Tunnelr


 • Árazás

  Tól től $ 5.00
  / hónap

Frissítés: Ez a VPN szolgáltatás már nem működik.

ProPrivacy.com Pontszám
6.8 tízből

összefoglalás

Frissítés: Ez a VPN szolgáltatás már nem működik.

A Tunnelr egy amerikai székhelyű VPN szolgáltatás, amelyet a Cloudsy.com üzemeltet. A társaság személyesen kezeli személyazonosságát, és nagyon nehéz információt találni róla. A szolgáltatás tulajdonosának személyazonossága a szolgáltatás egyik aspektusa, amelyet a webhely alkalmi látogatója nem tud felfedni - az árakat is titokban tartják..

Ebben az áttekintésben alaposan feltérképezzük az Tunnelr-re vonatkozó összes lényeges adatot, hogy eldönthessük, szeretné-e használni ezt a VPN-szolgáltatást..

Előnyök

 • Visszatérítés lehetséges
 • Bekerül a Netflix USA-ba
 • OpenVPN, L2TP, SSH alagút és PPTP
 • Öt egyidejű kapcsolat engedélyezése
 • Két és fél órás ingyenes próbaverzió

CONS

 • Csak öt ország kiszolgálói
 • Nincs gyilkos kapcsoló

Az alagút árképzése és tervei

Az Tunnelrnek van egy csomagja, de három előfizetési időszakban kínálja. A szolgáltatás ára havonta olcsóbb, ha hosszabb ideig feliratkozik. Ugyanakkor a teljes előfizetési időszakot előre kell fizetni.

A cég ingyenes próbaverziót kínál, amely elkerülhetetlen. Nem fizethet a szolgáltatásért, amíg nem regisztrál az ingyenes próbaverzióra, amely csak két és fél órán keresztül tart.

A fizetést egy harmadik fél cég, az úgynevezett stripe.com. Ez azt jelenti, hogy az Tunnelrnek nem kell számítógépén megőriznie az ügyfelek személyes adatait. A rendszer hitelkártyákon és PayPalon keresztül fogad fizetést. A VPN promóciós adatai kijelentik, hogy fizethet a Bitcoin segítségével. Ez a lehetőség azonban nem jelenik meg, amikor ténylegesen feliratkozik.

Öt párhuzamos kapcsolat kedvezményt kap. A fiókmegosztás azonban nem engedélyezett.

Az alagút jellemzői

A cég csomag jellemzői a következők:

 • Két és fél órás ingyenes próbaverzió
 • Öt egyidejű kapcsolat engedélyezése
 • OpenVPN, L2TP, SSH alagút és PPTP protokollok
 • Nincs napló
 • PayPal és hitelkártyákat is elfogad
 • Nincs adatátviteli korlát
 • P2P megengedett
 • Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android és Linux rendszereken működik
 • Telepíthető útválasztókra és set-top boxokra

A szolgáltatás szerverhelyei csak öt országban vannak jelen. Hat szerverhely található az Egyesült Államokban: Atlanta, Dallas, Newark, New York (amely valójában New Jersey-ben található), Seattle és San Francisco. Két helyszín található az Egyesült Királyságban.

Meglepő, hogy néhány nagy nemzet - például Kanada, Franciaország és Japán - hiányzik a listáról.

Alagútbiztonság

Az Tunnelr azt állítja, hogy a világ létezése "premier OpenSSH szolgáltató." Az SSH protokoll azonban nem olyan biztonságos, mint az SSL. Ezenkívül a rendszer Tunnelr-en keresztüli megvalósításának módja bonyolult, és nem biztosít könnyen használható felületet. Tehát jobb az OpenVPN használata ezzel a szolgáltatóval. Az OpenVPN az OpenSSL-t használja a biztonsági műveleteihez. Az SSL alacsonyabb szinten működik, mint az SSH, ami azt jelenti, hogy nehezebb becsapni - kevesebb szolgáltatási szintet talál a számítógépen a hálózati kártya és a biztonsági alkalmazás között. Az Tunnelr L2TP megvalósítása valóban biztonságosabb, mint az OpenVPN szolgáltatás.

