FrootVPN

 • Árazás

  Tól től $ 2.99
  / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
7.5 tízből

összefoglalás

A FrootVPN 2014-ben bejutott a VPN-hez, és egy hatalmas ügyfélkörrel látszólag egyik napról a másikra épült fel a The Pirate Bay némi csekély reklámjának köszönhetően. Az ingyenes szolgáltatásként kezdődött manapság talán a leginkább megfizethető VPN-k. Szóval, hogyan hasonlítja össze a FrootVPN az iparág néhány bevált szereplőjével? Olvassa tovább a FrootVPN áttekintést, hogy megtudja!

Gyors statisztika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (átlagos)
  10 Mbps
 • igazságszolgáltatás
  Svédország
 • Egyidejű kapcsolatok
  3
 • Országok
  19

Jellemzők

A FrootVPN Svédországban található, amely egy ország, amely része a "Tizennégy szem" hálózat. Ez a 14 ország különféle megállapodásokkal rendelkezik az információk összegyűjtése és megosztása között. Ez nem ideális, ha a teljes adatvédelmet keresik az interneten, de ezt később a beszámolóban tárgyalom.

Ebben a FrootVPN áttekintésben azt is megjegyzem, hogy a szolgáltató kezdetben ingyenes szolgáltatásként kezdte el, és csak akkor fizetett szolgáltatássá vált, amikor a működési költségek és a felhasználói bázis túl sokat kezdett kezelni..


A FrootVPN 19 országban 36 szerverrel rendelkezik, ezek közül 12 Svédországban található. Nagyon sokféle hely áll rendelkezésre, köztük Oroszország, Brazília és Izrael.

A FrootVPN terv megvásárlásával akár három egyidejű kapcsolat is elérhető a szolgáltatással, vagy egyszerűen beállíthatja az útválasztót a FrootVPN számára, és soha nem kell aggódnia az összes eszköz védelme miatt..

Látogassa meg a FrootVPN-t »

Árképzés és tervek

Hiányos lehet azt mondani, hogy a FrootVPN egyértelmű árazási stratégiával rendelkezik. Van egy terv elérhető, az árat az előfizetés hossza határozza meg. Egy hónap a FrootVPN 4,99 dollárba kerül, míg három hónap 3,99 dollárra (összesen 11,97 dollár) esik le. A teljes éves előfizetés havi 2,99 dollárba kerül (összesen 35,88 dollár). Ez a FrootVPN beszámoló azt vizsgálja meg, hogy mit kap a pénzéért.

A FrootVPN áttekintésem során megjegyeztem, hogy a szolgáltató az egyik legolcsóbb VPN, mivel bármi alacsonyabb áron valószínűleg ingyenes VPN lesz! Jó látni, hogy a FrootVPN alapértelmezés szerint nincs automatikusan megújítva, ez a szolgáltatás sok frusztrációt okozhat..

FrootVPN árképzés

Ha feliratkozik a FrootVPN-re, akkor 30 napos pénz-visszatérítési garanciát vállal, ha nem elégedett a szolgáltatással.

A FrootVPN elfogadja az összes főbb hitelkártyát, valamint a Paypal-t. A Bitcoin fizetése a BitPay-en keresztül is lehetséges, ezáltal az ügyfelek további névtelenséget biztosítanak.

Sebesség és teljesítmény

A VPN-szolgáltatások felülvizsgálatakor a sebesség talán a legfontosabb teszt. Érdemes megjegyezni, hogy az OpenVPN lassabb sebességet eredményezhet, amit szem előtt tartottam a FrootVPN tesztelésekor.

FrootVPN sebesség

A grafikonok az egyes kiszolgálók és helyek legnagyobb, legalacsonyabb és átlagos sebességét mutatják. További részletekért lásd a teljes sebességű teszt magyarázatát.

Sajnos nem tudtam kapcsolatot létesíteni a FrootVPN szerverekkel az Egyesült Királyságban vagy Franciaországban. Ezenkívül az egész fedélzeti sebesség gyenge volt, még akkor is, ha az OpenVPN lassabb sebességeit is figyelembe vettük.

A sebességteszt részeként néhány IP és DNS szivárgástesztet is elvégeztem annak ellenőrzésére, hogy a FrootVPN kiszivárog-e ezen információk valamelyikén a szolgáltatáson keresztül. Örültem, hogy nem történt szivárgás a FrootVPN segítségével, de azt javasolnám, hogy ellenőrizze magát az ipleak.net segítségével vagy hasonló teszttel.

Biztonság és adatvédelem

A FrootVPN által támogatott VPN-protokollok között szerepel az OpenVPN, PPTP és L2TP. Örültem, hogy az OpenVPN-et a FrootVPN ajánlja, még akkor is, ha ennek eredményeként a teljesítmény kissé csökken..

Amint azt a FrootVPN áttekintésben korábban említettem, egy svéd vállalat, és a Tizennégy Szem adatmegőrzési és megosztási megállapodása alá tartozik. Svédország nem olyan szörnyű az adatvédelem vonatkozásában, mint az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság, de az a lehetőség, hogy adatait megosszák a 14 ország között, nem ideális, ha a teljes adatvédelmet keresik. Itt többet olvashat a Tizennégy Szem csoportról.

A FrootVPN futtatja az AES-256-CBC titkosítást SHA-384 kivonattal és 2048 bites kulcsmal kombinálva. A TLS 1.1+ támogatja a Perfect Forward Secrecy szolgáltatást is, amely azt is mutatja, hogy a FrootVPN gondoskodik az ügyféladatok védelméről..

