MEGA


A MEGA biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely Új-Zélandon, Auckland központjában található. A szolgáltatást eredetileg a hírhedt hackerek és Kim Dotcom internetes vállalkozók alapították, hogy biztonságos felhőalapú tárolást biztosítsanak teljes körű titkosítással. A szolgáltatásnak speciális nyílt forráskódú licence van, amely lehetővé teszi a kód használatát "áttekintés és kommentárok céljából." Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás forráskódja bármilyen harmadik fél számára elérhető és ellenőrizhető.

ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

Kim Dotcom azonban az első 2013-as bevezetése óta 2015-ben elválasztotta a társaságot, miután kijelentette, hogy az már nem biztonságos. A Mega Limited, a MEGA anyavállalata határozottan tagadja, hogy ez a helyzet, és úgy tűnik, nincs bizonyíték arra, hogy gyanítsák, hogy Dotcom pletykái igazak voltak. Szóval, ez az érdekes tárolási szolgáltatás jó? És ha bízik-e az adatok tárolásában??

Áttekintés

A MEGA egy népszerű biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelyet jelenleg körülbelül 150 millió ember használ. A felhőalapú tárolását elsősorban web-alapú szolgáltatásként fejlesztették ki, ami azt jelenti, hogy az adatok egyszerű tárolása bármilyen eszköz böngészőjén keresztül lehetséges. Manapság azonban mobil alkalmazások érhetők el Android, iOS és Windows telefonokhoz. Bővítmények népszerű böngészőkhöz, például Firefox, Chrome, Safari és Opera. És léteznek Mac és Windows asztali verziók.

A MEGA meglehetősen kicsit megváltozott a kezdetektől, amikor a szabad felhasználók számára engedélyezték az 50 GB-os adatok tárolását. A felhasználók azonban továbbra is ingyenesen élvezhetik a szolgáltatást, és akár 15 GB-os adatokat is tárolhatnak, ami továbbra is nagylelkű, mivel nem kell fizetnie. A legtöbb ingyenes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás csak 5 GB ingyenes tárhelyet jelent, tehát ez kiváló.

mega felhő ingyenes regisztráció

Azok számára, akik további adattárolást akarnak, számos különféle előfizetési terv érhető el, 5,60 dollártól kezdve a Lite Pro számla, 11,20 USD a Pro I számla, 22,41 USD a Pro II számla, és 33,63 USD a Pro III fiókjába. Az alábbi képen láthatja, hogy ezek az eltérő ártartományok eltérő mennyiségű tárolást biztosítanak.

Mega felhő árazási tervek

Mint láthatja, a felhasználók képesek bizonyos mennyiségű adatot tárolni és továbbítani attól függően, hogy mennyit fizetnek. (Az átviteli kvóta az az adatmennyiség, amelyet Ön megosztott linkben továbbíthat, és célja, hogy megakadályozza az embereket arra, hogy visszaéljenek egy fájlhoz való hozzáféréssel, ha több helyen online megosztják azt sok emberrel). Az ingyenes felhasználók napi körülbelül 1 GB adatátvitelt kapnak.

A fenti képen látható korlátokon kívül nincs különbség a tervek között. A MEGA arra is rámutat, hogy míg az átviteli korlátok változnak, az átviteli sebesség változatlan marad minden ingyenes és fizetett előfizetési terv esetében. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyesek panaszkodnak a lassú átviteli sebességről.

Érdemes megjegyezni, hogy a 15 GB ingyenes tárhelyen kívül az ingyenes felhasználók részt vehetnek egy olyan eredményrendszerben is, amely lehetővé teszi számukra, hogy több tárhelyet szerezzenek. Például, ha meghív egy barátot a MEGA-hoz, akkor további 10 GB ingyenes tárhelyet és 20 GB átviteli kvótát kap, amely 365 napig érvényes. Nagyon sok különféle jutalom érhető el, ezért érdemes megnézni, ha rákattint a rakéta ikonra a webes kliens jobb felső sarkában..