Az alagút titkosítása

A ProPrivacy.com webhelyen az OpenVPN rendszert részesítjük előnyben. Az OpenVPN azonban egy eljárások könyvtára, és rengeteg különféle titkosítási lehetőséget kínál. Az OpenVPN kedvelt titkosítási rejtjele az AES, amelyet az Egyesült Államok kormánya megbízott és amely a VPN-iparban a legszélesebb körben használt titkosító. Az Tunnelr AES titkosítást használ az L2TP VPN kapcsolatokhoz, és 256 bites kulcsmal használja. Ez nagyon jó szintű biztonságot nyújt, és a titkosítási rendszert a legjobb VPN-szolgáltatások választják ki az OpenVPN megvalósításához..

Az Tunnelr nem használja az AES-t az OpenVPN-ben. Ehelyett a Blowfish-t használja. Vannak olyan emberek, akik gyanítják az AES-t, mert az amerikai kormány számára hozták létre. Attól tartanak, hogy az AES-nek lehet egy titkos hátsó ajtaja, amely lehetővé teszi a titkosszolgálatok számára, hogy minden titkosított üzenetet bejuthassanak. A Blowfish jó alternatív rejtjele azoknak, akik inkább kerülnék az AES-t.

A Blowfish rendben van. Ez azonban nem olyan finom, mint az AES. Bármely titkosítási rejtjel fő biztonsági jellemzője a titkosítási kulcs hossza. Minél hosszabb a kulcs, annál nehezebb feltörni egy olyan program futtatásával, amely minden lehetséges billentyűkombinációt megpróbál. Néhányan azt állítják, hogy egy 128 bites kulcs elég hosszú, és túl sok időbe telik ahhoz, hogy repülni tudjon. Névlegesen az Tunnelr 128 bites kulcsot használ a Blowfish számára az OpenVPN rendszerében. A szolgáltatás kapcsolódási naplófájljai azonban kétségeket vetnek fel. Ezek figyelmeztető üzeneteket jelenítenek meg, amelyek a csatlakozási eljárás során merülnek fel. Ezek a figyelmeztetések azt állítják, hogy a 128 bitnél kevesebb kulcs nem biztonságos. Azt sugallják, hogy az Tunnelr 64 bites kulcsot használ. Ez nagyon bizonytalan és jóval alacsonyabb a biztonság szintjén, amelyet szinte minden más VPN-szolgáltatás kínál a világon.

Szeretne többet megtudni a VPN-titkosításról, miért ne olvassa el a VPN-titkosítási útmutatót.

Mind a Blowfish, mind az AES ugyanazt a kulcsot használja az üzenetek titkosításához és visszafejtéséhez. Ez azt jelenti, hogy mind a feladónak, mind a címzettnek azonos kulcsnak kell lennie. A titkosítási kulcsok koordinációja potenciális biztonsági gyengeséget jelent, mivel a kulcsot továbbító üzeneteket a rejtjel nem tudja titkosítani. Ezért az OpenVPN a Transport Layer Security nevű rendszert használja az adattitkosítási kulcsok terjesztésének védelmére. A TLS elősegíti a kapcsolatok létesítését, és hitelesíti a kapcsolatban lévő összes számítógép azonosítását.

A TLS egy RSA néven működő nyilvános kulcsú titkosító rendszerrel működik. Az RSA esetén az adatok dekódolásához használt kulcs különbözik attól, amely titkosítja. A dekódoló kulcsot nem lehet származtatni a titkosítási kulcs ismeretével. A titkosítási kulcs nyilvánosságra hozható, mivel minden harmadik fél bármikor képes lenne vele titkosítani egy üzenetet, amelyet csak a privát kulcs birtokosa tudott visszafejteni.

Az RSA rejtjel erőssége ismét a kulcsok hosszában rejlik. Az RSA-nak sokkal hosszabb kulcsokra van szüksége, mint az AES-hez és a Blowfish-hez. A VPN-k általában 1024, 2048 vagy 4096 bit RSA kulcsot alkalmaznak. Az 1048 bites RSA kulcs nem nyújt megfelelő védelmet. A legtöbb VPN egy 2048 bites kulcsot használ az RSA titkosításhoz. Az alagút ebbe a kategóriába tartozik. A világ legjobb VPN-jei 4098 bites RSA titkosítást használnak.

Az Tunnelr nem biztosítja a saját alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy nem hagyja ki a lehetőséget arra, hogy extra biztonsági intézkedéseket hozzon, amelyeket a legjobb VPN-ek tartalmaznak. A hiányzó funkciók közül a legfontosabb az automatikus WiFi védelem és a kikapcsoló.

