VPNBook


A VPNBook egy ingyenes VPN, amely tele van néhány nagyszerű meglepetéssel. Noha a szolgáltatásnak nincs saját alkalmazása, és nincs sok kiszolgálóhelye, nagyon jó bejutni a video streaming szolgáltatásokba. Tehát, ha csak azt szeretné, hogy egy VPN bekerüljön a Netflix USA-ba, ez nagyon kedvező lehet!

ProPrivacy.com Pontszám
6 tízből

összefoglalás

A cég székhelye Svájcban van, ügyfélszolgálati osztálya Zürichben található. Svájc jó hely a VPN számára, mivel a szerzői joggal védett anyagokat ott fizethetjük le fizetés nélkül, feltéve, hogy csak személyes megtekintésre szolgálnak. Ennek ellenére a szolgáltatásnak korlátozása van a P2P letöltésére.

Előnyök

 • Ingyenes (reklám által támogatott) szolgáltatás
 • Harmadik féltől származó OpenVPN alkalmazás Windows, OS X, iOS, Android és Linux rendszerekhez
 • Lehetőség az UPD vagy a TCP használatához
 • Fokozott adatvédelem
 • Jó sebesség

CONS

 • Kis szerverhálózat
 • A kapcsolat naplóit egy hétig tartják fenn

Jellemzők

A cég csomag jellemzői a következők:

 • Szerverek négy országban
 • Teljesen ingyenes
 • Nincsenek tevékenységi naplók
 • A P2P két kiszolgálón engedélyezett
 • Nincs adatátviteli korlát
 • Többnyelvű felület

A külföldi britek számára nagy probléma az, hogy a VPN-nek nincs kiszolgálója az Egyesült Királyságban. A rendelkezésre álló szerverek a Virginia állambeli Manassas-ban, a kanadai Montrealban, a németországi Frankfurtban és Romániában Bukarestben találhatók..

A vállalat nem használja a saját alkalmazását, hanem arra támaszkodik, hogy a felhasználók letöltik az OpenVPN felhasználói felületet. Ez egy ingyenes szoftver, amelyet az OpenVPN szabványt adminisztráló szervezet biztosít. Ennek a felületnek az egyik problémája az, hogy minden egyes kiszolgálóhoz való csatlakozáskor felhasználói nevet és jelszót kell megadnia.

Biztonság

A VPNBook PPTP-t kínál a manuális beállításhoz és az OpenVPN-t az OpenVPN grafikus felhasználói felületén keresztül. Az OpenVPN implementáció AES titkosítást használ egy 128 bites kulccsal. A legtöbb VPN 256 bites kulcsot használ AES titkosításához. A 128 bites kulcsokat támogatók magyarázzák, hogy a titkosítást soha nem sikerült feltörni egy 128 bites kulccsal. Mint ilyen, nincs értelme sok extra munkát létrehozni, ha ez a titkosítás megfelelő védelmet nyújt.

Az AES egy szimmetrikus kulcsrendszer. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a kulcsot használják az üzenetek titkosításához és visszafejtéséhez. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat mindkét oldalának azonos kulcsnak kell lennie. Az OpenVPN implementációkban az RSA titkosítás használata szokásos a kulcsok terjesztésének védelme érdekében.

A legtöbb VPN egy 2048 bites kulcsot használ az RSA titkosításhoz, és a világ legjobb VPN cégei 4096 bites kulcsot használnak. Tehát a VPNBook ebben a tekintetben egy kicsit mögött van.

Bár nem különösebben rossz dolog, hogy a VPNBook a felületén az ingyenes OpenVPN grafikus felhasználói felületre támaszkodik, az egyéni alkalmazás hiánya azt jelenti, hogy a vállalat nem tudott beépíteni a VPN szolgáltatások körében általános biztonsági intézkedéseket. Az interfészhez hozzáadandó fő biztonsági funkció egy kill kapcsoló, amely megakadályozza, hogy az alkalmazások hozzáférjenek az internethez anélkül, hogy a VPN aktív lenne a vonalon. Egy másik hasznos biztonsági intézkedés, amelyet más VPN-ek tartalmaznak, az automatikus WiFi védelem, amelynek a VPNBook nem rendelkezik.

Naplókat tart-e a VPNBook??

A társaság kijelenti, hogy nem vezet tevékenységi naplókat. Sajnos a csatlakozási naplókat is tartja, amelyek tartalmaznak egy IP címet és időbélyegzőket. Ez az információ mindössze annyit igényel a szerzői jogi ügyvédeknek, hogy nyomon kövessék az Ön tevékenységét az ajtón keresztül. A társaság ezeket a csatlakozási naplókat egy hétig tárolja, és tiszteletreméltó szándékuk ellenére ezeket a nyilvántartásokat át kellene adniuk, ha bírósági végzéssel rendelkeznek rájuk..

