Enpass


ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

Az Enpass egy biztonságos jelszókezelő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több fiókot védjenek különböző eszközökön, robusztus, egyedi jelszavakkal. Az Enpass a legtöbb platformon elérhető. Az ingyenes verzió azonban korlátozottabb a mobiltelefonon, mint az asztali számítógépen (ahol a felhasználók korlátlan számú fiókot díjmentesen megvédhetnek). Ebben az áttekintésben alaposan teszteljük a jelszókezelőt, hogy kiderüljön, mennyire hasonlít a piacon versengő szolgáltatásokhoz.

Áttekintés

Az Enpass lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több fiókot és szolgáltatást védjenek egy erős egyedi jelszóval, amelyeket helyben tárolnak egy titkosított adatbázisban. A felhasználók csak egyetlen főkulccsal férhetnek hozzá ezekhez a jelszavakhoz. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak egy trükkös jelszót emlékezzenek meg a korlátlan számú fiók védelme érdekében.

Az Enpass freemium alapon érhető el, ami fantasztikus azoknak a fogyasztóknak, akik olyan jelszókezelőt akarnak, amelyért kezdetben nem kell fizetniük, de prémium funkciókkal rendelkeznek, amelyeket szükség szerint meg lehet vásárolni. Ez azonban egy zárt forrású jelszókezelő, amely szabadalmaztatott szoftverekkel működik; ami néhány adatvédelmi tudatos felhasználót elbocsáthat.

borító logó

Mint mindig, a zárt forrású szoftverek nem ellenőrizhetők harmadik fél által - ez azt jelenti, hogy bíznia kell abban, hogy a cégek biztosítják az általuk igényelt adatvédelmet és biztonságot. Ez messze nem ideális, és összességében mindig jobb, ha megbízunk egy olyan jelszókezelővel, amely közzétette kódját, és amelyet külső ellenőrök ellenőriztek.

Az Enpass elérhető Windows, Mac OS, Linux, iOS és Android rendszerekhez. Érdemes megjegyezni, hogy a Linux támogatása ritka, ezért érdekes ez a jelszókezelő a Linux felhasználók számára. A felhasználók az Enpass alkalmazást ingyen használhatják az összes asztalon. A mobiltelefonon azonban minden platformon egyszeri 11,99 USD díjat kell fizetni. Aki ezt a jelszókezelőt különféle platformokon kívánja használni, pénzt kell befektetnie annak érdekében, hogy az összes készüléken kompatibilis legyen.

Az Enpass kiterjesztésként elérhető a Firefox, a Chrome, a Safari, az Edge, az Opera és a Vivaldi számára is.

Beállít

A letöltések az Enpass webhely minden platformon elérhetők. Ez a jelszókezelő beállítását rendkívül egyszerűvé teszi. Letöltöttük a Windows klienst és a Chrome kiterjesztést, hogy mindkettőt kipróbálhassuk. Érdemes megjegyezni, hogy a Chrome-bővítmény csak akkor működik, ha már telepítette az önálló asztali klienst is.

Csatlakozás hibája

Miután megállapodtak az EULA-val a szoftverfejlesztővel, a Sinew Software Systems Private Limited céggel, a szoftver néhány perc alatt települ. Ezt követően készen áll a szoftver elindítására, és továbbléphet és beállíthat egy fő jelszót.

Nyissa meg a beállítást

A felhasználókat arra emlékeztetjük, hogy biztonságosan kell tárolniuk a fő jelszavakat, és azt javasoljuk, hogy tegyék meg azt, mert ha elveszítik, akkor nem tudnak hozzáférni jelszavaikhoz. Ennek oka az, hogy a legjobb jelszókezelőkhez hasonlóan a cég sem tárolja az emberek fő jelszavát a szerverein, és nem tudja megadni a jelszót, vagy visszaállítani a fiókot, ha elveszik..

A Windows Enpass kliens mostantól beállítva továbbléphet és beállíthatja a Chrome kiterjesztést. A Chrome kiterjesztés elindítása automatikusan párosul az Enpass klienssel, és kódot biztosít a két ügyfél szinkronizálásához.

magába foglalja a hitelesítési kódot

A jelszókezelő mindkét összetevőjének beállítása után készen áll a jelszavak bevitelére a kezelőbe, hogy az automatikusan kitöltse a jelszavakat, mihelyt megérkezik ezekre a webhelyekre és szolgáltatásokra..

