RoboForm

 • Árazás

  Tól től $ 1.79
  /hónap

ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

A RoboForm egy rendkívül csiszolt és átfogó jelszókezelő, amely annak ellenére, hogy zárt forrású (de végétől végig titkosított), képes lenyűgözni.

Gyors statisztika

 • Ország
  MINKET

Árazás

Az elsődleges személyes RoboForm termék a RoboForm mindenhol. Legolcsóbb csomagjuk havonta 1,99 dollárba kerül, amelyet évente számláznak. Ez a terv az egyének számára teljes hozzáférést biztosít a RoboForm összes alapvető szolgáltatásához. A családi terv kiterjeszti a Mindenhol tervet öt emberre.


3 év

$ 1.79
/hónap

12-hónap

$ 1.99
/hónap

A RoboForm ingyenes tervet is kínál. Hiányzik az online biztonsági mentés, a megosztás bejelentkezése és néhány támogatási szolgáltatás. Fő korlátozása azonban az, hogy nem támogatja az eszközök közötti szinkronizálást.

Ez elég nagy korlátozás, de az a tény, hogy a RoboForm nem határoz meg időkorlátozást vagy korlátozást a tárolható jelszavak számára, tökéletesen működőképes ingyenes jelszókezelőt jelent azok számára, akik elsősorban csak egyetlen eszközt használnak.

Amit a weboldalon nem említik, az az, hogy ha feliratkozik a RoboForm Free alkalmazásra, 30 napig ingyenesen frissül a RoboForm visurre. A fizetés kártyával történik (beleértve az Amex-et is), PayPal vagy USD papír csekkel vagy átutalással.

A személyes tervek mellett a RoboForm üzleti terveket is kínál. Ezek középpontjában egy központi felügyeleti konzol található, amely a jelszavak telepítését jelenti a csapat tagjai között, az engedélyek kezelését és hasonlókat. Ez az áttekintés azonban a személyes, mindenhol elterjedt tervre összpontosít.

Jellemzők (RoboForm mindenhol)

 • Ügyféloldali (e2ee) titkosítás
 • Platformok közötti szinkronizálás
 • Böngésző-integráció
 • Töltse ki az alkalmazásban a jelszavakat
 • Online biztonsági mentés
 • Ossza meg biztonságosan a bejelentkezéseket
 • Könyvjelzők
 • Védett feljegyzésekbe
 • Kapcsolatok
 • Személyiségek / űrlap kitöltése
 • 2FA támogatás

Platformok közötti szinkronizálás

A RoboForm teljes funkcionalitással elérhető Windows, macOS, Android és iOS / iPadOS rendszerekhez. Van még Apple Watch alkalmazás, bár még nem próbáltuk ki.

A Linux és a ChromeOS felhasználók használhatják a böngésző kiegészítőinek speciális verzióit, de nem férnek hozzá a biztonsági központhoz. Természetesen az újabb Chromebookok tulajdonosai is használhatják az Android alkalmazást.

Mindezek mellett a jelszavak, jegyzetek, névjegyek és bármi más, amely a RoboForm-fiókjában tárolva van, bármilyen platformon elérhető webkonzolon keresztül elérhető, amely támogatja a webböngészőt.

Böngésző-integráció

A Windows rendszerben a RoboForm integrálódik a Firefox, a Chrome és az Edge böngészőkhöz, ezáltal eszköztárat biztosítva a RoboForm összes funkciójának eléréséhez.

broswer integráció

Ablakos módban ez az eszköztár kényelmesen elfér a böngészőablak alatt, de teljes képernyős módban némi helyet foglal el a böngésző alján.

Személyes preferencia kérdése, de ezt kissé tolakodónak találjuk. Szerencsére letilthatja az eszköztárat, és a szokásos böngésző kiegészítők biztosítják az eszköztár összes funkcióját, miközben figyelmen kívül hagyják az útját, amikor nem használják.

A macOS rendszerben a RoboForm csak rendszeres böngésző kiegészítőket használ a Firefox és a Chrome számára. Ezenkívül egy kiegészítőt is kínál a Safari számára, amely diszkréten helyezkedik el a macOS menüsorában.

dolgozik a Böngészőben

A RoboForm alapvető funkcióinak többsége az eszköztáron és a böngésző kiegészítőin keresztül érhető el. Ide tartozik egy biztonságos jelszógenerátor, amelyet testreszabhat a szigorú követelményekkel rendelkező helyekhez tartozó jelszavak létrehozásához.

Jelszógenerátor

A mobil böngésző integrációját később, ebben az áttekintésben tárgyaljuk.

Online biztonsági mentés

Az ingyenes ügyfelek helyben biztonsági másolatot készíthetnek adatbázisukról, de a felhasználók mindenhol automatikusan automatikus biztonsági mentést kapnak.

online biztonsági mentés

Semmi sem akadályozhatja meg a felhasználót abban, hogy automatikusan készítsen biztonsági másolatot RoboForm-tárolóira a Dropbox mappájukba...

