ProtonVPN


 • Árazás

  Tól től $ 8.00
  / hónap

 • Elérhető:


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Android

  • Linux

  • iOS

Ebben a ProtonVPN áttekintésben elmagyarázzuk, miért tekintik a Protont a 2020 legjobb ingyenes VPN-nek, és áttekintjük annak kiváló prémium szolgáltatását..

ProPrivacy.com Pontszám
9.1 tízből

összefoglalás

A ProtonVPN egy svájci alapú, nem naplózott VPN-szolgáltatás, amelyet a Proton Technologies AG nyújt, amely a ProtonMail innovatív és nagyra becsült adatvédelmi e-mail szolgáltatása mögött található. A Protont a Harvard PhD jelöltje és Andy Yen, a CERN kutatója vezeti, tehát nem meglepő, hogy a ProtonVPN nagyon alaposan átgondolt termék.

Gyors statisztika

 • Országok
  16
 • igazságszolgáltatás
  Svájc
 • Egyidejű kapcsolatok
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos)
  0 Mbps

A svájci Proton Technologies AG most bevezetett egy virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatást is. A ProtonMail méltóan jó hírneve miatt nem meglepő, hogy a ProtonVPN iránti elvárások nagyon magasak. Olvassa tovább, hogy megtudja, a ProtonVPN megfelel-e ezeknek az elvárásoknak!

Ár

A ProtonVPN négy különálló csomagot kínál, amelyek mindegyike 20 százalékos árengedményt kínál, ha éves előfizetést vásárol (természetesen a Free VPN csomag kivételével)..

12 hónap

$ 8.00
havonta

Ingyenes terv

A ProtonVPN jó okból megnyerte a Legjobb Ingyenes VPN 2020 díjat. A legtöbb „ingyenes” VPN-től eltérően, nagyjából korlátlan szolgáltatást nyújt, amely annyira jó, hogy sok felhasználónak érezheti, hogy nem kell frissítenie egy prémium szintű tervet..

Az elsődleges korlátozás mindössze hét VPN szerver elérése Japánban, Hollandiában és az Egyesült Államokban.

Nincsenek sávszélesség vagy sebességkorlátozások, bár az ingyenes kiszolgáló elkerülhetetlenül megnövekedett terhelése azt jelenti, hogy a sebesség nem olyan jó, mint a ProtonVPN prémium szervereinek használatakor (legalábbis elméletileg - a gyakorlatban azt találtuk, hogy az ingyenes kiszolgálók majdnem olyan gyorsak, mint a prémium). azok!).

A szabad felhasználók nem használhatják ezt a VPN-t torrentinghez. Csak egyidejű kapcsolat megengedett, de semmi sem akadályozza meg, hogy több ingyenes fiókra iratkozzon fel.

A múltban a szabad számlákat a telefonjára küldött SMS-ben kellett igazolni, ezért örömmel vesszük tudomásul, hogy most már csak egy e-mail cím segítségével is ellenőrizhetjük a számlákat. És egy eldobható e-mail cím ehhez jól működik.

Alapterv

Az ezzel a tervvel rendelkező felhasználók számára a legtöbb korlátozás csak két egyidejű kapcsolat és a ProtoVPN speciális streaming szerverekhez való hozzáférés hiánya. Egyébként hozzáférést kap a ProtonVPN nagysebességű szabványos szerverhálózatához, ideértve azokat a kiszolgálókat is, ahol a P2P torrent használata megengedett.

Plusz terv

Ez a fő terv 5 egyidejű csatlakozással és a ProtonVPN összes szolgáltatásához való hozzáféréssel.

Látós terv

Ez a Plusz terv, a ProtonMail Visionary terv előfizetésével és további öt egyidejű kapcsolat bevezetésével. Meg kell mondani, hogy a Visionary tervnek nincs nagy gazdasági értelme a legtöbb felhasználó számára, amikor a ProtonMail szokásos árait nézi, így valószínűleg csak azoknak a vállalkozásoknak és azoknak szól, amelyek a Protont támogatni akarják a vámhíváson túl és azon túl.

