Avira Phantom VPN


 • Árazás

  Tól től $ 5.99
  / hónap

 • Elérhető:


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • iOS

  • Android
 • unblocks:


  • iPlayer

ProPrivacy.com Pontszám
5 tízből

összefoglalás

Az Avira Phantom VPN egy viszonylag új virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatás, amelyet a jól ismert víruskereső cég üzemeltet. A VPN-szolgáltatás mellett megvásárolható egy „Prime” előfizetés is, amely magában foglalja a Phantom VPN-t, az Avira Antivirus-ot, az Avira Software Updater-t, a Scout-ot (az Avira biztonságos böngészője) és az Avira Connect-t (egy központi biztonsági vezérlőkészlet). Ebben a beszámolóban elsősorban az Avira Phantom VPN-re koncentrálom. Annak érdekében azonban, hogy megnézhesse, mi szól Prime-nak, a felülvizsgálat végén leírom az egyes szolgáltatásokat. Összességében az Avira Phantom VPN egy szilárd, egyszerű és könnyen használható VPN, amely rendelkezik az eszközök biztonságának megőrzéséhez szükséges legfontosabb VPN funkciókkal. Ingyenes VPN-opcióval (havonta 500 Mb-ig korlátozva) a Phantom VPN szintén elérhető kockázatmentes kipróbálásra..

Gyors statisztika

 • igazságszolgáltatás
  USA észak-amerikai vásárlók számára, Németország mindenki más számára
 • Egyidejű kapcsolatok
  -1
 • Országok
  20

Jellemzők

Egyidejű kapcsolatok -1
Országok 20

Az Avira Phantom VPN hozzáférést biztosít a felhasználóknak a világ 20 országában található szerverekhez. Tekintettel arra, hogy a szolgáltatás csak egy éves, ez egy nagyon fantasztikus szerver-sorozat. A 20 szerver minden bizonnyal rengeteg lehetőséget kínál a cenzúrázott vagy földrajzilag korlátozott tartalom feloldására.

 • Nincs napló
 • Autoconct funkció
 • 20 szerverhely
 • Feloldja a BBC iPlayer alkalmazását
 • Ingyenes technikai támogatás
 • Korlátlan egyidejű kapcsolat
 • OpenVPN titkosítás Windows és Android rendszereken
 • Alkalmazások minden platformon
 • Ingyenes 500 MB havonta
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia

DNS szivárgásvédelem

Az Avira Phantom VPN beépített DNS-szivárgás-védelemmel rendelkezik minden platformon. Ez egy fantasztikus pro-szolgáltatás, amely megakadályozza a VPN-t, hogy véletlenül kiszivárogtassa a DNS-kéréseket az előfizető internetszolgáltatójára (ISP). A DNS szivárgásvédelem alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és az ügyfelekben nem kapcsolhatók ki.

Öld meg a kapcsolót

Az alkalmazásonkénti megszakító kapcsoló (amelyet az Avira „biztonságosnak” nevezik) megállítja az adatok továbblépését bárhová, csak a VPN-alagútban. Ez garantálja, hogy ha a VPN kiesik, és a kapcsolatot újból létre kell hozni, akkor nem kerülnek véletlenszerű adatok az előfizető internetszolgáltatójára. Ezenkívül megvédi a felhasználót attól, hogy véletlenül felfedje valódi IP-címét a meglátogatott webhelyekre.

Látogassa meg az Avira Phantom VPN-t »

Sebesség és teljesítmény

A sebesség-teszteket 50 MB / s sebességű optikai kapcsolaton végeztük. Mint látható az alapteszt eredményeiből, az internetem nem teljesített olyan gyorsan, mint amire gondolnák (ami nagyon gyakori ott, ahol élek). A jó hír az, hogy a VPN nem enyhített engem, főleg a brit és a holland szervereknél. Az amerikai szerver (amelyre valószínűleg nagyobb stressz volt kitéve) azonban egy kicsit lassabb volt, mint az alapteszt (a testmy.net-en lévő New York-i tesztszerver segítségével hajtották végre)..

