Runbox


A Runbox egy norvég e-mail szolgáltató, amelyet elsőként indítottak 2000-ben. A Runbox szolgáltatás a Runbox Solutions AS tulajdonában van, amely ismert web hosting szolgáltatásokkal is rendelkezik. A Runbox Solutions AS jelenleg az alkalmazottak és más kulcsfontosságú személyzet tulajdonában van.

ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

A Runbox v.7 (jelenleg bétaverzió) nyílt forráskódú felhasználói felülettel rendelkezik (az alkalmazás letöltött, és fut a böngészőben). Az alkalmazás kódja elérhető a GitHub webhelyen. A háttérprogram azonban még nem nyílt forrású, és a Runbox régebbi verziói továbbra is teljesen zárt forrásúak.

A norvégiai cég alapját általában a magánélet szempontjából jónak tekintik (a nemzetnek nincs kötelező adatmegőrzési törvénye, amely az e-mail szolgáltatókra vonatkozik). Érdemes azonban megjegyezni, hogy a nemzet a nagyobb Nine Eyes megállapodás része, ami azt jelenti, hogy a kormány hírszerző ügynökségei valószínűleg valamilyen megfigyelést végeznek és kommunikálnak az NSA és a GCHQ kedvelőivel. 2011-ben a céget teljes mértékben felvásárolták az alkalmazottak és az igazgatóság többi tagja.

Mennyibe kerül a Runbox?

A Runbox előfizetése megvásárolható Micro, Mini, Medium vagy Max formátumban. A négy előfizetési terv költségeitől függ, de mind éves előfizetési terv.

A Micro plan hozzáférést biztosít a felhasználóknak 1 GB e-mail tároláshoz, plusz 100 MB fájltárolóval. A mikro felhasználók nem férnek hozzá egyéni domain nevekhez - ezeket kiegészítőként kell megvásárolni. Ezenkívül a mikrofiók nem teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a meglévő egyéni domainjeiket (korábban regisztrált domaineket más szolgáltatásokból) csatolják fiókjukhoz. A mikro-terv évi 19,95 dollárba kerül.

A Mini terv az előfizetők számára 5 GB tárhelyet és 500 MB fájltárolót biztosít. A mini felhasználók öt olyan egyedi domaint használhatnak, amelyeket korábban már regisztráltak egy másik szolgáltatónál. Ha azonban új egyéni domaint akarnak regisztrálni, akkor azt kiegészítőként kell megvásárolniuk. A mini-terv évi 34,95 dollárba kerül.

A közepes terv hozzáférést biztosít a felhasználóknak 10 GB-os e-mailtárolóhoz és 1 Gb-os fájltároláshoz. A felhasználók legfeljebb 10 korábban regisztrált egyéni domainnel használhatják a fiókot. Ha azonban új egyéni domaint akarnak regisztrálni, akkor azt kiegészítőként kell megvásárolniuk. A középtávú terv évi 49,95 dollárba kerül.

A Max terv hozzáférést biztosít a felhasználóknak 25 GB-os e-mail tárhelyhez és 2 GB fájl-tárhelyhez. A felhasználók legfeljebb 25 korábban regisztrált egyedi domainkel használhatják a fiókot. A többi tervhez hasonlóan nekik is fizetniük kell egy új egyedi domain regisztrálásához. A Max terv évi 79,95 dollárba kerül.

Bárki, aki különféle e-mail álneveket (öt darab csomagban), egyedi domaineket vagy extra tárhelyet kíván vásárolni, megteheti ezeket különféle áron. Ez az árstruktúra meglehetősen bonyolult más e-mail szolgáltatásokhoz képest. Ennek ellenére sok testreszabhatóságot biztosít a felhasználók számára - mindaddig, amíg hajlandó fizetni.

A felhasználók dönthetnek úgy, hogy fizetnek a Runboxért hitel- vagy betéti kártyával, PayPal-nal vagy Bitcoin-nal a hozzáadott adatvédelemért.

