OpenVPN GUI


ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

Amint azt a VPN-titkosítás teljes fejezetében tárgyaltuk: A teljes útmutató, az OpenVPN a virtuális magánhálózat (VPN) protokollja (legalább a kereskedelmi VPN-szolgáltatásokhoz). És helyesen. Az OpenVPN egy közösség által támogatott, nyílt forrású szoftver, amelyet elsősorban az OpenVPN Technologies, Inc. fejlesztett ki.

Amint azt a VPN-titkosítás teljes fejezetében tárgyaltuk: A teljes útmutató, az OpenVPN a VPN-hozzáférés protokollja (legalábbis a kereskedelmi VPN-szolgáltatásokhoz). És helyesen. Az OpenVPN egy közösség által támogatott nyílt forrású szoftver, amelyet elsősorban az OpenVPN Technologies, Inc. fejlesztett ki.

Előnyök:

 • Bármely OpenVPN szolgáltatással használható
 • Teljes DNS-szivárgás-védelem (IPv4 és IPv6 egyaránt)
 • Teljes IPv6 útválasztás
 • WebRTC védelem
 • Nyílt forráskód

Hátrányok:

 • Nincs gyilkos kapcsoló
 • Kissé nehezebb beállítás

A magán az OpenVPN protokollon (háttér) kívül a közösség egy önálló nyílt forráskódú grafikus felhasználói felületet (GUI) fejlesztett ki --OpenVPN GUI.

A legtöbb VPN-szolgáltatás manapság egyedi OpenVPN-klienseket kínál. Ezek mindig a nyílt forráskódú OpenVPN háttérprogramot (maga a protokoll) használják, és szinte mindig a nyílt forráskódú OpenVPN GUI kliens módosított verzióján alapulnak. Néha erősen bőrű (módosított), néha csak enyhén.

Ár

Ingyenes és nyílt forráskódú szoftverként (FOSS) az OpenVPN GUI ingyenes a szó minden értelmében. Ne felejtse el azonban, hogy annak használatához elő kell fizetnie egy kereskedelmi VPN szolgáltatást, vagy be kell állítania saját privát OpenVPN szerverünket..

Az OpenVPN grafikus felhasználói felülete önmagában csak a Windows számára érhető el. A MacOS-felhasználók ehelyett nyílt forráskódú Tunnelblick-t használhatnak, míg az Android-felhasználók Arne Schwabe OpenVPN for Android-t használják (szintén nyílt forráskódú). Nem GUI nyílt forráskódú OpenVPN kliens érhető el Linux számára (sudo apt-get install openvpn).

Az OpenVPN 2.4 GUI szolgáltatások

A múltban az Open GUI nagyon alapvető szoftver volt, amelyektől hiányoztak a szolgáltatások. Összekapcsolták, és erről volt szó.

Az OpenVPN GUI legújabb verziója (2.4x) azonban a fontos szolgáltatások szempontjából drámaian javult.

 • Teljes DNS-szivárgás-védelem (IPv4 és IPv6 egyaránt)
 • Teljes IPv6 útválasztás
 • WebRTC szivárgásvédelem

Az OpenVPN konfigurációs (.ovpn) fájl egyszerű szerkesztése lehetővé teszi a magas szintű testreszabást (ha a szolgáltatója támogatja). Ez magában foglalja a portválasztást, a titkosítás és a titkosítási bithossz kiválasztását, valamint az OpenVPN futtatásának választását UDP vagy TCP felett.

Ez utóbbi lehetővé teszi az OpenVPN futtatását a 443 TCP porton keresztül, amely kiváló módszer a cenzúra blokkok legyőzésére (bár műszaki szempontból szörnyen hatástalan).

Nagyon sok VPN-szolgáltatás nyújt OpenVPN konfigurációs fájlokat, amelyeket az OpenVPN GUI használhat. Ez azt jelenti, hogy mindig lehetősége van OpenVPN grafikus felhasználói felületet használni a szolgáltató egyedi szoftver helyett (ha van ilyen).