Az automatikus WiFi védelem megakadályozza, hogy eszköze tudta nélkül csatlakozzon a WiFi hotspotokhoz. Bármilyen VPN megvédi a snoopperektől és a hamis WiFi hotspotoktól, miután bekapcsolta a VPN-t. A hackerek azonban nyitott hotspotokat állítanak fel, amelyek nem igényelnek jelszót, és az Ön eszköze automatikusan csatlakozhat ezekhez az ismerete nélkül. Mivel a VPN-nek állandó kapcsolatra van szüksége a hatékony működéshez, a városba sétálva több fogadópont jelének lábnyomán áthaladva azt jelenti, hogy a VPN-kapcsolat megszakad, ha elhagyja otthonát..

A megszakító kapcsoló automatikus WiFi védelemként is működne, mivel blokkolja a készülék internet-hozzáférését, ha a VPN nem aktív. Ez a szolgáltatás akkor is hasznos, ha az internetkapcsolat rövid időre csökken. Az alkalmazások továbbra is válaszokat próbálnak megkapni üzenetükre, így ha a kapcsolat megszakadása nem áll fenn, akkor végül megkapják üzenetüket. Ha az internet elég sokáig leesik, elveszíti a VPN-kapcsolatát, tehát azok az alkalmazások, amelyek folytatják az internetes kommunikációjukat, üzeneteket küldenek a valódi IP-címükkel, és ezzel felfújják a fedelet. Tehát egy kill kapcsoló nagyon hasznos szolgáltatás, és az biztonságosabbá teszi az Tunnelr-t.

Tunnelr adatvédelem

Úgy tűnik, hogy az Tunnelrnek nagyon jó adatvédelmi intézkedései vannak. A webhely azonban nem teljesen világos, hogy pontosan milyen információkat tárol. Az egyik dolog, amelyet jól közölnek, az a tény, hogy az Tunnelr nem tárolja a fizetési adatokat. Az összes befizetést egy másik cég dolgozza fel, és így a bankszámláján található összes információ, például a címe, nem jut át ​​az Tunnelrbe. Ez leállít egy olyan csatornát, amelyet az ügyészek használhatnak, hogy nyomon kövessenek az ajtódhoz.

A webhely nem határozza meg kifejezetten, hogy a szolgáltatás nem rögzíti az Ön IP-címét, és azonosítóként menti a naplóiban. Ha a szolgálat ilyen naplókat vezet, akkor a nyilvántartásukhoz benyújtott idézés útmutatást adna az ügyészek számára, hogy nyomon kövessék Önt. Ennek oka az, hogy IP-címe valóban az internetszolgáltatóhoz tartozik, és ez a cég feladja a nyilvántartást arról, hogy ki melyik IP-címet használta mikor, az ügyfél neve és címe mellett.

Az adatvédelmi politika erősségét nagymértékben érvényesíti a VPN szolgáltatási feltételei. Ez törvényes ígéret, ezért a vállalatok általában ügyvéddel konzultálnak, amikor megírják. Az Tunnelr néhány kijelentést tesz a GYIK oldalán, amelyek a Szolgáltatási feltételekre vonatkoznak. A tényleges dokumentum csak a feliratkozási űrlap alján található kis nyomtatási link segítségével érhető el. A nyilatkozatban szereplő adatvédelmi politika rövid és homályos.

Szeretne többet megtudni a VPN titkosításról, miért ne olvassa el az Ultimate Privacy Guide oldalt.

A webhelyen sehol nincs megemlítve, hogy megengedett-e a P2P letöltés. A GYIK adatvédelmi nyilatkozata azonban kijelenti, hogy a vállalat nem gyakorol semmilyen mély csomag ellenőrzést. DPI-re lenne szükség annak érdekében, hogy a vállalat megállapítsa, vajon az ügyfelek használják-e a BitTorrent protokollt. Tehát, ha a szolgáltatásnak nincs módja a fájlmegosztási tevékenységek észlelésére, akkor nincs lehetősége annak betiltására.

Az Ön adatait bárhol tárolhatja, lefoglalhatja. Az Tunnelr kijelenti, hogy a VPN-kiszolgálóin nem tárolódnak kapcsolódási naplók vagy felhasználói információk. A szolgáltatás minõsége érdekében azonban a társaság információkat gyűjt a székhelyére. A jogi szerződésnek tartalmaznia kell az érintett felek nevét. A weboldalon tett nyilatkozatok jogilag kötelező ígéretekként értelmezhetők. A webhelyen azonban nincs nyom sem a címre, sem pedig a cégnevére, tehát senki sem állhat ezen ígéretek mögött. A Szolgáltatási feltételek szerint a szerződésre az a joghatóság tartozik, amelyben az Tunnelr tulajdonosai laknak. Ugyanakkor nem határozza meg, kik ezek az emberek, vagy hol vannak.

