PandaPow WiFi


 • Árazás

  Tól től $ 6.60
  / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
4.5 tízből

összefoglalás

Ez a hongkongi székhelyű szolgáltatás úgy számolja magát, hogy „a bolygón a VPN-k valószínűleg legegyszerűbben használhatók”. És természetesen ebben a PandaPow WiFi beszámolóban nehezen vitathatom ezt az állítást. A PandaPow router nagyon egyszerűen használható.

A probléma ugyanakkor nyilvánvalóvá vált a második, amely elismerten elég intelligens kinézetű csomag kiesett a postaládámba. A VPN-titkosítás feldolgozása nagyon processzor- és memóriaigényes feladat. Annak érdekében, hogy internet-sebességét súlyosan károsítsa, nagyszerű hardverre van szüksége.

És a PandaPow WiFi elegánsan apró megjelenésével egyszerűen nem csomagolja ezt a morgást. Az eredmény rendkívül rossz internetes teljesítmény.

 • Előnyök
 • Nagyon könnyű beállítani és használni (ha hatótávolságon belül van)
 • A router jól néz ki és erős
 • Belefér a farmer zsebébe
 • USB-vel újratölthető elem
 • Csatlakozhat az útválasztóhoz WiFi-n keresztül
 • CONS
 • Szörnyű internetsebesség
 • Rossz WiFi tartomány
 • Gyenge WiFi
 • Kiterjedt csatlakozási naplók

Látogassa meg a PandaPow-t »

Árképzés és tervek

A PandaPow WiFi hordozható VPN útválasztó. Évente 99 dollárba kerül, plusz három hónapos előfizetéssel jár. Más szavakkal: fizet az előfizetésért, és ingyen megkapja az útválasztót. Ez az első évben havonta 6,60 USD, ezt követően pedig havonta 8,25 USD.

pandapow wifi árazás

A PandaPow egy a "Klasszikus" szoftver alapú VPN terv. Kérjük, olvassa el a részleteket. Érdemes megemlíteni itt, mert a PandaPow WiFi plusz a PandaPow Classic kombinált csomag évente 149 dollárra elérhető (három hónapos pótdíjjal ingyen).

Önmagában a PandaPow Classic árak havonta 9 dollárról indulnak, havonta 7 dollárra esnek, ha éves előfizetést vásárolnak.

Jellemzők

Honlapja szerint a PandaPow szervereket működtet 11 országban. Ezek közül jelenleg csak kilenc érhető el a router interfészen keresztül (Franciaország, Németország, Hong Kong, Japán, Hollandia, Szingapúr, Svédország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok). Jellemzők:

 • Port kiválasztása
 • Szűrő funkció, amely lehetővé teszi a forgalom kizárását vagy beillesztését meghatározott domain, IP és port alapján
 • Ügyfélszűrő, amely lehetővé teszi a megadott eszközök kizárását a VPN-ből
 • Kilenc ország kiszolgálói
 • USB-vel újratölthető elem
 • OpenVPN-t használ (ellenkező állítások ellenére)

PandPow dobozban

Természetesen annyi készüléket csatlakoztathat az útválasztóhoz egyszerre, amennyit csak akar. Mint minden VPN útválasztó esetében, ezek lehetnek olyan eszközök, amelyeket általában nem lehet a VPN-hez konfigurálni, például intelligens TV-k és játékkonzolok.

A router hardverjellemzői

A PandaPow WiFi router egy kompakt, hordozható VPN útválasztó. Az eszközöket WiFi-n keresztül csatlakoztatja, és vezetékes LAN-on keresztül csatlakoztatja az internethez (dugja be az útválasztóba), WiFi-n vagy USB-modemen keresztül. A specifikációk, amelyekkel kaptam a következőket:

 • IEEE 802.11 b / g / n (maximális átviteli sebesség: 150 Mbps)
 • 8 MB Flash és 64 MB RA
 • CPU: [e-mail védett]

Ezek a specifikációk lényegesen alacsonyabbak, mint például a Betterspot VPN Routeré. Amint látni fogjuk, ez azt mutatja.

PandaPow portok

A felülvizsgált hasonló VPN útválasztókkal ellentétben a PandaPow WiFi USB-vel tölthető akkumulátort tartalmaz. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, és elősegíti a PandaPow valódi hordozhatóságát. Attól tartok, hogy nem volt türelmem, hogy megfelelően megvizsgáljam az akkumulátor töltöttsége közötti időtartamát.

Fizikai tervezés

Mindaddig, amíg a fehér hardver rajongója vagy (be kell vallanom, hogy nem vagyok), a PandaPow WiFi router remekül néz ki. Stílusos, karcsú, és az eszköz elég kompakt, hogy a legvékonyabb farmerzsebbe is be tudjon csúszni.

