Mailfence


A Mailfence egy biztonságos e-mail szolgáltató, amelyet 2013-ban indított el a ContactOffice Group. A Mailfence általában kiváló hírnévvel rendelkezik mind a felhasználók, mind a biztonsági szakemberek körében (mivel a titkosítása nyílt forráskódú kriptográfiai alapokon alapszik). Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a tartalmi licenc védett; ami azt jelenti, hogy a teljes szolgáltatáscsomaghoz vannak zárt forrású elemek (naptárral, dokumentumtárolással és egyebekkel).

ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

Ez a titkosított e-mail szolgáltató egy teljes értékű szolgáltatás, amely kiválóan együttműködik az összes többi OpenPGP-kompatibilis titkosított e-mail szolgáltatással. És sokan úgy vélik, hogy ez a legjobb alternatívája a teljes funkcionalitású G csomagnak.

Gyors statisztika

 • Ország
  Belgium

Belgiumban székhellyel rendelkező szolgáltatás az öt szem körébe tartozik. Másrészről Belgium végrehajtja néhány kötelező adatmegőrzési irányelvet, amelyek látszólag vonatkoznak az e-mail szolgáltatókra. Szerencsére ezek az irányelvek szigorúak és csak a különleges körülmények között teszik lehetővé a hatóságok számára az igazolvánnyal való hozzáférést.

Mindazonáltal Belgium ragaszkodása ahhoz, hogy az általános adatmegőrzés hasznos legyen nyomozási célokra (sőt, jó lehet a polgárok emberi jogainak szempontjából is!) Valószínűleg elegendő ahhoz, hogy néhány embert elbocsásson. Ezenkívül Belgium is része a 14 Eyes felügyeleti megállapodásnak.

Ráadásul a Mailfence „naprakészen tartja a jegyzőkönyvet és az átláthatósági jelentést”, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy figyelemmel kísérjék, hogy a hatóságok veszélyeztetik-e a szolgáltatást..

Mailfence logó

Mennyibe kerül a Mailfence?

A Mailfence biztonságos e-mail szolgáltató, amelynek ingyenes előfizetési terve van. A felhasználók ingyenesen hozzáférhetnek egy 500 MB tárhelyű fiókhoz. Az ingyenes szolgáltatás erősen korlátozza a naptár és a névjegyek használatát, és nem engedélyezi az eszközök közötti szinkronizálást. Ezenkívül az e-mail szolgáltatást csak egy, két tagú csoportra korlátozza.

A belépő szintű előfizetési terv mindössze 2,77 dollárt fizet havonta - ami valószínűleg a legtöbb ember számára megfizethető (és ezt teszteltük). A népszerű Posteo szolgáltatáshoz viszonyítva - amely havi 1,13 dollárba kerül - azonban kissé dráganak tekinthető. 2,77 dollárért a felhasználók teljes szinkronizálást, naptárakat, névjegyeket, három csoportot, 10 tagot és 12 GB tárhelyet kapnak (5 GB üzenetek számára, a többiek pedig dokumentumok és egyéb adatok tárolására)..

Végül az előfizetőknek lehetősége van választani a „Pro” tervet - amely megnöveli a tárolási kapacitást 20 GB-ig az üzenetekhez és 24 GB-ig a dokumentumokhoz. A pro terv nem ad hozzá további funkciókat a belépő szintű tervhez, de lehetővé teszi az előfizetőknek, hogy öt csoportot hozzanak létre akár 20 felhasználóval. Teljes támogatás elérhető mind a belépési szint, mind a profi tervek esetén. A Pro 8,32 dollárt fizet havonta, ami drágának tűnhet, de valójában nagyon jó vállalati használatra.

A felhasználók dönthetnek úgy, hogy hitelkártyával (Visa vagy Mastercard) vagy kriptovalutákkal (Bitcoin vagy Litecoin) fizetnek a magánélet fokozása érdekében. A felhasználók a PayPal használatával is fizethetnek.

Az a tény, hogy ezt a szolgáltatást fizetett tervek finanszírozzák, lehetővé teszi, hogy a Mailfence reklám nélkül létezzen; ezért ezt a biztonságos e-mail szolgáltatót gyakran választják azok számára, akik a Google-t keresik.

A szolgáltatások áttekintése

Havonta 2,77 dollárért a felhasználók hozzáférhetnek a következő szolgáltatásokhoz:

Titkosított e-maileket küldhet végig-végig OpenPGP-vel. A Mailfence lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos PGP-e-maileket küldjenek az összes fő e-mail szolgáltatóra. Aláírt és titkosított üzenetek is elküldhetők. A Mailfence az OpenPGP kulcskezelés teljes ellenőrzését is biztosítja az integrált kulcstárolóval.

