SuperVPN

 • Árazás

  Tól től $ 8.00
  / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
1 tízből

összefoglalás

A SuperVPN egy online adatvédelmi szolgáltatás, mely a Delaware-i Wilmingtonban található. A szolgáltatás webhelyén megtört angol nyelvű ígéretek ellenére ennek a virtuális magánhálózatnak (VPN) van néhány problémája. Nem egészen megfelel a legfelső szintű VPN-szolgáltatók magas színvonalának. A jobb szolgáltatások, mint például a CyberGhost, NordVPN, VPNArea vagy ibVPN, sokkal több szolgáltatást kínálnak, mint a SuperVPN, sokkal alacsonyabb árakon. Ha továbbra is szeretne többet megtudni erről a VPN-ről, olvassa el tovább és fedezze fel annak erősségeit és gyengeségeit.

Gyors statisztika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos)
  16 Mbps
 • igazságszolgáltatás
  MINKET
 • Egyidejű kapcsolatok
  3
 • Országok
  48

A SuperVPN webhely ingyenes verziót ígér. Ennek a lehetőségnek a feltárása azonban felfedi a szolgáltatás webhelyének kódolásának egyik hibáját. Ez a gomb csak újra tölti be a honlapot. Megvizsgáltuk a SuperVPN fennmaradó lehetőségeit és megvizsgáltuk, hogy érdemes-e a szolgáltatásért fizetni.

A SuperVPN előnyei

 • Tervek köre
 • Pont-pont alagút protokoll (PPTP) vagy OpenVPN választása
 • Egy, három vagy öt egyidejű kapcsolat választható
 • Harmadik féltől származó OpenVPN alkalmazás Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS és Android számára
 • Speciális számla a peer-to-peer (P2P) számára

CONS

 • Nagyon drága
 • Kézi fizetés feldolgozása
 • Tartalmazhat rosszindulatú programokat
 • Nincs gyilkos kapcsoló
 • Nincs WiFi védelem
 • Ismeretlen titkosítási módszer
 • Ismételje meg a számlázást
 • Ügyfélszolgálat érvelő és lassan reagál
 • Harcolni kell a visszatérítésért

Látogassa meg a SuperVPN-t »


Árképzés és tervek

A különböző tervek árai magasak a versenytársak áraival összehasonlítva. Mindegyik terv különféle szolgáltatáscsomagot kínál, fokozatosan nagyobb árat. A felső csomag hihetetlenül drága. 250% -kal magasabb, mint az ExpressVPN, amely az iparág vezető havi ára. Ezenkívül a legtöbb VPN-társaság, ideértve az ExpressVPN-t is, hosszabb távú előfizetési periódusokat kínál, amelyek havonta alacsonyabb tarifát adnak az ügyfeleknek.

A cég 15 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ezt követően azonban webhelyének több oldalán hosszan elmagyarázza, hogy valószínűleg nem fog visszatérítést nyújtani Önnek. A GYIK oldalon a megadott visszatérítési időszak hét nap. A GYIK oldal azt mondja, hogy akkor jogosult visszatérítésére, ha a szolgáltatás nem működik, vagy ha nem elégedett. Ugyanakkor azt is gyanúsítja, hogy bárki visszatérítést kérhet: "sok ügyfél próbál pár napig igénybe venni szolgáltatásainkat, majd megpróbál pénzt visszatéríteni, és ugyanezt csinálja a következő VPN szolgáltatóval."

Ez egy újabb figyelmeztető jel, hogy ez a VPN nem érdekli a versenytársak által kínált szabványoknak való lépést - különösen mivel a javítás rosszul van megírva.

Fizetés feldolgozása

A kifizetéseket egy SWREG elnevezésű harmadik fél vállalkozik. A SWREG a Digital River tulajdonában van, és a plimus.com webhelyen működik. Az előfizetéshez elfogadott fizetési módok: Visa, Mastercard, banki átutalás, csekk és PayPal. A webhelyen azonban csak hitelkártyával fizethet. Ha fizetni szeretne a PayPal segítségével, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, aki e-mailben elküld egy linket a PayPal számlához..

