Cake webböngésző


A Cake Web Browser egy olyan mobil böngésző, amely alternatívája a Chrome, Firefox vagy Safari számára, amelyet állításuk szerint a magánélet szem előtt tartásával terveztek. Először 2016-ban indította el az USA-ban székhellyel rendelkező devs.

ProPrivacy.com Pontszám
7.5 tízből

összefoglalás

A meglévő böngészőn belül működő adatvédelmi alapú keresőmotorokkal szemben - a Cake önálló felületet biztosít, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a felhasználók számára hozzáadott funkcionalitást és teljesen integrált adatvédelmet biztosítson..

A torta böngésző érdekes javaslat, mivel a szakértők korábban aggályaikat vettették fel azzal kapcsolatban, hogy a Chrome visszatérhet-e telemetriát a Google-hez - még akkor is, ha a felhasználók elkerülnek a Google keresőmotorjáról.

Ezt szem előtt tartva, úgy döntöttünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk ezt a böngészőt, hogy megnézze, vajon a funkciók valóban érdemesek-e elvonni más általános böngészőket a.

Torta böngésző

Torta böngésző - áttekintés

A böngésző az Ön belépési pontja az internethez. Ezért az, hogy a böngésző hogyan viselkedik és kezeli az adatokat, jelentős hatással lehet az általános adatvédelemre.

Tervezés szerint a webböngészők általában tárolják az Ön böngészési előzményeit, így könnyen visszatérhetnek egy korábban meglátogatott oldalra. Ezenkívül lehetővé teszik a cégek számára, hogy hagyjanak sütiket, hogy nyomon követhessék Önt, ha visszatérnek a webhelyükre.

A Cake webböngésző a meglévő és új funkciók összevonásával célozza a mobil területet

Az ilyen típusú böngésző funkciók hozzáadott funkcionalitást és egyszerű használatot biztosítanak. Ugyanakkor súlyos adatvédelmi hátrányuk is van - ezért sok fogyasztó olyan kiterjesztésekhez fordul, mint a Privacy Badger, a Ghoster és az Adblock Plus, hogy megakadályozzák a nem kívánt szkripteket, blokkolja a követést és a sütiket, és megakadályozzák a hirdetések megjelenését..

Az ilyen típusú blokkolás előnye nemcsak a jobb adatvédelem, hanem a zökkenőmentes élmény. Végül is egy tonna tartalom blokkolása, amely nem érdekli, lerövidítheti az oldalak betöltési idejét és zavarhatja a képernyőt.

Korábban a Firefox volt a legnépszerűbb böngésző az online jobb adatvédelem elérése érdekében. Most azonban a Cake webböngésző a meglévő és új funkciók összevonásával célozza meg a mobil helyet, megpróbálva így a felhasználóknak nagyobb ellenőrzést gyakorolni adataik felett és jobb böngészési élményt adni.

Torta böngésző mobilalkalmazás

Jellemzők

 • Alkalmazások iOS és Android számára
 • Névtelen böngészés
 • HTTPS mindenhol
 • Beépített nyomkövető és hirdetésgátló
 • A „Ne kövesse nyomon” funkció tájékoztatja azokat a webhelyeket, amelyeket nem akar követni
 • Jelszóvédelem - kapcsolja be a böngésző jelszóvédelmét
 • Privát időbomba - automatikusan bezárja a privát lapokat egy bizonyos idő eltelte után, vagy amikor bezárja a böngészőt
 • Csoportos keresés - automatikusan elcsúszhat több online keresési szolgáltatás eredményein
 • Iratkozzon fel és kövesse a webhelyeket a Cake böngészőből
 • Csúsztassa végig a keresési eredményeket az egyes oldalak megtekintéséhez és a keresési eredmények közvetlen értékeléséhez
 • Sötét téma, világos téma vagy automatikus, amely a napszak függvényében válthat közöttük
 • Válasszon a különböző keresőmotorok közül, beleértve a DuckDuckGo-t

Beállít

A Cake letöltése és telepítése gyerekjáték. Alig több mint 10 MB helyet igényel, ami azt jelenti, hogy nem hagy nagy nyomást az eszközére. A telepítés után az alkalmazás rövid áttekintést nyújt, amely lehetővé teszi, hogy megértse, mi kínál.