Runbox funkciók

  • Székhely: Norvégia. Amit általában úgy vélik, hogy a magánélet szempontjából jó hely, összehasonlítva sok EU-s hellyel, az Egyesült Királysággal és az Egyesült Államokkal
  • 100 álnevet tartalmaz minden fiókhoz (egyetlen felhasználó beérkező leveleinek mappájához)
  • Spam észlelése
  • A POP, az IMAP és az SMTPS támogatja az e-mailek küldését és fogadását különféle ügyfelek között.
  • Adattárolás tartalmazza
  • Szinkronizálás az Apple Mail, a Mozilla Thunderbird és a Microsoft Outlook programmal.
  • Húzza és dobja el a mellékleteket
  • Egyéni domain támogatás
  • A + pontszám a biztonságért a Qualys SSL Labs segítségével

Magánélet

A Runbox Általános Szerződési Feltételek megkövetelik a felhasználóktól, hogy valódi nevükkel regisztráljanak. Ezért ezt az e-mail szolgáltatót magánnak kell tekinteni, de nem névtelen.

Ennek ellenére a felhasználók elméletileg felhasználhatnak egy író e-mail címet az előfizetéshez. Ettől a pillanattól kezdve lehetséges a Runbox-fiókon belül támogatási kérelmeket tenni - azzal a feltétellel, hogy nem feltétlenül kell megtartania azt az író címet, vagy.

Megvizsgáltuk a Runbox adatvédelmi irányelveit, hogy megtudjuk, milyen adatokat gyűjt a cég a felhasználókról. A jó hír az, hogy a politika megfelel a GDPR-nek. Ezenkívül a Runbox nem állítja, hogy felhasználói IP-címeket gyűjt, és azt állítja, hogy a szolgáltatás használata során gyűjtött adatok egyike sem minősül érzékenynek.

Az előfizetők által a szolgáltatáshoz való feliratkozáskor megadott információkat megőrzik mindaddig, amíg szükséges a szolgáltatás nyújtásához. Azonban bárki, aki fizet az előfizetésért, tisztában kell lennie azzal, hogy adatait az előfizetés lejárta után öt évig is megőrzik, hogy megfeleljen a norvég könyvelési törvényeknek..

Az e-mail szolgáltatás tartalmát (a webmailhez, a névjegyekhez és a szolgáltatásban található fájlokhoz kapcsolódó adatokat) a megtartott fiókok teljes időtartamára, a próbafiók bezárását követő legfeljebb 3 hónapig, vagy a bezárást követő legfeljebb 6 hónapig lehet tárolni. egy fizetett előfizetésből.

Összességében az adatvédelmi politika erősnek tűnik, és nincs ok arra, hogy megkérdőjelezzük a fogyasztók magánéletére való elkötelezettségüket.

Biztonság

A Runbox kiszolgálókkal folytatott minden kommunikációt TLS / SSL titkosítással kezeljük. Ez biztosítja, hogy az adatok mindig biztonságban legyenek továbbítva a feladó és a Runbox szerverei, valamint a Runbox szerverei és a címzett között. A szolgáltatás A + pontszámot kap a Qualys SSL Labs segítségével, ami azt jelenti, hogy a kiszolgálókhoz való kapcsolódás valóban biztonságos. (SHA256 RSA 4096 bittel.)

Sajnos a Runbox webmail felületén nincs beépített végpont-titkosítás. Ezért telepítenie kell egy harmadik féltől származó kiterjesztést, például a Mailvelope-t az e-mailek PGP-vel való titkosításához. Ez kissé bonyolultabb, mint más szolgáltatók esetében, de meg fogja végezni a munkát.

A felhasználóknak lehetősége van arra is, hogy az e-maileket az S / MIME segítségével titkosítsák, feltéve, hogy Runbox-fiókjukat egy harmadik fél önálló e-mail klienssel, például Mozilla Thunderbird, Apple Mail vagy Microsoft Outlook használják..