A fizetési folyamat végén van még egy meglepetés. Ha bankszámlája vagy PayPal-számlája van egy EU-országban, akkor az adott ország hozzáadottérték-adójának hozzáadódik az árak, amelyeket a webhelyen lát..

Ne feledje, hogy a fizetésfeldolgozó létrehoz egy ismétlődő fizetési megbízást az Ön számláján. Feltétlenül törölje ezt, ha le szeretné állítani az előfizetését. A fizetés feldolgozása manuálisan történik, így az alkalmazás szoftver a fizetés után nem áll rendelkezésre azonnal.

Jellemzők

A SuperVPN által kínált csomagok különböző szintű szolgáltatást és különféle típusú titkosítást tartalmaznak.

A fő csomag jellemzői a következők:

 • 15 napos pénz-visszafizetési garancia (szigorú feltételek mellett)
 • Korlátlan adatátviteli sebesség, a felső csomag kivételével
 • Kikötőszállítás
 • Harmadik féltől származó alkalmazás a biztonságos socket réteg (SSL) kapcsolatokhoz
 • A PPTP kézi beállítása

A SuperVPN szervereket működtet az Egyesült Államok hat városában. A legolcsóbb terv PPTP védelmet kínál 22 ország kiszolgálóin keresztül. A legolcsóbb terv, amely tartalmazza az OpenVPN védelmet, 26 ország szerverein keresztül működik. A magasabb árú OpenVPN terv hozzáférést biztosít a 28 ország szervereihez, és három egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé. A legdrágább terv hozzáférést biztosít a szerverhez 36 országban, bár a weboldal honlapja azt állítja, hogy szervereket működtet 48 országban.

Látogassa meg a SuperVPN-t »

Biztonság

A legolcsóbb SuperVPN terv pont-pont alagút-protokollt használ. Ez a legrégebbi kereskedelmi VPN-rendszer. Nem tekintik túl biztonságosnak. A webhelyen nincs magyarázat arra, hogy mely titkosítási módszert használja ez a VPN-szolgáltatás. Az ügyfélszolgálat üzemeltetője csak azt tudta megmondani, hogy 128 bites Generic Routing Encapsulation (GRE) rendszert használ. A GRE protokoll meghatározása azonban nem tartalmaz titkosítási módszert, tehát az nem lehet helyes.

A PPTP általában a Microsoft pont-pont titkosításnak (MPPE) nevezett titkosítási módszert alkalmazza. A Microsoft feltalálta az MPPE-t ehhez a protokollhoz (amely szintén egy Microsoft találmány). A GRE protokollt azonban titkosítás nélkül is használhatja. Mivel a SuperVPN-nél senki sem tudta megmondani, hogy mely titkosító rejtjelet használja a PPTP megvalósításához, valószínű, hogy egyáltalán nincs titkosítás.

OpenVPN

Az összes fennmaradó terv OpenVPN-t használ, amelyet a SuperVPN webhely SSL-nek nevez. Ennek oka az, hogy az OpenVPN az OpenSSL nevű biztonsági szolgáltatások könyvtárát használja. Ez valóban megvalósítja a Transport Layer Security (TLS) biztonságot, az SSL utódját.

A TLS egy aszimmetrikus RSA nevű titkosító rendszert használ a munkamenet létrehozásához és a kulcs elosztásához. A TLS alatt az ügyfél először egy tanúsítványra hivatkozik, amelyet harmadik fél szerverén tartanak a kiszolgáló identitásának ellenőrzése céljából. Ez a tanúsítvány a szerver titkosítási kulcsát tartalmazza. Az ügyfél az RSA-val egy üzenetet titkosít a kiszolgálónak a kiszolgáló nyilvános kulcsával, amelyet a biztonsági tanúsítvány tartalmaz. A szervernek képesnek kell lennie arra, hogy visszafejtse ezt az üzenetet, és igazolja, hogy valójában ez a biztonsági tanúsítványban említett számítógép. A szerver ellenőrzi az ügyfél tanúsítványát is, és titkosított üzenetet küld vissza. Az ügyfél igazolja azonosságát azzal, hogy képes visszafejteni az üzenetet.