Üdvözöljük a Cake Browser-ben

A bevezetést követően a kezdőképernyő fogadja a felhasználókat. Eltérően más böngészőktől, amelyek egyszerűen betölti a kívánt honlapot, akkor kapsz, amit a legjobban úgy jellemezhet, mint egy szelet tortát.

Torta böngésző otthoni pahe

A képernyő tetején testreszabható képet kap, amelyet meg lehet változtatni a jobb felső sarokban lévő beállítások ikonra kattintva. Itt beállíthatja az összes fontos adatvédelmi és biztonsági funkciót, például a jelszóvédelmet. Mint láthatja, a kezdőlap élénk, és az esztétika egy emlékeztetőre emlékeztet bennünket a Safari és a Chrome között.

Az Android felhasználók számára van valami a Cake-ban, amely kifinomultságot ébreszt, és ez valószínűleg vonzza az iOS-szerű élmény vágyait.

Ezután megütötte a beállítások fogantyúját a jobb felső sarokban, hogy beállítsuk az elsődleges adatvédelmi funkciókat.

Torta böngésző beállításai

Először a Cake-t csak HTTPS-re állítottuk. Ennek engedélyezésével a böngésző megtagadja a nem HTTPS által védett webhelyek megnyitását. Ez nagyszerű, különösen azok számára, akik sok véletlenszerű internetes keresést és vásárlást végeznek - ami miatt botlado webhelyekre botlik.

Ezután állítsunk be egy jelszót. Ehhez egyszerűen írjon be kétszer egy tűt. Ettől kezdve a jelszóra lesz szüksége az alkalmazás megnyitásához. Ez megakadályozza, hogy bárki hozzáférhessen az előzményekhez, a mentett fiókokhoz és a jelszavakhoz. Ez egy hasznos és egyedülálló biztonsági funkció, amelyet ajánlott használni - abban az esetben, ha az eszköz rossz kezekbe kerül.

Az előugró ablakok és a hirdetések blokkolása alapértelmezés szerint engedélyezve van, és azt javasoljuk, hogy hagyja be őket a legjobb élmény érdekében. Ugyanez vonatkozik a „Ne kövesse nyomon” funkcióra.

A „VPN” gombra kattintva megjelenik egy hirdetés a TunnelBear VPN szolgáltató számára, amely beszámolónkban 10-ből tiszteletreméltó 8,5 pontot kapott. Ennek ellenére ez nem a legjobb a képzelet egyik szakaszánál, és érdemes megjegyezni, hogy a Cake bármilyen VPN-vel együtt fog működni. A TunnelBear egyszerűen rávilágít a fejlesztőkkel kötött marketing megállapodásnak köszönhetően.

A Keresőmotorra kattintva kiválaszthatja kedvenc keresőmotorját. A lehetőségek között szerepel a Google, a Yahoo (DDC) és a Bing. A magánélet iránti szívesen - a DuckDuckGo mellett döntöttünk.

Keresőmotor opció

Azok számára, akik adatokat akarnak menteni egy mobiltelefon-tervre, lehetőség van arra, hogy megakadályozzák a Cake-t abban, hogy előzetesen töltsön be webhelyeket a háttérben. Ez egy nagyszerű módszer annak biztosítására, hogy csak azokat az adatokat töltse le, amelyekre ténylegesen szüksége van. Igaz, hogy ez egy kicsit lelassítja az élményt, azaz az adatokkal kapcsolatos aggodalmakkal küzdő embereknek jobban fognak találkozni egy hagyományos böngészővel.

Másrészt az integrált hirdetésblokkolás csökkenteni fogja a felesleges adatokat - tehát van érvelés mind ellen, mind ellen. Úgy döntöttünk, hogy beállítjuk a Adathasználat beállítva „csak a WiFi-n”, hogy biztosítsuk a lehető legtöbb adatbarát élményt.

