Anonabox


  • Árazás

    Tól től $ 4.99
    / hónap

ProPrivacy.com Pontszám
3.5 tízből

összefoglalás

Az Anonaboxnak valamilyen kockás története volt. Az eredeti eszköz, amely megígérte, hogy növeli az anonimitást az internet felhasználók számára azáltal, hogy Tor-ügyfelet hordozható útválasztóvá alakítja, nagy média figyelmet keltett, amikor 585 549 dollárt gyűjtött egy Kickstarter 7000 dolláros alapgyűjtési célért mindössze öt nap alatt..

Amikor azonban kiderült, hogy az állítólag egyéni prototípus szinte azonos az interneten elérhető más eszközökkel, egy sor tört ki, és a Kickstarter arra késztette az Anonabox kampány felfüggesztését..

Másfél évvel előre haladva, és a kezdeti problémák ellenére az Anonabox hordozható útválasztók sorozatát állítja elő, amelyek célja az adatvédelem javítása azáltal, hogy az összes internetkapcsolatot a Tor hálózaton vagy a VPN szolgáltatáson keresztül irányítják (a csúcskategóriás Pro modell segítségével a VPN összeköttetéseket is toron keresztül).

A „biztonságos” útválasztó elképzelése, amely biztosítja a csatlakoztatott eszközről származó összes kommunikáció titkosítását, mivel átjutnak az eszköz és az internet között, nem új.

Ez ugyanúgy történik, mint amit a VPN futtatására konfigurált útválasztók tesznek (utasítások vannak erre a DD-WRT alkalmazásban, vagy sok VPN-szolgáltatótól megvásárolhatunk előre elkészített és konfigurált útválasztókat)..

Láttuk a termékeket is, amelyek ezen az útvonalon keresztül vezettek be a Tor-on keresztüli összeköttetésekre, például az Onion Pi (a Torp használatához előre beállított Raspberry Pi), a PogoPlug SafePlug (hasonlóan az Anonaboxhoz, de kétszer olyan méretű és nem nyílt forrású), mint valamint a DIY elrejtheti a saját útválasztóját a Tor projektekkel, például a TorRouter és a PORTAL (amelyek mindegyikének célja egységes szoftver / hardver megoldások nyújtása).

Biztonság hardveren keresztül

Az Anonabox specifikációs lapot megfigyelve megjegyezzük, hogy a processzor elég erősnek tűnik (hasonlóan az Asus RT-AC66U router csúcskategóriájához), és a 64 MB memória elegendő a Tor futtatásához..

anonabox specifikációs lap

Szégyenteljes azonban (különös tekintettel a finanszírozás sikerességére), hogy a Kickstarter nem tett nyújtási célokat a csatlakoztathatóság javítása érdekében a gyorsabb 802.11ac WiFi szabványhoz és a 10/100 / 1000M Gigabites Ethernethez. Ennek ellenére még mindig nagyon jó ár-érték arányt képvisel.

Glenn Greenwald The Intercept weboldalának vezető technikusa és a Tor közösség lelkes fejlesztője, Micah Lee elmondta a Wired-nek, hogy ő ösztönözte őt az Anonabox ötletével.,

„Ha valami ilyesmit használ, minden Toron megy át, tehát [egy szoftver kihasználása] nem történhet meg. A Tor-útválasztónak természetesen nagy előnyei lehetnek abban, hogy fizikai elszigeteltség van. ”

Annak ellenére, hogy rámutatott arra, hogy az ilyen hardver nem nyújt teljes védelmet olyan dolgok ellen, mint például a böngésző ujjlenyomata és a sütik, javasolta a keményített Tor-böngésző használatát, még akkor is, ha az Anonabox-on keresztül kapcsolódik (a Tor-böngészőben az átlátszó torifikációnak nevezett beállítás ki kell kapcsolni, hogy megakadályozzák az internet futását kétszer a Toron keresztül).

anonabox méret

Az Anonbox további érdekes tulajdonságai közé tartozik az, hogy olyan „dugaszolható szállítmányokat” is használhat, mint például az obfsproxy, amelyeket úgy terveztek, hogy körülkerüljenek a torokon (potenciálisan hasznosak lehetnek például Kínában), hogy lekerekített sarkai lehetővé teszik a testüregben történő tárolást. , és amint azt a fejlesztő kifejti August Germar, könnyen megsemmisíthető,

- Lehet, hogy már késő, és a rendőrség már lement a földszintre, tehát téglával összetöri a dobozt, és kidobja a darabokat az ablakon. Vagy csak úgy aprítja össze, hogy a cipőjére lép, és öblíti le a darabokat a WC-vel.

Germar arra a következtetésre jut,

"Ez nem csak arról szól, hogy megkönnyítsük a dolgokat az embereknek, akik most a Tor-ot használják, hanem azoknak is, akik szeretnék használni a Tor-ot, de bármilyen okból nem tudnak. Ezek azok az emberek, akiknek segíteni akarunk.

Frissítés 2014. október 15 .: Közvetlenül a cikk közzététele után találkoztunk ezzel a reddit szállal, amelynek fő célja az Aonabox készülékek vádolása a fejlesztési folyamat hamis bemutatásában és az olcsó harmadik fél kínai hardver használatában, amelyet maguk fejlesztettek ki (látszólag a Kickstarter oldalon látható „prototípusok”). nem az övék). Nyomatékosan javasoljuk, hogy mindenki, aki szeretne hozzájárulni ehhez a Kickstarterhez, befektetés előtt olvassa el a redditről folytatott heves vitát.

Frissítés 2014. október 17 .: Az Anonabox elleni visszalépés folytatódik, mivel egyre több kritika merül fel (például arról, hogy az útválasztóval való kapcsolat hogyan nincs alapértelmezés szerint jelszóval védett). Nézze meg a követő cikket, amelyben mélyebben beszámolunk a kibontakozó történetről.

Frissítés 2014. október 20 .: A KickStarter felfüggesztette az Anonabox kampányt, és támogatja a következő e-mailt:

'Helló,

Ez a Kickstarter's Trust üzenete & Biztonsági csapat. Arra értesítjük, hogy az anonabox: Tor tor router (felfüggesztett) projektet felfüggesztették, és az 51,00 USD dollárban tett ígéretét törölték. A projekt áttekintése bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy megsértette a Kickstarter szabályait. Felfüggeszthetjük a projekteket, ha az alábbiak közül egyet vagy többet mutatnak be:

Megvásárolt tételek felkínálása és azt állítólag megcsinálta őket. Másoknak a saját munkájának bemutatása hamis bemutatása vagy a projekttel vagy annak alkotójával kapcsolatos releváns tények nyilvánosságra hozatala. Ennek megfelelően az összes finanszírozást leállították, és a támogatókat nem számolják el ígéretükkel. Önnek nincs további teendője.

Nagyon komolyan vesszük a Kickstarter rendszer integritását. Csak akkor függesztjük fel a projekteket, ha szilárd bizonyítékot találunk arra, hogy félreértelmezik magukat, vagy egyéb módon megsértik a Kickstarter szabályainak betűjét vagy szellemét. Politikaként nem javasoljuk a projekt felfüggesztését az üzenetben foglaltakon túl.

Üdvözlettel: Kickstarter Trust & Biztonság.'

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me