Intuitív jelszó

Az Intuitív Jelszó Ausztráliában található szolgáltatás, amely katonai jelszókezelő megoldásként hirdeti ki magát. A weboldal sima, és az általános érzés egy magas színvonalú szolgáltatás.

ProPrivacy.com Pontszám
7.8 tízből

összefoglalás

Az ausztráliai székhely, amely az Five Eyes tagja, és invazív kötelező adatmegőrzési törvényekkel rendelkezik, soha nem tekinthető ideális helynek az adatvédelmi szolgáltatás számára. A jelszókezelésnél azonban ez nem különösebben foglalkozik.

Ennél is fontosabb, hogy az Intuitív Jelszó nulla tudás nélküli szolgáltatást nyújt teljes körű titkosítással. Ennek eredményeként a felhasználók mindig megőrzik a teljes irányítást.


Intuitív jelszó áttekintés

Az egyre növekvő számú jelszó nyomon követése bonyolult, különösen akkor, ha minden egyedi fiókját biztonságban szeretné tartani. A jelszavaknak erősnek kell lenniük, ami azt jelenti, hogy túlságosan nehéz megjegyezni. Ezen felül egyedinek kell lennie, ha a fiókja megfelelő védelme érdekében. Ez az, ahol a jelszókezelők, mint például az Intuitív jelszó, segítséget nyújtanak.

Az Intuitív Jelszókezelő az Intuitive Security Systems Pty.Ltd anyavállalathoz tartozik, amely egy ausztrál cég, amely 2013 óta működik. A szolgáltatás egy kiemelkedő szolgáltatású jelszókezelő, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy minden fiókjukhoz jelszavakat állítsanak be és elfelejtsenek..

Sok jelszókezelővel ellentétben az intuitív jelszó a Alapvető terv ingyenes. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi bárki számára, hogy erős jelszavakkal megsemmisítse fiókjait, amelyeket már nem kell követniük maguknak. Az alapszámla a funkciók szempontjából kicsit vékony a helyszínen, de a legfontosabb dolgok között van. Ennek ellenére csak 20 jelszót tárolhat, tehát ha többre van szüksége, fizetnie kell.

Azok számára, akik ki akarnak lépni, és képessé válnak a jelszavak exportálására, a helyi jelszavak mentésére offline elérés céljából, illetve a jelszavak biztonsági mentésére és visszaállítására - frissíteni kell a Expressz előfizetési terv. Az Express csomag havi 1,34 dollárba kerül (USA), és magában foglalja az alapterv összes funkcióját, valamint ezeket a hozzáadott szolgáltatásokat.

Intuitív jelszó árképzés

Az Fejlett A terv havi 3,36 dollárra növeli az előfizetés költségeit, amely természetesen egy kicsit drágább lesz, mint a piacon elérhető egyéb opciók (évente 40 dollár). Az Advanced fejléc hozzáadja a fiók öröklődését a beállított szolgáltatásokhoz, ami azt jelenti, hogy vészhelyzet esetén hozzáférést biztosíthat szeretett személyének vagy üzleti partnerének a jelszavaihoz..

A felhasználók SMS-hitelesítést is hozzáadhatnak fiókjukhoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy biztonsági frissítéseket szerezzenek hitelesítő adataik frissítésekor, vagy jogosulatlan bejelentkezési kísérlet esetén. E-mail cím is hozzáadható a fiókhoz a biztonsági riasztások fogadásához. Az „Advanced” fiókok minden jelszóhoz beállíthat lejárati dátumot is, hogy emlékeztetőt kapjanak az időszakos frissítésről. Ezenkívül egy biztonságos üzenetküldőt adnak hozzá a kalandhoz, hogy a csapatok biztonságosan kommunikálhassanak egymással. A jegyzetek és üzenetek tárhelyének szintje szintén 24 000 karakterre növekszik. És a jelszóhoz hozzáadható címkék száma 10-re növekszik.

A Pro terv havi 10,07 dollárba kerül (USA), és biztosítja az összes fenti funkciót, miközben hozzáadja a prémium támogatást, korlátlan megosztott jelszavakat, korlátlan visszaállítási pontokat a jelszavak régi verzióinak eléréséhez, valamint a megnövelt mezőméret-kapacitást és a megjegyzés hosszát (48 000 karakter)..

Végül: az Enterprise kiegészítő havi 3,36 USD-t fizet, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maguknak tárolják jelszavaikat, fehér címkével ellátják a szolgáltatást, hogy eltávolítsák a márkanevet, hozzáadják a cég márkanevét, és ügyféllel kapcsolatos funkciókat hozzanak létre a vállalattal együttműködve annak érdekében, hogy integrálják azt az üzletbe. 'igényeinek.