PandaPower WiFi

A műanyag burkolat kissé olcsó, de robusztus. Ez egy olyan útválasztó, amelynek könnyen kezelnie kell a mindennapi hordozással járó ütéseket és kaparásokat.

Látogassa meg a PandaPow-t »

Magánélet

A PandaPow székhelye Hong Kongban van, amelyben nincs kötelező adatmegőrzési törvény. Adatvédelmi irányelvei szerint nem tárolnak felhasználási naplókat:

"Semmilyen körülmények között nem tárolunk semmilyen személyes információt a hálózatunkban végzett felhasználói tevékenységeinkről, például e-maileket, csevegéseket, VOIP-hívásokat, meglátogatott webhelyeket stb."

Különféle kapcsolat (metaadatok) naplókat tart fenn:

„Az Ön által megadott személyes adatok mellett a következő adatokat is tárolhatjuk: IP-cím, a szolgáltatáshoz történő csatlakozás ideje, az átvitt adatok teljes mennyisége és az átviteli sebességre vonatkozó információk.”

Ráadásul az NSA és annak Ikonjai nem rendelkeznek joghatósággal Hongkongban. A P2P és a szerzői jog tekintetében a PandaPow ezt mondja:

„Ha panaszt kapunk olyan szerzői joggal védett anyagokkal kapcsolatban, mint például a zene és a filmek, amelyeket hálózatunkban megosztunk, akkor kényszeríthetünk bizonyos intézkedéseket a szolgáltatásunkkal szembeni jogi lépések megakadályozására. Az ilyen intézkedések magukban foglalják a forgalom szűrését annak meghatározása érdekében, hogy melyik fiók használja vissza a szolgáltatást, és törölni kell az adott fiókot. ”

Biztonság

A PandaPow használja "az SSL-alapú VPN-protokollunk, minden alkalmazásunkban és útválasztónkban. Kifejezetten az észlelés és a blokkolás elkerülésére szolgál, amely egyébként megsérti a normál VPN protokollokat."

Amikor megkérdeztem a PandaPow-tól, hogy ez azt jelenti-e, hogy OpenVPN-t használ, azt mondták (végül), hogy nem, "ez egy védett VPN protokoll."

A klasszikus tervszoftver konfigurációs fájljainak gyors áttekintése azonban egyértelműen azt mutatja, hogy a PandaPow valójában szokásos OpenVPN-t használ. A Windows kliens az OpenVPN 2.3.11 egyéni verziója.

[quickfactsbox title ="OpenVPN titkosítás"]
[quickfactsbox_data items ="Cipher, Blowfish-128, sárga; Kézfogás, RSA-2048, zöld; Control Auth, HMAC SHA1, zöld; Előzetes titoktartás,?,?"]
[quickfactsbox_data title ="Naplók & Jogi" tételek ="Connection, igen, sárga, Forgalom, None, zöld, Ország, Nagy, csillag"]
[/ Quickfactsbox]

Ezenkívül további részleteket kértem a "kerülje az észlelést" bit. Azt mondták nekem, hogy,

"Nem akarjuk részletesebben leírni, hogy mit használhatnak velünk szemben azok, akik blokkolni akarják a VPN-t. Tegyük fel, hogy VPN-szolgáltatásunk évek óta sikeres olyan helyeken, ahol sok versenytársunknak problémái vannak az eltömődéssel."

Lehet, hogy tévedek, de azt hiszem, hogy az OpenVPN kapcsolatok egyszerűen csak a TCP 443 porton keresztül irányulnak.

Az OpenVPN konfigurációs és naplófájlok világossá teszik a következő titkosítás használatát: Blowfish-128 titkosítás, RSA-2048 kézfogás és HMAC SHA-1 hash-hitelesítés. Más szavakkal: az OpenVPN alapbeállítása. További részletekért tekintse meg a magyarázott VPN-titkosítási feltételeket.

A PandaPow elmondta, hogy a tökéletes határidős titoktartás (PFS) megvalósult. Ez nem lenne meglepő, mivel a PFS-t a legújabb hivatalos OpenVPN 2.4.0 frissítésben valósították meg. De a PandaPow Windows szoftver kliens az OpenVPN 2.3.11 alapú, és a konfigurációs fájlokban nincs megadva Diffie-Hellman vagy ECDH kulcs. Ez arra utal, hogy a PFS valójában nem használatos.

Ennek a konfigurációnak tökéletesnek kell lennie a hétköznapi használatra. De elmarad a „biztonságos” VPN-kapcsolat létrehozására vonatkozó minimális ajánlásainknak, amelyeknek a belátható jövőben ellenállniuk kell a támadások minden ismert formájával szemben. A PandaPow ezt mondja nekem,

"Folyamatban van a lehetőségek hozzáadása a még erősebb titkosításhoz, pl. AES-256."