 • Támogatja a POPS-t, az IMAPS-t és az SMTPS-t. A népszerű e-mail protokollok támogatottak az e-mailek küldésére és fogadására különböző szolgáltatók között.
 • Jelszóval titkosított e-mailek. Ez a szolgáltatás szimmetrikus titkosításon alapszik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jelszóval titkosítsák az e-maileket (a feladó és a fogadó általi titkosítás és visszafejtés) böngészőjükön. Ez lehetővé teszi, hogy az e-maileket titkosítva küldjük el egy kulccsal, amelyet soha nem osztunk meg a Mailfence háttérképével (nulla ismeret nélküli keret). A titkosítás egy ellenőrzött nyílt forrású titkosítási könyvtáron alapul, és lehetővé teszi a Mailfence felhasználók számára, hogy titkosított üzeneteket küldjenek a nem Mailfence felhasználóknak.
 • Teljes szinkronizálás: Szinkronizálja a fiókjait asztali és mobil eszközökön keresztül.
 • csoportok: Fájlok, névjegyek, naptárak és postafiókok biztonságos kezelése és megosztása a csoport többi tagjával.
 • Naptár, névjegyek és dokumentumok tárolása: Ezeknek a szolgáltatásoknak a rendelkezésre állása lehetővé teszi, hogy az emberek, akik hozzászoktak a Google csomag használatához, vándoroljanak, miközben megtartják a megszokott funkcióik nagy részét..
 • Egyéni domain támogatás: A felhasználók választhatnak. Mailfence vagy választott egyedi domain név e-mail címek.
 • Két tényező hitelesítése: A felhasználók a 2FA-alkalmazásokat használhatják fiókjuk további védelmére.
 • Qualys SSL Labs besorolás: A Mailfence webhelye rendkívül magas pontszámot képvisel ezzel a független minősítő weboldallal: A + a HSTS és a PFS segítségével.
 • Az elküldött e-mailekből eltávolítja az IP-címet: Az adatvédelmi politika ugyanakkor kimondja, hogy a Mailfence számos naplót tárol, beleértve az IP-címeket - feltehetően a belga jogszabályok betartása érdekében.

Magánélet

A felhasználóknak nem kell igazi nevet megadniuk a Mailfence feliratkozásához, és a fiók adatvédelemhez való felhasználása érdekében lehetőség van egy író e-mail címre és kriptovalutákban történő fizetésre. Az adatvédelmi politika azonban aggodalmakat vet fel, amikor kijelenti, hogy:

"Gyűjtjük az IP-címeket, az üzenet-azonosítókat, a feladó és a címzett címeit, a tárgyakat, a böngésző verzióit, az országokat és az időbélyegeket."

Ez a gyűjtés a 2016-ban hatályba lépett belga adatmegőrzési irányelvek betartása érdekében zajlik. Ugyanakkor a cég emlékezteti a felhasználókat, hogy (az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal ellentétben) Belgium nem hajt végre gag parancsokat, ami azt jelenti, hogy ha valaha is felkérnék bármilyen adat átadása esetén képes lesz tájékoztatni a felhasználókat. Ezenkívül rendelkezik kanári jegyzékkel és átláthatósági jelentést tesz közzé, amely ismét lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy figyelemmel kísérje a cég tevékenységeit..

E folyamatok átláthatósá tételére tett kísérletek ellenére; minden bizonnyal lesznek olyan fogyasztók, akik inkább a napló nélküli e-mailek szolgáltatót részesítik előnyben (és ami igazságos, ezek léteznek). Lehetséges azonban a VPN használata e-mail szolgáltatóval együtt; amely elrejti a felhasználó valódi IP-címét a Mailfencetől.

Végül a Mailfence kijelenti, hogy munkavállalóit egy titoktartási megállapodás köti, amely minden összegyűjtött adat védelmére kényszeríti őket. Ezenkívül nem említik az ügyfelek adatainak megosztását harmadik felekkel, hirdetőkkel, leányvállalatokkal vagy üzleti partnerekkel.

"Nem adunk el, cserélünk vagy más módon adjuk át harmadik személyeknek az Ön személyes adatait, kivéve, ha a belga törvények erőltetik."

Biztonság

A Mailfence egyszerű „egyetlen kattintással” OpenPGP titkosítást valósít meg az e-mailek biztonságossá tétele érdekében. Ennek célja, hogy a PGP-titkosítást kevésbé bonyolultvá tegye. A Mailfence munkatársaknak küldött e-mailek soha nem hagyják el a Mailfence kiszolgálókat, és titkosíthatók akár PGP-vel, akár a jelszó-titkosítási opcióval. A nem tagoknak küldött e-maileket titkosítatlanul vagy titkosítatlanul is elküldhetjük, de aláírhatjuk egy digitális PGP-kulccsal. Ezen felül a felhasználók dönthetnek úgy, hogy teljesen titkosítva és aláírt e-maileket küldenek.