Mega felhő rakéta ikon-ban web kliens

Ez egy szép kiegészítés, amely arra ösztönzi a MEGA-felhasználókat, hogy aktívan tartsák számláikat. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ha korlátozott ideig biztosított tárhelyet használ valami fontos tárolására, akkor elveszítheti ezeket az adatokat, amikor a kvótát visszavonják. Elméletileg ez több baj lehet, mint amennyit érdemes.

Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a MEGA fenntartja a jogot arra, hogy fiókja összes adatát törölje, hogy felszabadítson helyet a szerverein, kivéve, ha aktívvá teszi a fiókját. A MEGA azt ajánlja, hogy az ingyenes felhasználók legalább háromhavonta tartsák aktív fiókjukat.

Végül érdemes megjegyezni, hogy a cég nem engedélyezi több ingyenes számla megnyitását, és feltehetően figyeli az IP-címeket annak megállapítása érdekében, hogy valaki kihasználja-e a szolgáltatás előnyeit.

Jellemzők

A MEGA rendelkezik minden olyan szokásos funkcióval, amelyet elvárhat egy biztonságos felhőalapú tárolási megoldástól. Ugyanakkor van néhány egyedi extrája. Itt található az összes jellemzője:

 • Alkalmazások az összes platformon és a böngészőbővítményekhez.
 • Webes kliens hozzáféréshez bármilyen böngészőből.
 • Fájlok megosztása a névjegyekkel teljesen titkosítva.
 • Hozzon létre titkosított és jelszóval védett linkeket a fájlokhoz.
 • A fényképek és videók előnézete menet közben.
 • A fájl egy régebbi verzióra való visszaállításának verzióbeállítási lehetőségei.
 • A csevegés funkció segítségével titkosított üzeneteket küldhet más felhasználóknak
 • MEGAbird kiterjesztés a Firefox e-mail kliens számára; használja a Thunderbird fájlt nagy titkosított fájlok küldéséhez.
 • MEGAcmd parancssori alkalmazás. Ez az eszköz elérhető Mac, Windows vagy Linux rendszerhez. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy navigálhassanak a MEGA-fiókjukban, mintha egy helyi mappa lenne, és lehetővé teszik a MEGA összes fejlett funkciójának a parancssori felületen keresztüli használatát..

Beállít

A MEGA beállítása és működtetése egyszerű. Egyszerűen lépjen tovább a webhelyére, és hozzon létre egy ingyenes fiókot a szolgáltatás használatának megkezdéséhez. Ha inkább fizet egy prémium számláról, akkor van egy lehetőség, és fizetési lehetőséget kell fizetnie hitelkártyával vagy bankkártyával. A Paypal azonban már nem lehetséges. Másrészt fizethet a Bitcoin segítségével, ami nagyszerű.

A fizetés után e-mailt fog kapni, amelyben kéri, hogy erősítse meg számláját. Miután megerősítette az e-mail link segítségével, készen áll a szolgáltatás használatára. Az e-mail cím megadása nem tökéletes a magánélet szempontjából. Legalább nem kell megadnia telefonszámot az érvényesítési kód fogadásához.

Amint ellenőrizte fiókját, lehetőséget kap az alkalmazás letöltésére, vagy annak nélküli folytatására (a webes felület használatával). Letöltöttük az alkalmazást, mert mindkettőt kipróbálni akartuk. A letöltésre kattintás után felkértünk arra, hogy folytassuk a felhőmeghajtót is.

Mega Cloud letöltés

A „Vigyél a Cloud Drive-ra” gombra kattintva a program felszólít egy letölthető helyreállítási kulcs tárolására. A kulcs lehetővé teszi fiókjának helyreállítását, ha elfelejtette jelszavát. Ha jól érzi magát, soha nem fogja elfelejteni a jelszót; nem igazán van szüksége a kulcsra. Előfordulhat azonban, hogy minden esetre biztonságosan tárolja (például egy biztonságos jelszókezelőben), minden esetre.