Avira Phantom VPN letöltési sebesség

Szivárgásvizsgálat

A DNS szivárgásteszt eredményei probléma nélkül jöttek vissza. Az ipleak.net segítségével teszteltem, és nem találtam IP-szivárgást, és ugyanaz az IP-cím kezelte a DNS-kéréseket, ami kiváló. Ezenkívül nem észleltem a Web Real-Time Communication (WebRTC) szivárgást. Sajnos nem tudtam tesztelni az Internet Protocol 6-os verzióját (IPv6), mert az internetszolgáltatóm nem rendelkezik IPv6-kapcsolatokkal.

Ár

1 hónap

$ 5.99
havonta

Eltekintve az Avira fantasztikus ingyenes VPN-csomagjától (havonta legfeljebb 500 MB-os, de nagyszerű módja annak, hogy bemutatkozzunk a VPN-sel), minden Avira termékét nagyon kedvező árúnak találtam. A prémium VPN-t megvásárolhatja havi, éves vagy mobil fizetési terveken. Mindhárom terv korlátlan hozzáférést biztosít. Az Avira kedvezménnyel jutalmazza az éves előfizetőket. A mobil előfizetők a VPN-t csak egy eszközön használhatják.

Avira Phantom VPN árképzés

A havi előfizetés nagyon ésszerűen fizet 10 000 dollárt havonta. Az éves előfizetés jelentősen csökken, évi 78,00 dollárra. Megvásárolhatja a mobil tervet, amelyet az Avira csak egy eszközre korlátoz, havonta 5,99 dollárért. Az összes havi tervet bármikor visszavonhatja. Ezek az árak kiválóak, és havonta 5,99 USD-t tesznek ki a mobilcsomagért, ez minden bizonnyal költséghatékony módja annak, hogy megvédjük egy okostelefonot vagy táblagépet, amelyet nyilvános WiFi-n használunk. Talán a leglenyűgözőbb az, hogy a Prime szolgáltatás (amely magában foglalja az Avira összes szolgáltatását) árai havi 11,99 USD-tól kezdődnek (öt eszköznél). Ez a költség nem sokkal drágább, mint sok prémium VPN havi ára.

Mint ilyen, ez egy mindenre kiterjedő biztonsági megoldás lehet az emberek számára, akiknek védeniük kell eszközüket. Az éves ár (öt eszköz Prime fedezésére) csak 112 USD - minden bizonnyal érdemes lehetőség. A Prime mellett az Avira a következőket kínálja: Teljes biztonsági csomag terv, amely hozzáférést biztosít az antivírusokhoz, a PC sebesség- és hangolási eszközökhöz, a tűzfalhoz és a Phantom VPN-hez - csak egy eszközön - 94,76 dollárért. Ez egy nagyszerű lehetőség azoknak az embereknek, akiknek csak egy eszköze van, és az Avira összes biztonsági funkciójával védeni akarják.

Fizetési és pénz-visszatérítési garancia

Szeretem, hogy az előfizetők fizetési lehetőségek széles listája közül választhassanak (euró, amerikai dollár, brit font, ausztrál dollár, lengyel zloty, kínai jüan ... rengeteg lehetőség van!). Van lehetőség az automatikus megújításra és a 30 napos pénzvisszafizetési garancia. Az ingyenes opció mellett a 30 napos pénz-visszafizetési garancia valódi plusz, amely bárki számára tesztelheti a szolgáltatást kockázatmentesen. Sajnos csak hitelkártyával vagy PayPal-nal lehet fizetni - a hozzáadott névtelenségért nem lehet bitcoinnal fizetni..

Ezenkívül a feliratkozáshoz postai címet kell beilleszteni (bár nem létező címet adtam meg, és továbbra is probléma nélkül elfogadtam). Annak érdekében, hogy az Avira platformon oly sok különféle árszínvonal és biztonsági szolgáltatás érhető el, kissé izgalmas ajánlatnak tűnik egy VPN szolgáltatást kezelő internetes biztonsági cég üzemeltetése. Különösen, ha figyelembe vesszük az összes finomságot, amelyek Primeval járnak. Itt, a ProPrivacy.com webhelyen azonban leginkább a Phantom VPN érdekli. Ezért az Avira VPN-nek összehasonlítania kell a piac legjobb VPN-éivel, ha meg akarja szerezni a jóváhagyási pecsétünket. Tehát, merüljünk bele, és nézzük meg részletesen az Avira Phantom VPN-t.

