Adatvédelmi borz

A Privacy Badger az Electronic Frontier Foundation által kifejlesztett adatvédelmi eszköz. Ez egy nagyon hasznos bővítmény, amely elérhető a Firefox, a Chrome és az Opera operációs rendszeren. A Privacy Badger telepítésével és felhasználásával a fogyasztók drasztikusan csökkenthetik a weboldalak nyomán elszenvedett nyomon követés mértékét.

ProPrivacy.com Pontszám
8 tízből

összefoglalás

A Privacy Badger kedvező tényezője az, hogy a hatalmas mennyiségű követés megállítása mellett az oldal betöltési idejét is felgyorsítja azáltal, hogy minimalizálja az egyes oldalak betöltéséhez szükséges adatmennyiséget..

A Privacy Badger teljesen ingyenes, ami azt jelenti, hogy bárki felhasználhatja arra, hogy azonnal elindítsa a nyomkövetőket. A népszerű kiterjesztés úgy működik, hogy automatikusan blokkolja a harmadik fél webhely-követőit. És az Privacy Badger használata nem bonyolult ügy, mint ahogyan az a technikaibb szkript-blokkolók esetében is, mint az uMatrix.


Adatvédelmi Badger embléma az asztalon

Hogyan működik az adatvédelmi borz?

A Privacy Badger kiterjesztésként elérhető a Chrome, a Firefox, az Opera és akár az Android Firefox számára is. A kiterjesztés megszerzéséhez egyszerűen keresse meg akár böngészőjében, akár közvetlenül a Google-on keresztül. A telepítés után a Privacy Badger úgy működik, hogy automatikusan megtanulja blokkolni a nyomkövetőket. Ezt úgy teszi meg, hogy harmadik fél szkripteit és képeit keresi, amelyek látszólag hátrahagyják a sütiket vagy ujjlenyomatot hoznak a böngészőjében.

Az Privacy Badger kiterjesztések megtalálhatók a Google Chrome, a Firefox és az Opera asztali számítógépein, valamint a Firefox az Androidon

Az Privacy Badger felhasználja a böngészőjében elérhető Nem kövesse nyomon (DNT) fejlécet is. Ha egy szolgáltatás figyelmen kívül hagyja a DNT-kérelmet (a legtöbb nyomkövető teljesen figyelmen kívül hagyja a DNT-t, mert ez nem törvényi követelmény), a Privacy Badger ugyanazon nyomkövető más weboldalait fogja figyelni. Ha azt a szkriptet három különböző webhelyen követi nyomon, akkor az Privacy Badger minden alkalommal blokkolja ezt a nyomkövetőt.

Az Privacy Badger blokkolja a kimenő linkek kattintásának követését is a Facebookon, a Google-on és a Twitter-en. A linkkövetés célja, hogy az online vállalkozások követhessenek téged, amikor rákattint egy linkre, és elhagyja annak weboldalát. Ez lehetővé teszi a cégek számára, hogy megértsék, például mi érdekli Önt. Az Privacy Badger azonban a Google-t is megakadályozza, hogy nyomon kövessen minden olyan linket, amelyet követ a Drive-dokumentumokban vagy a Hangouts-beszélgetések során!

Sőt, az Privacy Badger védelmet nyújt a „ping” követés és a WebRTC szivárgások ellen - vagyis ha egy VPN-t használ, amely WebRTC szivárgásoktól szenved, az Privacy Badger megvédi Önt.

Hogyan kell használni az Adatvédelmi Badgert

Az Privacy Badger használata olyan egyszerű lehet, mint a telepítés és a dolgok elvégzése. Érdemes megérteni a kiterjesztést, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a vízmentesség elleni védelem érdekében erősen javasoljuk, hogy használja az uBlock Origin-rel együtt. Ennek oka az, hogy a kettő együtt működve sokkal átfogóbb élményt nyújt.

Miért? A Privacy Badger csak azokat a harmadik fél nyomkövetőket, amelyek aktívan követik Önt, nem blokkolja azokat a domaineket (még hirdetési is), amelyek nem tűnnek. Így az Privacy Badger és az uBlock Origin (és talán még a Ghostery is) párosítása hozzájárulhat egy teljesebb rajz létrehozásához mind a harmadik fél, mind az első fél nyomkövetői számára. Ennek ellenére készen áll a Privacy Badger használatára.

Először telepítse a Privacy Badger kiterjesztést a böngészőjébe. Ettől a naptól kezdve a meglátogatott weboldalakba ágyazott harmadik fél nyomkövetőket blokkolják; jelentősen javítja a digitális adatvédelmet a folyamat során.

Ezen útmutató alkalmazásában a Privacy Badger programot a Firefox tiszta verziójába telepítettük, amelyet általában a magánélet jobb böngészőjeként fogadunk el, mint a Chrome.

adatvédelmi borz honlapja

Ezután meglátogattuk a Forbes-t, egy olyan webhelyet, amelyről ismert, hogy sok nyomkövetőt tartalmaz. Amint az az alábbi képernyőképről látható, a PB 20 nyomkövetőt észlelt.

Adatvédelmi Badger króm kiterjesztése

A kiterjesztés eszköztárának PB ikonjára kattintva láthatja a blokkolt nyomkövetők bontását. Ez lehetőséget ad arra, hogy megváltoztassa az Adatvédelmi Badger tevékenységeit a harmadik fél domainjeiből felfedezett potenciális nyomkövetővel. A PB által észlelt harmadik féltől származó domain szkriptek három csoportra oszlanak:

  1. A vörös színű nyomkövetõket teljesen blokkolják.
  2. A sárga nyomkövető - a középső csúszkával - harmadik fél nyomkövetője, amely engedélyezett, mert a webhely megfelelő működéséhez szükségesnek tűnik. A sárga nyomkövetők megengedik, hogy betöltsék a tartalmat a saját domainjükből - de a PB aktívan átvizsgálja őket, hogy eltávolítsák a harmadik féltől származó sütiket és hivatkozókat tőlük..
  3. A zöld nyomkövetők - jobbra csúsztatva - olyan harmadik fél domainjeiből származó szkriptek, amelyeket a PB még nem észlel (több) webhelyen. Amíg a PB nem észleli a három különböző webhelyen követő domaint, addig nem kezd el blokkolni őket.

