VPNGate


ProPrivacy.com Pontszám
6 tízből

összefoglalás

A VPNGate egy önkéntesen működtetett VPN-hálózat. Úgy tervezték, hogy „egy jól elosztott VPN rendszert” kutatjanak, és a SoftEther VPN mellékprojektje. Ez a japán Tsukuba Egyetem által kifejlesztett ingyenes és nyílt forráskódú multi-protokoll szoftver. A VPN Gate felhasználók csatlakozhatnak a SoftEther VPN protokollon vagy más hagyományos VPN protokollokon keresztül.

Jellemzők

A felhasználók szabadon csatlakozhatnak az önkéntesek által üzemeltetett több ezer szerverhez a világ minden tájáról. Ahogy ezt írok, 9111 regisztrált nyilvános VPN közvetítőszerver van, amelyek közül 96 online. Ez a szám napról napra változik, de mindig sok közül választhat.

szerverlista

A kiszolgálók nagyjából mindenütt megtalálhatók! Mindig rendelkezésre áll a teljes és naprakész szerverlista.

A VPN Gate VPN közvetítőkiszolgálók által használt SoftEther szerver szoftver képes fogadni a kapcsolatokat a SoftEther VPN protokoll (lásd alább), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP és egyebek használatával..

A gyakorlatban a SoftEther és az OpenVPN a legjobban támogatott VPN-protokollok.

SoftEther

A SoftEther egy ingyenes és nyílt forráskódú VPN-platform. A SoftEther VPN protokollt SSL-VPN-nek is nevezzük. Ennek oka az, hogy a HTTPS-en alapul, és ezért SSL / TLS titkosítást és a 443 TCP portot használ.

Ez a SoftEther VPN-forgalmat mindazonáltal megkülönbözteti a szokásos biztonságos HTTPS-forgalomtól. Ezért a tűzfalak nagyon nehezen blokkolhatók. A SoftEther SSL-VPN protokoll ezért kiválóan alkalmas a VPN blokkok különféle formáinak leküzdésére.

SoftEther

A saját VPN protokoll használata mellett a SoftEther VPN Server szoftvert számos más VPN protokollhoz csatlakoztathatja..

A SoftEther VPN elérhető Windows, Linux, Mac, FreeBSD és Solaris rendszerekhez. Más eszközök csatlakozhatnak a SoftEther VPN kiszolgálókhoz egy másik támogatott protokoll használatával. Ide tartoznak az Android, iOS és más eszközök.

A fejlesztők azt állítják, hogy a SoftEther gyorsabb, mint az OpenVPN.

Sebesség és teljesítmény

Minden VPN Gate szervert magántulajdonos üzemeltet, ami azt jelenti, hogy a kiszolgálók teljesítményében nem várható el konzisztencia. És még mielőtt olyan tényezőket figyelembe vesz, mint például a földrajzi távolság tőled.

Ezeket az eredményeket ezért pusztán a VPN-kapu használatakor várható sebességek durva jelzésének kell tekinteni. A kiszolgálókat többé-kevésbé véletlenszerűen választottuk meg, a hely és a hirdetett teljesítménymutatók alapján.

Vegye figyelembe, hogy nem tudtam csatlakozni az összes szervernek, amelyhez megpróbáltam csatlakozni. A kiszolgálók, amelyeket teszteltem:

  • Japán (vonali sebesség 207,7 Mbps, Ping 21,21)
  • Egyesült Államok (vonali sebesség 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • Egyesült Királyság (vonali sebesség 16,1, Mbps Ping -, -)

Letöltési sebességFeltöltési sebesség

A grafikonok az egyes kiszolgálók és helyek legnagyobb, legalacsonyabb és átlagos sebességét mutatják. További részletekért lásd a teljes sebességű teszt magyarázatát.

Ezek az eredmények nem valószínű, hogy a kereskedelmi VPN-szolgáltatók éjjel ébren maradnak! Valójában a teszteim során az összes VPN Gate szerver lényegesen lassabb volt, mint a Tor hálózat használata. A letöltési sebesség gyakran csak néhány kb / s volt!

Meg kell azonban jegyezni, hogy a leggyorsabb szerverek Kelet-Ázsiában találhatók. Tehát ha földrajzilag közelebb áll olyan helyekhez, mint Japán és Dél-Korea, akkor a teljesítmény sokkal jobb lehet.

IP szivárgás tesztek

Nem találtam IPv4 DNS-szivárgást vagy WebRTC-szivárgást a SoftEther VPN használata közben. Vegye figyelembe, hogy az ISP (Virgin Media UK) nem támogatja az IPv6-ot, tehát nem tudom tesztelni az IPv6 szivárgását.

Ha OpenVPN-n keresztül csatlakozik, akkor a DNS-szivárgások elkerülése érdekében letölthet .ovpn-fájlokat, amelyek meghatározzák a megfelelő DNS-kiszolgálót..

