azonban az adatok exportálása weboldal formátumban (HTML), amely bármilyen böngészőben olvasható el a Yojimbo oldalsó funkcióval.

A Yojimbo macOS alkalmazás

Amikor először futtatja a Yojimbo-t, egy bevezető videó jó munkát mutat, és megmutatja, mit csinál az alkalmazás, és hogyan kell használni. A könyvtárban található szövegfájl hasznos összefoglalót ad arról, hogy mit lehet tenni a Yojimbo-val.

yojimbo beérkező levelek

A Yojimbo sok általános fájlformátumot elfogad, beleértve a PDF-eket és a legtöbb képformátumot. De nem az ePub fájlok vagy a legtöbb Microsoft Office fájlformátum, bár a Word fájlok egyszerűsített Rich Text (.rtf) dokumentumokként importálhatók. Ha egy fájltípust nem támogat, akkor nem adhatja hozzá a Yojimbo-hoz.

Ezenkívül könyvjelzőket, teljes weboldalak állandó másolatait és sorozatszámát (például szoftverlicenc-számokat) is menthet. Számos esetben az elemeket hozzá lehet adni a Yojimbo-hoz, egyszerűen úgy, hogy meghúzzák azokat a speciális Yojimbo Drop Dock dokkba, amely a képernyő széléről kicsúszik..

yojimbo asztali alkalmazás

A mentett elemeket meg lehet jelölni, megcímkézni és színkóddal ellátni, hogy a beépített Tag Explorer funkcióval könnyedén felismerjék és megkeressék. Készíthet „címkegyűjteményeket” a hozzáféréshez a főablak oldalsávjából, vagy engedélyezheti a Yojimbo számára, hogy „intelligens gyűjteményeket” hozzon létre az elemekhez hozzárendelt címkék alapján.

intelligens gyűjtemény opció a yojimbo számára

Egy fájlra kattintva megjelenik az Előnézet panelen, dupla kattintással pedig megnyílik az Előnézeti ablak.

könyvtár

Szinte bármilyen elemet titkosíthat egyszerűen a Titkosítás gomb megnyomásával. A dekódoláshoz meg kell adnia a Yojimbo jelszavát.

írja be a yojimbo jelszavát

Készíthet új jelszavakat, és címkéket adhat hozzájuk. A jelszavak automatikusan titkosítva vannak, de nincs importálási jelszó funkció és böngésző automatikus kitöltési funkciója.

A Yojimbo tartalmakat HTML-oldalak formájában exportálhatja, amelyek bármilyen böngészővel rendelkező eszközön megtekinthetők. A HTML-tartalmat azonban szinkronizálnia kell az eszközökkel (például USB-kábellel vagy felhő-szinkronizáló szolgáltatással). Itt ragyog a felhasználó által generált Applescriptek.

Jelszó könyvtár

A Yojimbo iPad-hez

A társ iPad-alkalmazás párosul a Yojimbo-val a macOS-hoz WiFi-n keresztül, szinkronizálva az összes elemet az iPadjével, ahol kereshet és megjeleníthet. Az iPad alkalmazásban azonban nem szerkeszthet és nem hozhat létre elemeket.

A Yojimbo az iPad számára meglehetősen drága 2,99 USD-t fizet az App Store-ból, ami bosszantóan 2,99 £ -ot jelent nekünk, britnek.

A tartalom szinkronizálása érdekében a Yojimbo fut, de a Mac-en fut, és mind a Mac, mind az iPadnek ugyanabban a WiFi hálózatban kell lennie. A folyamat egyébként nagyon gyors és egyszerű.

Miután szinkronizálta, megnézheti adatainak nagy részét, bár a képek megosztásával az iPad Fotók könyvtárához nem sok mindent tehet meg ezzel.

Yojimbo könyvtárlista

A rendszeresen titkosított fájlok dekódolhatók a jelszavaddal, de meglepődve tapasztaltuk, hogy annak ellenére, hogy az App Store leírt, a Yojimbo for iPad „minden jelszavát és igazolását biztonságosan kéznél tartja”, nincs mód a mentett jelszavak visszafejteni. Ami nem ideális.

Végső gondolatok

A Yojimbo hasznos natív macOS alkalmazás a digitális élet gyűjtéséhez és megszervezéséhez. A Mac rendszeren. Szinkronizálhat más Mac-ekkel az interneten keresztül elég könnyen (egy árért), de ennek hiánya sok, de a legalapvetőbb (hivatalos) platformközi támogatás hiányában sok felhasználó számára komoly akadályt jelent..

Jelszókezelőként (amely igazságosság szerint nem számolja magát) Yojimbo jóval lemarad minden ismert dedikált jelszókezelő megoldástól. Biztonságosan tárolja a jelszavainkat a Mac rendszerén, de ennyi. Nincs automatikus töltés funkció és természetesen nincs platformok közötti szinkronizálás az eszközök között. Még ennél is rosszabb, hogy a jelszavakhoz nem férhet hozzá az iPad alkalmazás!

Ez arra vezet, hogy az iPad alkalmazás nem túl jó. Ez lehetővé teszi a Yojimbo-tartalom (a jelszavak kivételével) elérését a Mac-ről, de nem sok más. Fájdalom az is, hogy csak a WiFi-n keresztül helyileg szinkronizál. Nem lepünk meg, hogy az App Store-ban csak 2,3 / 5-ös pontszámot szerez.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me