A kommunikáció a Mailfence szerverekkel a Transport Layer Security (SSL / TLS) titkosítással történik. Ez igaz mind a webszolgáltatásokra, mind az IMAP / POP / SMTP e-mail kliens hozzáférésre. Ez megakadályozza az esetleges lehallgatást, hamisítást vagy üzenethamisítást az áthaladás során.

A szolgáltatás tökéletes titkosítást (PFS) biztosít a titkosított kapcsolatokhoz (HTTPS). Ez biztosítja, hogy egy biztonsági megsértés során nem lehet visszafejteni a korábbi kommunikációt. Végül az összes weboldalon aktiválódik a HTTP Szigorú Szállítás Biztonság (HSTS), és a szolgáltatás A ++ pontszámot kap a Qualys-szal.

A Mailfence az OpenPGP szabványos megvalósítását használja, a teljes kulcskezeléssel a beépített kulcstárolón keresztül elérhető. APGP kulcsokat a böngészőben generálják és a Mailfence szerverein tárolják egy AES-256 titkosítással, ezt általában biztonságosnak tekintik (annak ellenére, hogy az A Mailfence tulajdonosi ügyfele).

A lehetőség az e-mailek szimmetrikus titkosítással történő biztonságos védelme is (biztonságos üzenet letétbe helyezés); amely felhasználásával elkerülhető a kulcsok megosztása a Mailfence-kel. A funkció használatához a felhasználóknak biztonságosan meg kell osztaniuk a jelszót az alkalmazáson kívül (például személyesen). Az S / MIME korábban elérhető volt a bejövő aláírás érvényesítéséhez, azonban a cég azt mondta, hogy már nem támogatják ezt a funkciót.

Problémákat? Mivel a titkosítás a böngészőn belül történik (E2EE), a Mailfence biztonságosnak tekinthető. Mivel ez egy JavaScript alkalmazás - vannak biztonsági problémák (amelyek minden JavaScript e-mail kliensre vonatkoznak, nemcsak a Mailfencere). Azoknak, akik el akarják kerülni ezeket a JavaScript sebezhetőségeket (amelyek lehetővé teszik a középtávú támadást, hogy sértett titkosítási kulcsokat kényszerítsenek mind a küldő, mind a címzett böngészőire), e-mail szolgáltatót kell használniuk egy dedikált e-mail klienssel.

Végül a Mailfence végrehajtja az IP leválasztást az üzenetekből. Ez azt jelenti, hogy az Ön IP-címét soha nem csatolják a kimenő e-mailekhez.

Egyszerű használat

A Mailfence fiók megnyitása rendkívül egyszerű, és bárki ingyenesen megkezdheti a folyamatot, hogy megnézze a szoftver működését. Miután regisztrált egy fiókot, a felhasználó e-mailt kap, amely lehetővé teszi számla ellenőrzését. Ez lehet egy író e-mail, de ne feledje, hogy a cég e-mailen keresztül kommunikál veled, ha bármilyen problémája merül fel..

Miután bejelentkezett a szolgáltatásba a böngészőjéből, továbbléphet és kiválaszthat egy e-mail címet. A fizetett csomagra frissülő felhasználók választhatnak egyéni domaint.

az e-mail cím kiválasztása

Az e-mail fiók beállításával probléma nélkül elkezdheti használni az e-mail szolgáltatást. És 2020 szeptemberétől a cég vadonatúj felhasználói felületet vezet be, amelynek célja a szolgáltatás még könnyebb használata!

A Mailfence megerősítette az e-mailt

A tesztelés megkezdése érdekében számos PGP titkosított e-mailt küldtünk a másodlagos vállalati fiókokba kiadás nélkül.

openpgp titkosítás

Ugyancsak tovább haladtunk, és e-mail névjegyeket importáltunk a 'Külső címek' funkcióval, gond nélkül. Összességében azt találtuk, hogy az ügyfél stabil, és kísérleteink során nem tapasztaltunk semmiféle hibát vagy hibát.

e-mail címek importálása

Ami a könnyű használatot illeti, a Mailfence elkerülhető, mivel nem követeli meg a felhasználóktól, hogy töltsön le és telepítsen bármilyen szoftvert. Ezen felül, néhány e-mail klienssel ellentétben, nincs meredek tanulási görbe. Még a PGP-titkosítást is, amelyet általában bonyolultnak tekintünk, megkönnyíti az egy kattintás funkciónak köszönhetően.