Az anonimok azzal vádolták a VPNBookot, hogy mézeskalácsként működik, amelyet az amerikai hatóságok állítottak fel a bűnelkövetők csapdája céljából. Ennek oka az, hogy a VPNBook-on keresztül létesített kapcsolatok nyilvántartása a szervezet számos tagjának próba során megtörtént. Szerencsétlenség lehet azonban, hogy a hatóságoknak sikerült beszerezni egy bírósági végzést a nyilvántartásba vételre azon a héten, hogy a VPNBook megőrzi kapcsolati naplóit.

Sebesség

A VPNBook szolgáltatás sebességének tesztelését a vállalat OpenVPN megvalósításának felhasználásával végeztük, az UDP 53-as portján keresztül. Mindkét esetben öt tesztfutást hajtottunk végre a karibi térségben található testmy.net segítségével. Az Egyesült Államokkal kapcsolatot létesítettek egy Miami szerverrel, a németországi tesztek pedig egy frankfurti szerverrel.

Az IPLocation.net segítségével teszteltem a VPNBook szerverek tényleges helyét, amelyekhez hozzáfértem. Az US1 szerver nem érhető el, így az USA-val való kapcsolatok tesztelése VPN nélkül zajlott le, majd a VPNBook US2 és Kanada szerverekkel való kapcsolaton keresztül. A transzatlanti tesztek a frankfurti VPNBook szerveren haladtak át.

A grafikonok az egyes kiszolgálók és helyek legnagyobb, legalacsonyabb és átlagos sebességét mutatják. További részletekért lásd a teljes sebességű teszt magyarázatát.

Amikor egy VPN-t használ a tengerentúli video streaming szolgáltatásokhoz való belépéshez, meg kell győződnie arról, hogy a VPN nem lassítja le a kapcsolatot annyira, hogy túl lassú legyen a streaming video kényelmes megtekintéséhez. Körülbelül 2 Mbps sebességre van szüksége az SD videó megtekintéséhez, és 3 Mbps sebességű HD videó lejátszásához.

Mint az eredményekből látható, az amerikai szerver lelassította a kapcsolatot a video streaminghez szükséges sebesség alá. Ugyanakkor képesek voltam videókat nézni az amerikai webhelyekről - csak sok időbe telt a letöltés. A helyi internet sebessége nem volt túl gyors, és tehát ha olyan helyen tartózkodik, ahol valamivel jobb az internet alapja, akkor a VPNBook károsodása nem tenné lehetetlenné az USA-ból származó streaming video nézegetést..

A kanadai szerveren keresztüli letöltési sebesség sokkal jobb volt, és lehetővé tenné az SD-videókat az interneten keresztül. Ugyanakkor az azonos kapcsolat feltöltési sebessége megmagyarázhatatlanul lassú. Többször leválasztottam és újracsatlakoztam, és minden alkalommal újból kipróbáltam a nem védett vonal sebességét, hogy megbizonyosodjak arról, hogy ez a teljesítmény nem az alapul szolgáló internetszolgáltatás hibáiból fakad-e. Ezek a lassú feltöltési sebességek azonban minden alkalommal előfordultak, amikor csatlakoztam a kanadai VPNBook szerverhez, nem pedig a nem védett vonalon..

További teszteket végeztünk az ipleak.net segítségével, miközben csatlakoztam az US2 VPNBook szerverhez, hogy ellenőrizhessem a DNS szivárgást és a WebRTC hibát. Ez a webhely jelentette a Virginias állambeli Manassas-tartózkodási helyem, valamint az összes DNS-kiszolgálót, amelyet a teszthelyzet rögzített az Egyesült Államokban. Tehát a VPNBook sikeresen elrejtette személyazonosságomat.

Miközben még csatlakoztam az US2 szerverhez, beléptem a doileak.net teszthelyszínre, amely szintén észlelte az Egyesült Államokban lévő tartózkodási helyem. Ez a teszthely nem talált WebRTC következetlenségeket vagy DNS-szivárgásokat.

Internetszolgáltatóm nem használ IPv6 címeket, így nem tudtam tesztelni az IPv6 szivárgását.

Következtetés

A VPNBook nem tökéletes, de a Netflix USA-ba való bejutásának képessége figyelemre méltó eredmény, amely ezt a szolgáltatást sok nagyon drága VPN előtte teszi..

Nagyon jó lenne, ha a cég megtervezné a saját alkalmazását, és tartalmazzon egy kill kapcsolót és automatikus WiFi védelmet. Az is jó lenne, ha elérhetővé tennék az Egyesült Királyságbeli szervert. Az RSA és az AES erősebb titkosítása jó ötlet lenne, ha a vállalat Kínából és a Közel-Keletről szeretne felhasználókat vonzani..

A társaság nagyon nyitott abban, hogy a kapcsolatnaplókat egy hétig megőrzi. Jó lenne, ha megtalálnák a módját a rendszereik figyelésére anélkül, hogy ezeket a naplókat meg kellene őrizniük. Az is jó, hogy a társaság a weboldalon világossá teszi, hogy mely szerverek használhatók a P2P letöltéséhez, és melyek nem.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me