A Tunnelr webhely alján található szerzői jogi értesítés szerint a webhely a Cloudsy.com tulajdonában van. A Cloudsy cím egyoldalas webhelyet üzemeltet, amely csak azt mondja "(Gyakran) dolgokat építünk." A domain név regisztrációjának ellenőrzése mindkét oldalon azt mutatja, hogy a tulajdonosa Kayla Selans (Apopka, Florida). A telephelyeket lakócímen regisztrálják. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás elfogyhat egy tartalék helyiségből, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatónak valószínűleg nincs saját jogi osztálya.

Az Egyesült Államok rossz helyen helyezkedik el az adatvédelmi szolgáltatás számára, különös tekintettel a fájlmegosztásra. A szerzői joggal védett anyagok engedély nélküli letöltése illegális az Egyesült Államokban, és bűncselekménynek vethető alá. Valószínűtlen, hogy egy kereskedő művelete nyomást gyakorol a bűnüldöző szervek vagy a szerzői jogi ügyvédek nyomására. Tehát jobb, ha reméljük, hogy a cég nem rögzíti az IP-címeket a nyilvántartásában.

Az alagút támogatása

Nem kell előfizetőnek lennie ahhoz, hogy belépjen a webhely GYIK oldalára.

A GYIK-rendszerben nagyon sok információ található, de kihagyja néhány fontos tényt, például azt, hogy engedélyezett-e a P2P letöltése, vagy a Blowfish titkosítási kulcsának hossza.

Az oktatóanyagok oldalt az operációs rendszer indexeli. Az a tény, hogy a Windows 10 számára nincs kategória, azt mutatja, hogy a webhely nem frissül gyakran.

A telepítési útmutatók nem fedik le az összes beállítási folyamatot. Például nincs információ arról, hogyan lehet az OpenVPN rendszer összes OVPN fájlját a számítógép megfelelő mappájába beolvasni. Feladtam a Viskozitás telepítésének megpróbálásáról, mert nem volt utasítások a konfigurációs fájlok bejuttatására a rendszerbe.

Nem kell előfizetőnek lennie, hogy üzenetet küldjön az ügyfélszolgálatnak. A weboldal láblécében található egy link a jegy képernyőre. Miután létrehozott egy fiókot, az irányítópulton elérheti a kapcsolatfelvételi űrlapot.

Miután elküldte kérését, e-mailt fog kapni, amely megerősíti annak benyújtását. A jegy állapotát az e-mailben található linkre kattintva ellenőrizheti. A lemezhez való hozzáférés azonban kissé nehézkes. Meg kell adnia az e-mail címét és a jegy számát, majd kérnie kell hozzáférési link elküldését.

Ezután kap egy e-mailt a linkre mutató hivatkozással.

Sosem kaptam választ a fenti kérdésre. Valójában soha nem kaptunk választ egyetlen támogatási jegyemre sem, annak ellenére, hogy három hét vártam a felülvizsgálat befejezése előtt.

A folyamat

Feliratkozás

Még akkor is, ha úgy döntött, hogy fizetős előfizetésre jelentkezik, akkor el kell fogadnia az ingyenes próbaverziót. A fiók létrehozásához kattintson a webhely egyik ingyenes próbaverzió gombjára.

Az űrlap kitöltése után a fiók irányítópultjába kerül. A feliratkozási űrlapon létrehozott felhasználónév és jelszó a bejelentkezés az irányítópulton és a VPN alkalmazásban. Amikor első alkalommal érkezik az irányítópultra, akkor értesítést kap, amikor az ingyenes próbaverzió lejár - két és fél órán keresztül..

Ha készen áll a vásárlásra, el kell mennie a "Fizetni" oldal, amelyet a "Számlázás & kifizetések" menü.

Válasszon egy előfizetési időszakot, és nyomja meg a Next gombot. Ezután adja meg fizetési adatait. Fizethet hitelkártyával vagy PayPal-n keresztül.