Nagyon élveztük azt is, hogy az összes elsődleges funkció be van állítva anélkül, hogy másodlagos beépülő modulokat vagy kiegészítőket kellene telepíteni. Ezért a Mailfence ideális azoknak a nem technikai felhasználóknak, akik szeretnének bejutni és elkezdeni az e-mailek titkosítással történő védelmét.

A Mailfence névjegyek funkció könnyen kezelhető, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan importálják a névjegyeket a Google-tól vagy más e-mail szolgáltatótól.

import formátum

Ugyancsak élveztük az eszközök közötti szinkronizálás képességét, ami sokkal könnyebb, mint más e-mail szolgáltatókkal. A Mailfence lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben áttelepítsék minden névjegyüket, titkosított kulcspárját és titkosított adataikat egy másik e-mail szolgáltatóra, ha erre szükség lenne.

A beállítások közelebbi megfigyelése során kiderül, hogy a Maifencenek sok hasznos funkciója van.

Mailfence menü

Az Away üzenet létrehozásának képessége lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy automatikusan válaszoljanak, amikor irodában vannak vagy nyaralnak.

A virtuális meghajtó lehetővé teszi a felhasználók számára a dokumentumok közvetlen elérését a számítógépük egy speciális mappájában. Ezt a mappát bejelentkezési név és jelszó védi. A virtuális meghajtó beállításához szükséges útmutató minden platformon elérhető a beállítások menüből. A felhasználók virtuális meghajtót is beállíthatnak iOS vagy Android készülékeken.

Tetszik az is, hogy a Two Factor hitelesítés be van csomagolva a szolgáltatásba, amely extra biztonságot nyújt az ügyfél számára.

a két tényező hitelesítése

Végül, a jelszóval titkosított e-mailek küldésének képessége (amely lehetővé teszi a nem technológiai felhasználók számára az üzenetek védelmét anélkül, hogy meg kellene érteniük a titkosítási kulcsokat) egy további bónusz, amely a Mailfence ideálisvá teszi kezdőknek vagy nem technológiai felhasználóknak.

Vevőszolgálat

A Mailfence támogatást nyújt minden felhasználó számára (fokozott támogatás a fizető felhasználók számára); ami azt jelenti, hogy segítséget kaphat a szolgáltatás felállításában, vagy kiküszöbölheti az esetleges rokonságait.

Ezenkívül a cég egy részletes blogot is közzétesz, amely számos hasznos cikket és tippet tartalmaz a régi névjegyzék áthelyezéséről a Mailfence-hez - a biztonsági szolgáltatásokról és a platformon történő megvalósításról szóló cikkekhez..

Az erőforrást átfogónak találtuk, és úgy tűnik, hogy elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ingyenes felhasználó megadja a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges információkat.

Vevőszolgálat

Az is jó; Az ingyenes felhasználóknak lehetősége van arra is, hogy kérdéseket tegyenek fel e-mail válaszrendszeren keresztül.

Következtetés

A Mailfence szilárd és könnyen használható e-mail szolgáltató, amely ideális kezdőknek. A titkosítás szilárd, és mivel böngésző alapú, nincs szükség szoftver letöltésre. Dicséretre méltó a vállalkozás elkötelezettsége a magánélet mellett - ami magában foglalja Pro-fiókjának 15% -ának az Elektronikus Határon Alapítvány és az Európai Digitális Jogok adományozását..

Ennek a szolgáltatásnak talán az egyetlen kis hátránya, hogy zárt forrású. Ugyanakkor az összes rejtjelezési alap nyílt forráskódú, és alapos ellenőrzés alatt álltak. Ezenkívül a cég korábban megígérte, hogy szoftverét nyílt forrásúvá teszi, amely kiváló lépés lenne a cég számára.

A Mailfence és sok versenytársa közötti fő különbség az, hogy ideális egyablakos alternatívát kínál a Gmail, a Google Calendar és a Google Docs számára. Teljes körű, titkosított e-mail megoldása számos szolgáltatásba integrálódik; Mailfence névjegyek, Mailfence Docs, Mailfence naptár és Mailfence csoportok. Ez kiválóan alkalmas bárki számára, aki eltávolítja a Google-ot, aki biztonságos e-mailt szeretne, anélkül, hogy feladná az összes többi Google Suite szolgáltatást, amelyhez szoktak.

Ingyenes, ez az e-mail szolgáltató hasznos. Ennek ellenére jellemzői meglehetősen korlátozottak a fizetett tervekhez képest. Bárki számára, aki egy könnyen használható e-mail klienst keres, amely funkciókban gazdag és minimális tanulási görbével rendelkezik, azonban a fizetett tervek határozottan ajánlhatók.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me