Mega Cloud helyreállítási kulcs

Egyszerű használat

Miután a felhőalkalmazásba lépett, különféle tippeket és tippeket kap a kezdéshez. Ez a varázsló hasznos bárki számára, aki még soha nem használt felhőalapú tárolási szolgáltatást, vagy bárki számára, akinek problémái vannak az új szoftverrel való megbirkózással..

Úgy gondoljuk azonban, hogy ezen tippek és trükkök nélkül is rendkívül könnyű megszokni, és nem okozhat problémát senkinek, aki képeket, videókat vagy más fájlokat szeretne online tárolni..

Mega Cloud meghajtó kliens

A Cloud Drive azt jelenti, hogy a böngészőből könnyen bejelentkezhet a szolgáltatásba, azaz bármilyen eszközről fájlokat menthet. Úgy döntöttünk, hogy teszteljük a Windows és az Android verziót, hogy megértsük, hogyan különbözik a szoftver.

Letöltöttük a MEGAsync 4.2.0 verziót a Windows rendszerre, és hibátlannak találtuk a telepítést. A felhasználóknak lehetősége van arra, hogy akár teljes, akár szelektív szinkronizálást végezzenek, preferenciáiktól függően. Ez lehetővé teszi, hogy csak a meghatározott mappák álljanak rendelkezésre a Cloud Drive-ból az asztali szoftveren. A szelektív szinkronizálást választottuk, hogy megnézzük, hogyan néztek ki a lehetőségek. Megállapítottuk, hogy ha különféle mappákat nem hozott létre az internetes kliensen, akkor nem lesz választása.

A Mega Cloud válassza a telepítés típusát

Valójában érdemes megjegyezni, hogy minden fájlt és mappát mindig el kell rendeznie a web kliensben, mivel ez a funkció nem érhető el az asztali szoftverben.

A jobb felső sarokban lévő fogaskerékre kattintva fájlokat tölthet fel vagy tölthet le a Cloud Drive-ból. Az egyetlen enyhe akadály ezzel a funkcióval az, hogy meg kellett kattintanunk azokra a fájlokra, amelyeket az ablakon belül feltölteni akartunk (nem tudtuk őket keresni). Ez bosszantóvá válhat, ha nagyon nagy fájlok mappájában kell görgetnie.

A mappák megosztása rendkívül egyszerű. Ehhez egyszerűen kattintson a jobb egérgombbal a megosztani kívánt mappára, és válassza a megosztás lehetőséget. Itt megadhat egy e-mail címet, hogy átadja a mappát a választott partnernek.

A fájlok megoszthatók egy linkkel. Ezeket meg lehet osztani egy titkosító kulccsal, vagy meg lehet osztani a kulcs nélkül (vagyis azt magántulajdonban kell megosztani minden olyan partnerrel, akinek a fájlt meg szeretné osztani). Ha kapcsolódik a mellékelt kulccsal, figyelmeztetés jelenik meg, amely azt javasolja, hogy a felhasználók közvetlenül küldjék el a kulcsot.

Be lehet állítani, hogy a linkek csak egy kiválasztott időszakra álljanak fenn, és a felhasználók választhatják a link jelszóval történő védelmét is. A hivatkozás létrehozásának első kísérletekor a felhasználókat felkérik, hogy hagyják el a szerzői joggal védett tartalomra mutató hivatkozások megosztását.

Fájlok exportálása a Mega Cloud alkalmazásban

Miután létrehozta a linket, egyszerűen megoszthatja bárkivel, és mindaddig, amíg megvan a kulcs és a jelszó, visszafejteni tudja és elérheti a fájlt. A MEGA használatának minden szempontját rendkívül egyszerűen feltöltöttük, letölthetjük, tárolhatjuk, megoszthatjuk és összekapcsolhatjuk.