A fizetés feldolgozása után visszaigazoló e-mailt kap, és a fizetett számla láthatóvá válik a "Fizetett számlák megtekintése" az irányítópult szakaszában. Ha elfogadta az ismétlődő fizetési megállapodást, akkor ez látható a "Előfizetések kezelése" az irányítópult szakaszában.

Az Tunnelr Windows VPN kliens

Választhat olyan alkalmazásokat, amelyek OpenVPN grafikus felhasználói felület és viszkozitás. A viszkozitás 30 napig ingyenes, de akkor 9 dollárért meg kell vásárolni. Bár a Viszkozitás jobban néz ki és érzi magát, mint az OpenVPN grafikus felhasználói felület, ezt nem könnyű beállítani. Az OpenVPN grafikus felhasználói felületének beállítása sem olyan egyszerű.

Az irányítópulton található egy GYIK oldalra mutató linket követ, amely ismerteti a telepítési folyamatot. Ennek számos linke van az OpenVPN GUI program letöltéséhez. A legjobb megoldás az, ha rákattint a linkre.

Ez a link az OpenVPN szervezet webhelyének oldalára vezet. Kattintson az .exe fájlra az oldal alsó részén látható táblázatban. Ez letölt egy telepítő fájlt.

Kattintson a letöltött fájlra a program telepítéséhez. A befejezéshez kattintson a telepítővarázslóra.

Térjen vissza az irányítópultra és kattintson a gombra "Töltse le a Bundle-t." Ezzel elindul a letöltés. Kattintson a letöltött fájlra az ZIP-mappa megnyitásához, amely tartalmazza az OpenVPN kapcsolat beállításait. Bontsa ki a négy fájlt, amelyek kezdődik "tunnelr" a C: \ Program Files \ OpenVPN \ config mappába.

A telepítőnek létre kell hoznia egy OpenVPN parancsikont az asztalon.

Kattintson erre az alkalmazás futtatásához. Az alkalmazást nem fogja megnyitni az asztalon lévő ablakban. Ehelyett az alkalmazás minimalizált módban fut. A tálcán dátum és dátum szerint lejjebb megjelenik egy ikon, amely úgy néz ki, mint egy számítógép képernyője, lakattal. Ha nem látja, kattintson a felfelé mutató nyílra a tálcán a rejtett ikonok megjelenítéséhez.

Kattintson a jobb gombbal az ikonra az alkalmazásmenü eléréséhez.

Nem jelenik meg a szerver helyének listája, mivel ezen a ponton csak egy szerver konfigurációs fájlját töltötte le. Ez az első konfigurációs fájl összeköti Önt a New York-i Tunnelr szerverrel, amely az alapértelmezett.

A VPN elindításához kattintson a Csatlakozás gombra. Megjelenik egy ablak, ahol be kell írnia a fiók létrehozásakor megadott felhasználónevet és jelszót.

Ha azt szeretné, hogy csatlakozzon egy másik szerverhez, akkor az Tunnelr webhely javaslata az OVPN fájl szerkesztése, amelyet az OpenVPN \ config könyvtárba másolt, amikor kibontja a letöltött ZIP-fájlból. Az útmutató azt javasolja, hogy nézzen meg a szerver állapotoldalán, hogy megkapja a szerver nevét és IP-címét, helyettesítve ezeket az adatokat az OVPN fájlban. A fájlhoz a következő választásával juthat el "Szerkesztés konfigurálása" az alkalmazás menüjéből.

A két információ, amely a kiszolgálóhoz kapcsolódik, a fentiekben kiemelésre került. Valójában csak azt a szervernevet kell megváltoztatnia, amely a fenti képen a nyc.tunnelr.com.

Az új szervernevet az Tunnelr webhely Ügyfélterületének Szerver állapota lapjáról kapja meg.

Ez nem túl praktikus megoldás, és időigényes folyamat lehet, amely lelassítja a szerverváltás folyamatát.

Két különféle módszer áll rendelkezésre külön fájlok létrehozására, így az OpenVPN GUI menüben felsorolt ​​összes kiszolgáló rendelkezhet.

Ezek közül az első a zip fájlba lépés, és az OVPN fájl új mappába történő kibontása. Nevezze át az eredeti fájlt tunnelr-nyc.ovpn fájlra. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget "nyitott" a helyi menüből, és jelölje ki a Jegyzettömböt. Cserélje ki a kiszolgáló nevét és IP-címét a fájlban egy másik kiszolgáló kiszolgálói állapotának oldalán szereplőkre. Kattintson a Menü elemre, majd az elemre "Mentés másként," új nevet ad, amely helyettesíti "nyc" az új szerver helyének azonosítójával. Győződjön meg arról, hogy a fájltípust a következőre állította: "Minden fájl." Ismételje ezt a folyamatot mindaddig, amíg minden kiszolgálóra nem rendelkezik OVPN fájllal. Ezután ezeket a 11 fájlt át kell helyeznie az OpenVPN \ config mappába a Program Files könyvtárban.