Az Enpass lehetővé teszi az emberek számára, hogy automatikusan 1 és 10 szó közötti jelszavakat állítsanak elő. A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kis- és nagybetűket, véletlenszerű szimbólumokat válasszanak, és különféle lehetőségeket kínálnak véletlenszerű karakterek vagy kötőjelek elhelyezésére minden szó között.

Átfogó szolgáltatások

Mint sok más jelszókezelőnél, az Enpass a titkosított adatbázisában óriási funkciókkal rendelkezik az információk és a bejelentkezések védelmére. Az elsődleges jellemzők a következők:

 • Védje korlátlan számláját ingyen bármilyen asztali számítógépen
 • Szinkronizálja a jelszókezelőt a böngészőkkel bővítmények használatával
 • Azonosító funkció a cím és egyéb adatok mentéséhez
 • Könnyen használható kategóriák menü az adatok és a jelszavak mentéséhez
 • Automatikus zárolás annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfél soha ne maradjon nyitva és védelem nélkül
 • PIN-kód funkció a gyors feloldáshoz, ha a jelszókezelő már be van jelentkezve a főjelszóval
 • Jelszó-ellenőrzési funkció annak biztosítására, hogy a fiókot vagy a jelszót nem sikerült megtisztítani.
 • Szinkronizálási szolgáltatás a jelszavak biztonságos továbbításához a különböző eszközökön
 • Az automatikus biztonsági mentés funkció biztosítja az adatok biztonságos tárolását a titkosított adatbázisban
 • Jelszógenerátor az automatikusan létrehozott erős jelszavakhoz
 • Automatikus kitöltés az online fiókokba történő egyszerű belépéshez

Bár a legtöbb Enpass szolgáltatás ingyenesen elérhető, vannak olyan prémium szolgáltatások, amelyek használatáért a felhasználóknak fizetniük kell. Az asztali platformonkénti 11,99 USD egyszeri díj lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek ezekhez a kiegészítő szolgáltatásokhoz.

Android és iOS rendszeren a felhasználóknak egyszeri 11,99 USD díjat kell fizetniük, hogy a jelszókezelővel több mint 20 fiókot megvédjenek. Ha 20 jelszó elegendő számodra, gond nélkül használhatja a mobil freemium verziót. Érdemes megjegyezni, hogy ezek nem fizetések, ami azt jelenti, hogy a fizetés után a szoftvert határozatlan időre tudja használni a fiókjai védelmére; nincs ismétlődő kifizetés és rejtett költségek.

Egyszerű használat

Az Enpass tökéletes azok számára, akik szeretnék biztosítani, hogy minden jelszavakat helyben tárolja, vagyis soha nem kell bízni az Enpass-ben, hogy jelszavait kiszolgálóin tárolja. Az Enpass letöltése egyszerű, és rendkívül egyszerűen beállíthatja, hogy a kiterjesztésen keresztül működjön a böngészővel.

Mivel az Enpass nem tárolja a jelszavait vagy a fő jelszavakat a szerverein, elengedhetetlen, hogy olyan fő jelszót válasszon, amelyet soha nem fog elfelejteni. A jelszó elmulasztása azt jelenti, hogy teljesen kizárva van minden jelszavából.

A fő jelszó beállításával manuálisan megadhatja a jelszavait - vagy egyszerűen csak online fiókjait és szolgáltatásait használja - lehetővé téve az Enpass számára, hogy a jelszavak mentése közben járjon el..

Nyissa meg a jelszógenerátort

Ha egy jelszót már korábban használtak egy másik fióknál, az Enpass tudatja velünk, hogy frissítse a jelszót, vagy automatikusan generáljon egy erős jelszót az Enpass szolgáltatásból..

Adja meg a jelszó kitöltését

Azt találtuk, hogy az Enpass használata stresszmentes, és az általunk kipróbált kiterjesztések (Firefox és Chrome) zökkenőmentesen működtek. Azok számára, akik szeretnék, fel lehet rakni az Enpass-ot egy USB-meghajtóra, hogy különféle gépeken át lehessen szállítani. Ez egy hasznos szolgáltatás, és azt jelenti, hogy mindig elérheti a jelszavait, még akkor is, ha valaki más gépét vagy könyvtári számítógépet használ, például.