A bejelentkezések biztonságos megosztása és küldése

Nagyon nyilvánosságra hozott szolgáltatás az, hogy könnyen és biztonságosan megosszák a bejelentkezéseket más RoboForm felhasználókkal. Ha a címzett nem RoboForm felhasználó, akkor e-mailt fog kapni, amelyben felkéri őket, hogy csatlakozzanak (egy ingyenes fiók elegendő az e-mailek fogadásához).

Ha szinkronizál egy bejelentkezést, akkor szinkronizálva lesz a címzettekkel, ha megváltoztatja, és a hozzáférést bármikor visszavonhatja. Alternatív megoldásként választhat úgy is, hogy küld egy bejelentkezést, miután ez már nem az ellenőrzése alatt áll.

Könyvjelzők, biztonságos jegyzetek és névjegyek

A bejelentkezések mellett a RoboForm könyvjelzőket, önálló „Safenotes” fájlokat és kapcsolatokat tárolhat és szinkronizálhat platformon és böngészőn keresztül. A megjegyzéseket csatolhatjuk a bejelentkezésekhez és a legtöbb más típusú bejegyzéshez.

identitások

Az Identities egy webes űrlap automatikus kitöltési funkciója, mindenféle hasznos sablonnal, mint például a személyes adatok, a cím, a bank adatai és az autó részletei. Ahogy a neve is sugallja, annyi „identitást” vagy személyt állíthat be, amire tetszik, az űrlapok különböző módon történő automatikus kitöltéséhez.

identitás webes űrlap

Adatvédelem és biztonság

igazságszolgáltatás

A RoboFormot az amerikai Siber Systems cég fejlesztette ki. Az amerikai technológiai társaságok ügyfeleinél (mind az USA, mind a nem állampolgárságúak, az ex-NSA bejelentőjének Edward Snowden által leleplezett egyének és az Egyesült Államok állampolgárainak egyaránt) végrehajtott sokkoló szintnek köszönhetően általában azt javasoljuk, hogy ne használják az amerikai vállalatokat, ha az adatvédelem komoly aggodalomra ad okot..

azonban...

Teljes körű titkosítás (e2ee)

Elméletben a joghatóságnak nem szabad túl sokat számítania, mivel minden jelszó és egyéb adat csak titkosítva és visszafejtve van csak az ügyféloldalon. Más szavakkal, soha nem hagyja titkosítatlanul az eszközöket. Tehát a jelszava nélkül haszontalan, még akkor is, ha az NSA megkapja a hüvelykujját!

Zárt forrás

A RoboForm szoftver védett zárt forráskódot használ.

Az egyetlen lélegzet a kenőcsben az, hogy az összes RoboForm szoftver védett zárt forráskódot használ. Ez azt jelenti, hogy csak a Siber Systems-ben kell bíznunk abban, hogy szoftvere biztonságos és minden szintjén van.

Nincs különösebb ok, hogy ne bízzunk benne, kivéve, hogy az Egyesült Államokban (vagy bármelyikben ebben a tekintetben) a technikai társaságok általános bizalmatlansága egészséges.

Naplók

Mint már említettem, a RoboForm tárolókban tárolt jelszavai és egyéb adatai biztonságosan végpontok között vannak titkosítva, így csak Ön (és azok, akikkel megosztottad őket) férhet hozzá hozzájuk. Lehet, hogy a Siber Systems kiszolgálón tárolják, de a Siber Systems nem fér hozzá hozzájuk.

Ugyanakkor különféle naplókat vezet az önkéntes vásárlói adatokkal és a fizetési adatokkal kapcsolatban. Ezen felül a következőket tartják fenn:

„Egyedi azonosító (GUID), számítógépes azonosító (egyirányú funkcióval generálva a számítógépes attribútumok közül néhány), Lemez-azonosító (egyirányú funkció révén generálva a rendszerlemez lemezezonosítójából) az engedély aktiválásához és az időszakos licenc ellenőrzéséhez.”

A Siber Systems tehát határozottan sokat tud ügyfeleiről. Ha névtelen jelszókezelést végez, akkor a RoboForm nem az Ön számára. De mivel valójában nem látja a jelszavait, nem gondoljuk, hogy a Siber Systems naplói valóban a legtöbb ember adatvédelmi problémáját jelentik

Műszaki biztonság

Hasonlóan a KeePass .kbdx fájlokhoz, a RoboForm az összes adatát önálló tárolóban tárolja. Ez azt jelenti, hogy bárhová is helyezzük a tartályt, az biztonságosan titkosítva marad.