Egyszerű használat

A torta böngésző forradalmasítja a keresések elvégzését azáltal, hogy lehetővé teszi az internetes keresések eredményeinek azonnali áthaladását anélkül, hogy a keresési eredmények között kellene bejárnod. Hogy ez vonzó-e Önhöz, személyesen - és nagymértékben attól függ, hogy élvezi-e a keresési eredmények szkennelésének és az oldal saját maga által választott hagyományos módszerét, ez egy lehetőség.

Egy dolog, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy ez csak mobiltelefonos böngésző, és az élmény kifejezetten a mobil felhasználók számára készült.

Kipróbáltuk a Cake alkalmazást Androidon és iOS rendszeren, és ez minden bizonnyal megváltoztatja böngészési élményét. A Cake a keresési eredményeket teljesen betöltött kártya formátumban mutatja be, így közvetlenül hozzáférhet a releváns eredményekhez. Ezenkívül véglegesen betölti a következő két eredményt a háttérben, hogy gyorsan át tudjon rajzolni rajtuk. Ez nagyszerű lehetőség azoknak az embereknek, akik szeretnék áttekinteni az eredményeket, és megnézhetik, hogy az oldalak relevánsak-e. Lehet, hogy ez nem a legjobb dolog az adatvédelem szempontjából (erről bővebben később).

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a Cake-t úgy tervezték, hogy előnyben részesítse a gyorsabb betöltési idővel rendelkező oldalakat. Ennek eredményeként a Cake enyhén torzítja a Google bejáróinak szolgáltatásait. Ez potenciálisan befolyásolhatja az elsőként betöltött oldalak minőségét, amelyek nem mindenki számára vonzóak.

Összességében jónak találtuk a tapasztalatot, és a Cake jól tűnik webes böngészéshez vásárlás közben - vagy szórakoztatási célokra. A komolyabb kutatást végző személyek számára azonban a hagyományos böngésző továbbra is kedvező lehet.

Tartalmi kurátor

Ahol a Cake kitűnő, abban áll, hogy kurálja a tartalmat, és lehetővé teszi az eredmények testreszabását. A tortát úgy tervezték, hogy megfeleljen a személyes igényeinek, de arra is ötleteket adjon, hogy mit láthat.

Például, amikor elindítja az alkalmazást, az a lista a nap öt legjobban felkutatott keresésének listáját nyújtja Önnek. Az, hogy ez vonzó-e Önhöz, attól függ, hogy szereti-e a trendek figyelését.

kövesse a webhelyek tartalmát

A webhelykövetés funkció lehetővé teszi, hogy oldalakat adjon hozzá a kezdőlaphoz, és ez természetesen hozzáad egy testreszabhatósági szintet, amely mindenki számára vonzó lehet. Az egyetlen lehetséges hátrány, hogy beragadhat a saját akarata által létrehozott résekbe, és kevésbé valószínű, hogy új dolgokra botlik. Nyilvánvaló, hogy ez az, ahol a trend funkció hasznos lehet.

A keresések során testreszabhatja azokat a webhelyeket, amelyeket először kiszolgálnak. Például, ha inkább az eBay-en keresztül keresési eredményeket szeretne kiszolgálni, nem pedig az Amazon előbb - akkor ezt megváltoztathatja a lecsúsztatott eredményekben a keresés után, és ez tovább marad..

csoportok

A csoportos keresés funkció olyan, mint a Google keresésben elért lapok, lehetővé téve a keresések csoportosítását, hogy eredmények, például videók, képek vagy vásárlás érhetők el. Ez a csoportosítás az ellop funkcióval kombinálva enyhíti az irányítás érzetét. Ennek eredményeként bárki, aki sok időt töltenek bizonyos típusú tartalmak keresésére, érdemes kipróbálni a Cake-t.

tartalomcsoportok mentése

Következő

A keresés elvégzésének pillanatától kezdődik az ellop. Balra húzással megjelenik az első keresési eredmény. Ha ez az eredmény nem az, amire szükséged van, akkor egyszerűen csak balra kell elhaladnia.