A FrootVPN azt állítja, hogy szigorú bejelentkezési tilalmi politikát tart fenn. Bár biztos vagyok abban, hogy a FrootVPN mindent megtesz annak érdekében, hogy hű maradjon ehhez, Svédországban való tartózkodása különféle tárgyakat képez "Tizennégy szem" megállapodások.

A P2P tevékenység engedélyezett a FrootVPN összes szerveren. Azt javasolnám azonban, hogy először ellenőrizze a kiszolgálók listáját, és válasszon egy helyet, ahol alacsony a szerver terhelés.

Egyszerű használat

A FrootVPN vizuálisan kedvező weboldallal rendelkezik, sok hasznos információval, könnyen hozzáférhető. Az ügyfélterület lehetővé teszi a szerverlista megtekintését és a fiókbeállítások kezelését is. Van egy szép blog, amely rendszeresen közzéteszi az iparági híreket és tippeket a VPN szolgáltatásról.

Sajnos meglehetősen sok a szegény angol szóródott a weboldalon (amint az az alábbi képernyőképen látható). Ezt már korábban tapasztaltam más szolgáltatóknál, és elég csalódást okozni, ha figyelembe vesszük a VPN szolgáltatás globális elérhetőségét.

FrootVPN a "Adatvédelmi irányelvek" és "Felhasználási feltételek" Az oldalak is sok kívánnivalót hagynak. A szöveg alig látható, ami ezen oldalak fontosságát tekintve nagyon gyanús.

Támogatás

Az ügyfélszolgálat kapcsán a FrootVPN rendelkezik jegyrendszerrel, kiegészítve a GYIK-tal és néhány hibaelhárítási útmutatással, az operációs rendszertől függően. Van egy élő csevegőszolgáltatás is, bár ez csak a FrootVPN rendes munkaidején elérhető.

Egy hétköznap reggel beküldtem egy tesztjegyet, hogy megnézem a válasz minőségét és azt, hogy milyen gyorsan tudok választ kapni. Kevesebb, mint 24 órával később kaptam kielégítő választ.

A FrootVPN aktív profilokat is fenntart a Facebook-on, a Twitter-en és a Google Plus-on. Ha kényelmesebben használja ezeket a platformokat, akkor üzeneteket is küldhet ezekre a profilokra, ha csipetnyi válaszra van szüksége.

A folyamat

Feliratkozás

A FrootVPN-hez való feliratkozás teljesen fájdalommentes. Csak egy e-mail címre és jelszóra van szüksége az induláshoz. A webhely hirdet, hogy kevesebb, mint tíz másodperc alatt be tudja fejezni a regisztrációs folyamatot.

A Windows kliens

Mint már korábban említettem ebben a FrootVPN áttekintésben, a szolgáltató nem rendelkezik szoftver klienssel, ami azt jelenti, hogy mindent manuálisan kell beállítania a készüléken.

Ez a módszer unalmas és a kiszolgálók közötti váltást időigényes eseménygé teszi. A technikai háttér nélküliek problémákba kerülhetnek, ha bármilyen probléma merül fel.

Letöltöttem a szükséges konfigurációs fájlokat és kipróbáltam a FrootVPN-t. Néhány kezdeti kérdés felfedezése után meglepődtem, mennyire gyors volt az egész folyamat. Miután letöltötte a konfigurációs fájlokat a FrootVPN felhasználói területről, egyszerűen hozzá kell adnia a fájlokat az OpenVPN klienshez, meg kell adnia a hitelesítő adatait, és minden készen áll!

Egyéb platformok

Az OpenVPN támogatásának eredményeként a FrootVPN szinte minden elképzelhető platformon elérhető. Az egyetlen akadály itt az, hogy a kézi konfigurálást magának kell elvégeznie, ami bosszantó lehet azok számára, akik nem technikusok.

A FrootVPN felülvizsgálatához kipróbáltam a szolgáltatás beállítását az iPhone készüléken iOS 9.3.5 operációs rendszerrel. A telepítés egyszerű volt, a folyamat még gyorsabb volt, mint a FrootVPN beállítása a Windows rendszeren. Csak annyit kell tennie, hogy e-mailen küldi el az OpenVPN konfigurációs fájljait, és nyissa meg az iPhone készülékén. Írja be a FrootVPN hitelesítő adatait, és minden készen áll!

Végső gondolatok

Ha nagyon kedvező árú VPN-t keres és megértette, hogyan kell manuálisan beállítani a VPN-t, akkor a FrootVPN lehet, hogy a megfelelő szolgáltatás az Ön számára. Szilárd titkosítás, sok hely és olyan szolgáltatások, mint a Bitcoin fizetés és a Perfect Forward Secrecy, hozzájárulnak ahhoz, hogy a FrootVPN szilárd VPN legyen.

Van néhány aggodalom a sebességgel és a szolgáltatás elérhetőségével kapcsolatban, bár ez az áttekintés elkészítésekor ez csak átmeneti kérdés lehet. Próbálja ki magának a FrootVPN-t, és vegye igénybe a 30 napos pénz-visszafizetési garancia előnyeit, hogy kiderítse, az Ön számára megfelelő szolgáltatás-e. Az induláshoz kattintson az alábbi linkre!

Látogassa meg a FrootVPN-t »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me