Mindegyik tárolót az AES-256 titkosítja. A kulcsokat 4000-szer iterált PBKDF2 segítségével titkosítottuk, SHA-256 kivonat funkcióval és hosszú véletlenszerű sóval (32 bájt). Az átvitel a RoboForm szerverhez a HTTPS használatával biztosított.

Az adatok megosztása nyilvános kulcsú kriptográfia segítségével történik, ahol a felhasználók nyilvános kulcsait tárolják és szinkronizálják a RoboForm szerveren, hogy más felhasználók bejelentkezzenek bejelentkezésekre vagy mappákra saját magánkulcsuk segítségével..

A fehér RoboForm magas kriptográfiai gyakorlatait ismertető fehér könyv itt érhető el.

Két tényezős hitelesítés (2FA)

Ha adatait nemcsak egy fő jelszóval szeretné biztosítani, akkor a RoboForm támogatja a két tényező hitelesítését egyszeri jelszóval (OTP). Ezt el lehet küldeni e-mailben, SMS-ben vagy a Google Authenticator segítségével (messze a legbiztonságosabb lehetőség, bár a hitelesítő alternatíváknak, például a nyílt forráskódú ésOTP-nek is működniük kell).

Vevőszolgálat

A RoboForm weboldal hatalmas mennyiségű, professzionálisan bemutatott információt nyújt. Ennek középpontjában egy kimerítő online kézikönyv található, amely részletesen leírja a RoboForm összes funkcióját, és minden teljes mértékben támogatott platformon van kialakítva..

Ezen felül egy kiterjedt Súgó működik, amely nagyon sok cikket tartalmaz, és amely minden témára nagyjából lefedi, amire gondolnánk.

Ha továbbra is segítségre van szüksége, akkor az űrlap alapú e-mail támogatás minden felhasználó számára elérhető a 24/7365 oldalon. Az ügyfelek mindenütt elsőbbségi online támogatást és élő chat támogatást kapnak az EST irodai munkaidőben.

Egyszerű használat

Importálhat jelszavakat a Chrome-ból, a Firefox-ból, az iCloud kulcstartóból és a legtöbb jelszókezelőből az exportált CSV-fájl segítségével. Csak a könyvjelzők importálhatók a Safari-ból. A jelszavak CSV-fájlként exportálhatók.

ablakok & Mac operációs rendszer

Mint már láttuk, a legtöbb RoboForm funkció elérhető a böngésző eszköztárán és / vagy a böngésző kiegészítőin. A RoboForm dobogó szíve az asztalon (a Linux gépek kivételével) azonban a Biztonsági Központ.

Windows alkalmazás

Innentől teljes mértékben elérheti a RoboForm összes funkcióját és funkcióját.

Android és iOS / iPadOS

Az Android és az iPhone alkalmazások alapvetően azonosak, és az iPad alkalmazásnak csak kisebb módosításai vannak, hogy megfeleljenek a nagyobb formátumnak. Az alkalmazásokat PIN-kóddal és / vagy ujjlenyomat-feloldással lehet biztosítani, szinkronizálhatja a fiókjához kapcsolódó összes többi eszközzel, és teljes hozzáférést biztosíthat a RoboForm összes szolgáltatásához.

Ha az alkalmazásból választja ki a bejelentkezést, akkor a beépített böngészőben nyílik meg (lásd alább).

ios app

Érdekes mobilspecifikus funkció az a képesség, hogy a kedvenc elemeket (például bejelentkezéseket) a kezdőlapra rögzíthessük.

rögzített elemek az alkalmazásban

Mobil böngésző és operációs rendszer integrációja

A RoboForm az Android 8+ automatikus kitöltési keretrendszerével és az iOS 12+ hitelesítési szolgáltatások keretrendszerével integrálja a zökkenőmentes automatikus kitöltést az újabb eszközökön a legtöbb böngészőben és sok alkalmazásban.

Alternatív megoldásként, és különösen hasznos a régebbi eszközök felhasználói számára, a RoboForm alkalmazáson belüli dedikált böngésző beépített automatikus kitöltési funkcióval rendelkezik..

Bejelentkezési űrlap

Végső gondolatok

A RoboForm egy átfogó, stílusos és csiszolt termék, amely mindent (beleértve a konyhai mosogatót) a jelszókezelő asztalhoz hoz.

Erős végpontok közötti titkosítást is használ, és zökkenőmentesen szinkronizálja az összes eszközt, és nincs szükség további bemenetekre, csak a szoftver telepítésére..

Ez nem ingyenes, de az ár nagyon ésszerű. Az egyetlen valódi aggodalmunk az, hogy ez egy zárt forrású kereskedelmi termék, tehát ha az állami szintű szereplők részei az Ön fenyegetési modelljének, akkor érdemes megnéznie a nyílt forráskódú KeePass-ot vagy a Bitwarden-et..

De ha a zárt forrás nem aggódik, akkor a RoboForm nagyon ajánlott.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me