Egyszerű használat

ablakok
Mac operációs rendszer
iOS
Android

Mint várható lenne, az Avira weboldal tervezési szintje a legmagasabb. Ez egy hatalmas weboldal, amely az Avira összes termékét lefedi. A webhely jól néz ki, és tele van kiváló grafikával. Ezenkívül van egy lebegő szótár, amely megmagyarázza a műszaki kifejezéseket. Ezenkívül a weboldalon könnyű navigálni, köszönhetően az egyes oldalak tetején található menüknek és almenüknek..

A VPN-re vonatkozó információk szempontjából a webhely pontos módon leírja az összes VPN-funkciót. Kiváló feladat, hogy pontosan megmagyarázza, mit tesz a VPN, és mely szolgáltatások érhetők el a felhasználók számára. Sajnos azonban a webhelyen hiányoznak a fontos részletek, amelyekre inkább hozzáértő VPN-felhasználóknak szükségük van. Mint ilyen, úgy tűnik, hogy az Avira a VPN-t olyan felhasználók számára értékesíti, akik nagyon keveset tudnak a VPN-kről (és más termékeik jelenlegi felhasználóiról)..

A webhely VPN részében sehol nem említik a titkosítási protokollokat. Nem egyszer. Ez azt jelenti, hogy az emberek, akik fontolóra veszik a Phantom VPN feliratkozását, nem tudják, hogy pont-pont alagút protokoll (PPTP), L2TP vagy OpenVPN (az általunk preferált titkosítás) lesz-e. Valójában, amikor elmentem letölteni a VPN-t, már kb. 30 percet töltöttem körültekintően az egész weboldal megnézésével - és még mindig semmit sem tudtam a VPN titkosításának megvalósításáról..

Természetesen azt szeretnénk, ha az Avira átlátható lenne nem csak a rendelkezésre álló titkosítási protokollokról, hanem arról is, hogy hogyan valósítja meg a titkosítást. Ezeket a részleteket közvetlenül az Avira-val kellett kapcsolatba lépnem, hogy beilleszthessem ezeket a beszámoló adatvédelmi és biztonsági szakaszába (lásd a fenti gyors információs mezőt)..

GYIK és Blog

A GYIK rész tele van korábban feltett kérdésekkel, amelyekre a többi felhasználó és az Avira munkatársa válaszolt. A weboldal ezen része lehetővé teszi az emberek számára, hogy olyan kérdéseket tegyenek fel, amelyekre a többi felhasználó válaszolhat (ha tudnák a választ). Ez azt jelenti, hogy az embereknek lehetősége van információ megosztására más Avira felhasználókkal, és azoktól tanulni.

Az Avira weboldalnak van egy blogrésze is. A weboldal többi részéhez hasonlóan ez a rész színes és jól bemutatott. Az ügyesen fel van osztva: „Szabadidő”, „Technika és modulok”, „Biztonság és adatvédelem”, „Vállalat” és „Minden hír” szakaszra. E kategóriák mindegyike más alszakaszokra bontható, így hozzáférést biztosítva a felhasználóknak a blogbejegyzések széles választékához. Ez egy kiváló erőforrás, amely határozottan megnöveli a weboldal használhatóságát.

Támogatás

Ingyenes próbaverzió Ingyenes terv 500MB.hónap korlátozással

Sajnos nincs 24 órás, élő chat-ügyfélszolgálat az Avira VPN-sel. Ehelyett e-mailt kell küldenie az Avira webhelyen. Különféle kérdéseket tettem fel, és két nap körül kellett várniuk a választ (majd még egy kis időt, hogy megszerezzek mindent, amire szükségem van). Tekintettel ennek a vállalkozásnak a méretére és terjedelmére, a támogatás határozottan egy kissé lebukott. Valószínű azonban, hogy túlságosan technikai kérdéseim miatt hosszabb várakozást szenvedtem.