A weboldal

A PandaPow weboldalán nincs látványosság, de a navigáláshoz elég könnyű. Rendelkezésre áll egy GYIK, de ez nagyrészt a VPN kezdőknek szól. Egy blog folyamatosan frissíti az olvasókat a PandaPow legújabb fejleményeivel.

Támogatás

A támogatás megjelölt e-mail vagy élő csevegés útján történik. Lehet, hogy az Egyesült Királyságban az időzónám nagyon különbözik Hongkongétól, de az élő csevegés soha nem volt elérhető, amikor meglátogattam a weboldalt. Telefonos támogatás Hongkong munkaidőben érhető el (GMT + 8). Rendszeres nemzetközi hívásdíjak vonatkoznak.

Néhány kérdést küldtem e-mailben, és két nappal később csak részleges választ kaptam. Amikor pontosítást és további részleteket kértem, a PandaPow teljes két hétig tartott, hogy válaszoljon. Most tudom, hogy mindez az ünnepi időszakban történt, de még mindig meglepett ez a nagyon hosszú késés. Különösen mivel a vállalat tisztában volt azzal, hogy felülvizsgálom a termékét!

Amint azt a fenti titkosítás alatt tárgyaltuk, amikor válaszokat kaptam, részlegesek, kitérőek vagy ténybelilag helytelenek voltak. Fogalmam sincs, hogy ez tudatlanság vagy szándékos megtévesztő kísérlet miatt van-e.

A folyamat

Feliratkozás

A regisztráció elég egyszerű. A fizetés hitel- vagy betéti kártyával, PayPal, Alipay, UnionPay vagy TenPay útján történik. A kifizetések automatikusan ismétlődnek, amíg nem törlik őket.

Bitcoin segítségével is fizethet (Coinbase-en keresztül), de ez a magánélet szempontjából meglehetõsen értelmetlen, mivel a router kézbesítéséhez fizikai cím szükséges..

A router interfésze

Mint a legtöbb VPN útválasztónál, a PandaPow WiFi-t egy webes felületen keresztül is kezelik. Egyszerűen jelentkezzen be a megadott weboldalra a böngészőjében, és használja a megadott jelszót.

PandaPower útválasztó interfész q

A webes felület vonzó és könnyen érthető.

PandaPower router interfész 2

A VPN beállítások oldala. Vegye figyelembe, hogy a távoli port kézi kiválasztása lehetséges.

pandapow wifi felület 4

A PandaPow egyik legjobb tulajdonsága a VPN weboldalon történő kiszűrésének képessége…

PandaPower router interfész 3

...vagy eszközönként.

A PandaPow büszkélkedhet azzal, hogy nagyon egyszerűen használható. Támogat néhány nagyon hasznos funkciót is. A leghasznosabb közülük (legalábbis véleményem szerint) a szűrési képességei.

WiFi teljesítmény

A PandaPow WiFi csak a 2,4 GHz-es sávot képes felhasználni elméletileg legfeljebb 150 Mbps sebességgel. A nyers WiFi teljesítmény tesztelése érdekében az internetes feltöltési és letöltési sebességek összehasonlításával kezdtem: amikor szokásos modemmel / útválasztómmal vagyok, amikor a modemhez / útválasztómhoz Ethernet-kábellel csatlakoztatott PandaPow WiFi-t használom; és amikor a modemhez / útválasztómhoz WiFi-n keresztül csatlakoztatott PandaPow-ot használom.

Érdemes megjegyezni, hogy a tartomány nagy kérdés volt a PandaPow-nál. Csak akkor, ha félúton helyeztem el a számítógép és a modem / útválasztó között (ami kiváló kapcsolatot biztosít), kaptam a PandaPow-val olyan stabil kapcsolatot, amely elég stabil ahhoz, hogy futtassák ezeket a teszteket..

A kapcsolat gyakran akkor is nagyon zavaros volt.

Az összes tesztet az Egyesült Királyságban 50 Mbps / 3 Mbps optikai kapcsolaton keresztül végeztem. A modem / útválasztóm egy Virgin SuperHub 2ac (2,4 GHz / 5 GHz 802.11ac), és az 5 GHz sávot használva végeztem a vezérlési tesztet..

A PandaPower WiFi teljesítménye lecsökkent

A PandaPower WiFi teljesítmény felfelé

A grafikonok az egyes tesztek legnagyobb, legkisebb és átlagos sebességét mutatják.

Ezenkívül teszteltem a helyi hálózati WiFi teljesítményét az Android WiFi Speed ​​Test alkalmazással. A teszteket úgy végezték el, hogy a telefonomat a tesztelt útválasztó mellé helyeztem.

