Változtattuk meg, hogy mi hogyan értékeljük az áttekintést!
Nemrégiben frissítettük a ProPrivacy.com összes véleményének pontozási folyamatát. Az új pontozási kritériumok részletei itt találhatók


AirVPN

 • Árazás

  Tól től $ 4.64
  / hónap

 • Elérhető:


  • ablakok

  • Mac operációs rendszer

  • Android

  • Linux

  • iOS

Az AirVPN kiváló titkosítással és biztonsággal rendelkezik. Az olyan szolgáltatások, mint a VPN a Toron keresztül és az OpenVPN támogatás, csak néhány oka annak, hogy az AirVPN kiemelkedő VPN-szolgáltatás. A ProPrivacy.com díjakat az iparág aranystandardének elismerik a VPN szektor kiemelkedő eredményeinek meghatározása érdekében. Az idei exkluzív Las Vegas-i rendezvényen az AirVPN megnyerte a legjobb VPN-t az adatvédelemért. Olvassa tovább ezt az áttekintést, hogy megtudja, miért lett az AirVPN a második éven át a legjobb adatvédelmi VPN!

ProPrivacy.com Pontszám
8.9 tízből

összefoglalás

Az AirVPN egy olasz VPN-szolgáltató, amely büszkén büszkélkedhet azzal, hogy a „haktivisták és aktivisták” hogyan állították be, szinte páratlan aggodalommal tölti el a felhasználók magánéletének fenntartását. Ezt a felülvizsgálatot azzal indulom, hogy észreveszem, hogy miután kb. Két éven keresztül személyes VPN-szolgáltatásként használtam, nagyobb rajongója vagyok, mint valaha az AirVPN-nek. Kiváló titkosítási és biztonsági intézkedéseket is alkalmaz, és fantasztikus adatvédelmet fokozó funkciókat kínál (például VPN SSL felett és VPN a Toron keresztül). Tapasztalataim szerint az AirVPN szinte minden bizonnyal a leggyorsabb és legstabilabb VPN szolgáltatás, amit valaha használtam.

Gyors statisztika

 • Országok
  19
 • Egyidejű kapcsolatok
  5
 • igazságszolgáltatás
  Olaszország

Jellemzők

Az AirVPN olaszországi székhelye és 15 országban kínál kiszolgálókat, amelyek többsége Európában található, kivéve az Egyesült Államokban, Kanadában és Hong Kongban találhatókat. Néhány szolgáltatóval összehasonlítva ez nem sok, de lefedi a legnépszerűbb helyszíneket. Az AirVPN csak az OpenVPN protokollt támogatja, mivel a PPTP-t és még az L2TP / IPsec-et is túl bizonytalannak tekinti (a zsűri nem az IPSec-en van, de az OpenVPN óvatosan biztonságos, és általában a legjobb, a kereskedelemben elérhető VPN-protokollnak tekinti). Tekintettel arra, hogy az OpenVPN most minden nagyobb platformon fut (kivéve a Blackberry és a Windows Mobile), ez valószínűleg nem jelent problémát a legtöbb felhasználó számára. A felhasználók számára legfeljebb 5 egyidejű kapcsolat lehetséges (tökéletes a számítógép, telefon, táblagép és még pár eszköz csatlakoztatásához, egyszerre).

DNS útválasztás

Az egyre több streaming szolgáltatás, amely megakadályozza a felhasználókat abban, hogy megkerüljék a földrajzi korlátozásokat VPN és más geo-spoofing technológiák felhasználásával, nagyon örvendetes, hogy az AirVPN képzeletbeli DNS-útválasztó rendszere „duplázza” a belső szerverek közötti kapcsolatot, hogy megkerüljék az ilyen cenzúrát. Ez egy nagyszerű VPN az iPlayer és más streaming szolgáltatások, például a Hulu számára. Ez azt jelenti, hogy még ha az Egyesült Államokon vagy az Egyesült Királyságon kívüli VPN-kiszolgálókhoz is csatlakozik, ez egy olyan VPN, amely együtt működik a Hulu-val és a BBC iPlayer-rel (nem is kell csatlakozni egy VPN-kiszolgálóhoz abban az országban, amely a földrajzilag korlátozott szolgáltatást üzemelteti!) . Használatban azt találom, hogy ez általában jól működik ... de nem mindig. Ezekben a helyzetekben mindig a számomra egyszerűen kapcsolódott a kívánt országban található szerverhez. Azt is meg kell jegyeznem, hogy a Netflix.com látogatása a weboldal helyi verzióját veszi igénybe (a VPN szerver IP-címe alapján).