Ingyenes kliens (Windows)

Először azt hittem, tölti le az ingyenes VPN-t, és örvényt ad neki. Láttam a weboldalon, hogy lehetséges az ügyfelen belüli teljes körű szolgáltatásra való áttérés - tehát úgy gondoltam, hogy ez jó módszer a továbblépésre. Az ingyenes verziót nagyon könnyű volt megszerezni - a kezdőlap tetején található egy legördülő menü, amelyben a „szabad” szó szerepel. Ebben a menüben egyszerűen keresse meg a Magánélet & Identitás > Phantom VPN.
A szoftver két részből áll, és két ikont hagy az asztalon: Avira Connect és Phantom VPN. A folyamat nagyon egyszerű, és a végén megkérdezi, hogy el kívánja-e indítani a Phantom VPN-t. Az Avira Connect elindítása központosított parancsközpontot biztosít, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, melyik Avira termék található a számítógépen. Mint láthatja az alábbiakban, a Connect megmutatta nekem, hogy jelenleg Phantom VPN van telepítve, és lehetőséget adott számomra más termékek beszerzésére..

A Windows kliens

A „Megnyitás” gombra kattintottam Avira Connect és elindult Phantom VPN nekem. Kellemesen meglepett a VPN megjelenése, amelyet valóban nagyon szépen bemutattak. A VPN-t alapértelmezés szerint a legközelebbi (nekem) VPN-szerverre állította, de a helyre kattintva más szervereket választhattam. Örültem annak, hogy az ingyenes verzió ellenére a Phantom VPN lehetőséget adott számomra, hogy csatlakozhassam a világ minden szerveréhez. Nagyon világos volt, hogy mennyi adatot használtam fel, ami hasznos. Véletlenszerűen választottam ki a mexikói szervert és csatlakoztam. Körülbelül 50 másodpercbe telt a kapcsolat létrehozása a szerverrel (ami kissé lassú).

Gyors Internet IP (IP) címet ellenőriztem, hogy működik-e, és megállapítottam, hogy IP-címem valóban sikeresen megváltozott (és ugyanaz a mexikói IP-cím kezeli a DNS-kéréseimet). Ez kiváló és azt mutatja, hogy az ingyenes VPN pontosan azt teszi, amit ígért, anélkül, hogy bármilyen személyes információt átadnám: név, e-mail cím és semmi. Csak egy ingyenes VPN szolgáltatás, amelynek korlátozása 500 MB. Nagyon szép.

A beállításokban láttam a kill kapcsolót (amely be- és kikapcsolható). Ezt azonban egyértelműen „Pro” jelöléssel látják el, és nem működik az ingyenes verzión. Sajnos még mindig nem láttam semmilyen titkosítási lehetőséget vagy információt az Avira által használt titkosításról. Úgy döntöttem, hogy frissítek a fizetett szolgáltatásra annak érdekében, hogy kihasználják a fizetett ügyfélszolgálatot (ami reméltem, hogy rávilágíthat a titkosításra)..

Feliratkozás

A „Frissítés” gombra kattintva eljutottam az Avira weboldal olyan oldalára, amelyet még nem láttam, és valóban megemlítette a titkosítást (bár nem sokkal erről, csak az AES-256 rejtjelről). Egy hónapos előfizetés mellett döntöttem, és a PayPal segítségével fizettem. A fizetés egyszerűen és gyorsan megtörtént, és az alkalmazás automatikusan átjutott a Pro-ra - nem is kellett megadnom a jelszót vagy bejelentkezni - mindez automatikusan megtörtént. Kaptam egy e-mailt a szoftverre mutató hivatkozással is (feltételezem, hogy azok számára, akik még nem zavarták az ingyenes verziót). A kill kapcsoló most működött (ami az egyetlen valódi változás, kivéve az 500 MB felhasználási határ visszaszámlálás elvesztését).

Egyéb platformok

Az Avira Phantom VPN az összes népszerű platformhoz elérhető, a Linux kivételével. Letöltöttem az Android verziót, és úgy találtam, hogy megegyezik a Windows verzióval, azonos jellemzőkkel. Az alkalmazás zökkenőmentesen működött, és tényleg nem vettem észre különbséget a verzió és az asztali alkalmazás között.

Android, iOS, Linux

Ezek az egyes verziók futtatásának minimumkövetelményei: Ablakok: Windows 7 és újabb. Android: Android 4.0.3 és újabb. Mac: Mac OS X 10.10 (Yosemite) és újabb. iOS: iOS 8 vagy újabb. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az Avira Phantom VPN jelenleg nem érhető el villogó útválasztóknál.