OpenVPN grafikus felhasználói felület és egyéni OpenVPN ügyfelek

Az egyéni OpenVPN kliensek két fő előnyt kínálnak az OpenVPN grafikus felhasználói felülettel szemben:

 1. Kicsit könnyebben állíthatók be, mivel nem kell külön-külön letölteni és importálni az OpenVPN konfigurációs (.ovpn) fájlokat.
 2. Gyakran olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek nem érhetők el az OpenVPN GUI-ban.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az OpenVPN 2.4.3 GUI most már tartalmazza a legfontosabb funkciókat, amelyek egyszer csak az egyedi szoftverekkel voltak elérhetők - a DNS és a WebRTC szivárgásvédelem. Valójában az OpenVPN grafikus felhasználói felülete teljes mértékben támogatja az IPv6 útválasztást, amit még nem tesz egyedi kliens (a Mullvad kivételével)..

Az egyéni ügyfelek által kínált leghasznosabb szolgáltatás, amely nem az OpenVPN grafikus felhasználói felülete, a kill kapcsoló. További hasznos funkciók közé tartozik az SSH / SSL alagút, az obfsproxy támogatás és a Torn feletti VPN. Az egyszerű portválasztás szintén praktikus (ahelyett, hogy kézzel kellene szerkesztenie az OpenVPN konfigurációs fájljait, inkább megfélemlítve).

Az egyéni ügyfelek sokkal szebb és felhasználóbarátak is, mint az OpenVPN GUI, amelynek felületét legjellemzőbben funkcionálisabban lehet leírni..

Az ügyfél frissítésével kapcsolatos egyedi problémák

Az OpenVPN grafikus felhasználói felületének nagy előnye az egyedi ügyfelekkel szemben az, hogy mindig az OpenVPN legfrissebb (és ezért biztonságosabb) verzióját használja. Ez nem mondható el minden egyedi ügyfél esetében.

Ezen felül sok egyedi ügyfél az OpenVPN GUI régebbi verzióin alapul. Ha a testreszabás részeként nem adják hozzá, ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem támogatják az újabb OpenVPN GUI funkciókat, például a DNS és a WebRTC szivárgásvédelmet..

Mivel a szolgáltatók frissítik egyedi ügyfeleiket az új nyílt forráskódú OpenVPN GUI-kód beépítéséhez, jobban támogatnunk kell ezeket a szolgáltatásokat (és a teljes IPv6-útválasztást) a jövőben,

Nyílt forráskód

Az OpenVPN GUI nyílt forráskódú. Az AirVPN és a Mullvad kivételével a legtöbb szolgáltató egyéni OpenVPN kliensei zárt forrásúak (annak ellenére, hogy a nyílt forráskódú OpenVPN kódon alapulnak).

Általában mindig javaslom a nyílt forráskódú szoftverek használatát. Hiányos, bár a nyílt forráskód garantálja az egyetlen lehetséges garanciát arra, hogy a szoftver nem tartalmaz rosszindulatú kódot.

De őszinte legyek, ezt nem gondolom fő kérdésként a VPN-szoftverekkel kapcsolatban. A VPN-szolgáltató bármikor figyelemmel tudja kísérni, hogy mire készül online, amikor a szolgáltatást használja, így a kompromittált szoftverrel való aggodalom inkább úgy tűnik, mintha a pajta ajtaja bezáródna, miután a ló nekem csavarodott. A futásteljesítmény változhat.

Ennek ellenére hiszek abban, hogy elvben támogatom a nyílt forráskódú szoftvereket.

Hogyan kell használni az OpenVPN grafikus felhasználói felületet a Windows rendszerhez

 1. Töltse le a Windows telepítő szoftvert és telepítse.

  Telepítés a helyről

  Mint mindig a nyílt forrású szoftvereknél, ellenőriznie kell a letöltés digitális aláírását.