A PandaPower WiFi lefelé fordul

PC csatlakoztatva a modemhez / útválasztómhoz 5 GHz 802.11ac WiFi-n keresztül (vezérlés).

A PandaPower WiFi sebessége 4

PC csatlakoztatva a PandaPow WiFi-hez.

Bár a számítógép és a PandaPow között csak a fele volt a távolság, mint a számítógép és az útválasztó / modem között, a PandPow jóval lassabb volt. Ugyanakkor dicséretet érdemel a PandaPow, hogy egyáltalán beépítette a WiFi funkciókat. Ehhez két WiFi chipre van szükség, és ez a szolgáltatás nem mindig található meg hasonló termékekben.

Internet teljesítmény (sebesség, DNS, WebRTC és IPv6 tesztek)

Az összes tesztet a PandaPow WiFi router segítségével végeztük. Az útválasztót Ethernet-kábellel csatlakoztam az internethez, a számítógépemet pedig a PandaPow-hoz.

A PandaPower internet lelassul

A PandaPower internet felgyorsul

A grafikonok az egyes kiszolgálók és helyek legnagyobb, legalacsonyabb és átlagos sebességét mutatják. További részletekért lásd a teljes sebességű teszt magyarázatát.

Várható, hogy körülbelül 85–90% -kal csökken a letöltési sebesség, ha VPN-t használ a PandaPow útválasztón. Ez nem jó, de nem meglepő, mivel a hardver egyértelműen nagyon korlátozott képességeivel rendelkezik.

PandaPower IP szivárgásteszt

Nem észleltem IPv4 vagy WebRTC szivárgást (a WRTC észlelés alatt bemutatott helyi IP nem feltárja az Ön kimenő IP-címét, tehát nem jelent IP-szivárgást). Sajnos az ISP (Virgin Media) nem támogatja az IPv6 kapcsolatokat, ezért nem tudtam tesztelni az IPv6 szivárgását.

Örömmel láttam, hogy sem az USA Netflix, sem a BBC iPlayer nem lett blokkolva, amikor a megfelelő országban a PandaPow szerverhez csatlakoztak. A fenti sebesség eredményei miatt azonban nehézségekbe ütközhet ezeknek a szolgáltatásoknak a tartalmának továbbfejlesztése nélkül, jelentős pufferelési problémák nélkül.

Egyéb platformok

Bármely WiFi-kompatibilis eszköz csatlakoztatható a PandaPow WiFi routerhez. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a PandaPow szoftver („klasszikus”) terv asztali klienseket tartalmaz Windows és MacOS / OS X, valamint mobilalkalmazások Android és OS X (9+) rendszerekhez. További részletekért olvassa el a PandaPow Classic áttekintést.

A PandaPow WiFi áttekintése: Következtetés

Kedveltem:

 • A VPN-előfizetéssel a hardver alapvetően ingyenes
 • Nagyon könnyű beállítani és használni (ha hatótávolságon belül van)
 • Csatlakozhat az útválasztóhoz WiFi-n keresztül
 • Jól megtervezett felhasználói felület
 • A router jól néz ki és erős
 • Belefér a farmer zsebébe
 • USB-vel újratölthető elem
 • Webhelyek és eszközök szűrése
 • Port kiválasztása
 • Székhelye Hong Kong
 • Az USA Netflix és a BBC iPlayer működik
 • Nincs felhasználási napló, de…

Nem voltam benne annyira biztos:

 • Kiterjedt csatlakozási naplók
 • Csak az alapértelmezett OpenVPN titkosítást használják

Utáltam:

 • Szörnyű internetsebesség
 • Rossz WiFi tartomány
 • Gyenge WiFi teljesítmény
 • Megdöbbentően rossz támogatás
 • P2P: nem

Kicsi mérete miatt mindig egyértelmű volt, hogy a PandaPow soha nem lesz internetes sebesség démon. Még a hasonló eszközök szabványainál is nagyon rossz teljesítményt nyújt. Ez a legrosszabb WiFi teljesítménnyel rendelkezik, amelyet eddig még tapasztaltam, mind sebesség, mind hatótávolság szempontjából.

A PandaPow WiFi nyilvánvalóan nem alkalmas napi használatra. Végül is hány ember hajlandó feláldozni internetsebességének kb. 90% -át? Könnyű kezelhetősége és újratölthető akkumulátora biztonságos utazási útválasztóként szolgálhat. Ezt a segédprogramot azonban súlyosan aláássa a korlátozott hatótávolsága, amely sok nyilvános WiFi hotspothoz való csatlakozást a legjobb esetben nem gyakorlati javaslatnak teszi..

Látogassa meg a PandaPow-t »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me