A Cloud Drive kliens bal oldalán a felhasználók hozzáférhetnek meghajtójukhoz, a legújabb mappákhoz, megosztott elemekhez és a csevegő klienshez. Sajnos egyetlen MEGA-felhasználóval sem voltunk képesek beszélgetni, de a szolgáltatás gyors pillantással kiválóan néz ki.

Mega Cloud online csevegés

Összességében ez egy határozottan egy olyan szolgáltatás, amely ideális azoknak a kezdőknek, akik biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatást keresnek, amely kompatibilis az összes eszközzel, biztosítja a szinkronizálást és lehetővé teszi a fájlmegosztást anélkül, hogy bármi bonyolult tanulást kellene tanulnia. Véleményünk szerint a MEGA kiváló egyensúlyt teremt a munkafolyamat / termelékenység és a magánélet között. Nem találtunk valódi különbséget a funkcionalitásban az általunk használt verziók között, ami azt jelenti, hogy az alkalmazások között nincs különálló tanulási görbe.

Egy dolog, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy a bővítmények maguk nem kínálnak nyilvánvaló funkcionalitást, csak megnyitják a MEGA-t böngészőjében. Megkérjük a céget, hogy tisztázza pontosan, miért érdemes használni a kiterjesztést, és elmondták nekünk:

„A MEGA kiterjesztése lehetővé teszi a MEGA telepítését böngészőjébe. Ez csökkenti a betöltési időket, javítja a letöltés teljesítményét és erősíti a biztonságot. A MEGA URL-jeit ez a kiterjesztés fogja elfoglalni, és helyi szinten marad (a JavaScriptet nem töltjük be szervereinkről). A titkosított magánkulcs-aláírásnak köszönhetően biztonságos automatikus frissítéseket biztosítunk.

A MEGA biztonságosabb a kiterjesztés (ek) használatával, mivel a webes erőforrások (JS / html) helyben kerülnek betöltésre a kiterjesztésből, és ezért megakadályozzák az esetleges MITM támadásokat.

A MEGA kiterjesztés használatának további jó oka az, hogy ez lehetővé teszi nagyobb fájlok átvitelét a böngészőn belül. Egyébként a böngésző által biztosított belső memória a fájlátvitelhez nagyon korlátozott. ”

Magánélet

A Mega biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely nem ismeri az emberek titkosítási kulcsait. Egy ilyen szolgáltatásban az összes dokumentumot helyileg titkosítják egy kulcs segítségével, amelyet soha nem osztanak meg a MEGA-val. Az adatok titkosításának teljes ellenőrzésének megőrzése eredményeként a felhasználóknak soha nem kell aggódniuk az adatok átutazásuk vagy nyugalom közben történő elfogása miatt..

Ennek a biztonságnak az a mellékhatása, hogy a felhasználók soha nem tudják visszaállítani a fiókjukat. A Mega világossá teszi, hogy ha a felhasználók elfelejtik a jelszavukat, elveszítik a hozzáférést a fiókjához.

Mega Cloud jelszó fő kulcs

Szolgáltatási feltételeiben a cég gyorsan emlékezteti a felhasználókat arra, hogy nemcsak jelszavaikat, hanem eszközeikhez való hozzáférést is meg kell védeniük:

„A jelszavát és a helyreállítási kulcsot biztonságosan és bizalmasan kell őriznie. A jelszavát senkinek sem szabad megosztania, és senkinek sem szabad titkosítási kulcsot kiadnia, kivéve, ha azt akarja, hogy hozzáférjen az Ön adataihoz. Ha elveszíti vagy helytelenül használja jelszavát, el fogja veszíteni az adatokhoz való hozzáférést. A titkosítás azonban nem fog segíteni, ha valakinek teljes hozzáférése van a rendszeréhez vagy eszközéhez.