 2. Látogasson el a VPN-szolgáltató webhelyére, és töltse le az OpenVPN konfigurációs fájljait. Minden .ovpn fájl általában egyetlen VPN szerverre vonatkozik. Gyakran le lehet tölteni az egyes .ovpn fájlokat, vagy tömeges formátumban letöltheti azokat ZIP formátumban (ez a szolgáltatótól függ).
 3. A letöltött .ovpn fájlok áthelyezése vagy csomagolása a C: \ Felhasználók \ Felhasználó \ OpenVPN \ config vagy a C: \ Program Files \ OpenVPN \ config elemre..

  Alternatív megoldásként az egyes .ovpn fájlok esetében kattintson a jobb gombbal az értesítési sávon lévő ikonra -> Fájl importálása...

  a fájl jobb egérgombbal történő importálása

 4. A VPN elindításához futtassa az OpenVPN grafikus felhasználói felületét, és kattintson a jobb gombbal az értesítési sávon lévő ikonra -> Csatlakozás -> Válassza ki a szervert -> Csatlakozás. Vagy csak válassza a Csatlakozás lehetőséget, ha csak egyetlen .ovpn fájlt importált.

  csatlakozzon a VPN-hez

 5. Egyes szolgáltatások személyre szabott OpenVPN konfigurációs fájlokat biztosítanak, amelyek tartalmazzák az Ön felhasználónevét és jelszavát. Ha nem, akkor be kell írnia felhasználónevét és jelszavát.

  Most már csatlakozik az OpenVPN szerverhez. Ha ellenőrizni szeretné, látogasson el az ipleak.net webhelyre, ahol megnyugtathatja magát arról, hogy nincs IP-szivárgása.

  A Windows tálca az openvpn működését mutatja

  Az OpenVPN grafikus felhasználói felület értesítési sávjának képernyő területe zöldre vált, hogy jelezze, hogy csatlakozik

  válassza le a VPN-t, kattintson a jobb gombbal az értesítési sávon lévő ikonra -> Csatlakozás -> Válassza ki a szervert -> Csatlakozás.

  Válasszuk le a VPN-t

  A Beállítások ablak lehetővé teszi néhány alapbeállítás használatát ...

  A további előrehaladási beállítások módosításához azonban módosítania kell a .ovpn konfigurációs fájlt (Edit Config). A legjobb, ha erről konzultál a VPN-szolgáltatóval.

Következtetés

szerettem

 • Könnyűsúlyú
 • Ingyenes
 • Teljes DNS-szivárgás-védelem (IPv4 és IPv6 egyaránt)
 • Teljes IPv6 útválasztás
 • WebRTC szivárgásvédelem
 • Nyílt forráskód
 • Mindig az OpenVPN legfrissebb verzióját használja
 • Bármely VPN-szolgáltatással használható, amely támogatja az OpenVPN-t (szinte mindegyik)

Nem voltam benne annyira biztos

 • A telepítés néhány további lépést foglal magában
 • Meglehetősen alapvetően néz ki (néhány egyedi ügyfél sokkal szebb!)
 • Nincs gyilkos kapcsoló

utáltam

 • Semmi

Az OpenVPN GUI egy nagyszerű OpenVPN kliens. Néhány kisebb és újabb VPN-szolgáltatásnak még ki kell fejlesztenie saját egyedi szoftverét, ezért inkább az OpenVPN GUI-t használja. Ez teljesen finom - ahogy mondom, az OpenVPN GUI egy nagyszerű OpenVPN kliens

Ha a VPN-szolgáltatása kínál egyedi OpenVPN-ügyfelet, használnia kell-e vagy az OpenVPN-felhasználói felületet? Azt mondanám, hogy attól függ, hogy az egyedi szoftver olyan funkciókat kínál-e, amelyek nem találhatók meg az OpenVPN grafikus felhasználói felületen, amelyek nélkül nem tud élni. Mint például egy gyilkos kapcsoló.

Bár az összes egyenlő, az OpenVPN grafikus felhasználói felülete egy karcsú és átlagos VPN-ügyfél, amely mindig használja az OpenVPN legfrissebb verzióját..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me