A felhasználók fizethetnek Visa, Mastercard, Amex, PayPal, beszedési és Discover kártyákkal. A kriptovalutákat sajnos jelenleg nem fogadják el.

Milyen funkciókat kínál az intuitív jelszó?

Az alábbiakban felsoroljuk a különféle intuitív jelszó-előfizetési tervekben elérhető összes szolgáltatást:

 • Ingyenes csomag (20 jelszó)
 • Ügyféloldali AES titkosítás a jelszavakhoz
 • Automatikus jelszógenerátor
 • Böngészőbővítmények a jelszavak automatikus kitöltéséhez (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Automatikus kijelentkezés a biztonság fokozása érdekében
 • Biztonsági műszerfal a jelszó állapotának ellenőrzésére
 • Sürgősségi hozzáférés a felhatalmazott személy hozzáféréséhez
 • Egyéni mappakezelés
 • Adathalász-védelem egyéni adathalász-ellenes üzenetek használatával
 • Hozzáférési korlátozások - korlátozza, hogy melyik országban érheti el fiókját, hogy megállítsa a hackelést
 • Jelszó bejelentkezés a használat megkönnyítése érdekében
 • Támogatás e-mailben 9-től 17-ig ausztrál idő szerint
 • Tevékenységi napló a jelszavakhoz való hozzáférés kezeléséhez
 • Offline hozzáférés a jelszavakhoz (csak expressz és újabb)
 • Csatolja a címkéket a jelszavakhoz az egyszerű keresés érdekében (a címkék száma a tervetől függ)
 • Egyszer használatos kódok a fiók eléréséhez jelszó nélkül
 • Tevékenységi napló annak ellenőrzéséhez, hogy biztonságos célokból hova és ki jelentkezik be a fiókba
 • Jegyzetek funkció (a szót a tervtől függően korlátozza)
 • Biztonságos azonnali üzenetküldő (csak haladó és magasabb)
 • Nyelvi lehetőségek
 • Fiók öröklése (csak haladó és magasabb szintű)

Az intuitív jelszó beállítása

Úgy döntöttünk, hogy teszteljük ezt a szolgáltatást az Basic fiók használatával, mivel az összes fontos szolgáltatás elérhető. Például a 20 jelszó korlátozása nem jelent problémát a jelszókezelő tesztelése céljából.

A regisztráció folyamatát könnyűnek találtuk. Ugyanakkor több lépést foglal magában, mint szoktuk. Először át kell adnia egy érvényes e-mail címet, és ki kell választania egy jelszót. Fiók létrehozásához azonban biztonsági kérdést és választ kell adnia.

Ezt a biztonsági kérdést arra használják, hogy ellenőrizze Önt, amikor ismeretlen eszközről vagy IP-címről jelentkeznek be. Az a célja, hogy megvédje a felhasználókat a jelszavak adathalmazától. Ügyeljen arra, hogy nehezítse meg a kérdést, és lehetőleg válasszon egy olyan kérdés és válasz párt, amelyet nem lehet kitalálni.

Intuitív jelszó regisztráció

A szükséges adatok megadása és az ellenőrző Captcha kitöltése után e-mailt kap egy ellenőrző kóddal. Írja be ezt a kódot az ingyenes számla használatának megkezdéséhez.

Az első indításkor a felhasználókat áttekintéssel kell megkérdezni, amelyek segítenek elérni a böngésző kiterjesztéseit, a mobilalkalmazásokat, a felhasználói kézikönyvet az ügyfél használatának megtanulásához, és számos egyéb hasznos mutatót a mappák beállításához és az első jelszó tárolásához..

Azt is megkérdezi, hogy szeretne-e hat számjegyű kódot beállítani a könnyebb be- és kijelentkezéshez. Ez felváltja az e-mail cím és a jelszó használatának szükségességét az adott eszközről történő bejelentkezéshez. Különböző jelszót kell beállítani az összes tulajdonában lévő eszközhöz, és tetszés szerint azonos vagy eltérő kódot állíthat be..

Intuitív jelszó

Milyen egyszerű az intuitív jelszó használata?

Először egy mappát készítettünk a szociális média jelszavaink tárolására. Ehhez rákattintottuk az ügyfél bal felső sarkában lévő nagy pluszra..

Intuitív privát boltozat

Készítettünk egy mappát a szociális média jelszavaink tárolásához, majd hozzáadtuk a Facebook jelszavunkat a mappához...