Ha feliratkozik a Ingyenes csomagra, akkor automatikusan felkínálják Önnek a 7 napos 100% -os ingyenes próbaverziót a Plusz tervről. Ez fantasztikus, mert a VPN ingyenes próbaverziójának megszerzése hitelkártya-adatok megadása nélkül nehéz.

A ProtonVPN kártyával vagy PayPal-nal fizet. A Bitcoinon keresztül is fizethet, ha már van számlája. Nem olyan jól hirdetik, hogy készpénzzel vagy közvetlen banki átutalással fizethetnek, ha kapcsolatba lépnek az ügyfélszolgálattal.

Támogatott fizetési platformok


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

Jellemzők

Összes kiszolgáló 140
Országok 16
Router támogatás
Kikötőszállítás
Port kiválasztása
Támogatott útválasztók DD-WRT, AsusWRT, AsusWRT-Merlin, OpenWRT, paradicsom, pfSense, Sabai
Csupasz fém vagy virtuális szerverek Tiszta fém
Egyidejű kapcsolatok 5
torrentezés-

A ProtonVPN különféle terveket kínál magasabb árú tervekkel, így nagyobb számú szolgáltatáshoz fér hozzá, az alábbiak szerint:

Ez a ProtonVPN „Plusz" terv. Ez teljes hozzáférést biztosít a ProtonVPN mainstream szolgáltatásaihoz:

 • Nincs napló (a részletekért lásd az alábbi adatvédelmi és biztonsági szakaszt)
 • 10 egyidejű csatlakozás
 • A P2P torrent használata megengedett a kiválasztott szervereknél (beleértve az amerikai szervereket)
 • Teljes hozzáférés a 395+ szerverhez 33 országban
 • Teljes hozzáférés a Secure Core és a hagyma kiszolgálókhoz
 • Tor VPN-n keresztül
 • Átláthatósági jelentés és a kanári engedély
 • Az USA Netflix feloldásának feloldása (csak fizetett csomagok esetén)

A ProtonVPN által használt összes kiszolgáló csupasz fém, egyetlen bérleti díjú fizikai szerver.

Biztonsági mag

Ez egy „kettős VPN” szolgáltatás, amelynek célja a felhasználók védelme az időkorrelációs támadásoktól, ami alapvetően csak azt jelenti, hogy figyelemmel kíséri a kapcsolatokat, amikor belépnek és elhagyják a szervert, hogy összekapcsolják őket az interneten érdeklődő magatartással..

Az ilyen támadásokat egyébként nem könnyű levonni, de a kapcsolatok átirányítása két, különböző joghatóságokon található kiszolgálón keresztül még megnehezíti a már nehéz feladatot..

ProtonVPN Secure Core

A forgalom elemzését továbbra is elvégezni lehet a kezdeti Secure Core szerveren, de a ProtonVPN enyhítette ezt azzal, hogy ezeket csak olyan országokban helyezi el, ahol nagyon szigorúak az adatvédelmi törvények, és megóvja őket nagyon magas szintű fizikai biztonsággal..

Ezenkívül a „Secure Core szerverek saját dedikált hálózatunkkal kapcsolódnak az internethez olyan IP-címekkel, amelyeket a saját helyi internetes nyilvántartásunk (LIR) birtokol és üzemeltet.”

A Secure Core kétségtelenül felesleges túlterhelést jelent a VPN-felhasználók nagy többsége számára, ugyanakkor értelmes extra adatvédelmet biztosít azok számára, akiket az állami szintű szereplők célzott megfigyelése érdekel..

A magán VPN-szolgáltatás védjegye a tervezés általi adatvédelem, és a Secure Core azt mutatja, hogy sok gondolatot fektettek a ProtonVPN tervezésére..