Fontos ennek a kapcsolódási szakasznak a magyarázata, mert központi szerepet játszik a TLS biztonságában. Megakadályozza, hogy a hackerek a kiszolgálóként jelenjenek meg. A csatlakozási naplók azt mutatják, hogy a SuperVPN kapcsolatok nem ellenőrzik a kiszolgáló tanúsítványát, így nehéz meghatározni, hogy a kapcsolat két oldala hogyan cserélje ki a kulcsokat.

Az ügyfélszolgálat ezt a biztonsági hibát nem tartja elégséges alapnak a visszatérítéshez.

Titkosítás

A webhely árazási oldala elmagyarázza, hogy a VPN 4096 bites titkosítást használ. A terv attribútumtáblája nem magyarázza meg, hogy melyik titkosítási rendszert használja. Azonban a 4096 bit mérete jellemző az RSA titkosításra. Ennek ellenére a weboldal GYIK oldala egy helyen azt mondja, hogy a titkosítási kulcs 1024 bit hosszú. Ugyanazon az oldalon máshol kijelenti, hogy a kulcs hossza 2048 bit.

Amikor megkérdeztem a műszaki támogatás üzemeltetőjét, hogy milyen hosszú kulcsot használ a rendszer, először 2048 bitet mondott nekem. Később 1024 bitet mondott nekem. Amikor rámutattam, hogy az Árak oldal kimondja, hogy a kulcs 4096 bit hosszú volt, azt mondta, hogy helyes. Azt állította, hogy a felhasználó választhatja meg a kulcs hosszát. Ennek a VPN szolgáltatásnak az alkalmazásként használt OpenVPN GUI program beállításaiban azonban nincs lehetőség, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meghatározza a munkamenet létrehozásához használt kulcs hosszát..

A webhelyen nincs megemlítve a VPN-alagúton átmenő adatok titkosításához használt rejtjel. Az ügyfélszolgálat üzemeltetője ragaszkodott ahhoz, hogy az RSA rendszert használják erre a titkosításra. Amikor elmagyaráztam neki, hogy ez nem lehetséges, és elküldtem neki egy linket az OpenSSL rendszer meghatározásához, amely felsorolta az adatok titkosítási lehetőségeit, csak bezárt.

OpenVPN GUI

Számos VPN-szolgáltatás használja az OpenVPN GUI felületet. Mint ilyen, hozzászoktam a rendszer konfigurációs és naplófájljainak átolvasásához. A VPN-ben az adatok titkosításához használt titkosítást a konfigurációs fájl sorában kell megadni. A naplófájl általában azt is megmutatja, mely titkosítási rejtjel van használatban a kapcsolat során. Ezek a sorok nem jelennek meg a SuperVPN konfigurációs fájljaiben. A VPN által futtatott naplófájl-munkamenetekben sem rejtjelezés történt.

Az ausztráliai Nemzetközösség Tudományos és Ipari Kutatási Szervezete közzétette a Google Playen elérhető VPN-k kutatását. A jelentés 2017 elején váltott címsorra. A SuperVPN megkülönböztető pozíciót szerez ebben a tanulmányban. A kutatók felfedezték, hogy ez a harmadik legrosszabb VPN, amely az Android számára elérhető a vírusok tekintetében. A tanulmány mind a 283 VPN-t a VirusTotal nevű online ellenőrzőn keresztül vizsgálta meg. Ez összesíti a több mint 100 víruskereső eszköz rosszindulatú programok észlelési rendszerét.

A VirusTotal víruskereső 13 tagja rosszindulatú programokat fedezett fel a SuperVPN-ben. Csak az OKVPN és az Easy VPN teljesítménye rosszabb, mint a SuperVPNé. Azóta mindkettőt kivonták a piacról.

Az alkalmazásnak nincs megszakítója, hálózati blokkja, tűzfala és automatikus WiFi védelme.

