UnblockUs

 • Harga

  Dari $ 4.99
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
4.6 daripada 10

Ringkasan

UnblockUs menawarkan alternatif VPN yang hebat - "SmartDNS"- yang mengubah routing DNS anda. Di samping kemudahan dan ketersediaannya pada banyak peranti yang berbeza, UnblockUs juga mendakwa bahawa ia tidak akan melambatkan sambungan internet anda seperti VPN tradisional lain kadangkala boleh dilakukan.

ciri-ciri

UnblockUs adalah alternatif VPN yang hebat yang menuntut untuk memastikan data anda selamat tanpa melambatkan internet anda dalam proses. Tumpuan utama UnblockUs adalah untuk menyekat kandungan geografi yang terhad. Sejajar dengan perkataannya, UnblockUs pastinya merupakan penyelesaian yang berkesan ketika datang untuk mengakses kandungan geo-terhad.


UnblockUs SmartVPN

UnblockUs juga menawarkan VPNtechnology yang digelar "SmartVPN". UnblockUs SmartVPN menyediakan pengguna dengan "lapisan keselamatan" untuk sambungan dalam talian mereka. Selain itu, UnblockUs SmartVPN mendakwa "meterai kandungan data anda" untuk menjauhkan diri dari mata.

Apabila anda melanggan SmartDNS, anda secara automatik akan menerima SmartVPN dalam pakej. Persediaan dijumpai dengan menavigasi ke tab SmartVPN mereka.

Kelajuan dan Prestasi

UnblockUs mendakwa mempunyai kelajuan yang mengalahkan mereka yang paling tradisional VPN. Saya gembira dapat mengetahui semasa ujian saya sendiri bahawa mereka tidak berbohong.

Semasa menguji tanpa tetapan DNS UnblockUs, kelajuan muat turun saya ialah 38.53 Mbps dan kelajuan muat naik saya ialah 5.85 Mbps. Dengan tetapan DNS UnblockUs, kelajuan muat turun saya ialah 37.07 Mbps dan kelajuan muat naik saya ialah 5.70 Mbps.

Harga

Pelan langganan UnblockU boleh dibeli sama ada setiap tahun atau bulanan. Kedua-dua pilihan ini cukup berpatutan, masuk di:

 • $ 4.99 / bulan
 • $ 49.90 / tahun ($ 10 off)

Sebagai tambahan kepada dua pelan langganan mereka, UnblockUs juga menawarkan percubaan percuma selama tujuh hari untuk SmartDNS dan SmartVPN (lebih banyak maklumat mengenai hal ini nanti). Malangnya, UnblockUs adalah terhad ketika datang ke pilihan pembayaran. Anda hanya boleh membayar melalui kad kredit, khususnya Visa dan MasterCard.

Khidmat Pelanggan

UnblockUs menawarkan beberapa pilihan untuk sokongan pelanggan, termasuk sokongan e-mel dan forum bantuan. Nasib baik, sokongan e-mel mereka adalah setanding dengan live chat, kerana masa tindak balas mereka sangat cepat (kira-kira 15-20 minit).

Untuk memberi kredibiliti mereka, UnblockUs juga menerbitkan penilaian sokongan pelanggan mereka di laman web mereka untuk semua orang dapat melihat. Akhirnya, jika sokongan peribadi bukanlah pilihan pertama anda, UnblockUs juga mempunyai Pusat Sokongan yang menawarkan pelbagai maklumat yang banyak - dari banyak soalan dan artikel, panduan penyediaan dan penyingkiran.

Kemudahan penggunaan

Menyediakan UnblockUs adalah mudah.

 1. Dalam bar carian Windows anda, ketik dan klik pada Tetapan
 2. Pilih Rangkaian & Internet
 3. Pilih WiFi atau Ethernet (bergantung kepada jenis sambungan anda)
 4. Tatal dan pilih Tukar pilihan penyesuai
 5. Klik kanan pada sambungan anda
 6. Pilih Hartanah
 7. Nyahtandakan Protokol Internet Versi 6 (TCP / IPv6)
 8. Serlahkan Protokol Internet Versi 4 (TCP / IPv4)
 9. Pilih Hartanah
 10. Isi pelayan DNS anda untuk memadankan gambar di bawah
 11. Muat semula laman web UnblockUs
 12. Penyediaan DNS sepatutnya katakan Sah

Peranti Lain

UnblockUs boleh didapati di pelbagai peranti, termasuk:

 • Mac OS X
 • Windows XP / Vista / 7/8/10
 • PS3, PS4 & PS Vita
 • Xbox 360 & Xbox One
 • Wii & Wii U
 • Sony TV
 • Panasonic Viera
 • Samsung TV
 • LG SmartTV
 • AppleTV
 • Roku
 • Google TV
 • Boxee
 • WD TV
 • iPhone
 • iPod
 • iPad
 • Android
 • Amazon Kindle

UnblockUs for iOS

Persediaan UnblockUs untuk iOS mudah dan pantas, dengan konfigurasi sangat mirip dengan Windows. Untuk menyediakan UnblockUs pada peranti iOS anda, ikut arahan ini:

 1. Navigasi ke Tetapan anda
 2. Pilih WiFi
 3. Pilih sambungan semasa anda
 4. Tatal ke DNS
 5. Pilih Konfigur DNS
 6. Beralih ke Manual
 7. Pilih Tambah Server
 8. Tambah pelayan berikut: 64.145.73.5, 209.107.219.5
 9. Mulakan semula peranti iOS anda
 10. Navigasi ke laman utama UnblockUs
 11. Persediaan DNS sepatutnya memaparkan Verified VPN iOS dan anda akan bekerja

Privasi dan Keselamatan

Sebelum menetap di UnblockUs, penting untuk memahami apa sebenarnya - dan apa yang tidak. UnblockUs bukanlah perkhidmatan VPN. Sebaliknya, ia berfungsi dengan mengarahkan semua pertanyaan DNS anda melalui pelayan UnblockUs, menukar lokasi anda berdasarkan tapak yang anda lawati.

Dari segi privasi dan keselamatan yang sebenar, UnblockUs mendakwa menawarkan "keselamatan keseluruhan" dengan menapis hanya "peratusan kecil data" melalui pelayan mereka. Bahawa dikatakan, UnblockUs hanya selamat seperti alternatif VPN. Sekiranya anda mencari perkhidmatan VPN tradisional dengan keselamatan yang tinggi dan tiada log yang disimpan, anda mungkin akan mencari di tempat lain.

Pemikiran terakhir

Secara keseluruhan, UnblockUs adalah alternatif yang hebat untuk menggunakan VPN. Perkhidmatan ini sama persis dengan apa yang dikatakannya: memberi anda akses laju tinggi ke kandungan yang dibatasi geo. Dalam aspek ini, UnblockUs pasti bernilai pembelian. Bahawa dikatakan, UnblockUs masih bukan VPN dan kerana itu, keselamatan dan privasinya tidak setanding dengan perkhidmatan VPN tradisional.

Sebagai kesimpulan, jika semua yang anda cari adalah untuk mendapatkan sekitar kandungan yang disekat, UnblockUs mungkin betul-betul apa yang anda perlukan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me