„Nyomatékosan javasoljuk, hogy használja a bevált gyakorlatokat a rendszer és az eszközök biztonságának biztosítása érdekében (pl. Egyedi jelszavakkal, biztonsági frissítésekkel, tűzfalak védelmével, vírusvédelmi szoftverekkel, az eszközök biztonságos és titkosításával). A Mega soha nem fog e-maileket küldeni neked, amikor jelszavát kéri, vagy azt javasolja, hogy kattintson egy linkre a fiókjába való bejelentkezéshez, tehát ne tévesszen meg ilyen e-mailekkel, mivel nem tőlünk érkeznek. ”

A MEGA ToS-je egyértelműen kimondja, hogy minden felhasználó teljes tulajdonjogot él az adataival:

„Ön tulajdonában van, vagy vállalja, hogy jogosult arra, hogy bármilyen szellemi tulajdont felhasználjon bármilyen adatban, amelyet rendszereinkkel tárol, használ, letölt, feltölt, megoszt, hozzáfér, továbbít, vagy egyéb módon hozzáférhetővé tesz a rendszerünkbe vagy szolgáltatásainkhoz. Ön globális, jogdíjmentes engedélyt ad nekünk az Ön adatainak felhasználására, tárolására, biztonsági másolatára készítésére, másolására, továbbítására, terjesztésére, kommunikálására, módosítására és egyéb módon elérhetővé tételére, kizárólag azzal a céllal, hogy lehetővé tegyük Önnek és azoknak, akikhez hozzáférést biztosítunk, szolgáltatásaink igénybe vételéhez és bármilyen más, az Ön és nekik nyújtott szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó célra. ”

A MEGA betartja az eltávolításról szóló értesítéseket és együtt fog működni a rendészeti szervekkel, ha úgy véli, hogy szerzõin keresztül jogsértõ vagy szerzői jogok által védett tartalmakat tárolnak vagy terjesztnek. Mivel azonban az összes adatot titkosított formában továbbítják és tárolják, elméletileg lehetetlen, hogy a MEGA hozzáférjen az adatok tartalmához, kivéve, ha egy kapcsolattartó, akivel megosztottad a fájlt (és megadtál neki titkosítási kulcsot), átadja azt a titkosítási kulcsot az MEGA.

Ellenőriztük a cég adatvédelmi irányelveit, és örömmel tapasztaltuk, hogy a GDPR-nek megfelelő módon készült. Azt is felfedeztük, hogy bár a fájlokat végpontok közötti titkosítással tárolják, a fájlokkal kapcsolatos egyes metaadatokat titkosítatlan formában továbbítják a MEGA-hoz..

A cég azt állítja, hogy ezek a metaadatok „nem teszik közzé a fájl tartalmát vagy információit.” Ennek ellenére néhány felhasználót idegesíthet az adatgyűjtés ilyen szintje, mert a metaadatok tartalmazzák a következőket:

Böngésző típusa és operációs rendszer, IP-cím és portinformációk, API-használat, fájlfeltöltések, mappák létrehozása és link-exportálás, az az ország, amelyről úgy vélik, hogy hozzáférik szolgáltatásaikhoz, fájlméret, verziómegrendelés, időbélyegek és a szülő-gyermek fájlkapcsolatok, törlési időbélyegek, bárki e-mail címe, akivel kapcsolatba lép a Mega rendszerekkel, a csevegő résztvevői e-mail címe, valamint a csevegés kezdési ideje és a csevegés időtartama.

A MEGA átláthatósági jelentést tesz közzé, amely pontosan megmutatja, hogy hány eltávolítási kérelmet kell kezelnie szerzői jogi vagy bűnügyi okokból. Még egyszer, érdemes megjegyezni, hogy a MEGA számára nem lehetséges az eltávolítási kérelmeket végrehajtani, kivéve, ha a felhasználó saját maga közzétette vagy megadta a titkosítási kulcsot (vagy egy harmadik fél biztosítja, akivel megosztotta a kulcsot)..