Az USA Netflix nem blokkolt engem, amikor a tesztelt amerikai szervert használtam, bár a kapcsolat sebessége olyan gyenge volt, hogy a videó lejátszása a gyakorlatban lehetetlen volt. Ha megtalál egy olyan amerikai szervert, amely elég gyors a videotartalom streamingjéhez, akkor ezt valószínűleg a VPN Gate használatával megteheti..

Ár

1 hónap

$ 0.00
havonta

"A VPN Gate soha nem lesz fizető szolgáltatás a jövőben."

Hasonlóan a Tor hálózathoz, az összes VPN Gate szervert önkéntesek üzemeltetik. Ez azt jelenti, hogy a VPN Gate használata teljesen ingyenes.

„Ezenkívül a japán távközlési törvény előírja, hogy minden„ fizetõ hálózati szolgáltatást ”regisztrálni kell a kormánynál, és be kell tartania a belügy- és kommunikációs miniszter utasítását. Így ha a VPN Gate fizetős szolgáltatássá válik, a japán kormány beavatkozást fog beavatni. Ennek elkerülése érdekében nem akarunk fizető szolgáltatás lenni. Az a tény, hogy a VPN Gate sok önkéntesből áll az egész világon, megnehezíti a helyzetet, hogy fizetős szolgáltatássá váljon. ”

Tehát a „ingyenes” valójában ingyeneset jelent! Ez mindenki kedvenc ára. Hurrá!

Egyszerű használat

Feliratkozás

Nincs szükség regisztrációra vagy személyes adatok megadására. Az elérhető kiszolgálók fel vannak sorolva a VPN kiszolgálók listája oldalon. Mindegyik kiszolgáló útmutatót és minden releváns konfigurációs fájlt tartalmaz, amelyek ahhoz szükségesek, hogy bármilyen támogatott protokollon keresztül csatlakozzanak hozzá.

Szerver statisztika

A kiszolgálók listája a statisztikák összegzését mutatja, például az átviteli kiszolgáló ping-idejét, hogy segítsen az Ön számára megfelelő kiszolgáló kiválasztásában..

A Windows SoftEther VPN kliens

A VPN Gate használatának legegyszerűbb módja a Letöltés és telepítse a SoftEther VPN kliens speciális verzióját. Ennek van "VPN Gate Client plug-in" előre konfigurálva. Ez lehetővé teszi a VPE Gate-kiszolgálókhoz történő kapcsolódást a SoftEther VPN protokoll használatával.

Ügyfélkezelő

A telepítés után válassza ki a „VPN Gate nyilvános VPN továbbító szerverek” lehetőséget.

Nyilvános VPN továbbító szerverek

És Ön kiszolgálók listáját kapja! Különböző statisztikák állnak rendelkezésre, és a szerverek prioritásaik szerint rendezhetők.

A kapcsolat állapota

Miután eldöntötte, kattintson duplán egy szerver bejegyzésre, hogy csatlakozzon hozzá

Legutóbbi szerverek

Futás közben a SoftEther VPN számos kulcsfontosságú funkciója elérhető azáltal, hogy a jobb egérgombbal kattint annak értesítési ikonjára

Az egyik probléma, amelyet észrevettem, hogy amikor leválasztottam a VPN-kiszolgálótól, a DNS-beállításom nem állította vissza az előző alapértelmezett értékeket. Ezért kellett állítsa be manuálisan minden alkalommal az internet elérése érdekében.

A weboldal

A VPN Gate egy SoftEther VPN mellékprojekt, amelyet a japán Tsukuba Egyetem fejlesztett ki. Ezért nem meglepő, hogy a webhely (és a hozzá kapcsolódó SoftEther VPN webhely) tele van hasznos műszaki információkkal. Végül is, a Tsukuba Egyetem srácai nagyon szívesen mutatják be technológiájukat!

Az információ jól szervezett, és a legfontosabb fogalmak jól megmagyarázva. Az infografikákat és a képernyőképeket nagyvonalúan használják a megfogalmazott pontok illusztrálására.

Noha a használt angolok időnként kissé megbomlanak, soha nem volt probléma megérteni, amit mondanak.

Támogatás

A VPN Gate nem kereskedelmi szolgáltatás. Tehát nincs ügyfélszolgálat, aki segítséget nyújt Önnek, ha problémák merülnek fel. Van azonban egy VPN Gate felhasználói fórum, ahol kérdéseket tehet fel.

Ez meglehetősen aktív, és a legérzékenyebb (nem spam) kérdések látszólag választ kapnak. Kérjük, ne feledje, hogy a fórum tagjai minden támogatást önkéntesen vállalnak.

Adatvédelem és biztonság

Magánélet

A VPN Gate kapcsán a legfontosabb megérteni, hogy az önkéntesek üzemelteti. Ez azt jelenti, hogy bárki önként vállalhatja a VPN Gate szerver üzemeltetését. És minden önkéntes kémkedhet az internetes tevékenységeivel kapcsolatban (kivéve, ha a HTTPS elrejti).

A VPN kiszolgálók listája oldalon minden bejegyzés egyértelműen kijelenti, hogy a kiszolgáló naplózási politikája van.