Adatvédelem és biztonság

Adatvédelmi politikájában az Avira Inc. kijelenti: „Ha az Egyesült Államokban vagy Kanadában él, az Avira az Avira, Inc.-t jelenti, 330 Primrose Avenue, Suite 610, Burlingame, CA 94010, USA. Ha másutt él, az Avira az Avira Operations GmbH-t jelenti & Co. KG, Kaplaneiweg 1, 88069 Tettnang, Németország. ”Mint ilyen, Avira Phantom VPN előfizetők akik az USA-ban és Kanadában élnek, VPN-t vásárolnak az Egyesült Államok joghatósága alatt. Ez azt jelenti, hogy az ezekre a VPN-előfizetőkre vonatkozó adatokra az Egyesült Államok törvényei és gag parancsok vonatkoznak (plusz a CIA és az NSA). Az Egyesült Államokat általában a VPN alapjául szolgáló egyik legrosszabb helynek tekintik, és így a Phantom VPN sokkal kevésbé izgalmas javaslat az Egyesült Államok és Kanada lakosai számára, mint az másutt élõk számára..

Nem amerikai vevők

Mindenki számára az Avira VPN Németországban található. A központ székhelye Tettnangen, nem messze a Bodeni-tótól. A jó hír az, hogy Németország sokkal jobb hely a VPN székhelye számára, mint az Egyesült Államok. Sajnos az elmúlt években Németország sokkal invazívabb jogszabályokat vezetett be (ideértve a kötelező adatmegőrzést is). 2015-ben egy új törvényjavaslat módosította a német távközlési törvény 113. szakaszát. A telekommunikációs szolgáltatóktól megköveteli a telefonhívások és az internetkapcsolatok forgalmi adatainak megőrzését (ideértve az internetes böngészési előzményeket és a metaadatokat)..

Noha ez nem ideális, Németországot valójában olyan országnak nevezik, amely védi a digitális magánélet védelmét. Ezenkívül Németországban az adatok megőrzése csak tíz hétig alkalmazható, és csak eseti alapon érhető el. Hasonlítsa össze ezt az Egyesült Királysággal, ahol a kötelező adatmegőrzés 12 hónapig érvényes (és nagyszámú hivatalos intézmény indokolás nélkül hozzáférhető), és láthatja, hogy a németországi székhelynek megvannak az előnyei az Avira Phantom VPN számára..

Ezenkívül tavaly decemberben az Európai Bíróság (Európa legmagasabb bírósága) úgy határozott, hogy az adatok kötelező megőrzése valójában sérti az emberi jogi törvényeket. Ez plusz áldásnak tekinthető az Avira Phantom VPN előfizetők számára (akik az Egyesült Államokon és Kanadán kívül élnek). Összességében egyetérthetünk abban, hogy míg a kormányok (ideértve Németországot is) megpróbálnak erőszakos személyiségeket sértő, magánéletét sértő jogszabályokat hatályba léptetni, az Avira egy nemzetben működik, amely sokkal kevésbé problematikus, mint sokan mások. Ez jó.

Titkosítási protokollok

OpenVPN
L2TP / IPsec

Az Avira Phantom VPN a felhasználók számára semmilyen lehetőséget nem ad a titkosításhoz. A szoftver az OpenVPN operációs rendszerhez tartozik Windows és Android rendszeren, magas szintű implementációval. IOS és Mac rendszereken a 2. réteg alagút protokollját (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) is megvalósítja, szintén magas színvonalon. Az ügyfél nagyon egyszerű, és nem lehetséges port-továbbítást beállítani, vagy váltani a felhasználói adatgram-protokoll (UDP) és az átviteli vezérlő protokoll (TCP) (OpenVPN) között. Ennek ellenére, annak a ténynek köszönhetően, hogy jól végrehajtott titkosítással rendelkezik, továbbra is biztonságosnak tekintheti.