Egy jelszó elmentve, a jelszókezelőben érheti el:

Fedezze fel az ügyfél kezdőképernyőjét

Sikerült gond nélkül eljuttatnunk a szolgáltatást egy iPad és Android eszközhöz. A Google Drive-ot és az icloud-ot használtuk a szinkronizáláshoz, azonban a felhasználóknak rengeteg lehetőségük van, beleértve a Microsoft OneDrive, Dropbox, Box vagy a nyílt forrású WebDAV protokollt. Egyes jelszókezelőkkel ellentétben a szinkronizálás nem lehetséges a Wi-Fi-n keresztül, így az adatokat interneten keresztül kell továbbítania.

a szinkronizálási jelszavak kiterjednek

Érdemes megjegyezni, hogy ha úgy dönt, hogy az iCloudot használja a jelszavak szinkronizálására, akkor ellenőriznie kell, hogy letöltötte-e az Enpass alkalmazást a Mac App Store-ból.

Egy másik szolgáltatás, amelyet élveztünk az Enpass-szal, az a jelszavak importálásának képessége egy másik jelszókezelőből, mint például a Keepass, a Dashlane stb. (Számos lehetőség létezik). Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a meglévő jelszavak gyors beállítását. Azt is javasoljuk, hogy állítsa be az automatikus zár funkciót, hogy a lehető leghamarabb bekapcsoljon:

A biztonsági beállítások körébe tartozik

Összességében azt találtuk, hogy az Enpass könnyen használható, és különösen élveztük a menürendszer kategóriáit; amelyek lehetővé teszik az adatok egyszerű csoportosítását az online űrlapok automatikus kitöltéséhez. Az ügyfél több mint 50 testreszabott sablont nyújt, amelyek lehetővé teszik, hogy a biztonságosan titkosított adatbázisban mindent elmenthessen a szállodafoglalási adatoktól, címektől, útlevél adataitól vagy vezetői engedélyétől..

Különösen élveztük azokat a mobil alkalmazásokat, amelyek kissé korszerűek, mint asztali társaik, és noha nem rendelkeznek külön beszélgetési funkciókkal, inkább örömükre szolgál. Sőt, beállíthatja az iOS és az Android verziót is, hogy hitelesítsen az eszköz ujjlenyomat-leolvasójával a használat megkönnyítése érdekében.

Adatvédelem és biztonság

Az Enpass felhasználóknak nem kell előfizetniük a szolgáltatásra e-mail vagy bármilyen személyes adat megadásával. Ennek oka az, hogy a szoftver teljes mértékben kliensoldalon működik, anélkül, hogy az Enpass számára kellene adatokat feldolgoznia vagy tárolnia.

Természetesen, ha úgy dönt, hogy fizet a prémium szolgáltatásokért - vagy a teljes mobil verzióért - akkor fizetési részleteket kell megadnia, ami azt jelenti, hogy a cég valamilyen információt megkap tőled.

Érdemes megjegyezni, hogy a cég a helyszíni nyomon követést is végez a Google Analytics segítségével, ami valószínűleg azt jelenti, hogy felhasználói IP-címeket gyűjt, amikor a webhelyre látogatnak és letöltik a szoftvert..

Magát a jelszókezelőt illetően a szoftver az összes jelszót (és a szoftverbe bevitt egyéb adatot) erőteljes 256 bites AES titkosítással titkosítja, az általuk átvizsgált és nyílt forrású titkosítómotor SQLCipher segítségével. Ezeket a jelszavakat csak helyben tárolják, és soha nem töltik fel az Enpass szerverekre.

A hitelesítéshez a fő jelszó kriptográfiai kulcsot állít elő a PBKDF2-HMAC-SHA512 jelszó-kivonat használatával a PHP számára, 100 000 kerek véletlenszerű sóval. Ez egy biztonságos kriptográfia, amely fokozott védelmet biztosít a brutális erő és az oldalsó csatornák támadásaitól.

A felhasználóknak lehetőségük van letölteni egy tároló kulcsot is, amelyet a fő jelszavak állítanak elő. Az Enpass asztali verziója képes 64 bites véletlenszerű kulcsokra a felhasználó nevében. Ez a boltozat kulcs felhasználható a hitelesítés másodlagos formájában, vagyis ha a fő jelszó sérült (kitalált, brutálisan kényszerített stb.), Akkor szükség van a boltozat kulcs fájlra is. Mint a fő jelszó, a tároló kulcsfájlt sem lehet visszaállítani az Enpass-ból.