Ha olyan webhelyen találkozik, amely felkeltette érdeklődését, akkor kattintson a Követés gombra, hogy felvegye weboldalára. Tetszik, hogy az előző és utána megjelenő webhelyek az oldal tetején vannak felsorolva, mivel ez lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a webhelyeket, amikor áthalad rajta..

gombra egy tartalomcsoport követéséhez

Kategóriák

Vissza a kezdőlapra, a kategóriákra kattintva csoportokon keresztül kereshet webhelyeken. Ezeket nyolc kategóriába sorolják: Hírek, Technika, Sport, Játék, Vicces, Filmek, TV és zene, Divat és Stílus, valamint az Utazás.

Keressen webhelyeket tartalomcsoporton keresztül

Első pillantásra ez a funkció hasznosnak tűnik. Az alszakaszok azonban nem kereshetők külön-külön, és ami benne van, az valószínűleg egyáltalán nem vonzza magát - tehát teljesen potluck.

Másrészt, miután a Cake-t néhány napig használtuk, úgy éreztük, hogy minél többet használja a böngészőt, és megismeri magát, annál valószínűbb, hogy profitálhat belőle..

Magánélet

Úgy döntöttünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk a magánélet jellemzőit, hogy megfigyeljük, vajon könnyen észrevesszük őket működés közben. Több olyan webhelyet meglátogattunk, amelyekről tudjuk, hogy sok hirdetést jelenít meg, és hirdetésmentes élményt kaptunk. A Forbes cikkeknek, amelyek általában tele vannak hirdetésekkel, nem volt ilyen.

Ezután egy népszerű streaming webhelyen mentünk, és Cake blokkolta az összes felbukkanó ablakot, amelyet általában kiszolgálnak. E kényelme ellenére néhány adatfolyam nem töltődik be, mert nem működnek engedélyezett hirdetésblokkolókkal. Ez egy kis hátrány, amelyet akkor tapasztalhat meg, ha az interneten szörföz, és engedélyezte a Cake összes adatvédelmi funkcióját.

Ugyanez vonatkozik minden olyan webhelyre, ahol nincs SSL tanúsítvány; Kényszerítse a HTTPS-t leállítja az oldalak betöltését. Ha megbíz egy olyan webhelyen, amely nem HTTPS, akkor bármikor letilthatja azt. Azt javasoljuk azonban, hogy hagyja be, mert az megakadályozza az Ön adatainak a Közép-középpontbeli támadások áldozatává válását, és megakadályozza, hogy az esetlegesen rosszindulatú vagy veszélyeztetett webhelyek között megbotlik-e..

Bárki számára, aki privát böngészést szeretne, elérhető a Google Incognito megfelelője. Privát böngészőablak megnyitásához kattintson a gombra Lapok a kezdőlap jobb alsó sarkában. Ez biztosítja, hogy a meglátogatott oldalak ne kerüljenek az előzményekbe. Ezen felül beállíthat egy „időbombát” a privát lapon úgy, hogy az automatikusan bezáródjon, ha az alkalmazást három percig inaktív állapotban hagyja..

Adatvédelem mód

A Do not Track (DNT) szolgáltatás elméletileg nagyon jó, de érdemes megjegyezni, hogy míg néhány nagy webhely (például Reddit, Twitter, Pinterest) elkötelezett amellett, hogy tiszteletben tartja a DNT kéréseket, a legtöbb hirdető ezt teljesen figyelmen kívül hagyja. Ez a DNT egy hatalmas korlátozása, ami azt jelenti, hogy nem fog működni olyan hatékonyan, mint a nyomkövetőellenes kiterjesztések, például a Privacy Badger (amely az Android Firefox böngészőjében érhető el).

A DNT sok szempontból téves biztonsági érzetet ad, mivel valójában nem akadályozza meg a követést. Ezenkívül ez a szolgáltatás semmi különös. Mind a Chrome, mind a Firefox rendelkezik DNT-vel, ami azt jelenti, hogy ez nem igazán olyan funkció, amelyben érdemes merülni.

Továbblépve megvizsgáltuk a Cake adatvédelmi irányelveit, hogy megnézzük, mit állít a cég az adatokkal. Összességében a politika jónak tűnik, még arra is figyelmeztetve az ügyfeleket, hogy használják a VPN-t, ha el akarják különíteni IP-címüket az általuk benyújtott keresési kérelmektől..