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a MEGA a múltban kritikát kapott az emberek fájljainak törléséről az eltávolításról szóló értesítés kézhezvétele után; annak ellenére, hogy ezek a fájlok nem voltak szerzői joggal védett tartalmak. A jelentések szerint ez történt azután, hogy a fájlokhoz (valóban a felhasználók tulajdonában lévő) linkeket online helyeztek el.

Biztonság

A MEGA szerverekkel folytatott minden kommunikáció a TLS / SSL segítségével biztosított. A MEGA-t a Qualys SSL laboratóriumokkal ellenőriztük, és a szolgáltatás -A-t kapott, ami elég jó eredmény (és azt jelenti, hogy az adatoknak biztonságban kell lenniük az átvitel során).

A MEGA előfizetői jelszavakat a SHK256 használatával a PBKDF2 származtatás funkcióval hasítottuk. Egy véletlenszerű 128 bites (16 bájt) mesterkulcsot hozunk létre az ügyfél natív CSPRNG-jével. A biztonság növelése érdekében 128 bit véletlenszerű sót is előállítunk.

Ezt követően a felhasználó először jelentkezik be a következő titkosítási kulcsokba is:

 • RSA kulcspár, 2048 bit (mappák / fájlok megosztására szolgál).
 • Egy Ed25519 kulcspár, 256 bit (a felhasználói ujjlenyomat-ellenőrzés és más kulcsok aláírása során használt megbízható gyökérként használható. Ezt a kulcspárt Signature Keys-nek nevezzük).
 • Curve25519 kulcspár, 256 bit (a MEGAchathoz használt).

Ezeket a magánkulcsokat a felhasználó főkulcsa titkosítja az AES-ECB segítségével, és az API tárolja. A MEGA a folyamat során soha nem fér hozzá a sima szöveges magánkulcsokhoz.

A MEGA hozzáférést biztosít a Két tényező hitelesítéshez olyan hitelesítő alkalmazásokon keresztül is, mint például a Google hitelesítő.

A fájlokat és mappákat AES-128 segítségével titkosítják, amelynek hosszú távra biztonságosnak kell lenniük a jövőben (a jelenleg ismert módszerekkel). A letöltés utáni vagy a feltöltött integritás ellenőrzését a CCM egy darabolt változatával hajtják végre.

A linkfájlokat PBKDF2-HMAC-SHA512 védi 100 000 fordulóval és 256 bites véletlenszerű sóval és a felhasználói jelszóval, hogy megkapjon egy 512 bites származtatott kulcsot..

Ha a felhasználó meg akarja osztani az adatokat egy másik felhasználóval, akkor a fájl továbbítása előtt titkosítania kell a szükséges titkosítási kulcsokat a címzett nyilvános kulcsával. A címzett személyazonosságát ellenőrizhetjük a kulcs ujjlenyomatuk független csatornán keresztüli ellenőrzésével.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a böngésző alapú ügyfél Javascriptet használ minden titkosításhoz, dekódoláshoz és kulcsgeneráláshoz - bizonyos ismert sebezhetőségeknek vannak kitéve, ideértve a közép-ember támadásokat is, amelyeket a felhasználó kulcsok kényszerítése okoz. A böngésző alapú Javascript sérülékenysége miatt paranoiás felhasználóknak ragaszkodniuk kell az asztali, a mobilalkalmazások és a bővítmények használatához..

Összességében a MEGA teljes körű titkosítása által alkalmazott kriptográfiai alapelvek megalapozottak, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak a szolgáltatás használatával magas szintű adatvédelmet és biztonságot kell élvezniük..