Magánélet

A cég kijelenti, hogy nem követi nyomon a felhasználók tevékenységeit, ám folyamatosan tartja a kapcsolatnaplókat. A kapcsolat lezárását követően öt napig tárolja ezeket a nyilvántartásokat. Ez egy probléma, mert a szerzői jogi ügyvédek felhasználhatják az Ön valódi IP-címére és a csatlakozási időkre vonatkozó információkat, hogy nyomon követhessék a letöltési tevékenységeket ezen a VPN-társaságon és az internetszolgáltatón keresztül. Ez arra vezetheti őket, hogy megszerezzék a nevét és címét. Ez vád alá vonja a szerzői joggal védett anyag letöltését.

Aggodalomra ad okot az is, hogy a SuperVPN-t az USA-ban regisztrálták. Ebben az országban a szerzői jogok birtokosaik a legaktívabbak letöltőik üldözésében. A társaság kijelenti, hogy bírósági végzés nélkül nem adná át a csatlakozási naplókat. Ez azonban nem egy valódi védelmi intézkedés, mivel bármely szerzői joggal foglalkozó ügyvéd könnyedén beszerezhet bírósági végzést erről az információról.

Támogatás

A legjobb esélyed arra, hogy kérdéseire gyors választ kapjon, ha élő chat segítségével kapcsolatba lép a támogatási csoporttal. A csevegőrendszerhez a weboldal jobb felső részén található gomb segítségével léphet be.

A csevegőgombnak van egy megjegyzése róla, hogy a rendszer működik-e. Annak ellenére, hogy a megadott órákban megpróbáltam, nem jutottam el egy támogató ügynökhöz. Ehelyett továbbított nekem egy webmail oldalra.

Az űrlap elküldése után hibajelentést kaptam a Yahoo Mail postafiókomban. Úgy tűnik, hogy a SuperVPN e-mail rendszer blokkolja a Yahoo e-mail címeket. Újra beküldtem az űrlapot Hotmail cím használatával.

A SuperVPN "Rólunk" az oldal állapota:

"Technikai támogató csoportunk a web hosting, az IT és a VPN iparág legjobbjainak egyike. Néhány vállalat között vagyunk, amelyek szinte minden jelentős műszaki kérdést kevesebb, mint 15 perc alatt oldnak meg. A Super VPN a legtehetségesebb számítógépes és informatikai szakemberek közül választja alkalmazottait."

Sajnos 15 percen belül nem kaptam választ.

Egy nap elkaptam a támogató technikát.

Először ki kell választania, hogy beszéljen-e valakivel az Ügyfélszolgálat részéről vagy a műszaki támogatási osztálytól. Függetlenül attól, hogy melyik osztályt választja, ugyanaz a srác lesz: Ian.

Ian nem tudott számottevő információt adni a SuperVPN által használt titkosításról. Megkértem, hogy ellenőrizze ezt az információt, és küldjön e-mailt a tényekről. Sajnos az e-mailben csak azt tudta elmondani, hogy a PPTP megvalósítása 128 bites GRE titkosítást használ. Ez nem valószínű, mert a GRE nem titkosító rejtjel. Úgy tűnt, nem sokat tudott a szolgáltatás működéséről, vagy általában a VPN-kre vonatkozóan.

A folyamat

Feliratkozás

A cég nem kínál ingyenes próbaverziót. Ezt a tényt még az árképzési oldalán felsorolja:

Így kíváncsi lehet, hogy miért van egy ingyenes VPN gomb a honlapon. A GYIK oldal írója sem tudta ezt elég hatékonyan kidolgozni, ezért az összes alapot a következő két válaszgal fedte le:

Az ingyenes próbaverzióra mutató link visszatér a kezdőlapra, így ha valóban meg akarja próbálni a SuperVPN-t, akkor fizetnie kell.

Nem fizethet a webhelyen a szolgáltatásért, ha fizetni szeretne a PayPal segítségével. Ha hitelkártyával kíván fizetni, akkor jobb, ha nem fizet a webhelyen. Ennek oka az, hogy alacsonyabb árat kap, ha a PayPal felhasználók számára kínált útvonalon halad.