Naplók

A VPN-t a naplók mennyiségének és fajtájának alapján ítélik meg, amelyet az előfizetőivel kapcsolatban tart. Minél kevesebb (lehetőleg egy sem), annál jobb. Az Avira Phantom VPN letöltésekor hozzáférhet egy olyan adatvédelmi politikához, amely minden termékének és szolgáltatásának átfogó adatvédelmi irányelve. Ez az adatvédelmi politika kimondja:

„Ezek az információk tartalmazhatnak valamit, amelyet személyesen azonosítható információnak (“ PII ”) hívnak. Néhány példa a személyes adatok védelmére: név, cím, telefonszám, e-mail cím és hitelkártya-információ. Az Ön készülékével kapcsolatos információk közé tartozik az azonosító száma, IP-címe, helye, tartalma, nyelvi beállításai és IMEI-kódja. Használhatjuk az eszköz márkáját, modelljét, az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hardver modellt, az operációs rendszer verzióját, a telefonszámot, a SIM-számot, a hálózati szolgáltatót és a memória állapotát. Végül felhasználhatunk néhány földrajzi információt a GPS / Wi-Fi hálózati helyzet alapján. ”

Ezen kívül a Felhasználói tapasztalatok és statisztikák Az adatvédelmi politika szakaszában az Avira azt mondja: „Összekapcsolhatjuk az egy termék vagy szolgáltatás használatáról gyűjtött információkat egy másik termék vagy szolgáltatás használatával.” Ilyen módon úgy tűnik, hogy úgy dönt, hogy egy vállalkozás kezeli az összes a biztonságnak súlyos hátrányai vannak. Az elméletben elismert, hogy jó ötletnek hangzik, és az ár is jó. Mivel azonban a különféle szolgáltatások össze vannak kötve és információkat gyűjtnek - és ösztönösen annyira tudnak rólad és eszközeiről -, akkor súlyosan sérthetik az Avira Phantom VPN magánéletét..

Adatmegosztás

Az Avira engedélyt kér az adatok megosztására harmadik felekkel. Azt is elismeri, hogy hirdetéseit célozza meg: „Az általunk összegyűjtött információkat arra is felhasználjuk, hogy tartalmat, keresési eredményeket és hirdetéseket kínáljunk Önnek, amelyek az Ön számára leginkább érdeklődnek. Hisszük, hogy a relevánsabb hirdetések jobb internet-élményt nyújtanak. Így támogatjuk vállalkozásainkat, miközben továbbra is ingyenes termékeket vagy szolgáltatásokat kínálunk Önnek. ”Mint láthatja, az adatvédelmi politika e része közvetlenül megemlíti azt a tényt, hogy az Avira valószínűleg felhasználja az„ ingyenes ”információit. előfizetők számára, hogy bevételi forrást hozzanak létre. Ez nem jó, és ez egyáltalán nem valami, amit egy megbízható VPN megtenne.

USA-beli megfontolások

Később az adatvédelmi politikában az Avira elismeri: „Mivel globális vállalat vagyunk, az Ön személyes adatait tárolhatjuk és feldolgozhatjuk azon országon kívüli szerveren is, ahol lakik.” Már tudjuk, hogy az Avira Kaliforniában található (kanadai és Amerikai előfizetők), tehát ez egy újabb aggodalomra ad okot a nemzetközi VPN-felhasználók számára - adatai befejeződhetnek az amerikai szervereken. Összességében ez egy VPN számára rendkívül problematikus adatvédelmi irányelvet jelent. Ez reszketni hagy abban a kilátásomban, hogy hagyom, hogy Avira legyen a szolgáltatóm. Közvetlenül az Avira-hoz mentem, hogy meg tudják győzni róla, hogy a VPN-kapcsolat naplóit valójában teljesen elkülönítve tartják-e a Prime szolgáltatás más elemeitől. Azt mondták nekem: „Ezt csinálja az Avira Phantom VPN nem vágány:

 • Látogatott webhelyek
 • Az Ön valós IP-címe
 • A szörfözés során használt virtuális helyszínek (IP-címek)
 • Bármely információ, amely összekapcsolhatja Önt egy adott művelettel, például fájl letöltése vagy egy adott webhely látogatása.