Annak érdekében, hogy jelszót adjunk a mappához, felkértünk egy új biztonsági kérdést és választ. Ez zavaró, mert a GYIK nem említi ezt a szükségességet, vagy azt, hogy pontosan mit kell segíteni. Az ügyfélszolgálat azonban tájékoztatta minket, hogy „minden egyes jelszó hozzáadásához nem kell biztonsági kérdést és választ meg kell adnia, ezek a mezők nem kötelezőek”.

Ezután hozzáadtuk az intuitív jelszóval ellátott Chrome kiterjesztést böngészőnkhöz, hogy kipróbáljuk az automatikus kitöltési funkciót. (A Firefox, az Edge, a Safari és az Opera kiterjesztései szintén elérhetők). A kiterjesztés telepítésével meglátogattuk a Facebook honlapját, és örömmel tapasztaltuk, hogy a kiterjesztés szimbólumára kattintással kiválaszthattuk jelszavunkat, és automatikusan importálhattuk a bejelentkezési űrlapba..

automatikus kitöltés a böngészőben

A jelszavak automatikus kitöltése a kiterjesztés segítségével egy hasznos szolgáltatás, amely elősegíti, hogy ez az ingyenes jelszókezelő sokkal alkalmasabb legyen kezdőknek. Nem volt gondunk a jelszavak beírásával a jelszókezelőbe, vagy a bejelentkezési űrlapokba történő betöltésekor.

Ha azonban problémája van egy adott online űrlap használatával, akkor a jelszó eléréséhez a létrehozott címkék használatával is hozzáférhet. Ezt követően kézzel másolhatja és beillesztheti.

Ha a jelszó automatikus rögzítésére számított, amikor a jelszavakat megadja a weblapok űrlapjaiba (vagy amikor feliratkozik új szolgáltatásokra); sajnos nincs szerencséje. Az intuitív jelszónak kézzel kell megadnia a jelszavakat.

Jelszavak importálása

Ezután úgy döntöttünk, hogy importáljuk régi jelszavainkat a Chrome-ból egy CSV-fájl segítségével. Ehhez egyszerűen lépjen a Chrome-ba - vagy bármely más jelszókezelőbe, és exportálja a jelszavait CSV-fájlként. Mentse el ezt a fájlt a számítógépére, hogy feltölthesse az intuitív jelszóba.

Sajnos nem sikerült elkezdenünk semmilyen névjegy importálását anélkül, hogy először frissítettük volna az Express rendszerre. Tehát ha gyorsan szeretné importálni a jelszavait ingyenesen - érdemes választania egy másik jelszókezelőt.

A frissítés után megkezdtük a jelszavak importálásának folyamatát egy CSV-fájl segítségével. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez nem olyan egyszerű, mint a többi jelszókezelőnél.

Először le kell töltenie a CSV fájlsablont. Ezután meg kell nyitnia a korábbi jelszókezelőből letöltött CSV-fájlt az Excel vagy a Google lapokban, és az összes jelszót át kell másolnia a CSV-fájlból az Intuitív jelszó-CSV sablonba.

Miután az összes bejegyzés helyesen lett átmásolva, importálhatja a sablont az intuitív jelszóba a web kliensben. Ez a folyamat sokkal nehezebb munka, mint a jelszókezelők túlnyomó többségénél, és a használat egyszerűsége szempontjából határozottan hátrány.

Érdemes megjegyezni, hogy a jelszavak sablonnal történő importálása nem másolja át azokat a kategóriákat, címkéket vagy más mezőket, amelyeket korábban beállított a bejegyzésekhez.

Jelszavak exportálása

A jelszavak exportálása mindaddig elérhető, amíg megvásárol egy Expressz előfizetés vagy újabb, és adatait CSV, TXT, HTML, JSON vagy XML formátumban exportálhatja. Ez jó, és azt jelenti, hogy a jövőben képes lesz arra, hogy a jelszavait az Intuitív Jelszóból bármely más jelszókezelőhöz átvigye (még akkor is, ha csak erre a funkcióra van szüksége, ha egyszer fizetni kellene egyetlen Expressz hónapért).

Alkalmazások

Az intuitív jelszónak vannak Android, iOS és Windows Phone alkalmazásai is. Tehát, ha inkább egy alkalmazáson keresztül fér hozzá jelszavakhoz, és nem a böngészőbe jelentkezik be a webportálba, akkor ezt bármilyen mobil eszközön megteheti. Megállapítottuk, hogy az Android alkalmazás jól működik, azonban a kiterjesztésekkel ellentétben nem képes automatikusan kitölteni a jelszavakat bejelentkezési űrlapokba..