El kell mondania az ügyfélszolgálat üzemeltetőjét (Ian), hogy melyik tervbe kíván regisztrálni. Küld egy linket egy számlához. Választhat úgy, hogy a számlát hitelkártyával fizeti, tehát a PayPal nem az egyetlen választás. Kértem a Deluxe SSL tervet, amelynek ára a webhelyen 15 dollár. Ennek ellenére a számlán 14 USD volt. Így megtakarítottam egy dollárt azzal, hogy manuális számlát kaptam ahelyett, hogy fizetnék a webhelyen. A képernyő alján vannak olyan mezők, amelyek lehetővé teszik, hogy hitelkártyával fizetjenek.

Nem kívánt extrák

Egy extra, nem igényelt tétel hozzáadódik a számlához. Ez egy kibővített letöltési szolgáltatás, amely szerint 3,95 dollár fizetése esetén megőrzi a felhőben letöltött szoftvert két évig. Az ajánlatról többet olvashat a "Mi ez?" link.

Megszabadulhat ebből a sorból a kuka ikonra kattintással. Nem kell megfizetnie a 14 dolláros árat, mert amikor a fizetéshez kattint a PayPal gombra, a webhely úgy gondolja, hogy vásárlás nélkül elhagyja az oldalt, és kedvezményes ajánlatot nyújt Önnek..

Kattintson a felbukkanó gombra a számla újraszámításához.

A folytatáshoz kattintson a PayPal Checkout gombra. Be kell jelentkeznie a PayPalba, ahonnan a számlázási rendszer kibontja otthoni címét. A számlához hozzáadódik annak az országnak az ÁFA, ahol a PayPal-számlája van.

Miután megnyomta a "Vásárolj most" gombra kattintva megjelenik a vásárlás igazolása.

Keresse meg beérkező leveleiben egy üdvözlő e-mailt a Superb VPN-től (a névváltoztatás észlelése). Ez linkeket tartalmaz a telepítési útmutatóhoz és az OpenVPN GUI szoftver letöltéséhez.

A SuperVPN Windows VPN kliens

Ha más VPN-szolgáltatásokat kipróbált, akkor lehet, hogy már rendelkezik az OpenVPN grafikus felhasználói felülettel a számítógépen. Ebben az esetben a csatlakozáshoz egyszerűen helyezze át a SuperVPN konfigurációs fájljait az OpenVPN konfigurációs könyvtárába.

A felület elindításakor nem jelenik meg egy alkalmazás a képernyőn. Ehelyett keresse meg az asztali tálcát. Az alkalmazás ikonként jelenik meg, amely egy számítógép képernyőjét ábrázolja, lakattal rajta.

Kattintson a jobb gombbal az ikonra a VPN menü eléréséhez, amely felsorolja az összes elérhető szervert. Vigye az egérmutatót a kiszolgáló helyének neve fölé a parancsok almenü eléréséhez.

Ha rákattint a Csatlakozás elemre, megnyílik egy ablak bejelentkezési átfedéssel. Szerencsére a VPN felhasználónevét és jelszavát nem generálják, hanem emlékezetes kifejezések. Minden alkalommal be kell írnia felhasználónevét és jelszavát, amikor bejelentkezik egy kiszolgálóra.

A VPN csatlakoztatása után a tálcán az OpenVPN ikon zöldre vált.

Teljesítmény (sebesség, DNS, WebRTC és IPv6 tesztek)

A testmy.net segítségével teszteltem a SuperVPN kapcsolatait. Vizsgálatokat végeztem a testmy.net Miami és London szervereivel való kapcsolaton. A miami tesztek először VPN bevonása nélkül futottak. Ez megteremtette a teljesítményértékelés alapját. Az IPLocation.net az Egyesült Államok SuperVPN szerverének helyét Wilmingtonnak (Delaware) jelentette. A kanadai szerver Montrealban, az Egyesült Királyságban pedig Londonban található.

A helyi internetes szolgáltatásom nem nagyszerű. Ezek azok a feltételek, amelyekkel szembesülhet, ha külföldre utazik nyaralni, és VPN-re van szüksége az otthoni TV-szolgáltatásokhoz való kapcsolódáshoz. Noha a SuperVPN szolgáltatás lelassította az összeköttetéseket Észak-Amerikában, az Egyesült Királyság szerverének teljesítménye összehasonlítható volt a nem védett vonal sebességével. A SuperVPN letöltési teljesítménye minden esetben elég jó volt a HD video streaminghez.