Az a tény, hogy a felhasználó maradéktalanul ellenőrzi a fő jelszavát (és a tároló kulcsot), azt jelenti, hogy még ha valaki is hozzáfér az adatfájlokhoz, soha nem lesz képes titkosítani a jelszavakat a felhasználó fő jelszava nélkül..

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ha egy jelszóval szinkronizálja az eszközöket egy harmadik féltől származó szolgáltatás, például meghajtó vagy Dropbox segítségével, akkor a jelszavak is ott vannak tárolva. Ennek biztonságosnak kell lennie, mert végül titkosítva vannak. Bárki számára, akinek ez aggódik, lehetősége van a tároló kulcsfájljának használatára (amelyet biztonságosnak ne hagyjunk megosztani ugyanazzal a módszerrel, amellyel szinkronizáljuk a jelszót).

Az Enpass tartalmaz egy automatikus zár funkciót is. Ez biztosítja, hogy a jelszókezelő minden egyes használatakor mindig szükség legyen a fő jelszóra. Ez biztosítja, hogy ha a felhasználó távol van az eszköztől, akkor nem hagyja nyitva a programot, és elérhetővé teszi a jelszavak elérését.

A MacBook Pro felhasználói beállíthatják az Enpass alkalmazást hitelesítésre ujjlenyomat-leolvasójuk segítségével. Ugyanez igaz az iOS és az Android felhasználókra is, akik eszközükön ujjlenyomat-leolvasót használhatnak.

Vevőszolgálat

Az Enpass a felhasználók számára weboldalon egy white paper-t tartalmaz, amely elmagyarázza a jelszókezelő működését, és részletezi a fájlok és jelszavak védelmének szintjét, amikor azokat tárolják. A blogrész hasznos információkat és útmutatásokat is tartalmaz a szolgáltatás használatához, ami nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akiknek csak egy mutatóra van szükségük itt-ott.

Ha a weboldalon a támogatásra kattint, a fórumhoz jutnak a felhasználók, ahol segítségért kérhetik a felhasználók közösségét. Az emberek rengeteg kérdést tesznek fel a fórumon, és a válaszok gyakran több száz és akár több ezer válaszig terjednek. Ez az aktív felhasználói bázis bizonyítéka.

Bárki számára, aki közvetlenül szeretne kommunikálni az Enpass-szal, regisztrálnia kell egy e-mail címre. Ezzel be lehet jelentkezni és üzeneteket küldhet a támogató személyzetnek. Ez egy extra extra azok számára, akik szeretnék. Érdemes azonban megjegyezni, hogy elég hosszú ideig kellett várnunk a válaszra.

Szeretne többet megtudni? Nézze meg a legjobb jelszókezelők útmutatóját a piacon.

Következtetés

Az Enpass kiváló és megfizethető jelszókezelő, amely az összes jelszavát helyben tárolja. Ez biztosítja, hogy jelszavai soha nem utaznak bárhová, hacsak nem kell szinkronizálni őket a Dropbox vagy más szolgáltatás segítségével. Ez bárki számára, aki egyszerűen használható jelszókezelőt akar, ez egy kiváló lehetőség, amelyet erősen ajánlhatunk mind a mobilon, mind az asztalon.

Eszközönként 11,99 USD költséggel, bárkinek, aki több mint 20 jelszót kell tárolnia, a szolgáltatás jó ár-érték aránynak tekinthető. Végül is el tudja helyezni, és három különböző eszközön futhat, mindössze 36 dollárért - és ez egy egyszeri kifizetés, rejtett díjak nélkül.

Mivel azonban a piacon vannak ingyenes nyílt forráskódú jelszókezelők, akkor lehetősége van arra, hogy hasonló szolgáltatást kapjon semmiért, ha úgy akarja. Úgy gondoljuk, hogy az Enpass jó választás bárki számára, aki nem olyan okos. A szolgáltatások intuitív módon vannak megtervezve, és mivel ragaszkodik ahhoz, hogy a legjobban csináljon (jelszavak kezelése), nagyon kevés a tanulás.

Végül, ha az Enpass zárt forrású jellege problémát jelent Önnek, választhat a Bitwarden-hez - egy másik könnyen használható jelszókezelőhöz, amely nyílt forráskódú. A szoftver azonban minden jelszavát helyben tárolja, és nem látunk valódi indokot arra, hogy ne bízzunk benne. Másrészt, bíznia kell abban, hogy nem valami rosszat csinál, és helyesen részesíti előnyben, ha nem.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me