Sync.com


 • Árazás

  Tól től $ 5.00
  / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
7.5 tízből

összefoglalás

A Sync.com egy kanadai online biztonsági mentés és platformok közötti szinkronizálási szolgáltatás, amely nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre. Ebben a Sync.com áttekintésben alaposan áttekinti a felhőalapú tárolási szolgáltatás egyes aspektusait.

Előnyök

 • Erős végpontok közötti titkosítás
 • Gyönyörűen szinkronizálja az eszközöket és a platformokat
 • A Vault lehetővé teszi a 100% -os online tárolást (de javítható lenne)
 • Teljes funkcionalitású mobil alkalmazások
 • A fájl verziója

Hátrányok

 • Kanada az öt szem tagja
 • Az alkalmazások nem nyílt forráskódúak (bár a webportál is)
 • Meglehetősen ügyetlennek találtuk a mobil kamera feltöltési funkcióját
 • Nincs Linux támogatás

Árazás

200 GB

$ 5.00
havonta

3 TB

$ 10.00
havonta

4 TB

$ 15.00
havonta

A Sync Starter terv mindenkinek a legkedvezőbb árát fizeti: semmit. Ez 5 GB biztonságos fájltárolást biztosít. Összehasonlításképpen, a Dropbox meglehetősen mérsékelt 2G tárhelyet bocsát ki ingyen, míg a Google Drive nagyon nagylelkű 15 GB tárhelyet kínál ingyen..

A Personal Pro személyes és családi használatra szánt tervei 500 GB tárhelyen kezdődnek, de ez 2 TB-ig bővíthető. Az egyik lehetséges kifogás az, hogy a terveket évente kell fizetni, mivel nincs havi fizetési lehetőség. Ugyanakkor különösen a 2 TB évenkénti ár-érték arányt képvisel.

Jelentkezzen a sync.com webhelyre

Az ingyenes csomag hozzáférést biztosít a legtöbb szolgáltatáshoz, de vannak olyan szolgáltatások, amelyek csak a Personal Pro tagjai számára érhetők el.

Különböző üzleti tervek is rendelkezésre állnak, de nem képezik ennek a felülvizsgálatnak a hangsúlyát.

A fizetés fizethető kártyával vagy PayPal-lal. A Sync.com potenciálisan anonim fizetést is elfogad a Bitcoin / Bitcoin Cash-ban, amelyet a BitPay dolgoz fel..

Jellemzők

 • Korlátlan adatátvitel (csak a Personal Pro fiókoknál)
 • Nulla tudás
 • Valós idejű biztonsági mentés és szinkronizálás
 • Sync Vault
 • Két tényezős hitelesítés (2FA)
 • Platformok közötti támogatás mobil alkalmazásokkal
 • A fájl verziószáma (a Sync Starter fiókok esetében csak 30 napos visszavonásra korlátozódik)
 • Jelszóval védett link megosztása
 • Speciális megosztási vezérlők (csak a Personal Pro-fiókokhoz)
 • Fájl kérések (csak a Personal Pro fiókokhoz)
 • Megosztott mappák (a Sync Starter felhasználóknak csak alapvető hozzáférése van ehhez a szolgáltatáshoz)
 • Mobil fénykép és videó feltöltése

Csak Online Online Szinkronizálás biztonsági mentése

Ahelyett, hogy fájlokat szinkronizálna az összes eszközön, a Sync.com Vault funkciója lehetővé teszi, hogy fájlokat csak a felhőbe töltsön fel. A fájl helyi verziója megmarad az eredeti eszközön, ahonnan feltöltötte, de nem szinkronizálódik automatikusan más eszközökkel, kivéve ha kifejezetten az offline szinkronizálás mellett dönt..

Ez egy nagyszerű szolgáltatás azok számára, akiknek korlátozott lemezterületük van néhány eszközén, lehetővé téve a fájlok egyszerű elérését anélkül, hogy a teljes megosztási mappát minden eszközre kellene letöltenie. Itt érdemes megjegyezni, hogy a mobil eszközökön minden fájlt csak online tárolnak, amíg aktívan letöltik vagy helyileg szinkronizálják („offline szinkronizálás”).

A fájl verziója

A Sync.com tárolja a fájlok mentett verzióit, hogy azok helyrehozhatók legyenek, ha megsérülnek, vírusok (például ransomware) megfertőződnek, vagy ha csak a fájl korábbi verzióját szeretnék elérni. Az ingyenes felhasználók csak legfeljebb 30 napos fájlokat tudnak helyreállítani, míg a Personal Pro fiókoknak nincs határidőjük.