Az IP szivárgást teszteltem az ipleak.net segítségével, miközben csatlakoztam a SuperVPN amerikai szerverhez. Ez a webhely az USA-ban lévő tartózkodási helyet észlelte, de a pontos helyet nem tudta meghatározni. Az összes domain névrendszer (DNS) hívást Kaliforniában és Iowában szerverekre hívták. Nem volt utalás a valós helyemre, amely a Dominikai Köztársaságban volt. A Web Real-Time Communication (WebRTC) jelentés nem fedte fel a valódi tartózkodási helyem.

A doileak.net hasonló eredményeket hozott. Az Egyesült Államokba helyezte, de nem tudta pontosan meghatározni a várost. Nem volt DNS-szivárgás, és a WebRTC jelentés nem jelölte meg, hol vagyok valójában.

Internetszolgáltatóm nem használja az Internet Protocol 6 (IPv6) címet, ezért nem tudtam tesztelni az IPv6 szivárgását..

Streaming szolgáltatások

Csatlakoztam a SuperVPN amerikai szerverhez és teszteltem a VPN alkalmasságát számos amerikai video streaming szerver bejutására. Netflix észrevette a VPN-t, és megakadályozta a videókat. Az ABC.com szintén blokkolta a hozzáférést. Videót tudtam nézni az NBC.com webhelyen.

Miközben csatlakoztam a SuperVPN UK szerverhez, teszteltem az Egyesült Királyság televíziós csatornáinak weboldalait, és újra kipróbáltam a Netflixet. A Netflix UK nem engedte volna, hogy videókat nézzek, és a BBC iPlayer sem. Az ITV Hub és a Channel 4 egyaránt engedte, hogy megnézzem a tartalmukat.

Egyéb platformok

Telepítheti az OpenVPN grafikus felhasználói felületét a SuperVPN használatához Windows, Android, Mac OS X, macOS és iOS eszközökre. Telepítheti a SuperVPN OpenVPN megvalósítását is a Linux Ubuntu rendszeren.

Visszatérítés

A SuperVPN webhely egyértelművé teszi, hogy harcolni kell a kezedben, ha visszatérítést szeretne.

Mivel úgy tűnik, hogy a VPN nem tartalmaz semmiféle titkosítást, először nem regisztrálnia kell a szolgáltatásra. Ha azonban elkövette ezt a hibát, akkor itt számíthat arra, amikor visszatérítést kér.

Visszatérítést kértem a SuperVPN weboldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, de ez csak arra kaptam választ, hogy a számla jól működik, ami nem volt az, amit kértem.

Fizettem a szolgáltatást a PayPal-n keresztül, és azt ajánlom, hogy tegye ezt meg. Az előfizetési folyamat létrehoz egy újbóli számlázási megállapodást fiókjában, tehát az első, amit meg kell tennie, le kell állítanod.

1. lépés

Jelentkezzen be a PayPalba, és kattintson a gombra Profil a képernyő jobb felső sarkában. választ Profil és beállítások a Profil legördülő menüből. Ezzel eljuthat a Saját profil oldalra.

2. lépés

Kattintson Az én pénzem a bal oldali menüben, majd tovább frissítés ban,-ben "Előre jóváhagyott kifizetéseim" szakasz. Megkapja az ismételt számlázási megállapodások listáját.

3. lépés

Kattintson a névre MyCommerce Inc. - ez a számlázási megállapodás, amelyet a SuperVPN-hez kötött.

4. lépés

A Számlázási adatok képernyőn kattintson a gombra Megszünteti az Állapot sorban.

Miután lemondta a megállapodást, a SuperVPN megtudja, hogy üzleti vállalkozást jelent. A weboldal kijelenti, hogy a vállalatnak csak akkor kell visszatérítést adnia Önnek, ha a szolgáltatás nem működik. Ezt az állítást érvényesíti az az információ, amelyet a "nincs visszatérítés" Az irányelvet a SWREG fizetési feldolgozó fogadja el. Mint ilyen, feladja a pénzének a SuperVPN-ből való kikerülésének próbálkozását, és lépjen a SWREG-hez.