Vevőszolgálat

A MEGA felhasználók aggályokat vethetnek fel vagy kérdéseket tehetnek fel az ügyfélen belül a jobb felső sarokban lévő beállítások menübe történő navigálás után, majd a „Támogatás igénybevétele” menüponttal. Itt a felhasználók jegyet nyithatnak a problémájuk alapján.

A felhasználók választhatnak: Általános érdeklődés, Technikai támogatás, Fizetési kérdés, elfelejtett jelszó, Átruházási kérdés, Kapcsolattartási / megosztási probléma, MEGAsync Issue, vagy Hiányzó / láthatatlan adatok. A jegy emelése után a felhasználók válaszolnak kérdéseikre e-mailben. Azt találtuk, hogy a válaszok gyorsan megérkeznek, soha nem kellett várakozniuk egy-két óránál tovább. A feltett kérdés szintjétől függően azonban előfordulhat, hogy sokszor oda-vissza kell mennie, hogy pontosan megkapja azt, amire szüksége van.

Ezen felül a felhasználók böngészhetnek egy Blog szakaszban, amelyben sok jól megírt cikk található a szolgáltatás vonatkozásában. Ezeket a bejegyzéseket évekre archiválják, hogy megkönnyítsék a böngészést. A felhasználók hozzáférést kapnak egy hatalmas GYIK szakaszhoz is, amelyen a kérdésekre válaszolnak a különféle ügyfelekkel, a kiterjesztésekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések. A támogatási szolgáltatások mindegyike jól bemutatott, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan válaszolhassanak a felmerülő kérdésekre.

Összességében azt találtuk, hogy a MEGA-val az ügyfélszolgálat jóval meghaladja az átlagot, és a cég minden bizonnyal sok részletet szolgáltat (a szolgáltatás technikai szempontjai szempontjából, mint például a titkosítási szintek) a webhelyén, ami nagyszerű.

Következtetés

A biztonságos, de felhasználóbarát jelszókezelő megtalálásakor a feladat nem mindig könnyű. A MEGA összeállítási módjának köszönhetően ez valóban egy kitérő eszköz. És ha Ön azon emberek közé tartozik, akiknek gyakran meg kell osztaniuk a fájlokat a barátaikkal és a családdal - a MEGA valóban rendkívül egyszerűvé teszi a biztonságos és a magántulajdonban történő elvégzést..

Másrészt az a tény, hogy az emberek jogszerű fájlokat szereztek kalóz tartalomként, és törölték, nagyon aggasztó, főleg ha a szolgáltatásra támaszkodik az értékes szellemi tulajdon biztonságos tárolására (gondoljuk a digitális művészek, zenészek, fejlesztők, videográfusok stb.).

Plusz plusz az a tény, hogy ez a szolgáltatás kiváló ügyfélszolgálatot nyújt, és 50 GB tárhely ingyenes felhasználók számára, ez valóban az egyik legjobb ajánlat, amit valaha láttunk. Mivel a MEGA nyílt forráskódú és a githubon szabadon olvasható, a kevés felhőszolgáltató egyike, amelyet alaposan ellenőrizni lehet annak biztosítása érdekében, hogy valóban teljes körű titkosítást biztosít-e..

Míg 2018-ban volt egy esemény, amikor 15 500 felhasználói jelszót és nevet dömpingelt az interneten - valószínűnek tűnik, hogy ezek az adathalász és a hitelesítő adatok kitöltésének oka voltak, nem pedig a MEGA hibája..

Természetesen a Kim Dotcom által elindított pletykák aggódnak, ám tisztességesen szólva, a Dotcom állításainak alátámasztására nincs semmi lényeges. Ezért nehéz ezeket a kritikákat a szívébe venni. Természetesen minden a személyes fenyegetés modelljétől és attól függ, hogy miben hisz. Számunkra úgy tűnik, hogy a MEGA felette van. Tehát, ha sok ingyenes felhőtárolóra van szüksége erős titkosítással; Lehet, hogy ez a szolgáltatás az Ön számára.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me