Link megosztása

Az egyes fájlok megoszthatók egy link segítségével, amely bármikor törölhető. Még az ingyenes felhasználók is beállíthatnak egy jelszót a megosztáshoz, bár a Pro felhasználók élvezik egy csomó további link funkciót, mint például a lejárat dátuma, letöltési korlátozások, a dokumentum előnézete, a tevékenységek e-mail értesítései és még sok más.

Link megosztása

Az egyik olyan szolgáltatás, amelyet nagyon szeretsz, a fájlkérések, amelyek lehetővé teszik egy feltöltési link elküldését, hogy a címzettek dokumentumokat küldhessenek a fiókodra egy csapatmappa megosztott hozzáférési funkciói nélkül..

Megosztott csapatmappák

Meg lehet osztani egy csapatmappát másokkal. Ingyenes fiókokon a csapat tagjai elolvashatják és szerkeszthetik a megosztott mappában lévő összes fájlt, bár a Pro-fiókok lehetővé teszik a csak olvasható engedélyek megadását. A csapattagoknak regisztrálniuk kell a Sync.com fiókot, ha még nem rendelkeznek ilyennel, bár a megosztott mappa eléréséhez csak egy ingyenes fiókra van szükség..

csoportos mappák megosztása

Cross-platform

Az alkalmazások elérhetőek a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára. A Linux nem támogatott. Asztali platformon az alkalmazások elsősorban csak a megadott mappákat szinkronizálják a felhővel, a részletesebb kezelés a webes felületen keresztül történik, amely elérhető bármilyen platformon, amely támogatja az internetes böngészést..

másolás a szinkronizálás tárolójába az asztalról

A Windows (de a macOS kliens nem) néhány alapvető operációs rendszer-integrációs funkcióval rendelkezik. A mobilalkalmazások alapértelmezés szerint nem szinkronizálják a fájlokat a helyi tárolóval, bár ezt megteheti.

Mobil fénykép és videó feltöltése

A mobil alkalmazások automatikusan feltölthetnek fényképeket és videókat a felhőbe, ami egy nagyon hasznos szolgáltatás. Ha feltölteni szeretne a készüléken tárolt meglévő médiákat, az alkalmazás mindent feltölt, mivel nem tudja kizárni a megadott mappákat.

sync.com mobilalkalmazás

A mi esetünkben ez azt jelentette, hogy értékes sávszélességet és tárolási kapacitást használt fel nagy film fájlok feltöltésére, amelyeket csak a telefonunkra szántak. Azt sem tudtuk megakadályozni, hogy feltöltse a több mint 2000 fotót tartalmazó könyvtárunkat, kivéve a szolgáltatás teljes letiltását.

Adatvédelem és biztonság

igazságszolgáltatás

A Sync.com és szerverei Kanadában találhatók, és feltehetően a személyes adatok védelméről és az elektronikus dokumentumokról szóló törvény (PIPEDA) adatvédelmi törvényei vonatkoznak rá. Ez feljogosítja az ügyfeleket a Sync.com birtokában lévő személyes adatok elérésére, és megköveteli a Sync.com engedélyének kérését, mielőtt információkat gyűjtne, felhasználna vagy harmadik félnek továbbadna..

Úgy tűnik, hogy a Sync.com adatvédelmi irányelve megfelel a PIPEDA-nak, és megerősíti a Sync.com elkötelezettségét az adatvédelem mellett. Elismeri azonban, hogy a társaság információkat fog közzé tenni, amikor a törvény előírja, ami arra vezet minket, hogy Kanada az Egyesült Államok NSA által vezetett Five Eyes kémszövetségének alapvető tagja..

Ezt a helyzetet nem segíti a rendkívül ellentmondásos, 2015-ös terrorizmusellenes törvény (C-51. Számú törvény), amely jelentősen kibővítette a kanadai biztonsági hírszerző szolgálat (CSIS) felügyeleti hatásköreit, és széles körű hatáskört adott az internethez csatlakoztatott eszközök feltörésére vagy más módon történő elérésére. (amely feltehetően magában foglalja a felhőtároló kiszolgálókat is).

Ezenkívül a 2014. évi kanadaiak védelméről az online bűnözés elleni törvény rendelkezik, amely előírja a rendőrség számára "ésszerű ok a gyanúra" az online adatokhoz való hozzáférési engedély megszerzése érdekében, de a sávot nagyon alacsony kritikának minősítették.

Elméletben ennek egyáltalán nem számíthat, mivel a Sync.com végpontok közötti titkosítást (e2ee) használ…

Műszaki biztonság

Az E2ee azt jelenti, hogy titkosítja a fájlokat a számítógépen vagy a mobil eszközön, mielőtt feltölti őket a felhőbe, és csak akkor tudja megfejteni azokat. Más szavakkal, bármi is legyen a jogi helyzet, a Sync.com (vagy az NSA) egyszerűen nem fér hozzá az Ön adataihoz. Ez az oka annak, hogy „nulla ismeretlen” szolgáltatásnak minősül.