A jó hír az, hogy a Runbox a natív PGP titkosítást tervezi bevezetni a Runbox 7 kliensébe (jelenleg bétaverzióba). Tehát nézd ezt a helyet.

Bárki, aki az önálló ügyfél helyett a webmail felületet használja, tisztában kell lennie azzal, hogy mivel a titkosítás a böngészőjükön belül történik (a Mailvelope használatával) - szem előtt kell tartani néhány biztonsági kérdést (amelyek minden JavaScript e-mail kliensre vonatkoznak, és nem csak a Mailfencere) ).

A Javascript olyan biztonsági réseivel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a középtávú támadást, hogy kényszerített titkosítási kulcsokat kényszerítsen mind a küldő, mind a címzett böngészőire. Bárki számára, aki el akarja kerülni ezeket a Java biztonsági réseket, e-mail szolgáltatót kell használnia egy dedikált e-mail klienssel.

Érdemes figyelembe venni egy olyan dolgot, hogy a Runbox jelenleg nem valósítja meg a kiszolgálóin nyugvó e-mailek titkosítását, ez vonatkozhat minden olyan felhasználóra, amely az S / MIME vagy PGP használatával nem valósítja meg az erős E2EE-t..

Végül, a Runbox végrehajtja az összes elküldött üzenet IP-lecsupaszítását. Ez azt jelenti, hogy az Ön IP-címét soha nem csatolják a kimenő e-mailekhez.

Egyszerű használat

A Runbox ingyenes próbaverziójára való feliratkozás egyszerű, de megköveteli, hogy adjon meg egy alternatív e-mail címet, amely már a tulajdonosa. Ez kissé bosszantó azok számára, akik értékelik a magánélet védelmét és nem akarják új fiókjukat összekapcsolni egy előzővel. Miközben a cég inkább az ügyfeleknek telefonszámát adja át, szerencsére ez nem kötelező - ez az egyik megtakarító kegyelem.

Runbox ingyenes próbaverzió

Feliratkozás után érvényesítési e-mailt fog kapni a megadott beérkező levelek mappájába. Az induláshoz kattintson az e-mailben található linkre. A link, teljesen bejelentkezve, eljuttatja az internetes klienshez, ahol készen áll a biztonságos e-mail szolgáltatás előnyeinek kihasználására.

A mappák beállítása nagyon egyszerű és egyszerű, köszönhetően az űrlapnak, amely csak a beérkező levelek mappája alatt található. Előmentem, és felállítottam egy mappát, csak hogy megnézem, hogyan működik. Az eredmények az alábbiakban láthatók.

mappák létrehozása a runbox ügyfélen

Ha névjegyeket szeretne importálni a Google-tól vagy más e-mail szolgáltatótól, akkor egyszerűen kattintson a Névjegyzék elemre a webes e-mail kliens bal felső sarkában, majd kattintson az importálásra. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a névjegyek CSV-n keresztüli importálását, azaz importálhatja őket a Google Mailből vagy bármilyen más e-mail szolgáltatótól. Úgy találtuk, hogy a szolgáltatás akadály nélkül működik.

fájl importálása a runboxba

Ha kapcsolatba lép az importálással, készen áll az e-mailek küldésére. A szerkesztésre kattintva külön ablak nyílik meg, és sokkoló volt, hogy észrevettük, hogy nincs lehetőség az OpenPGP titkosításra. Valójában első pillantásra nem láthattuk az e-mailek titkosításának lehetőségeit; ez összezavart bennünket, mert arra a benyomásunkra jutottunk, hogy ez biztonságos e-mail szolgáltató.

Felvetettük a kapcsolatot a támogatással, hogy egyértelmű megerősítést kapjunk erről a pontról, és értesítettük arról, hogy a Runbox minden e-mailt biztonságos szerverekre tárol, de nem nyújt semmiféle PGP funkciót vagy jelszóval titkosított e-mail opciókat..