VPN a Toron keresztül

Együtt a BolehVPN-vel
, Az AirVPN az egyetlen szolgáltatás, amelyet ismerek, hogy VP-t kínáljon a Tor-on keresztül, ahol először csatlakozom a Tor-hálózathoz, majd az AirVPN-hez. Ha anonim fizetési módot is használ (például megfelelően vegyes Bitcoineket), ez azt jelenti, hogy az AirVPN nem tudja, ki vagy, mivel nem látja a valódi IP-címét. A Tornon keresztüli VPN nagyon magas szintű valós névtelenséget biztosít, ami általában nem lehetséges a VPN-sel. Ezért általában a VPN és a Tor magánéletének előnyeinek egyesítésének legjobb módja, bár szem előtt kell tartani azt a tényt, hogy az AirVPN rögzített pontot mutat a láncban, amely potenciálisan veszélybe kerülhet. Az AirVPN útmutatásokat is tartalmaz a Tor böngésző használatához a biztonságos Tor eléréséhez a VPN-en keresztül (ami sokkal biztonságosabb, mint az egyes szolgáltatók által kínált „átlátszó híd” Tor-VPN-szolgáltatás).

Alternatív portok, SSL és SSH alagút

Ritka, hogy a VPN-ket blokkolják, de olyan helyeken fordul elő, mint Kína és Irán (bár ez általában csak részben hatékony). Az AirVPN lehetővé teszi az ilyen intézkedések ellensúlyozását az OpenVPN forgalom futtatásával a TCP 443 porton keresztül, amely ugyanazt a portot használja a szokásos SSL forgalomban (az egész internet által használt titkosítási szabvány a webhelyek és az internetszolgáltatások biztonságossá tételéhez). Így az OpenVPN forgalom ugyanúgy néz ki, mint a szokásos SSL forgalom, amely mind elrejti, és nagyon megnehezíti a blokkolást (mivel ezzel hatékonyan megtöri az internetet!)

A portbeállításokat az ügyfélen könnyen meg lehet változtatni. A 443 TCP-porton kívül számos port megváltoztatásával elkerülheti a cenzúrát, amelyek valószínűleg nem lesznek blokkolva
Egy nagyon eltökélt ellenfél azonban kifinomult mély csomag ellenőrzést végezhet annak felfedezésére, hogy a VPN protokollokat használják (és olyan helyek, mint Kína, nem felelnek meg az internetnek a felhasználók számára!).

Az AirVPN erre azt válaszolja, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az OpenVPN titkosított adataikat egy újabb titkosítási rétegbe (SSL vagy SSH) becsomagolják. Ennek nagymértékben meg kell akadályoznia a VPN használatának észlelésére alkalmazott módszereket (az NSA képes lehet a régi SSH protokoll dekódolására, ezért ha szükséges, ajánlom az SSL alagútkészítést). Az SSL és az SSH alagút teszi ezt a nagyszerű VPN-t Kínában, és több mint képes legyőzni a kínai nagy tűzfalat, de meg kell jegyezni, hogy mindkettőnek további feldolgozási energiára van szükség a titkosítás további rétegéhez, amely lelassítja az internetkapcsolatot. A távoli port-továbbítás elérhető azoknak a felhasználóknak is, akik akár 20 nyitott portot igényelnek a bejövő kapcsolatokhoz, ami hasznos az önálló webhelyek és játékkiszolgálók számára.

Sebesség és teljesítmény

A sebesség-teszteket 50Mbps / 3Mbps brit szélessávú kapcsolattal végeztük.