Az adatok titkosítása AES-256-GCM titkosítással történik, amelyet egy RSA-2048 magánkulcs és az Ön jelszava biztosít. A magas iterációs számmal nyúló PBKDF2 kulcsot arra használják, hogy a gyenge jelszavak kriptográfiailag biztonságosabbá váljanak.

A titkosított magánkulcsokat a Sync.com szerverein tárolják, és az alkalmazások vagy a webes panel letöltheti a sikeres hitelesítés után. Ehhez jelszó szükséges, de ez egyirányú kivonat a Bcrypt használatával, és soha nem kerül tárolásra. A Sync.com soha nem fér hozzá a személyes kulcshoz vagy a tényleges jelszóhoz, amelyet a fájlok helyi visszafejtésére használnak.

A webes panel nyílt forrású és a legújabb JavaScript kriptográfiai könyvtárakat használja. Mint minden böngésző alapú kriptográfia esetében, fennáll annak a veszélye is, hogy a rosszindulatú kódot kiszoríthatjuk a kiszolgálóról, amelyet a böngésző automatikusan elfogad. A további részletek fehér papírban érhetők el, és mindegyik jól néz ki.

Nem nyílt forráskódú

A probléma azonban az, hogy a Sync.com alkalmazásai a webportálon kívül zárt forrásúak. Nincs mód arra, hogy önállóan ellenőrizzük, hogy a fájlok valóban az e2e-re vannak-e titkosítva, mielőtt feltöltik őket.

Egyszerű használat

Érvényes e-mail címmel és jelszóval feliratkozva hozzáférhet az 5 GB-os ingyenes szolgáltatáshoz. Csak töltse le és telepítse az alkalmazásokat, és bárhová is mehet! Frissíthet prémium fiókra a webportálon belül.

Az asztali kliensek

Bár kisebb OS-interfész-különbségek vannak (és az a tény, hogy a Windows-ügyfél rendelkezik néhány operációs rendszer-integrációs funkcióval, amint azt fentebb tárgyaltuk), a Windows és a MacOS-ügyfelek többé-kevésbé azonosak. A Mac felhasználók számára nyújtott fantasztikus támogatás miatt ez az egyik legjobb felhő biztonsági mentési szolgáltatás a Mac felhasználók számára.

Sync.com Windows és Mac esetén

Alapvetően csak a szinkronizáló mappát szinkronizálják más csatolt eszközök szinkronizáló mappáival és az online tárolóval. A fejlettebb funkciók a webportálon keresztül érhetők el.

A sync.com vezérlőpultja előrehaladja a beállításokat

Érdemes megjegyezni, hogy a Sync Vaultban tárolt fájlok nem érhetők el az asztali Sync mappán keresztül - csak a webportálon keresztül. Ez szégyen, mivel a funkciók, mint például a Dropbox új intelligens szinkronizálása, amely a Sync mappában lévő fájlokat jeleníti meg, de csak szükség esetén tölti le azokat helyben, nagyon praktikusak..

A webportál

A nyílt forráskódú internetes portál a termék legfontosabb szíve, és hozzáférést biztosít a Sync.com összes szolgáltatásához. Itt könnyen feltölthet fájlokat a Vaultba, megosztott mappákat hozhat létre, figyelheti a fájlmegosztásokat és így tovább.

a sync.com webportálon

A mobil alkalmazások

Az Android és iOS alkalmazások hozzáférést biztosítanak a Sync.com szinte minden szolgáltatásához, ideértve a közvetlen hozzáférést a Vaulthoz, a megosztás megfigyelését és egyebeket. Az egyetlen dolog, amit észrevehetünk, hiányzik az a képesség, hogy csapatmegosztó mappákat hozzunk létre.

sync.com android alkalmazás

A fájlok és mappák szinkronizálhatók vagy egyszerűen letölthetők helyileg.

Végső gondolatok

A Sync.com egy nagyon sima és könnyen használható felhőtároló megoldás, amely robusztus végpontok közötti titkosítást használ a maximális adatvédelem érdekében. Különösen a mobilalkalmazások üdítően teljes körűen elérhetőek az olvasható SpiderOak mobilalkalmazásokkal való csalódásunk után. Végül azonban ki kellett tiltanunk a fotófeltöltéseket, ami nem volt ideális.

Az NSA-stílusú megfigyelés nem mindenki számára aggodalomra ad okot, de nem tudunk segíteni abban, hogy ez nem egy Kanadában működő, nagyrészt zárt forrású szolgáltatás..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me