Sőt, a szolgáltatás-alapú Runbox nagyon vékony a helyszínen: e-mailt és fájlokat tárol (dokumentumok feltöltésére a Google Drive megfelelőjére) - de nem tartalmaz olyan extrákat, mint például a táblázatok, a webes csevegés - és az összes többi, amit találsz oly sok más titkosított e-mail szolgáltatót. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a cég valószínűleg kibővíti szolgáltatáskészletét (már hozzáadott egy naptárat például a Runbox 7 bétaverziójához).

Összességében kicsit csalódottak voltunk abban, amit kínálunk, figyelembe véve még a mikrószámlák költségeit is (léteznek más e-mail szolgáltatók, amelyek havi csak 1 euró - és további funkciókat kínálnak, amelyek be vannak sütve).

Ahhoz azonban, hogy igazságos legyen, a Runbox rendkívül egyszerűen használható. És ha valójában nem akar titkosított e-maileket küldeni - és csak biztonságos e-mail tárolást keres (amelyet a Google nem vizsgál meg hirdetési célokra, és amelyet biztonságosan tárol, hogy megvédje a feltöréstől) - ez az e-mail szolgáltató esetleg lehet választás az Ön számára.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálatot illetően a Runbox kissé elhúzódó. A felhasználóknak meg kell kezdeniük a folyamatot e-mail küldésével a fiókjukból. Ezzel automatikus válasz érkezik. A támogatási jegy tényleges megnyitásához azonban meg kell válaszolni a kezdeti automatikus választ, hogy állítsa, hogy nem sikerült megtalálnia a megoldást a webhely súgójában. Ha ezzel megtörténik, újabb automatikus válasz érkezik, és ezt követően a tényleges segítséget.

Összességében a rendszer működik - és egy órán belül választ kaptunk -, ami nem szörnyű. Ugyanakkor az emberek számára, akik egy Max-fiókot igényelnek, gyanítom, hogy az élő csevegés funkció üdvözlendő lenne, és figyelembe véve, hogy mit számítanak fel; valószínűleg rendelkezésre álló forrásnak kell lennie.

Ennek ellenére a weboldal mind a súgó, mind a blog részei hasznosak, és válaszokat adnak a felhasználóknak sok gyakran feltett kérdésre. Úgy találtuk, hogy a súgó könnyen kezelhető, és különösen élveztük, ahogy a navigációs sáv felső lapjait felosztják: Keresés, Útmutató, GYIK, dokumentáció és támogatás.

Ez lehetővé teszi a keresett információ gyors felfrissítését - legyen az szolgáltatásról szóló információ, vagy az IMAP, POP speciális beállítási útmutatói, vagy például álnevek beállítása.

Runbox e-mail következtetés

A Runbox e-mail szolgáltató, amelyhez rendkívül könnyű hozzászokni. Ha azonban szeretne valamit, ami a PGP titkosítással együtt jön a dobozból - jobb, ha máshol keres.

Azok számára, akik jobban szeretnék e-mail fiókjukat az Outlook, a Thunderbird, az Apple Mail vagy más harmadik fél kliensek segítségével használni; a PGP titkosítás és az S / MIME elérhetősége azt jelenti, hogy ezt az e-mail szolgáltatót felhasználhatja biztonságos E2EE küldésére e-mailjeiben.

Az egyik dolog, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy jelenlegi formájában a webmail kliens nem nyílt forrású. Ez elháríthatja a diehard adatvédelmi és biztonsági támogatókat a szolgáltatástól. A jelenleg bétaverzióban lévő Runbox 7 azonban PGP-t fog sütni, és állítólag nyílt forráskódú lesz..

Könnyen kezelhető szolgáltató hasznos böngészőalapú webmail használatával - mindaddig, amíg nem gondolja az útmutatók követését, hogy a PGP titkosítást a Mailvelope vagy egy különálló önálló kliens segítségével telepítse és futtassa..

Mindezek mellett a Runbox drágább, mint a versenytársai, és sok ilyen szolgáltató sokkal több beépített szolgáltatással rendelkezik. Tehát, az Ön igényeitől függően jobb lesz, ha valami másra keres..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me