Alternatív megoldásként megszerezheti az Tunnelr webhelyet az összes OVPN fájl átírására az Ön számára. Lépjen az irányítópultra, és válassza a szerver helyét a letöltési szakasz fölötti mezőből.

Válasszon ki egy kiszolgálót, és nyomja meg a gombot "Töltse le a Bundle-t" gomb. Kattintson a letöltött ZIP-fájlra, és bontsa ki az OVPN fájlt egy ideiglenes mappába. Nevezze át ezt a fájlt úgy, hogy a kiszolgáló helyének neve legyen. Ismételje meg ezt a folyamatot minden helyre. Sok zip fájl lesz a Letöltések mappában. Azonban törölheti őket, miután kibontotta az OVPN fájlt mindegyikből. Másolja az összes OVPN fájlt az OpenVPN \ config könyvtárba.

Ez a folyamat súlyos hátrányt jelent a szolgáltatás számára. Más VPN-társaságok, amelyek az OpenVPN GUI-t, mint felületet támasztják alá, külön kiszolgálóikhoz külön OVPN-fájlokat tartalmaznak. Ezeket az Tunnelr könnyen létrehozhatja, és beillesztheti azokat a konfigurációs csomagba, amelyet elérhetővé tesznek a webhelyük irányítópultján..

Ha több OVPN fájl van, az OpenVPN menü másképp néz ki. Menübejegyzéseket tartalmaz az összes kiszolgálóhelyre vonatkozóan, az almenükben elérhető VPN-vezérlőkkel.

Alagút sebessége (DNS, WebRTC és IPv6 tesztek)

Az Tunnelr VPN sebességének vizsgálatát végeztem OpenVPN használatával. Az IPLocation.net segítségével felismertem a teszthez hozzáférött kiszolgálók fizikai helyét. Az IPLocation arról számolt be, hogy a New York-i VPN szerver Észak-Bergenben, az Union Citytől északra, New Jersey-ben, a New York-i Hudson felett. Megerősítették, hogy az Atlanta szerver Atlantában van. Az összes észak-amerikai tesztet a Dominikai Köztársaság és a Miami tesztszerver közötti összeköttetésen mértük. A Miami-be irányuló tesztfutások aktív VPN nélkül anélkül adtak alapot a VPN teljesítményéhez.

A transzatlanti teljesítmény teszteléséhez csatlakoztam egy londoni tesztszerverhez. Miután teszteket futtattam a VPN nélküli kapcsolat átlagsebességének meghatározására, megvizsgáltam az Tunnelr londoni szerverén futó kapcsolat sebességét, amelyet az IPLocation Londonban jelentett..

Mindegyik esetben öt tesztfutást hajtottunk végre a testmy.net segítségével.

A grafikonok az egyes kiszolgálók és helyek legnagyobb, legalacsonyabb és átlagos sebességét mutatják.

Az Tunnelr nagyon jól teljesített. Az észak-amerikai tesztekben a sebességet mindössze tíz százalékkal csökkentették. A londoni transzatlanti teszt során a VPN-védett kapcsolat kevesebb mint öt százalékkal lassabb volt, mint a nem védett kapcsolat..

Az ipleak.net és a doileak.com teszthelyek jó eszközek annak ellenőrzésére, hogy a VPN megváltoztatta-e a felhasználó IP-címét. Megmutatják azokat a DNS-kiszolgálókat is, amelyeket a számítógépe látszólag használ. Ez azért fontos, mert ezeknek az információknak a VPN bekapcsolásakor is meg kell változniuk.

Az IPLeak arról számolt be, hogy IP-címem megváltozott, amikor csatlakoztam a VPN szolgáltatás londoni szerveréhez. Sajnos ez azt mutatta, hogy a számítógépem még mindig ugyanahhoz a DNS szerverhez érkezett. Az Egyesült Királyságból a New York-i szerverhez való csatlakozás sikeresen megváltoztatta az én IP-címemet erről a helyről. Az IPLeak azonban továbbra is észlelte az Egyesült Királyságban a szokásos DNS-kiszolgálómhoz való hozzáférést, és nem hívott fel semmilyen DNS-szervert az Egyesült Államokban. A DoILeak megerősítette ezeket az eredményeket, és azt is észrevette, hogy a számítógép időzónája nem volt összeegyeztethető a jelentett helyem időzónájával..