Tor VPN felett

A ProtonVPN lehetővé teszi, hogy a VPN-en keresztül átlátható módon csatlakozzon a Tor (hagyma) kiszolgálókhoz. Ebben a konfigurációban először csatlakozik egy VPN szerverhez, majd a Tor hálózathoz, mielőtt hozzáférne az internethez.

Ez megkönnyíti a csatlakozást a Tor hálózathoz, és azt jelenti, hogy nem kell telepítenie a Tor böngészőt. Megakadályozza, hogy az internetszolgáltató tudja, hogy Tor-ot használ, elrejti a valódi IP-címét a Tor beviteli csomóponttól, és lehetővé teszi a Tor Rejtett szolgáltatások (.onion sötét webhelyek) elérését..

Meg kell azonban jegyezni, hogy hasonló hatás érhető el a Tor Browser használatával, amikor bármilyen VPN-szolgáltatáshoz csatlakozik. Valójában ez a konfiguráció biztonságosabb, mint a ProtonVPN által kínált Tor over VPN beállítás.

Sebesség és teljesítmény

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Az IPv4 szivárgás észlelve?
Adat korlátozások
Sávszélesség korlátozások
IPv6 szivárgás észlelve?
ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos) N / A 70,28 82.77
WebRTC szivárgás észlelve?
ProPrivacy.com SpeedTest (max / sorozat) N / A 227,03 284,91

A felülvizsgálat elkészítésekor csak néhány napnyi sebesség-tesztelési eredmény érhető el, tehát ezt a részt frissítenünk kell, miután további adatokat gyűjtöttünk..

Amit megmutatunk, az átlagos sebesség 15,2 Mbit / s, a maximális sebesség pedig 73,9 Mbit / s. Melyek teljesen elfogadhatók, de sehol nem olyan jó, mint a leggyorsabb szolgáltatások. Ennek ellenére, amint azt az alábbi informálisabb tesztek mutatják, a valós teljesítmény erős.

Az átlagos 0,94 másodperces DNS-keresési idő kissé lassú, míg a 4,1 másodperces csatlakozási idő körülbelül átlagos.

Nem egészen olyan tudományos, mint a teljes sebességű tesztelésünk, ugyanakkor nagyszerű képet akarunk kapni arról is, hogy az ingyenes szolgáltatás és a Secure Core hogyan befolyásolja az internet teljesítményét. A teszteket az Egyesült Királyságból végeztük.

A ProtonVPN sebességének áttekintése

Mint láthatjuk, a hollandiai ingyenes és nem ingyenes szerver használata közötti különbség elhanyagolható. Mivel adatainkat Izlandon keresztül Belgiumra továbbítottuk, mi is nagyon lenyűgözve vagyunk, hogy milyen gyors a Secure Core.

A Windowsban és a MacOS-ban semmilyen IP-szivárgást nem észleltünk, ideértve a WebRTC és az IPv6-szivárgásokat. Jelenleg nem tesztelhetjük az IPv6-ot mobil eszközökön, de nem találtunk IPv4 WebRTC szivárgást az iOS vagy az Android VPN alkalmazásokban.

Egyszerű használat

Az egyedi VPN-alkalmazások elérhetőek a Windows, a macOS, az Android és az iOS számára. Parancssori Linux szkript is elérhető az OpenVPN automatikus konfigurálásához és vezérléséhez (amelyet külön kell telepíteni, különféle egyéb csomagokkal együtt). A kézi IKEv2 telepítési útmutató szintén elérhető Linuxhoz.

A ProtonVPN Windows kliens

A Windows VPN kliens intelligens megjelenésű, és rengeteg hasznos információt nyújt. A hűvös megjelenésű kiszolgálói térkép elsősorban a bemutatóhoz készült, de miután csatlakozott, az alkalmazás hasznos munkamenet-forgalmi statisztikákat mutat. A Windows alkalmazás az OpenVPN protokollt (UDP vagy TCP) használja.