Mint láthatjuk, az eredmények nagyon jóak, bár (kissé furcsán) számomra gyorsabban kapcsolódok egy szerverhez Hollandiában, mint az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyság teljesítménye nagyon jó. Még anélkül, hogy a hálózati zár engedélyezve lett volna, soha nem találkoztam a DNS-szivárgás problémájával, és amint azt korábban már említettem, Eddie megakadályozza az IPv6-szivárgásokat és (ha a hálózati zár engedélyezve van) a WebRTC-szivárgásokat. Annak ellenére, hogy az AirVPN használatakor nagyon ritkán szenvednek VPN-kimaradók.

Az AirVPN 7 eurót (kb. 8 USD) számol fel egy hónapos előfizetésért, a szokásos engedmények esetén a tömeges vásárlások esetén 4,50 euróra (kb. 5 USD) csökken, ha éves előfizetést vásárolnak. 3 napos ingyenes próbaverzió érhető el írásbeli kérésre, vagy ha türelmetlen, 3 napos előfizetéssel 1 eurót fizethet. / Blog / 29990 / VPN-titkosítás szempontjából elmagyarázott-AES-vs-rsa-vs-sha-etc /

Az összes előfizetés teljes hozzáférést biztosít az AirVPN összes szolgáltatásához, így az AirVPN meglehetősen olcsó lehetőség, összehasonlítva sok rivális szolgáltatással..

Az AirVPN elfogadja a PayPal és a fizetési processzorok lenyűgözően széles körét, azaz az előfizetés megvásárlásával a világ más részeiben gyakran hátrányosan megkülönböztetett felhasználókat nem szabad gondokkal szembesíteni. Ez a fizetés nemcsak a Bitcoin, hanem szinte bármilyen más titkos valuta révén is elfogadja a fizetést.

Egyszerű használat

Feliratkozás

Az AirVPN a mobil felhasználók számára támogatja az Android VPN alkalmazást, valamint az iOS VPN alkalmazást is. Az AirVPN VPN is Mac, Linux és Windows felhasználók számára. A Linux VPN kliensnek van egy GUI, amely megegyezik a Windows és az OSX verziókkal.

Az AirVPN-hez való feliratkozás egyszerű és fájdalommentes, az egyetlen kért személyes információ érvényes e-mail cím (az AirVPN aktívan ösztönzi a felhasználókat, hogy ehhez rendeljen el eldobható e-mail címet). A Bitcoin-fizetéseket a CoinBase-en keresztül teljesítik, míg a többi kriptovaluta-kifizetést a CoinPayments-en keresztül kezelik. A kifizetés után üdvözlő e-mailt fog kapni, amely néhány hasznos linket tartalmaz. Egyes szolgáltatóktól eltérően, a fiók részleteit nem küldik szöveges e-mailben - a regisztráció során kiválasztja a bejelentkezési nevet és a jelszót.

Az AirVPN Windows VPN kliens

Az AirVPN az egyéni Windows VPN-kliensét (ezt a VPN-t is kínálják a Mac OSX Mavericks és a Yosemite, valamint a Linux számára) „Eddie” -nek hívják, és elsőként nem szabad megjegyezni, hogy Eddie teljesen nyílt forrású. Ez azt jelenti, hogy függetlenül ellenőrizhető annak biztosítása érdekében, hogy semmi nem kívánatos folyhasson, és azt szeretném, ha több VPN-szolgáltató nyitná a szoftvert. Az Eddie rendelkezik a DNS szivárgás elleni védelemmel, a dinamikus kiszolgáló kiválasztással és sok statisztikával, amelyek segítenek a legjobb szerver kiválasztásában, amelyhez csatlakozni szeretne..

Sok információ!

A valós idejű naplóknak köszönhetően figyelemmel lehet kísérni, hogy pontosan mit csinál Eddie (ha rendelkezel tudással megérteni őket!).