Extrák

A jelszavak tárolása mellett az Intuitív Jelszó biztonságos digitális tárolóként szolgál számos egyéb információ számára is. A bal felső sarokban lévő kategória nézetre kattintva elérheti az e-mail és csevegő fiókok, a pénztárcák és az engedélyek tárolómappáit. Az azonosító mappával információkat menthet, például hitelkártyákat, szoftver licenceket és azonosítókat, például vezetői engedélyt vagy útlevél részleteket.

Mennyire biztonságos és privát az intuitív jelszó?

Az ausztráliai székhely nem igazán jó helyzet szempontjából. Ausztrália rendkívül invazív a megfigyelés terén, és a nemzet rendelkezik a világ legrosszabb kötelező adatmegőrzési irányelveivel..

Ausztrália az Five Eyes megfigyelő csoport része, és nemrégiben elfogadott egy törvényt, amely arra kéri a cégeket, hogy hátsó ajtókat hozzanak létre a titkosított kommunikációhoz. Bár mindez negatív, a valóság az, hogy mindaddig, amíg az intuitív jelszó működik, ahogy azt állítja, a kiszolgálóin lévő adatoknak biztonságosnak kell lenniük a végpontok közötti titkosításnak köszönhetően..

Intuitív jelszóval a számlatulajdonos teljes ellenőrzést gyakorol a fiókjába tartozó bejelentkezési adatok és jelszó felett. A jelszavakat és egyéb adatokat soha nem töltik fel a cég szervereire, ami azt jelenti, hogy a társaság munkatársai nem támadhatják meg őket és nem férhetnek hozzá hozzájuk..

Az összes jelszót erős AES 256 titkosítással titkosítják, mielőtt az ausztráliai kiszolgálókra feltöltik egy RSA 2048 kulcspárt használva. Ezen felül az összes adat biztonságos SSL használatával kerül továbbításra a cég szervereire. A Qualys SSL Labs segítségével ellenőriztük a TLS cégeket, és örömmel tapasztaltuk, hogy a A szigorú szállítási biztonságának (HSTS) köszönhetően A értéket kapott. Ez azt jelenti, hogy az SSL szállítási biztonságot megfelelően hajtják végre, és bízhat abban, hogy minden adata biztonságos lesz a szállítás során.

A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy jelszavaikat (vagy fiókkategóriáikat) egy fő jelszóval védik. Ez biztosítja, hogy bármely felhasználó engedélyezheti egy barátjának vagy családtagjának a jelszókezelővel, hogy bizonyos információkhoz hozzáférjen, miközben elrejti a hozzáférést más érzékenyebb adatokhoz és jelszavakhoz..

Segítségre van szüksége a fő jelszó kiválasztásában? Miért nem nézi meg az alábbiakban szereplő jelszó-erősség-ellenőrzőt:

Jelszómérő

Részletes pontszám itt lesz

Bár mindez úgy hangzik, mint az optimális papírbiztonság, érdemes megjegyezni, hogy az intuitív jelszó zárt forrású. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás forráskódját harmadik személyek nem ellenőrizhetik.

Ez problematikus, mert azt jelenti, hogy bíznia kell abban, hogy a szolgáltatás azt csinálja, amit mond. A kód átfogó ellenőrzése nélkül lehetetlen megmondani, hogy vannak-e olyan biztonsági rések, kihasználások vagy hátsó ajtók, amelyek a jelszavakat veszélyeztethetik.

A paranoidabbok közül inkább inkább ragaszkodik egy teljesen nyílt forráskódú jelszókezelőhöz, mint például a KeePass, a Bitwarden vagy a Dashlane. Ez azonban valójában a saját személyes fenyegetés modelljéhez tartozik, és nincs valódi ok gyanítani, hogy az intuitív jelszó nem úgy működik, mint állítja.

Az intuitív jelszó másik hátránya, hogy a böngésző alapú webalkalmazás JavaScript használatával valósul meg. Ez azt jelenti, hogy érzékeny bizonyos támadásokra, amelyeket a JavaScript a böngészőjével való kommunikáció során okozott. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy a hackerek középtávú támadást hajthatnak végre. Igaz, hogy ez egy erősen célzott támadás, amely valószínűleg nem érint téged. Igaz az is, hogy ez a sebezhetőség minden olyan jelszókezelőre vonatkozik, amelynek böngészőalapú kliense JavaScript-rel van megvalósítva; nem csak az intuitív jelszóval rendelkezik.