ProtonVPN App Windows

Egy ország kiválasztásával automatikusan csatlakozik egy adott ország szerveréhez - megadhatja sebességgel vagy véletlenszerűen. Alternatív megoldásként kiválaszthat egyes kiszolgálókat. Ezek mindegyike egyértelműen fel van tüntetve arra vonatkozóan, hogy elérhetőek-e ingyenes felhasználók számára, használhatók-e vagy a P2P, vagy támogatják-e a Tor-ot a VPN-en keresztül. Azt is megmutatják a szerver terhelését, hogy segítsen a gyors szerver kiválasztásában.

ProtonVPN Windows beállításokhoz

A kill kapcsoló tűzfal alapú, de nem használja a Windows rendszer tűzfalat. Ez azt jelenti, hogy ha az OpenVPN démon összeomlik, akkor a valódi IP lesz kitéve. A kill kapcsoló egyébként jól működik. A DNS szivárgás elleni védelem alapértelmezés szerint engedélyezve van, és amint láttuk, ez jól működik.

A Windows alkalmazásra egyedileg osztott alagút. Ez lehetővé teszi annak eldöntését, hogy mely alkalmazások használják vagy nem használják a VPN-t, és kizárhatja vagy beillesztheti a megadott IP-ket. Érdemes megjegyezni, hogy a kiömlött alagút nem működik azokkal a helyekkel vagy szolgáltatásokkal, amelyek több tartományra osztódnak, ideértve a Netflix, az Amazon, a BBC iPlayer és sok más népszerű streaming szolgáltatást. De ez szégyen, de a technológia lényeges korlátozása. Ez a VPN lehetővé teszi a Youtube-videók feloldásának feloldását is, amelyek korlátozottak a régión belül,

Egyéb platformok

A macOS, iOS és Android alkalmazások az IKEv2 VPN protokollt használják. A MacOS VPN alkalmazásukban most már van egy kill kapcsoló. A mobilalkalmazások nem, de rendelkeznek „Mindig bekapcsolt VPN-vel”, amely gyorsan és automatikusan visszaállítja a leszakadt VPN-kapcsolatot..

Szivárgás továbbra is lehetséges, amíg ez megtörténik, bár az Android 7.0 vagy újabb felhasználók manuálisan engedélyezhetik a VPN nélküli kapcsolatok blokkolását a rendszerbeállításokban, hogy megfelelő kill kapcsolót hozzanak létre..

Vevőszolgálat

A GYIK-stílusú támogatási oldalon kívül, amely nem széles, de hasznosnak tűnik, a támogatás csak e-mailben érhető el, és egy-két napig is igénybe veheti a válaszolást (tapasztalatunk szerint körülbelül egy nap). Ennek ellenére lenyűgözött minket a a válaszokat, amikor megérkeztek.

Adatvédelem és biztonság

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Zavarodás (lopakodás)
Saját házigazda / Proxied DNS Igen Igen Igen
IPv4 szivárgás elleni védelem
IPv6 szivárgás elleni védelem
WebRTC szivárgásvédelem
Öld meg a kapcsolót

Naplózási politika

A ProtonVPN naplózza az utolsó sikeres bejelentkezési kísérlet időbélyegzőjét. Ezt határozatlan ideig tárolják, de minden egyes bejelentkezéskor felülírják. Alapértelmezés szerint az IP-k nem kerülnek naplózásra. Ez a naplózási beállítás megfelel a VPN naplózási kritériumainknak, mivel minimális veszélyt jelent a felhasználók adatvédelmére.

igazságszolgáltatás

A szigorú adatvédelmi törvényeknek, az a tény, hogy rá nem vonatkoznak az uniós jogszabályok, és nem tagja az öt szem (vagy akár tizennégy szem) amerikai vezetésű kémkedésnek, Svájcot általában jó helynek tekintik a magánélet védelmét szolgáló társaság alapításához. szövetség.