A jobb felső sarokban lévő zár azt jelzi, hogy a „Network Lock” engedélyezve van. Ez létrehoz egy tűzfalat, amely megakadályozza a forgalom bejutását vagy kilépését a számítógépbe a VPN-alagúton kívül az AirVPN szervereire. Az AirVPN jó DNS-szivárgás elleni védelmet nyújt még a Network Lock engedélyezése nélkül is (soha nem találkoztam a DNS-szivárgással a szolgáltatás használatával), de a Network Lock-nak biztosítania kell, hogy a DNS-szivárgások lehetetlenné váljanak, miközben gyilkos kapcsolóként is szolgálnak. Ez a beállítás megakadályozhatja a WebRTC „hiba” miatti IP-szivárogást is, de a rendszeremnél a Network Lock tűzfal ütközik a szokásos tűzfallal, megakadályozva ezzel a szolgáltatás működését. Mivel ezt nem lehet megoldani a tűzfal teljes eltávolítása nélkül (amit nem vagyok hajlandó megtenni) nem tudtam ellenőrizni, de elméletileg ennek a funkciónak jól kell működnie. Eddie nem megfelelően irányítja az IPv6 kéréseket, de letiltja az IPv6-ot a DNS-szivárgások megakadályozása érdekében (ezt túl nehéz az AirVPN-et átcsapni, mivel a Mullvad kivételével egyetlen szolgáltató sem kezeli a DNS-kéréseket megfelelően). Az egyetlen igazi probléma, mely Eddie-vel van, az, hogy megváltoztatja a Windows DNS beállításait. Ez általában jó dolog, mivel biztosítja, hogy az összes DNS-kérelmet az AirVPN szerverei oldják meg, de ha valamilyen okból az ügyfél hirtelen leáll, akkor manuálisan vissza kell állítanom a DNS-beállításokat, mielőtt újra csatlakozhatnék az internethez (Vezérlőpult -> Hálózati és megosztási központ -> Az adapter beállításainak módosítása -> kattintson a jobb gombbal a kapcsolat elemre -> Tulajdonságok -> válassza az Internet Protocol 4 verziót -> Tulajdonságok -> Előnyben részesített DNS-kiszolgáló: 8.8.8.8). Eddie valószínűleg a legteljesebb funkcionalitású VPN-ügyfél, amelyet valaha használtam. Mint a legtöbb, az AirVPN-hez kapcsolódó dologban is, ügyesen összpontosít, és olyan kifejezéseket használ, hogy még egy tapasztalt VPN-felhasználónak, mint én, néha kutatásra van szüksége a teljes megértéshez.

Vevőszolgálat

Támogatás

A támogatást elsősorban az AirVPN széles fórumain keresztül nyújtják. Sajnos a viták a nagyon technikus felé irányulnak, és nem meglepő, hogy sok felhasználó nagyon félelmetesnek találhatja őket (lát egy témát itt fejlődőben?). Ráadásul a fórumok a VPN-hez kapcsolódó ismeretek kincset kínálnak, és az AirVPN csapata hajlandósága működésük intim részleteinek megvitatására (amit egyértelműen erős műszaki ismeretek támasztanak alá) egy friss levegő lélegzete egy olyan iparágban, ahol A támogatás gyakran csak egyszerű válaszokat ad az összetett kérdésekre, vagy ami még rosszabb, úgy tűnik, hogy semmi értelme sincs arról, miről beszél! A fórumokon feltett kérdéseken kívül e-mailben (jegyrendszer) e-mailen is elküldheti az AirVPN csapatot. Kipróbáltam ezt a múltban, és úgy találtam, hogy egy napig tarthat a válasz megérkezése, de a válasz mindig átfogó.

Adatvédelem és biztonság

Az AirVPN nagyon erős titkosítást használ. Magától értetődik, hogy az AirVPN nem tart naplókat és megosztott IP-címeket használ, és egyike azon kevés VPN-szolgáltatóknak, amelyek a Perfect Forward Secrecy alkalmazását valósítják meg (amely nélkül az OpenVPN nem tekinthető különösen biztonságosnak). Ehhez 4096 bites Diffie-Hellman kulcsokat használ, amelyek 60 percenként frissülnek (vagy az ügyfélen keresztül gyakrabban beállíthatók). Ennek köszönhetően az AirVPN mindig immunis volt a potenciális Logjam-támadások ellen, amelyeket a kutatók tavaly kitaláltak.