Internetszolgáltatóm nem használ IPv6 címeket, ezért nem tudtam tesztelni az IPv6 szivárgását.

Streaming szolgáltatások

A Tunnelr londoni szerveréhez csatlakoztatva ellenőriztem, hogy a földrajzilag korlátozott video streaming szolgáltatások lehetővé teszik-e a tartalom nézését. A BBC iPlayer nem engedte, hogy bármilyen videót nézzek. Amikor azonban a böngészőről a Kodi-ra váltottam, a Live iPayer csatornán keresztül a BBC iPlayer-t néztem. Az ITV és a Channel 4 egyaránt engedte, hogy videókat nézzek, de szerencsém nem volt a Netflix UK-val.

Miután átváltottam a New York-i VPN-kiszolgálóra, megpróbáltam hozzáférni a videókhoz az amerikai helyszíneken. Videókat néztem a Netflix USA-ban, de az ABC-n nem. Az NBC és a CBS egyaránt engedi, hogy szórakozást nézzenek a helyszínen.

Egyéb platformok

A natív alkalmazás hiánya nagy előnye, hogy az Tunnelr szinte bármilyen operációs rendszerre telepíthető. A PPTP nem támogatott a macOS vagy az iOS verziókban a 10. kiadás után. A PPTP-kapcsolatot manuálisan beállíthatja Mac OS X, Windows, iOS 10-es verzió, Android, Linux, set-top boxok és villogó útválasztók előtt. Az L2TP manuálisan beállítható Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android és Linux rendszereken.

Az OpenVPN felhasználható az OpenVPN grafikus felhasználói felületén és a Viskozitás alkalmazásokon keresztül a Windows rendszeren. Használhat viszkozitást Mac számítógépeken, vagy választhatja az Tunnelblick lehetőséget. A Linux tulajdonosai telepíthetik az OpenVPN grafikus felhasználói felületet. Az OpenVPN Connect iOS-eszközökön működik, és az OpenVPN alkalmazás verzióját is megszerezheti a Google Playen, az Android-eszközökön. Használhatja az OpenSSH szoftvert Windows számítógépeken és Mac számítógépeken.

Az alagút áttekintésének következtetése

Bár nincs "Rólunk" Az Tunnelr weboldalán található Kayla Selans, a szolgáltatás tulajdonosának van oldala a about.me oldalon. Ott elmagyarázza, hogy 2010-ben feladta számítógépes munkáját, hogy fotós karrierjére összpontosítson, és még kevesebb idő áll rendelkezésére informatika számára, miután 2012-ben született egy gyermek. Mivel a VPN valószínűleg kifogy a házából, ott valószínűleg nem sok alkalmazott. Ez megmagyarázhatja, hogy a blog, a Twitter hírcsatorna és a Facebook oldal miért nagyon ritkán frissülnek. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért nem frissítették a weboldal súgóját a Windows 10 rendszerre, és miért soha nem válaszolnak a támogatási jegyekre.

kedveltem

 • Öt egyidejű kapcsolat engedélyezése
 • Rövid ingyenes próbaverzió
 • Elfogadja a PayPalt
 • A fiók névtelensége
 • Nincs napló
 • Bekerül a Netflix USA-ba

Nem voltam benne annyira biztos

 • Hely az USA-ban

utáltam

 • Nincs gyilkos kapcsoló
 • Nehéz telepíteni
 • Hiányos utasítások
 • Nincs válasz az ügyfélszolgálat részéről

Az Tunnelr áron méltányos, de nem lenne megfelelő olyan országokban, mint Franciaország, Spanyolország, Kanada vagy Ausztrália, ha külföldön akarnak belépni otthoni televízióba. Tekintettel a VPN operatív bázisának helyzetére és a látszólag kicsi személyzetre, amely azt üzemelteti, nem lenne sok védelem azok számára, akik torrenttel szeretnének letölteni..

Egy nagyobb kiszolgálóhálózat, egyéni alkalmazás és a helyszíni tulajdonos sokkal vonzóbbá tenné ezt a VPN-szolgáltatást.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me