"Amit a Phantom VPN követi, minimális, és nagyon világos funkcionális céllal rendelkezik:

 • Diagnosztikai adatok - Ez segít nekünk a termék fejlesztésében (például ha egy felhasználó hibát észlel).
 • Különbséget tesz az ingyenes vagy a fizetős felhasználók között - ez segít nekünk a felhasználói kommunikáció finomításában.
 • Mérjük a felhasznált adatmennyiséget - ez lehetővé teszi számunkra, hogy ellenőrizzük a VPN-infrastruktúránk biztosításának költségeit - és továbbra is ingyenesen biztosítsuk a Phantom VPN-t. ”

Mindez rendben és jó, és azt jelenti, hogy a Phantom VPN megtartja magát csak minimális csatlakozási naplók, amelyet nem lehet egyetlen felhasználóhoz kapcsolni. Az Avira állításai ellenére azonban az adatvédelmi politika veszélyezteti az előfizetőket (különösen, ha a felhasználók nem csupán a Phantom VPN szolgáltatásra előfizetnek).

EULA

Végül az Avira azt is megköveteli az előfizetőktől, hogy vállaljanak egy végfelhasználói licencszerződést (EULA). Ez a szerződés (hasonlóan a Facebook-hoz) meghatározza, hogy az Avira szabadon felhasználhatja a szervereire feltöltött tartalmakat:

„Jogi jogok megadása az Ön tartalmához az Avira számára. Ha tartalmát elküldi vagy elküldi, vagy egyéb módon elérhetővé teszi a tartalom megjelenítését egy adott termék közösségén vagy annak bármely közösségén keresztül, akkor jogdíjmentes, korlátlan, világszerte, örökkévaló, visszavonhatatlan, nem kizárólagos és teljes mértékben - az Ön Tartalmának (egészében vagy részben) világszerte történő felhasználására, reprodukálására, módosítására, adaptálására, közzétételére, fordítására, származtatott művek létrehozására, terjesztésére, teljesítésére, megjelenítésére és egyéb módon teljes körű kihasználására és / vagy más művekbe történő beépítésére vonatkozó licenc és licenc bármilyen formában, médiában vagy technológiában, amelyet már ismertek vagy később kifejlesztettek. ”

Ez azt jelenti, hogy a Prime előfizetői, akik az Avira biztonságos biztonsági mentését és a Közösségi Hálózat Védelmét használják, valójában fizetnek, hogy tartalmuk minden tartalmát az Avira számára adják el (amely az adott szellemi tulajdont igény szerint felhasználhatja). Bár ez nem vonatkozik közvetlenül a VPN-szolgáltatásra, gondoltam, hogy érdemes belefoglalni - mivel ez határozottan mond valamit arról, hogy az Avira hogyan látja ügyfeleit.

Hadd mondjak őszintén - annak ellenére, hogy egy fantasztikus és meggyőző webhelyet mutat, az Avira egy biztonsági cég, amely komolyan invazív politikákkal rendelkezik és elismeri a kapcsolatokat (az adatvédelmi politikán belül) a nagyon megkérdőjelezhető cégekkel (Yahoo)..

Végső gondolatok

Az Avira egy hatalmas cég, amely sok mindent kínál. A VPN szolgáltatás szilárd és jó sebességet biztosít. Valójában, mivel egyáltalán nem kell megadni részleteket az ingyenes Phantom VPN terv használatához, ezt az egyik legjobb ingyenes VPN-nek tartom. Ha jó ár-érték arányú, mindenre kiterjedő biztonsági csomagot keres, akkor határozottan ajánlom ezt a céget, különösen akkor, ha elsődleges motivációja a tartalom feloldása és az adatok elrejtése az internetszolgáltatójától és a kormánytól.

Az Avira Phantom VPN-szel kapcsolatban csak egyetlen enyhe megrázkódtatásról van szó: az egyrészről adatvédelmi terv, amely úgy tűnik, hogy a fogyasztókat veszélyezteti adataik nem biztonságos felhasználása miatt. Mindezek mellett az Avira megígérte nekem, hogy csak minimális naplókat tartanak fenn, amelyek nem vannak időbélyeggel ellátva, vagy nem kapcsolódnak egy IP-címhez. Mint ilyen, úgy tűnik, hogy a VPN biztosítja a tőle megkövetelt adatvédelmet. Talán máshol keres, ha egy egyszerű, átlátható adatvédelmi politika áll az utcán.

Látogassa meg az Avira Phantom VPN-t »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me