Másrészt Svájc elfogadott néhány riasztó új felügyeleti törvényt. Ezek megkövetelik az Internet szolgáltatótól (ISP) és a távközlési szolgáltatótól, hogy 12 hónapig tárolja a részletes metaadat-kapcsolat naplókat. Nem világos (mivel maguk a törvények szövege nem egyértelmű) az, hogy ezek a naplózási követelmények vonatkoznak-e az e-mail és a VPN-szolgáltatásokra.

A Proton azt állítja, hogy mind a svájci kormánytól, mind a saját ügyvédeitől nyugtázza, hogy az új törvények nem vonatkoznak az országban található VPN-re vagy e-mail szolgáltatásokra, de mindkét tekintetben nem tudott erõs bizonyítékot szolgáltatni errõl..

Protokollok és titkosítás

A Windows kliens és a Linux parancsfájl OpenVPN, míg a macOS, Android és iOS VPN alkalmazások az IKEv2-t használják. Az OpenVPN ismert, hogy rendkívül biztonságos, ha megfelelően van konfigurálva, míg az IKEv2 elméletileg nagyon biztonságos, és általában gyorsabb, mint az OpenVPN. A ProtonVPN a következő OpenVPN beállításokat használja:

Adatcsatorna: AES-256-CBC rejtjel HMAC SHA-512 hash-hitelesítéssel.

Vezérlőcsatorna: A ProtonVPN számos rejtjelkészletet támogat, amelyek közül a leggyengébb az AES-256 rejtjel, amely RSA-2048 kézfogás-titkosítással és HMAC SHA-1 hash-hitelesítéssel rendelkezik. A tökéletes előrehallgatást Diffie Hellman kulcscsere biztosítja (kulcshossz ismeretlen).

Ez a beállítás még a leggyengébb beállításoknál is biztonságos. Az IKEv2 AES-256 titkosítást használ az RSA-2048 kézfogás-titkosítással, amely szintén biztonságos.

Más dolog

Mint már említettük, a ProtonVPN csak csupasz fém szervereket használ, és a tesztelt szoftverek egyikében semmi esetre nem szenvedett IP-szivárgást. A szolgáltatás Bitcoin-ban és akár készpénzben is fizethető.

A VPN-blokkok elkerülésére szolgáló obfuzációs technika az OpenVPN TCP használatára korlátozódik (feltételezhetően a 443-as port) a VPN-forgalom szokásos HTTPS-forgalomként való elrejtéséhez. Ez nagyon hatékony lehet, de még meglehetősen alapvető mély csomag ellenőrző technikákkal is legyőzhető.

A webhely számos nyomkövetőt használ, köztük a Google Analytics (GA) szolgáltatást. A Proton azonban azt mondta nekünk, hogy a GA-t nem használják érzékeny oldalakon.

A ProtonVPN átláthatósági jelentést tesz közzé, és üzemeltet egy garantáló kanáriát. Az átláthatósági jelentés jó, de továbbra is bizalmat igényel a Proton az összes esemény bejelentésében. A ProtonMail hasonló átláthatósági jelentése szerint a Proton néhány adatkérelmet eleget tett, amelyeket nem támasztottak alá érvényes bírósági végzéssel. Mindkét esetben a körülmények igazolják egy ilyen döntést. Úgy tűnik, hogy a ProtonMail egyébként nagyon kevés információval szolgált.

Kissé megkérdőjelezzük a kanári kanárok tényleges értékét, de sokan megnyugtatónak találják őket.

Végső gondolatok

Nagyon nehéz valódi hibát találni a ProtonVPN-nél. Ez egy gyors és biztonságos VPN-szolgáltatás, sok szerverrel, néhány innovatív ötleten és nagyszerű szoftverekkel. Ez egyúttal erőteljes elkötelezettséget mutat a magánélet iránt is, mivel megfelel a ProtonMail félelmetes hírnevének e tekintetben.

Az egyetlen valódi kritikánk az, hogy szeretnénk látni a megfelelő kill kapcsolókat a macOS és iOS rendszereken, bár ezt a problémát bizonyos mértékben enyhíti mindkét alkalmazás „Mind-on VPN” funkciója.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me