Naplózási politika

A gyakorlatban ez általában két hétig tart. Semmiféle módon nem garantálhatjuk, hogy ezt a naplózási politikát betartják, és teljesen lehetséges, hogy egyes szerverek mézespotokként működnek.

Ezen felül, a visszaélés elleni politika részeként a Tsukuba Egyetem „legalább három hónapig” tartja a kapcsolatnaplókat (nem a használati naplókat). Ezek a naplók a következőket tartalmazzák:

  • Dátum és idő
  • A cél VPN-kiszolgáló azonosítója, IP-címe és gazdaneve
  • Művelet típusa (csatlakoztatás vagy leválasztás)
  • Nyers IP-cím és a forrás VPN-ügyfélszámítógép hostneve
  • VPN-protokollok típusa (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN vagy SSTP)
  • VPN kliens szoftver neve, verziója és azonosítója (ha rendelkezésre áll)
  • Csomagok és bájtok száma a VPN-kapcsolat során, valamint a kommunikációs hibák hibakeresési információi

Ezt az információt az egyes VPN Gate-kiszolgálók automatikusan továbbítják az egyetem naplózási szerveréhez.

“A VPN csatlakozási naplójának elemzése segítséget nyújt a forrás globális IP-címének vizsgálatában. A VPN csatlakozási naplóit közzétesszük egy rendőrrel, ügyészvel, ügyvéddel vagy bíróságokkal, akiket az alkalmazandó törvények felhatalmaztak. "

A VPN Gate tehát nem megfelelő azok számára, akik magánéletre vágynak (nem is beszélve „névtelenségről!”). Ha magánéletre vágyik, akkor használjon helyes jó nem bejelentkező VPN szolgáltatást vagy a Tor alkalmazást. A teljes adatvédelem érdekében javasoljuk, hogy használjon Tor VPN szolgáltatást. A tisztesség kedvéért a VPN Gate nem az adatvédelem. Ehelyett inkább cenzúraellenes és nyilvános internet-hackelási eszköznek kell tekinteni.

Műszaki biztonság

A SoftEtherVPN különféle titkosítási lehetőségeket fogad el.

Titkosítási módszerek

Minden VPN Gate kiszolgáló operátor szabadon választhatja meg, hogy mely titkosítási lehetőségeket használja a szerverén.

Titkosítás választó

Legfeljebb 256 bites AES rejtjelezéshez az RSA 4096 bites kulcs titkosítással, az SHA-1 HMAC kivonat hitelesítés a tökéletes továbbítási titokkal (különféle Diffie Hellman csoportok) támogatott.

Nehéz megmondani azonban, hogy az egyes kiszolgálók milyen titkosítást használnak a gyakorlatban. Ami érdemes, letöltöttem és megvizsgáltam számos OpenVPN konfigurációs fájlt véletlenszerű VPN Gate kiszolgálókról. Minden esetben az AES-128-at használtuk SHA-1 HMAC hash-hitelesítéssel.

Elméletileg a VPN Gate kiszolgálók nagyon erős titkosítást használhatnak. A gyakorlatban azonban a legbiztonságosabb azt feltételezni, hogy nem. Mivel a VPN Gate valójában nem az adatvédelemről szól, ez valószínűleg nem jelent komoly problémát a legtöbb felhasználó számára.

Tükrök

A VPN Gate egyik legjobb felhasználása cenzúraellenes eszköz. Mivel egyes kormányok tűzfalai (például Kínában, Észak-Koreában, Iránban és Szíriában) blokkolják a hozzáférést a VPN Gate webhelyhez, számos tükör oldalak elérhetőek (lásd még: itt).

Különösen Kína rendszeresen blokkolja az ismert VPN Gate kiszolgálók IP-címeit. Látszólag minden szerver, amely több mint néhány órán keresztül online volt, valószínűleg blokkolva lesz. Ezért tanácsos a kínai felhasználók számára regisztrálj a tükör URL-t tartalmazó napi e-mail értesítésekhez (nemzetközi e-mail szolgáltatás használatával).

Tükör szerverek

torrentezés-

A P2P torrent letöltésének megengedhetősége szürke területnek tűnik (a webhely fórumainak alapján). A rendszer megengedi, de a technológiai hozzáértésű csomópont operátorok blokkolhatják azt harmadik féltől származó szoftverek segítségével.

Az olyan kiszolgálókkal történő torrent, amelyekben a P2P letöltés illegális, bajba kerülhetnek az operátorokkal, ezért nagyon durva. És a szolgáltatók valószínűleg továbbadják a megsértő IP-címeket a szerzői jogok végrehajtó szerveinek, ha kézbesítik a DMCA-t vagy hasonló értesítéseket. Azonban jó lehet a letöltés szervereken olyan országokban, ahol ez legális.

Végső gondolatok

Ingyenes, önkéntes alapú cenzúraellenes eszközként a VPN Gate-t nehéz kopogtatni. Tehát tiszteljük a Tsukuba Egyetemen lévő VPN Gate fejlesztőket és a VPN Gate szerver összes önkéntesét. Sajnos a gyakorlatban túl lassúnak találtam a VPN Gate-t, hogy valaha is megérdemeljem a használatomat.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me