Általában azt javasoljuk, hogy hagyja, hogy az Privacy Badger blokkoljon mindent, amit akar. Előfordulhat azonban, hogy egyes webhelyek funkcionalitása megsérül a PB használatakor. Ha ez történik, akkor két lehetősége van:

  1. Mozgassa a szükséges webhely-csúszkát középső vagy jobb oldalra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez javítja-e a webhely betöltését és működését. Ha nem biztos benne, hogy melyik szolgáltatásra van szükség, akkor egyenként tesztelheti őket, amíg meg nem találja a kívánt szolgáltatást.
  2. Teljesen tiltsa le a PB-t az adott webhelyen annak érdekében, hogy hozzáférjen a szükséges funkciókhoz. Az Adatvédelmi Badger lehetővé teszi, hogy információkat küldjön vissza az EFF-hez, tájékoztatva arról, hogy az alkalmazás elrontott egy weboldalt. Ez lehetővé teszi az EFF számára, hogy átnézze a weboldalt, és döntjön arról, hogy biztonságos-e a szolgáltatás megengedése a dragneten keresztül.

Amint az alábbi képernyőképen látható, a Forbes-en sárgaként beállított nyomkövetők közül kettő a Google és a Facebook. Ez azt jelenti, hogy a PB úgy véli, hogy ezek a nyomkövetők szükségesek az oldal működéséhez. Ennek ellenére a mi preferenciánk, ha nem követünk nyomon a Google vagy a Facebook, ezért választottuk ezeket balra mozgatni.

adatvédelmi jelvény a követést mutatja

Miután ezeket a csúszkákat balra mozgattuk, újratelepítettük az oldalt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az oldal továbbra is működik. Ahogy azt gyanítottuk, az oldal jól működött, ami azt jelenti, hogy ezen szkriptek kézi blokkolásával elértünk egy kis extra adatvédelmet.

Adatvédelmi borz bemutatja az adatvédelmi blokkoló szkripteket

Vigye magával az adatait!

Érdemes megjegyezni, hogy az Privacy Badger rendelkezik import / export eszközzel. Ez lehetővé teszi az összes olyan információ exportálását, amelyet a PB példánya megtanult az egyik böngészőn, és átviheti egy másikra. Ennek eredményeként nem kell mindenképpen elkezdenie a Privacy Badger oktatását, amikor telepíti.

Ennek a szolgáltatásnak a kihasználásához nyomja meg a bővítmény képernyőjének jobb felső sarkában lévő fogaskereket, majd válassza a lehetőséget Adatok kezelése.

felhasználói adatok exportálása az adatvédelmi jelvényből

Ezután kattintson a Letöltés vagy az Importálás elemre. Az adatok Json fájlként kerülnek exportálásra, amelyet a számítógépen tárolnak, és importálhatók akár a merevlemezről, akár egy USB dongle-ból, ha azt szeretnék magukkal vinni, hogy importálhassanak munkahelyi számítógépen vagy másutt.

Fontos beállítások

A kiterjesztés jobb felső sarkában lévő nagy fogaskerékre kattintva megnyílik egy böngészőablak a kiterjesztés beállításaival. Itt dönthet úgy, hogy bekapcsolja a WebRTC és a tracker blokkolását Incognito (Chrome) vagy Privát böngészés módban (Firefox)..

blokkolja a webrtc blokkolását az inkognitóban

A személyes preferenciáitól függ, hogy ezeket a szolgáltatásokat igényli-e. Általában azonban azt javasoljuk, hogy kapcsolja be a WebRTC szivárgás elleni védelmet, mivel ez hasznos szolgáltatás.

A másik fontos beállítás, amelyet szemmel kell tartani, a Fogyatékkal élő helyek fület. Ez lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy mely webhelyeken tiltotta le az Adatvédelem Badgert. Ezzel a lapon ellenőrizheti, hogy a PB nincs-e letiltva, és meggondolhatja magát egy webhely eltávolításával a fehérlistáról.

Következtetés

A Privacy Badger használata harmadik fél parancsfájljainak blokkolásához nagyon egyszerű, és a legtöbb ember számára elegendő egyszerűen telepíteni és a háttérben futtatni. Mindazonáltal bárki, aki érdekli a lehető legtöbb nem kívánt nyomkövető blokkolását, megválaszthatja azt, hogy több nyomkövetőt állítson a bal oldalra..

Ezenkívül lehetőség van arra, hogy bizonyos nyomkövetőket sárgare vagy zöldre állítsa, vagy pedig teljesen letilthatja az Adatvédelmi Badgert, ha ez negatív hatással van a használni kívánt webhelyre. Kérjük, ne feledje, hogy ha a PB letiltja a megsemmisítő webhelyeket (például olyan streaming webhelyeket, amelyek megtagadják a videók lejátszását, kivéve, ha letiltja az összes hirdetés blokkolót), akkor kockázatos felbukkanók és nyomkövetések jelenhetnek meg..

Azt is erősen javasoljuk, hogy a PB-t használja az uBlock Origin-rel együtt, hogy biztosítsa a lehető legtöbb nem kívánt szkript blokkolását. Ezzel még jobban meghúzza az adatvédelmi övet - miközben jobb oldalletöltési időt biztosít minden látogatott webhelyen!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me