A biztonság fokozása érdekében a felhasználók dönthetnek úgy, hogy beállítják a kettős tényező hitelesítést. Úgy tűnik azonban, hogy a felhasználók csak az SMS-ben kapott kódot használhatják. A Google Hitelesítő és a YubiKey nem érhetők el. A két tényezőjű hitelesítés beállításához biztonságos helyreállítási kódot kell tárolnia arra az esetre, ha elveszíti 2FA-eszközét. Ha elveszíti a kódot, akkor igazolnia kell személyazonosságát, hogy visszanyerje számláját, és a cég figyelmezteti, hogy ez akár 14 napot is igénybe vehet..

Mennyire jó az Intuitive ügyfélszolgálata?

Az Intuitív Jelszó webhelyen kimerítő GYIK-szakasz található, amely meghaladja a felhasználók által korábban feltett 80 gyakori kérdést. Az esetleg felmerülő problémák vagy kérdések többsége ebben a GYIK-ban található, amely rendkívül hasznos forrás, amikor a szolgáltatás funkcióival kapcsolatos részleteket kell megismerni..

A kliensbe beépített felhasználói kézikönyv, valamint a webes kliens első indításakor bekövetkező áttekintés egyaránt kivételesen hasznos funkciók, amelyek segíthetnek minden kezdőnek a jelszavak biztonságos mentésében a jelszókezelő használatával..

Bárki számára, aki személyre szabottabb segítséget igényel, lehetősége van támogatási e-mailt küldeni vagy kitölteni egy támogatási űrlapot. A bal felső sarokban található preferenciákra kattintva hozzáférhet személyes támogató PIN-kódjához, amelyet a cég kérhet, hogy használjon azonosítási célokra..

Kérjük, ne feledje, hogy az ügyfélszolgálati irodák Ausztráliában vannak, és a segítség csak ausztrál munkaidő alatt érhető el. Ez azt jelenti, hogy attól függően, hogy hol lakik, a következő napra kell várnia, hogy válaszoljon. Ez hosszan tarthat oda-vissza, és problémákat okozhat, hogy egy kicsit tovább tart a megoldás.

Összességében jónak találtuk az erőforrások rendelkezésre állását webhelyein, az e-mail támogatással együtt. Ha azonban Európában vagy az Egyesült Államokban helyezkedik el, és inkább a földrajzi helyzetére szabott ügyfélszolgálatot szeretne, akkor inkább máshol vásárolhat.

Végső gondolataim

Az Intuitív Jelszó egy kiváló kis jelszókezelő, amely kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik. Az ingyenes alapterv azt jelenti, hogy felhasználhatja fiókjainak feltöltésére anélkül, hogy ténylegesen fizetnie kellene, ami enyhén szólva dicséretes. Nagyon jó az a tény, hogy ez a jelszókezelő nulla tudás nélküli környezetet biztosít, és kiválóan elérhető a két tényezőjű hitelesítés és a főjelszó funkció. A titkosítás szintje erős, és örülünk, hogy erős HSTS tranzitbiztonságot látunk.

Maga a jelszókezelő egyszerűen használható, és ha fizet egy speciális fiókért, akkor hozzáférést biztosít néhány nagyon jó extra funkcióhoz. Csapatok számára a szolgáltatás hasznos, és ott van a jelszavak biztonságos megosztási képessége. Ez azonban kicsit költséges, és külön felhasználói fiókra van szükség minden felhasználóhoz és a vállalati kiegészítőhöz.

Ezzel a szolgáltatással a leginkább elbocsátott az a tény, hogy nem nyílt forrású. Az ellenőrzött, nem ellenőrzött szabadalmi szoftverek soha nem szerepelnek a ProPrivacy.com webhelyen, mert azt jelenti, hogy bíznia kell a szolgáltatásban. Olyan szolgáltatásokat részesítünk előnyben, amelyek kiküszöbölik a bizalom szükségességét azáltal, hogy forráskódjukat online elérhetővé teszik minden biztonsági kutató számára az ellenőrzéshez.

Másrészt az intuitív jelszónak van néhány furcsa eleme. A jelszavak importálása nehéz, a mappák beállítása és a jelszavak beillesztése nem olyan egyszerű, mint a drag and drop. Ehelyett szerkesztenie kell a jelszóbejegyzést, és a menüből ki kell választania a mappát.

Igaz, hogy ezek egyike sem feltétlenül foglalkozik megszakítóval, de igazságos azt mondani, hogy ha kevesebbet fizetne a felhasználóbarátabb szolgáltatásokért. Ez az apró apró rész, az Intuitív Jelszó egy megbízható jelszókezelő, amely elvégzi a munkát, alkalmas kezdőknek és érdemes kipróbálni az ingyenes terv használatával.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me