Email [Email protected], az ügyfél-megrendelés-azonosító megadása a PDF-átvételi elismervényből, amelyet a vállalat Önnek küldött. Csak állítsa: "Szeretném megszüntetni a számlám és visszatérítést kapni, mert a szolgáltatás nem olyan, mint amit hirdettek."

A SWREG e-mailt küld a SuperVPN-nek, és bemásolja Önt. Ennek az üzenetnek a témája lesz SWREG 1ST visszatérítési igény. A SuperVPN néhány e-mailt küld Önnek, hogy megpróbálja Önt a szoftver újratelepítésében. Ne törődj velük. Hagyja néhány napra, majd küldjön egy másik e-mailt a SWREG-nek, mondván "Visszatérítést kértem, hol van?" Körülbelül négy órán belül meg kell kapnia a teljes visszatérítést.

SuperVPN áttekintés: Következtetés

A SuperVPN-nek nagyon sok gyanús aspektusa van, ami kellemetlenséget okozott. A VPN szolgáltatás címe és telefonszáma található Wilmingtonban (Delaware), de az ügyfélszolgálat munkatársai Közép-európai idő szerint dolgoznak. Számláin a társaság Írországban helyezkedik el.

A szolgáltatást az egész weboldalon SuperVPN-nek hívják, de támogató e-mailjeiben az aláírási sor a Superb VPN-re utal. Ez a változó identitás kissé félénknek tűnik.

Határozottan furcsa az a tény, hogy a vállalaton senkinek sincs fogalma a VPN által használt titkosítási módszerekre. Az OpenVPN grafikus felhasználói felület konfigurációs fájljainak hiányoznak a kódvonalak, amelyeket a szokásos OpenVPN implementációk tartalmaznak. Ezenkívül a kapcsolatok naplófájljai nem mutatnak semmilyen titkosítást.

Az ügyfélkapcsolat-szoftver nem ellenőrzi a csatlakoztatott kiszolgálók tanúsítványait, így minden kapcsolat nyitva áll a középtávú támadásoknak. Ez óriási felügyelet egy olyan társaság számára, amely internetes biztonsági és adatvédelmi szolgáltatást működtet.

A társaság nyitva tartja a kapcsolatnaplók öt napig történő vezetését. Ez a tényező miatt ez a VPN rossz választás lehet azok számára, akik azonnali védelmet szeretnének, ha torrentekkel letöltenek. A szolgáltatás képtelensége bejutni sok video streaming szolgáltatásba azt jelenti, hogy sokkal olcsóbb VPN-k, mint például a NordVPN vagy a VPNArea, sokkal jobb ajánlatot kínálnának..

Kedveltem:

 • Többnyelvű alkalmazás
 • Általános OpenVPN interfész
 • Csomagolt konfigurációs fájlok
 • Akár öt egyidejű kapcsolat megengedett, a tervtől függően
 • Jó sebesség

Nem voltam benne annyira biztos:

 • Azok a személyzet, akiknek nincsenek ismerete a VPN-protokollokról

Utáltam:

 • Csatlakozási napló megőrzése
 • Jelentett malware tartalom
 • Kétes titkosítás
 • Hiányzik a szerver tanúsítványa
 • Zavaros vállalati identitás
 • Nincs gyilkos kapcsoló
 • Nincs automatikus WiFi védelem

Ez csaknem az üzleti legdrágább VPN-ről szól. Ugyanakkor nem akarja használni P2P letöltésre, video streamingre, identitásvédelemre, hackerek megelőzésére vagy WiFi védelmére. Valószínű, hogy a VPN-nyereséggel rendelkező ügyfelek nem tudnak jobban. Nehéz elképzelni, hogy bárki, aki olyan webhelyen járt, mint például a ProPrivacy.com, és átkattintott az ajánlott VPN-ekre, úgy döntött, hogy SuperVPN előfizetést vesz igénybe..

Nézze meg az ExpressVPN, majd a SuperVPN nézetet. Melyiket választanád??

Látogassa meg a SuperVPN-t »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me