Ezenkívül immunitást szenvedett a közelmúltban a „port meghibásodása” sérülékenység szempontjából, amely számos VPN szolgáltatást érint, köszönhetően az egyes VPN-kiszolgálókon belüli külön belépési és kilépési IP-címeknek. Ezenkívül az AirVPN egyike azon kevés VPN-szolgáltatóknak, amelyek védik a felhasználókat a WebRTC hiba ellen (és amint látni fogjuk, a DNS szivárgás elleni védelem és a killswitch szintén biztosítva vannak az asztali kliens számára). Amint azt a fentiekben tárgyaltuk, az AirVPN különféle (opcionális) technológiákat is kínál, amelyek rendkívül biztonságos és magántulajdonban teszik a VPN használatát (és a Toron keresztüli VPN-nek köszönhetően, valószínűleg valóban anonim is - különös tekintettel az anonim fizetési módok gazdagságára, amelyet az AirVPN elfogad). Véleményem szerint mind a műszaki innováció, mind a kiválóság szempontjából, valamint az ügyfelek magánéletének védelme mellett a részletekre való odafigyelés mellett, nincs más olyan szolgáltatás, amely érintheti az AirVPN-t.

Érdemes megjegyezni, hogy az AirVPN által használt nyelv leírja mind a technológia célját, mind pedig annak felállítását, a legjobban leírható ritkán és megterhelt zsargon-terheléssel. Az AirVPN dokumentációjának áttekintésével hamarosan világossá válik, hogy a mainstream felhasználók miért menekülhetnek el! Egy másik lehetséges probléma az, hogy az AirVPN Olaszországban található, az NSA-val és a GCHQ-val együttműködésben működő Tizennégy Szem Kémkedés Szövetség tagja. Ez határozottan nem ideális, és Olaszország szintén nem túl barátságos, ha a szerzői jogi kalózkodásról van szó. Másrészről, bár még azelőtt, hogy az EU adatmegőrzési irányelvét az Európai Bíróság érvénytelennek nyilvánította emberi jogi okokból, az olasz VPN-szolgáltatóknak nem kellett naplót vezetniük. Az AirVPN azt mondja, hogy ha valamelyik EU-ország bármilyen ilyen igényt felvesz vele, amelyben működik, akkor az ügyet az Európai Bíróság elé terjesztené. Az AirVPN örömmel látja, hogy a felhasználók P2P-t letölthetnek bármelyik szerveréről.

Végső gondolatok

Még ha az AirVPN funkcióinak a számtalan funkcióját is leírjuk ebben a beszámolóban, bőségesen megmutatja a szolgáltatás erősségeit, de azt is, hogy sok felhasználó miért küzd vele. A magánélet iránti elkötelezettség, a kiváló szolgáltatások és a műszaki know-how szempontjából az AirVPN nagyon lenyűgöző - véleményem szerint a piacon senki más nem érinti ezt. De (és ez nagy, de!) Az AirVPN nyilvánvalóan elmulasztja a szélesebb közönséggel való kapcsolatba lépést, mivel átengedhetetlenül tech-nehéz fókuszában van. Ez sok szempontból tisztességtelen, mivel az AirVPN klienst könnyű használni (csak töltse le és futtassa!), És churishnek tűnik, hogy bírálja a szolgáltatást a részletekre tett aprólékos figyelme miatt és a másutt ritkán elérhető szolgáltatások sokféle felajánlása miatt (ha összes). Ha gyorsan átnézzük a fórumokon zajló megbeszéléseket, sőt akár az új felhasználók segítésére szánt dokumentáció nagy részét, vagy az opciók bemutatását az ügyfélben, akkor könnyen belátható, hogy miért válnak mind a weboldal látogatói, mind a meglévők megfélemlíteni! Mint ilyen (és szerintem nagyszerű is), az AirVPN-t valószínűleg a tech-head-ekre és a magánélettel való drogériaket célzó niche-szolgáltatásnak kell tekinteni, nem pedig a main VPN-közönség számára.

* A cikk adatvédelmi és biztonsági részét frissítettük, miután az AirVPN felvette a kapcsolatot velem, hogy tisztázza néhány hibát / zavart, amelyek közül a legjelentősebbek a HMAC SHA1 hitelesítés használatával kapcsolatosak az adat- és a vezérlőcsatornákon. Most meg vagyok győződve arról, hogy a HMAC SHA1 nagyon biztonságos. Az AirVPN alapos érvelését a cikk megjegyzésének szakaszában találja meg.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me