Ez fontos, mivel a kérelmek a felhasználó IP-címére vezethetők vissza, még akkor is, ha Privát módban keresnek. Mi több, bár a helyelőzmények nem tárolnak privát módban meglátogatott oldalakat - az internetszolgáltató továbbra is képes követni az összes meglátogatott oldalt.

Valójában, ha nem használ VPN-t, a Cake potenciálisan károsítja a magánéletét: Amikor egy keresőmotorot használ, akkor az internetszolgáltató nem látja az ön által elvégzett egyéni kereséseket az oldalon található HTTPS-titkosítás miatt. Mivel azonban a Cake-böngésző automatikusan három oldalt tölt be egyidejűleg, amikor keresést végez, ez a szokásosnál több adatot szolgáltat az internetszolgáltatónak; amely felhasználhatja a keresések kitalálására, amikor elvégzi őket.

Azt is észrevettük, hogy Cake elismeri, hogy a hirdetéseket testreszabott keresési kifejezésekkel szabja ki:

"Normál böngészési módban a Cake keresési kifejezéseket küldhet egy partnernek, amely a megfelelő szponzorált eredményeket adja vissza (a Cake nem teszi ezt a kérést privát módban)."

És a Cake feltárja, hogy az Ön IP-címét továbbíthatja a használt keresőmotorokhoz. Így, amíg a Cake nem követ téged, nem a keresési kérések proxitjét jelenti - ez azt jelenti, hogy a Google továbbra is létrehozhat adatbázist a keresésekről az Ön IP-címe mellett:

„Még akkor is, ha a meglátogatott webhelyek vagy a kiválasztott keresőmotorok webes kérésein át kell adnunk az Ön IP-címét (az IP-cím a webhelyek és a keresőmotorok nélkülözhetetlen műszaki eleme), soha nem társíthatjuk ezt az IP-címet semmilyen kereséssel vagy böngészési előzményeket, és soha nem társítottuk az Ön nevével, e-mail címével vagy más személyes azonosító információkkal az Ön tudta és beleegyezése nélkül. ”

Ennek eredményeként a Cake-böngésző mellett magán keresőmotor használatához is ragaszkodnia kell a vízhatlan adatvédelemhez..

Következtetés

Noha a Cake minden bizonnyal más élményt nyújt, az a gondolat, hogy valahogy privátabb, mint más böngészők, tévesnek tűnik. A Cake legtöbb adatvédelmi funkciója elérhető a Firefoxban. Tehát, hacsak kifejezetten nem szereti a jelszóvédelmet vagy az „Időbomba” szolgáltatást, itt nincs semmi, ami megfordítja a fejét.

A beépített hirdetési és a felbukkanó funkciók blokkolása jó, de ezeket a funkciókat könnyen hozzá lehet adni a Firefoxhoz vagy a Chrome-hoz olyan kiterjesztésekkel, amelyek még jobb eredményeket nyújtanak. Noha elismerjük, hogy a torta nélküli dobozos élmény, amelyet közvetlenül a dobozból kap, jobb, mint amit az egyedi keresőmotorokban keres - és ez határozottan megéri, hogy lehetőséget biztosítsunk Cake-nak..

Egy hátránya, hogy jelenleg nem adhat hozzá olyan adatvédelmi kiterjesztéseket, mint a Privacy Badger, a Ghostery vagy az uBlock Origin a Cake-hoz - ami azt jelenti, hogy nem tudja blokkolni a szkripteket vagy a blokkolást..

Ez a böngésző előnyösebb azok számára, akik nem szeretik folyamatosan oda-vissza ugrani a weblapok és a keresési eredmények között. És azok számára, akik böngészőiket elsősorban vásárláshoz és szórakoztatáshoz használják - ez a böngésző szórakoztató mobil élményt fog létrehozni.

Összegezve: Cake nagyon személyes választás lesz attól függően, hogy mit keres egy böngészőben. Ha azonban a vízhatlan adatvédelem és az online biztonság az, amiben áll, akkor jobbnak tűnik a Firefox használata a választékban elérhető legmagasabb kiterjesztésekkel..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me